Gość: :)))) IP: *.umwd.pl 20.02.09, 08:26 Czy ktoś był w tym hotelu?jakie opinie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: oktopus1 Re: Barut lara Resort spa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.09, 14:49 smiało i bez obaw Barut to dobra sprawdzona siec hoteli :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Barut lara Resort spa IP: 83.238.13.* 23.02.09, 08:47 Bylismy przez 2 tygodnie rok temu w maju, co chcesz wiedzieć, pytaj:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :)))) do aga Re: Barut lara Resort spa IP: *.umwd.pl 23.02.09, 09:41 wszystko chce wiedziec jaki jest allinclusive?czy w cenie sa alkohole importowane?czy sa swieze soki pomaranczowe?która jest dobra restauracja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga do aga Re: Barut lara Resort spa IP: 83.238.13.* 23.02.09, 16:07 All jest b. dobre. Rano codziennie wino musujące do śniadania, także świeżo wyciskany sok pomarańczowy. Alkohole importowane dostępne, w tym np. butelkowane piwo Miller (ale trzeba konkretnie prosić o to piwo). Wino także butelkowane, lokalne (czerowne całkiem całkiem), więc jak kelner zechce :))) to postawi Wam na stole całą butelkę, bez konieczności proszenie o dolewanie do kieliszka. Barek w pokoju codziennie uzupełniany w napoje i piwo (mała puszka na osobę). W lobby barze pyszne drinki, orzeszki itp. Byliśmy z 3-latkiem, więc korzystaliśmy tylko z restauracji z bufetem i z jedzenia lunchu na świeżym powietrzu (pyszne pieczone ziemniaczki). Jest też jakaś restauracja z tyłu, przy basenie dla suit, jest lunch a'la carte podawany też nad morzem, i kilka restauracji a'la carte, ale nie korzystaliśmy. Generalnie jedzenie dobre, dużo owoców. Jest kino (np. mąż oglądał jakieś mistrzostwa w piłce nożnej na żywo), w dyskotece nie byliśmy. Ręczniki plażowe wymieniasz kiedy chcesz, leżaki nam morzem dostępne cały dzień, przy basenach do ok. 10 (był maj). Sporo ruskich, ale hotel raczej rodziny, niż imprezowy, więc nie było z nimi problemu. Dostaliśmy junior suite, chociaż rezerwowaliśmy pokój deluxe. W pokoju kawa, herbata, czajnik, DVD, wieża z CD. Odpowiedz Link Zgłoś
agnes406 do aga Re: Barut lara Resort spa 27.09.09, 23:53 a z jakiego biura lecieliście i jeśli można zapytać o koszt takiego wyjazdu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: Barut lara Resort spa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.09, 11:47 Jesteśmy ze Szczecina i wybieramy się do Barut Lara 23.06.2009 na dwa tygodnie ,jak ktoś będzie w podobnym terminie niech da znać Odpowiedz Link Zgłoś
bionda83 Re: uaktualniam pytanie? 19.01.10, 20:56 mam opinie dwoch klientów- jedzenie slabe, w porownaniu z ofertami innych hoteli, baruty sieciowka dobra ale slabe jedzenie jest w larze, najlepsze baruty to hemera i arum (oba w Side). A gdybym miala wybierac to super jest Magic Life Waterworld w Belek, jak powiedzieli mi klienci po tym hotelu juz zaden inny tak nie cieszy. Wszystkie te hotele w tui jak i w wezyrze sa dostepne. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: askim Re: uaktualniam pytanie? IP: 195.141.222.* 20.01.10, 19:01 pytanie czy twoi klienci byli w Barut Lara? z tego co piszesz to trudno w to uwierzyc! znam dosc dobrze wymienione hotele i jezeli porownac tylko sniadania to w Larze masz: np: okolo 12 rodzajow pieczywa + slodnie bulki, 6 rodzajow jajek, rozna sery, wedliny (pamietaj w Turcji nie znajdziesz prawdziwej szynki), w Hemerze jest moze polowa tego. Barut Lara to najlepszy hotel z sieci i wybacz ale Hemera a tym bardziej Arum (jest jeszcze Acanthus i Cennet) nie umywa sie do niego. P.S. Nie rozumiem jak moszesz porownywac ML Waterworld z Barutami, nie bedac w zadnym z tym hoteli i opierajac sie tylko na opiniach swoich klientow. To hotele dla roznej klienteli. ML Waterworld to club z duza iloscia aktywnosci, slizgawek i innych rzeczy dla dzieci a w Barucie jest spokojniej, mozna skorzystac z fantastycznego SPA (polecam masaze u Kasima). Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna.br Re: askim 20.01.10, 19:23 Własnie zastanawiałam się nad ofertą tych dówych hoteli: Barut Lara i Waterworld Magic Life w Belek. Na wakacje jedziemy z małymi dziećmi (6 i 2 lata), więc myślałam o Waterwold, ale Pani w Biurze podróży mówiła że duży tam zgiełk i poleciła Barut. Owszem, fajnie jeak jest dużo aktrakcji dla dzieci, szukam jednak spokojniejdzego miejsca. Czy byłeś w tych dwóch hotelach, czy w Barut są aktrakcje dla dzieci, nie wiem który z tych hoteli wybrać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: askim Re: do katarzyna.br IP: 195.141.222.* 20.01.10, 19:39 bylam w obu hotelach. W Barucie sa tez atrakcje dla dzieci, mini club, slizgawki w basenie, plac zabaw, wieczorne animacje. Jesli wolisz spokojniejsze miejsce to polecam Barut Lara. Hotel ma duzy teren, a poniewaz czesc w ktorej sa suity i pokoje rodzinne to osobny budynek, przez to nie widac tak tlumow, co jest raczej normalne w ML Waretworld. Jesli masz jakies pytania to zadawaj:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga do askim IP: 83.238.13.* 21.01.10, 09:10 Askim, a byłaś może w Spice&Spa - wybieramy się tam w tym roku, chociaż nie był to hotel, który planowałam, pociesz mnie, że jest fajny dla rodziny 2+1(5lat):)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: askim Re: do aga IP: 194.204.66.* 21.01.10, 16:58 znam Spice Spa tylko z widzenia, niestety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGA Re: askim IP: 83.238.13.* 21.01.10, 08:44 Potwierdzam - Barut jest spokojny, ale dzieci się nie nudzą. Trochę brakowało mi w brodziku dla najmłodszych małej zjeżdżalni typu ośmiornica, była tylko wstawiona taka plastikowa. Z hoteli bardziej rozrywkowych dla dzieci 6-2 mogę też polecić Royal Wings, ale tam atmosfera jest inna niż w Barucie, kuchnia i obsługa też słabsza, chociaż dla dzieci są super atrakcje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag lara barut IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.10, 09:47 Czy ktoś wybiera się do tego hotelu z końcem czerwca? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: lara barut IP: *.umwd.pl 22.04.10, 09:48 Ja wybieram się do tego hotelu 25 czerwca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: lara barut IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.10, 18:45 Ja też lecę 25-06 z mężem i dwoma córkami 9 i 6 lat. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ila Re: lara barut IP: *.182.183.98.nat.umts.dynamic.eranet.pl 27.04.10, 21:42 A ktoś może leci w lipcu 2010 ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: lara barut IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.10, 20:59 my bylśmy z dziecmi rok temu pod koniec czerwca i wtym roku też tam sie wybieramy pod koniec czerwca,hotel rewelacyjny no moze troszke za spokojny,ale to raczej problem singli,jedzenie i picie pierwsza klasa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia do arka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.10, 07:26 W jakim wieku macie dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: do arka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.10, 13:16 chłopaki 9 i 7 lat i w tym roku zabieramy jeszcze córcie niecałe 4 latka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: do arka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.10, 18:46 Cieszę się , że będą też inne polskie dzieci. Będziecie mieszkać w budynku głównym czy w dwupiętrowych budynkach bocznych? My mamy zarezerwowane pokoje w budynkach dwupiętrowych. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek do kasi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.10, 16:25 będziemy mieszkać w budynkach dwu lub trzy pietrowych z tyłu tzw.apartamentach,w tamtym roku mieliśmy mniejszy 65m ,w tym wzieliśmy wiekszy ponieważ jedziemy w piątke i mam nadzieje że dadzą nam na parterze od strony basenu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: do kasi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.10, 20:29 My tez mamy big residence, więc mamy szansę mieszkać w pobliżu;). . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek do kasi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.10, 22:07 jak przyjedziecie to postarajcie sie o apartament od strony basenu ,bo bedziecie zawiedzeni jak dostaniecie od drugiej strony niby ogrodu,problem w tym że niemozna zarezerwować takiego pokoju wczesniej,wiec trzeba negocjowac zaraz po przyjeżdzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.10, 17:16 Dziękuję za informację, postaram się wcześniej wysłać maila do hotelu z prośbą o pokój od strony ogrodu. Może masz jeszcze inne rady odnoście hotelu? Z jakiego lotniska lecicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.10, 17:49 prawdopodobnie wysłanie emaila niewiele pomoże bo musi być dostępność w danym dniu(tak odpiszą) więc na miejscu trzeba ich poprosić,ale w tamtym roku w czerwcu obłożenie apartamentów było w granicach 70% więc myśle że niepowinno być problemu.My jesteśmy ze Szczecina latamy zawsze z Berlina i wycieczki wykupujemy w Niemieckim biurze podróży ,troszke taniej i pewniej,a i przy meldowaniu Niemcy dostają pokoje bardzo często lepsze lub lepiej położone niż Polacy,no cóż ale tak to już jest,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.10, 19:15 My lecimy z Krakowa , zazdroszczę Wam bliskości Berlina:). Jeśli chodzi o maile do hoteli to u mnie do tej pory się sprawdzały, spróbuję to nic nie kosztuje. Jeśli odpiszą tak jak piszesz to będę próbowała na miejscu. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: IP: 83.238.13.* 06.05.10, 08:10 My mając zarezerwowany pokój deluxe dostaliśmy junior suitę (w maju, rezerwacja z polskiego Wezyra), więc na pewno warto napisać do hotelu, bo pełnego obłożenia nie mają. W następnym roku synek dostał życzenia urodzinowe od hotelu, więc dbają o każdego klienta:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.10, 13:15 Ja tez wybieram się z Wezyrem. Ktoś jeszcze będzie w czerwcu w tym holelu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.10, 15:50 ostatnio sprawdzałem dostępność małych i dużych apartamentów i niema już nic na czerwiec i lipiec,a więc obłożenie hotelu w tym roku powinno być dosyć wysokie,do zobaczenie na miejscu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.10, 21:02 Dzisaj napisałam maila do hotelu z prośba o pokój z widokiem na basen, ciekawe co odpiszą. Arek , w jakim teminie masz rezerwację? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.10, 09:34 od 22.06 do 06.07 ,my tez napisalismy emaila,więc zobaczymy na miejscu,ale tak jak wcześniej pisałem podobno apartamenty w tym roku mają pełne obłożenie,ponieważ w biurach niemieckich niema ofert na czerwiec i lipiec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.10, 08:00 Dostałam odpowiedź, wymarzony pokój będzie na mnie czekał:). Już nie mogę się doczekać. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.10, 15:23 to macie szczeście,bo my pisalismy z biura podróży niemieckiego zaraz po wykupieniu wczasów czyli gdzieś miesiąc temu i odpowiedzi niedostaliśmy,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.10, 21:32 Spróbuj napisac jeszcze raz z tego co wiem to ok. 2 tg przed przybyciem ustalny jest przydział pokoi. Wiem , że większe biura podróży mają w danym hotelu do dyspozycji konkretne sprawdzone pokoje,aby uniknąć zniezadowolenia klientów. Dane biuro posyła do hotelu swojego przedstawiciela wybiera np. 50 pokoi i zapewnia obłożenie tych konkretnych pokoi na cały sezon. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.10, 11:52 Myśle że teraz już niema sensu za trzy dni będe na miejscu to myśle że coś wywalcze Odpowiedz Link Zgłoś