Gość: gargel IP: *.icpnet.pl 10.03.09, 12:41 Jak to jest z taką ofertą --dziecko gratis a dorośli 3-4 tysiące od osoby -- Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
des4 Re: Dziecko gratis - super oferta czy blef 10.03.09, 13:08 tak to jest, że za dziecko do 2 lat nie płacisz nic, , a za dziecko starsze płacisz tylko koszty przelotu czyli np. 1200 zl, pobyt w hotelu jest natomiast za darmo... gorna granica wieku dziecka starszego może być rozna w zalezności od hotelu i biura podrozy, może to byc 7 lat, może byc i 12 lat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gargel Re: Dziecko gratis - super oferta czy blef IP: *.icpnet.pl 10.03.09, 13:48 chodziło mi o oferte Scan H. gdzie dziecko 8-14 letnie nic nie płacisz a osoba dorosła płaci kosmos Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: Dziecko gratis - super oferta czy blef 10.03.09, 14:07 za dziecko powyżej 2 lat ZAWSZE płacisz koszty przelotu... Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Dziecko gratis - super oferta czy blef 10.03.09, 14:08 To tylko chwyt reklamowy, za dziecko ponad 2 lata płacisz za przelot, tak jak ci napisano 1000-1200 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Dziecko gratis - super oferta czy blef IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.09, 14:12 Wszyscy ci odpowiadaja nie na temat, masz rację ceny kosmiczne, dziecko niby gratis lub płaci mniej, ale za osobę dorosłą wygórowana cena.To taka polityka. Odpowiedz Link Zgłoś
des4 kosmiczne ceny 10.03.09, 16:42 3-4 tys. od osoby w hotelu 4* to chyba w seznie standard, tym bardziej jeśli to opcja AI... koleś chciał lecieć za tauzena i nazywa 3 tysaiące kosmosem, hehe... w dodatku nie napisal co gdzie jak i kiedy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gargel do des4 IP: *.icpnet.pl 10.03.09, 17:43 nie przesadzaj nie chcę jechać za tysiąc - Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: do des4 10.03.09, 18:22 na stronie Scan przy każdym hotelu masz kalkulator ceny, tam szczegółowo jest pokazane ktto, co jak i ile... sorry, ale każda oferta skonstruowana jest tak, że wygląda super fajnie...wielkie cyfry, kolorki, wykrzykniki itd...potem wchodzisz głebiej i znajdujesz haczyki, dotyczy to nie tylko turystyki, w jakim świecie ty żyjesz, że się na to oburzasz??? nie wiem jakiego terminu dotyczy ta oferta, ale w sezonie, hotel 4* AI i przy obecnym kursie euro, cena 3-4 tysiące jest calkiem umiarkowana...za 2 tysiące to nigdy hotelu w tym standardzie byś nie kupił, może w listopadzie i 10 km od morza.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gargel Re: do des4 IP: *.icpnet.pl 10.03.09, 19:43 do des4 ciężko kapujesz wytłumacze Ci to ja "krowie na rowie", nie chodzi mi o to ile dana wycieczka kosztuje, wiem jak wygląda kalkulator w Scan -- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tolek Re: do des4 IP: *.uznam.net.pl 10.03.09, 22:59 Des - nie przesadzaj Jesli korzysta się z oferty First, albo kupi oferte w ostatniej chwili na lotnisku np w Berlinie to wychodzi duuzo taniej - równiez w sezonie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Dziecko gratis - super oferta czy blef IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.09, 14:24 Ze Skana np.Tunezja Rosa Beach all 2 tyg. 2+1 - 8976 zł ze strony wakacji - 6840 zł /porównywałam ten sam termin wylotu/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: Dziecko gratis - super oferta czy blef IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.09, 17:39 Już dawno pisałam ,że Scan robi ludzi w balona bo nawet jak jest stała cena dla 2 dzieci to osoba dorosła z 1 dzieckiem placi np.3 tyś od osoby a gdy jedzesz z 2 dzieci to osoba dorosła placi już 4,Nie rozumiem czym różni się osoba dorosła z 1 czy 2 dzieci.......Wkurza mnie to ,że mają ludzi za idiotów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerry2006 Re: Dziecko gratis - super oferta czy blef IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.09, 20:15 Już dawno pisałam ,że Scan robi ludzi w balona bo nawet jak jest > stała cena dla 2 dzieci to osoba dorosła z 1 dzieckiem placi np.3 > tyś od osoby a gdy jedzesz z 2 dzieci to osoba dorosła placi już > 4,Nie rozumiem czym różni się osoba dorosła z 1 czy 2 > dzieci.......Wkurza mnie to ,że mają ludzi za idiotów Osoba dorosła nie różni niczym ale pokój dwuosobowy z dostawką od pokoju czteroosobowego różni się ceną. Czasami są to dwa pokoje połączone i dlatego płaci się drożej od osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek37k Re: Dziecko gratis - super oferta czy blef 10.03.09, 20:25 Ja napiszę pare zdań , bo wyjeżdżam ze Scanem rodzinnie juz 9 lat , z dwójka dzieci . W tym roku jadąc z nimi zabieram dzieci 11 i 14 lat . Scan ma bardzo dużo fajnych ofert rodzinnych , mój syn podróżował z nimi przez 5 lat (od wieku 5 do 10 lat) zupełnie za darmo (0zł) jak za infanta . Jadąc z dwójką dzieciaków w tym wieku dostajesz pokój studio , zawsze tak dostawaliśmy w Scanie , dlatego osoba dorosła płaci wiecej . Bywają w Scanie oferty zwykłego pokoju z możliwością 2 dostawek , osoba dorosła płaci wtedy te same pieniądze jak w normalnej dwójce , bo normalną dwójke dostaje . Ja za swoje dzieciaki płaciłem w tym roku po 800 zł , cały wyjazd 2+2 8800 , termin oczywiście w wakacje , z gwarancją ceny . Czy to drogo ?? Pewnie że nie , jeśli ktoś uważa inaczej to ciekawym lepszych ofert . W Scanie właśnie skończył się okres rabatów dla osób dorosłych i wyjazdy podrożały , to poprostu jedno z biur które ma rzetelną ofertę i koniec rabatów , oznacza koniec rabatów , a nie rozpoczecie kolejnej akcji rabatowej , pod nową nazwą . Kupując w tej firmie na początku promocji firstminute , dostajesz prawdziwe firstminute i o lepszą cenę w tej firmie , póżniej bedzie bardzo trudno . Pozdrawiam Wojtek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gtw Re: Dziecko gratis - super oferta czy blef IP: *.171.15.158.static.crowley.pl 10.03.09, 20:41 nie do końca, kupowałem w Scanie wczasy na wrześień w lipcu/sierpniu w promocjach, wychodziło taniej niż first minute... poza tym nie wszystkie hotele dysponują takim wyborem i konfiguracją pokoi... za dziecko pow. 2 lat płaci się zawsze, bo zajmuje miejsce w samolocie i to już jest już zupenie niezależne od Scana... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: km Re: Dziecko gratis - super oferta czy blef IP: *.astral.lodz.pl 11.03.09, 07:17 wczasy we wrześniu, jeszcze bez dzieci, to wiadomo,że taniej jest w last. Ale jeśli ktoś chce w wakacje wyjechać , jeszcze z 2 dzieci to powinien szukać "firstów". Szczególnie jeśli chce się konkretny hotel w określonym miejscu. Ja od 4 lat wyjeżdzam ze scanem, zawsze kupuję first minute. Potem sprawdzam cenę i zawsze jest tak, że opłacało mi się wykupić wcześniej.Przeważnie super cena dla dziecka "znika" po kilku dniach, potem brak miejsc w samolocie, hotelu... Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek37k Re: Dziecko gratis - super oferta czy blef 11.03.09, 14:23 Nieprawda to co piszesz , przede wszystkim przeczytaj mój post jeszcze raz i odnieś się do niego merytorycznie , a nie piszesz to co ci się wydaje . Na przełomie lipca-sierpnia to w Scanie zostają na wrzesień takie oferty których inni juz chcieli , to primo , secundo wyjeżdżam z dwójka dzieci , a nie z jednym i w hotelach które wybieram studia dwópokojowe rodzinne , na niektóre terminy kończą się po dwóch dniach sprzedaży , ponadto okres na wyjazdy przeze mnie przytaczany to okres wakacji , a nie wrzesień czyli sezon zdecydowanie niższy i tam mogą sie trafić oferty tańsze niż z first minute , ale nie sądze aby dotyczyły wyjazdów rodzin 2+2 . Co do ostaniego sformułowania , że dzieci muszą płacić za przelot , to nieprawda . Scan miał promocję na swoje piąte urodziny , piecioletnie dzieci , które jechały ze Scanem na wakacje , miały 5 lat wakAcji gratis , uczestniczyliśmy w tej promocji , więc więcej pokory z twojej strony , ze stwierdzeniem , że taki fakt nie mógł mieć miejsca . Twój kometarz gtw do tego postu jest zbędny :-) Odpowiedz Link Zgłoś
bionda83 Re: Dziecko gratis - super oferta czy blef 11.03.09, 13:43 super oferta!!! do konca marca za dzieci do 14 roku zycia placisz tylko 31€ za oplaty lotniskowe. Dotyczy to tylko ofert na wybrane hotele w Turcji i Tunezji. Obejmuje min hotele z clubem fun scan czyli polskim animatorem, np bardzo fajny hotel Club Asteria w Belek, oszczedzasz ok 4 tys. poza tym do konca kwietnia jest tez promocja niezmoiennosci ceny a jezeli cena sie obnizy nawet do 2 tyg przed wylotem, zwracaja kase. Nie wychodzi to tak tanio jak z innymi biurami ale scan holiday to marka i czesto sie zdarza ze ich hotel 4* w katalogu Itaki badz Alfy przemienia sie w 5* nie ma co mowic o oszustwach biura i zdzieraniu kasy wkoncu to od klienta zalezy na co sie decyduje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gargel Re: Dziecko gratis - super oferta czy blef IP: *.icpnet.pl 11.03.09, 14:49 zakładając posta chodziło mi o to że Scan troche robi nas w balona przykład: rano osoba dorosła 1 (3000 zł) osoba dorosła 2 (3000 zł) + dziecko (1000 zL) po południu postanawiają zróbmy idiotów z podróżnych piszą wielkimi literami ta sama oferta tylko u nas dziecko do 14 lat (0 zł) osoba dorosła 1 (3500 zł) osoba dorosła 2 (3500 zł) Robią nas w jajo czy nie ? - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerry2006 Re: Dziecko gratis - super oferta czy blef IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.09, 15:22 Tak jak ty to napisałeś to nie robią, od początku jest jedna cena dla dorosłych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Belian z Ibelinu Do Gargel IP: *.toya.net.pl 14.03.09, 16:22 Zabiorę nieco słowa w tej dyskusji. Nie ma znaczenia do jakiego hotelu jedzieś i z jakiego biura, nic za darmo nie ma. Dzieci do dwóch lat: płacisz (chyba) tylko za opłatę lotniskową i ewentualnie za wylot z regionalnego lotniska, dziecko masz na kolanach przy cycu. Zwykle w przedziale 2-12 masz stałą opłatę za dzieciaka w hotelu, np. 900 złotych plus opłata lotniskowa, plus regionalne lotnisko, o ile nie jest to w-wszawa. Darmowy dzieciak to ściema, bo albo masz podwyższoną cenę za dorosłych albo stałą cenę za dzieciaka. Tak jak napisałem koszt dziecka w tureckim hotelu to mniej więcej 900-1200 złotych. Za Boeinga płacą wszysciy. Weź sobie cenniki z kilku biur, np. z GTI, Triady, tam masz wyszczególnione ile płacisz za dzieciaka. Wtedy możesz prównać z ofertą internetową. Biura napiszą Ci nawet o ufoludkach żeby tylko sprzedać dany hotel...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Belian z Ibelinu Do Gargel IP: *.toya.net.pl 14.03.09, 16:22 Zabiorę nieco słowa w tej dyskusji. Nie ma znaczenia do jakiego hotelu jedzieś i z jakiego biura, nic za darmo nie ma. Dzieci do dwóch lat: płacisz (chyba) tylko za opłatę lotniskową i ewentualnie za wylot z regionalnego lotniska, dziecko masz na kolanach przy cycu. Zwykle w przedziale 2-12 masz stałą opłatę za dzieciaka w hotelu, np. 900 złotych plus opłata lotniskowa, plus regionalne lotnisko, o ile nie jest to w-wszawa. Darmowy dzieciak to ściema, bo albo masz podwyższoną cenę za dorosłych albo stałą cenę za dzieciaka. Tak jak napisałem koszt dziecka w tureckim hotelu to mniej więcej 900-1200 złotych. Za Boeinga płacą wszysciy. Weź sobie cenniki z kilku biur, np. z GTI, Triady, tam masz wyszczególnione ile płacisz za dzieciaka. Wtedy możesz prównać z ofertą internetową. Biura napiszą Ci nawet o ufoludkach żeby tylko sprzedać dany hotel...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś