lovecamprock 20.09.09, 21:08 Hej! Nie wiem czy podobny wątek istnieje choć trochę poszperałam na forum, ale chciałabym nauczyć się śpiewać. Czy ktoś może wie od czego zacząć lub zna jakieś miejsce, w którym można się nauczyć? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bellinka Re: Nauka śpiewu. 20.09.09, 21:12 Chyba najlepiej zrobisz kiedy się zapiszesz do szkoły muzycznej. No i też to zależy od Twoich umiejętności i wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
lovecamprock Re: Nauka śpiewu. 20.09.09, 21:15 bellinka napisał(a): > Chyba najlepiej zrobisz kiedy się zapiszesz do szkoły muzycznej. No i też to za > leży od > Twoich umiejętności i wieku. chodziłam do szkoły muzycznej, podobno mam słuch muzyczny, a na chórze całkiem dobrze mi szło, ale nie wiem, co dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
pariska65 Re: Nauka śpiewu. 20.09.09, 21:17 ja nie chcę łazić do szkoły muzycznej ja chce pojechać na obóz muzyczny moje marzenie <33 nie wiem jak Ci pomóc nie znam się na takich rzeczach...szczere xd Odpowiedz Link Zgłoś
mileycyrus23 Re: Nauka śpiewu. 21.09.09, 15:13 Wiesz co? Raczej śiewać to się nie nauczysz ; ) chyba że chodziło Ci o podszlifowanie głosu,ale nie wiem gdzi można się uczyć.Ja osobiścię sama się uczę,może nie jest to jakieś profesjonalne ale jest. Odpowiedz Link Zgłoś
mandy_ Re: Nauka śpiewu. 21.09.09, 15:18 nie wiem zapisz sie na jakis chor. poszukaj w necie bo na chorze tez sie uczysz spiewac wlasnciwie ; qq Odpowiedz Link Zgłoś
katsuumi_17 Re: Nauka śpiewu. 21.09.09, 17:21 Spiewać nie da się nauczyć. Ewentualnie możesz podszkolić głos. Śpiewać umie się/ nie umie się od zawsze, to trzeba mieć w genach. Popatrz np. na taką Dodę- próbowała nauczyć się śpiewać, jak beznadziejne skrzeczenie jej wyszło wszyscy widzimy. Tak samo Miley Cyrus. Porażka. Odpowiedz Link Zgłoś
michaelmontana Re: Nauka śpiewu. 21.09.09, 21:37 Ja śpiewam od czwartego roku życia ;p Zaczynałem od śpiewania zwykłych Polskich pisoenek 3 lata temu zacząłem śpiewać pisoenki Angielskie a na tych wakacjahc wydałem 2płyty ;p;p Jak zacząć ?? To prostę ;p 1. Sprawdź czy masz słuch !!! Zagraj jakiś dźwięk na pianinie i go zaśpiewaj potem spróbuj grać dwa dlaeko od siebie i zaspiewaj to ;p 2. Potem możesz spróbowac z porstszymi piosenkami..... Najpier śpiewaj z mp3 z piosenkarką czy piosenkarzem a ptoem dobiero spróbuju podkłady Karaoke 1 - 2 lat i powinnaś być bardzo dobra i gotowa na śpieuwanie w zepsole Odpowiedz Link Zgłoś
purplee Re: Nauka śpiewu. 21.09.09, 21:49 są specjalni nauczyciele którzy "wyciągają" słuch muzyczny Odpowiedz Link Zgłoś
klaudysia Re: Nauka śpiewu. 22.09.09, 11:41 ja tam do takich rzeczy wole byc samoukiem =,=" a co spiewac nie umiesz .? XD spiewaj codziennie w domu . i oceniaj .;p Odpowiedz Link Zgłoś
josie120 Re: Nauka śpiewu. 24.09.09, 19:23 Oczywiście ,że śpiewać można się nauczyć! Śpiewu można się nauczyć tak samo jak matematyki czy polskiego. Nie każdy musi mieć talent by zacząć to robić. Każdy może nauczyć się bardzo dobrze śpiewać ,ale niestety faktem jest ,że jeśli ktoś ma to w genach to będzie śpiewał lepiej. Na twoim miejscu zapisałabym się na jakieś zajęcia może w domach kultury ,bo tam często są takie zajęcia. Powodzenia i pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
sysiek4444 Re: Nauka śpiewu. 24.09.09, 19:34 Hór , Schola , Przedmiod muzyki ..... nieweim co jeszcze..;d ja sie nauczylam tak ze puszczalam se muzyke na kompie i spiewalam na dyskotki chodzilam [ i chodze <lol> ] no nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
nikt. Re: Nauka śpiewu. 24.09.09, 20:36 ja np. w szkole mam chór. no dobra, chórek. zaczyna sie od poneidziałku, pójdę, przyjdę, opowiem co i jak. ;3 myślę, że mam całkiem niezł głos, kocham śpiewać, tylko wstydzę się śpiewać przy kimś, ewentualnie sama. nie lubię mojej nieśmiałości.. ;< Odpowiedz Link Zgłoś
weleka Nauka śpiewu 28.09.09, 18:07 Szkoła muzyczna na pewno jest jednym z najlepszych wyjść (sama chodziłam jak byłam w podstawówce), ale to zależy od twojego wieku no i to trochę kosztuje (książki, wpisowe itp.) A jeśli nie, to zapisz się na jakiś chór (nawet kościelny bo tam naprawdę uczą śpiewać), i przede wszystkim śpiewaj w domu CODDZIENIE nawet po pare godzin. Możesz też ćwiczyć oddychanie staraj się wciągać powietrze "brzuchem", tak żeby nie podnowsiły ci się ramiona - Jeśli tak będzie tzn, że oddychasz przeponą Odpowiedz Link Zgłoś
mileylove. Re: Nauka śpiewu. 28.09.09, 18:11 też mam takie marzenie . w każdym domy kultury jest taki pan . albo pani co uczy spiewać. Odpowiedz Link Zgłoś