Dodaj do ulubionych

Rainbow czy Itaka

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.09, 10:59
Mam dylemat, którą imprezę objazdową wybrać : czy "W poszukiwaniu zaginionej
arki" Itaki czy też "Fascynująco różnobarwna" Rainbow Tours ??? Obydwie
imprezy są w podobnej cenie, program też podobny, choć Rainbow ma 3 dni
wypoczynku w Sinopie nad M. Czarnym. Jeśli ktoś może, niech mi poradzi.
Obserwuj wątek
    • isabeau Re: Rainbow czy Itaka 08.01.09, 11:16
      Rzuciłam okiem na oba opisy i mam kilka spostrzeżeń:
      1. W obu przypadkach program jest bardzo ciekawy, ale wydaje się bardzo
      naładowany, więc pewnie część zwiedzania będzie bardzo po łebkach, zwłaszcza w
      przypadku Rainbow, gdzie trzy dni trwa wypoczynek. Z jedne strony wypoczynek to
      zaleta i chwila wytchnienia, z drugiej - tyle jest do zobaczenia w Turcji
      wschodniej, że może szkoda czasu (IMHO).
      2. Z krótkiej charakterystyki wycieczki Rainbow Tours wynika, że odwiedza się
      Urfę, ale w szczegółowym programie nie ma już o tym ani słowa. Warto się upewnić
      co do tego punktu u organizatora - Urfa to prześliczne miasto z bardzo bogatą
      historią. Odwiedziłam ją latem 2008 i każdemu polecam. Tak więc tutaj być może
      punkt dla Itaki, gdzi Urfa figuruje jak byk w programie (nawet z noclegiem).
      3. Koszty dodatkowe i dopłaty: w Rainbow to 90 euro + wycieczki fakultatywne, a
      w Itace aż 180 euro za osobę. Ciekawe, z czego wynika taka rozbieżność? Być może
      w przypadku Rainbow omija się część płatnych miejsc czy muzeów? Warto to
      dokładniej wyjaśnić.
      Swoją drogą bilety wstępu do różnych obiektów na wschodzie Turcji są o wiele
      niższe niż na zachodzie kraju, więc te 180 euro wydaje mi się bardzo wygórowaną
      kwotą...
      • Gość: Gość Re: Rainbow czy Itaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.09, 08:39
        Zauważyłem, że i Itaka ma ostatnie 3 dni pobytowe w Alanyi, więc bilans pomiędzy
        RT i Itaką wydaje się jednakowy. Napisałem do biura RT zapytanie, czy zwiedza
        się Urfę, ale na razie żadnej odpowiedzi nie otrzymałem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka