Dodaj do ulubionych

W czym do Kapadocji ???

IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.07.09, 08:25
Pytałam już jakie buty warto zabrać, a teraz chciałam zapytać, czy
do Kpaadocji można jechać w sukience lub spódniczce? Pytanie dla
mnie dość istotne, gdyż nie lubię spodni, źle się w nich czuje
(tylko w dżinsach chodzę , a do Turcji dżinsów nie biorę). Proszę o
poważne odpowiedzi. Czy któraś była lub widzieliście jakieś kobiety
w sukience lub spódnicy? Czy po prostu trezba się przełamać i
zakupić jakieś letnie spodnie :-( ???
Obserwuj wątek
    • smerfetka_1 Re: W czym do Kapadocji ??? 15.07.09, 11:02
      Podbijam temat, mimo,iż nie wiem, czy wybiorę się do Kapadocji ze
      względu na młe dzieci (4 lata i 7 mc), ale też wolę sukienki,
      spódnice, niż spodnie, zwłaszcza,że "nieco" przytyłam po porodzie i
      nie czuję się "kobieco" w spodniach, a wręcz źle, grubo...
    • gosiek289 Re: W czym do Kapadocji ??? 15.07.09, 11:18
      łja jak byłam w Luxorze to założyłam leeginsyi do tego tunikę za pupę - luźno,
      wygodnie i nie było widać fałdek sadełka :)
      • Gość: BK Re: W czym do Kapadocji ??? IP: *.chello.pl 15.07.09, 12:47
        Spokojnie, może być sukienka czy spódnica w niczym to nie
        przeszkadza. Pozdrawiam
    • Gość: monika Re: W czym do Kapadocji ??? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.07.09, 13:55
      Pocieszjąca odpowiedż BK :-) A widziałaś dużo pań w spódnicach,
      spodniach? Nie będzie tam za zimno na taki strój, bo czytałam,że tam
      podobno jest chłodniej?
    • Gość: Basia Re: W czym do Kapadocji ??? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.07.09, 17:36
      Też zastanawiam się, czy brać spodnie jakieś, bo tak jak Wy wolę
      spódniczki, sukienki. Tylko się zastanawiam, czy nie będę
      wyglądała "śmiesznie" w Kapadocji... Wchodzi się tam na jakieś
      górki itp?
      • Gość: mala Re: W czym do Kapadocji ??? IP: *.adsl.inetia.pl 15.07.09, 20:22
        hehe a chcecie świecic tylkami?
        ludzie! w podziemnych miastach chodzi sie caly czas wypietym i zgietym bo takie
        male tunele są.Idzie jeden za drugim i oglada tylek tego z przodu! poza tym tam
        chlodno ludzie ubieraja sweterki
        nie widzialam nikogo w spódnicy!!!
        • janan2 Re: W czym do Kapadocji ??? 15.07.09, 21:14
          Gość portalu: mala napisał(a):

> hehe a chcecie świecic tylkami?
          > nie widzialam nikogo w spódnicy!!!

Dlaczego nie? Jeśli lubią to mogą być nawet stringi pod tą spódnicą,albo
          bez.Nawet nieżle to wygląda przy chodzeniu po schodkach,stromych ciasnych
          podejściach czy jakichś drabinkach.Można świecić tym i owym.Można nie iść.No ale
          jeśli jest w programie? No to jak.Odłączyć się od grupy i zgubić.Dlaczego
          pozbawiać płci przeciwnej odpowiedniego ustawienia się i pooglądania tego i
          owego jeśli obiekt interesujący.Pośmiać się można,jest weselej.Skonfundowane
          zaskoczone panienki czy nobliwe niewiasty mają nie lada problem i
          dylemat.Chronić cnotę przed niechcianym oglądaniem czy zwiedzać.I to jest
          odpowiedz i problem do rozgryzienia dla pytających.No i ciekawych.Tu pełna
          dowolność w ubiorze.Nie można tego przykładowo w meczecie w Konyi.Tam niemile
          widziane spodnie,dekolty i odkryte głowy i ramiona.Ale pożyczają za stosowną
          opłatą odpowiednie stroję.
          • Gość: BK Re: W czym do Kapadocji ??? IP: *.chello.pl 16.07.09, 10:16
            Ale bzdury !!! Ze mną na wycieczce 1/3 kobiet była w spódnicach. Ja
            osobiście byłam w krótkich spodenkach bo nie przepadam za
            spódnicami. Ale nie słuchajcie tych głupot że coś widać a czegoś
            nie! W podziemnych miastach jest wąsko, owszem ale co to ma
            wspólnego ze spódnicą czy ze spodniami? Czasem trzeba troche się
            schylić bo mieszkańcy tych miast mieli po 150cm wzrostu ale w czym
            tu przeszkadza spódnica? Nikt się nie czołga tam. Jeśli chodzi o
            temperatury to nie licz na to (jedynie w nocy) że jest duzo
            chłodniej niż na wybrzeżu. My cały czas byliśmy w bluzeczkach na
            ramiączkach. A przy takiej temperaturze jaka panuje na zewnątrz
            wejście do podziemnego miasta jest czystą przyjemnością bo
            faktycznie jest tam chłodniej ale nie na tyle żeby ubierać swetry
            ani długie spodnie ( to nie jaskinia! ). Wskazane jest zabrać ze
            sobą długi rękaw ze względu na wyjście np na wieczór turecki z
            którego wraca się ok północy i wtedy jest trochę chłodniej.
            Pozdrawiam
            • Gość: monika Re: W czym do Kapadocji ??? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.07.09, 15:54
              BK dzięki za pocieszającą wypowiedź. Jakbyś mogła napisz, czy da rade tam (na
              wycieczce do Kapadocji)chodzić w klapkach, czy lepiej mieć jakieś buty
              zapinane, by nie spadły z nogi 9np sandałki)???

Z jakiego biura byłaś w Kapadocji, jaka cena, czy autokar klimatyzowany, w jakim
              hotelu tam był nocleg? co zawierał program wycieczki (skalne ZOO?, domki w skale)?
            • janan2 Re: W czym do Kapadocji ??? 16.07.09, 18:52
              Gość portalu: BK napisał(a):

> Ale bzdury !!! Ze mną na wycieczce 1/3 kobiet była w spódnicach.

Autorytarna wypowiedz.Nie znosi sprzeciwu.Ma tak być i basta.Ja przynajmniej
              pozostawiłem wybór w swojej wypowiedzi,no i problem do przemyślenia.Ciekaw
              jestem w czym te pozostałe 2/3 były.No pewno w mini.No albo kupiły sobie na
              targowiskach obok co potrzebne.Nie mogę równać się z jedno lub dwudniowym
              "znafcą" przedmiotu.Moje obserwacje różnych wycieczek w Kapadacji przez ponad
              tydzień są mniej niż zero.Nie jestem takim "ekspierdem" w tym względzie.Zresztą
              kto pojedzie to się dowie.Byłem i na wycieczce turystycznej.Mniej więcej wiem
              jak to wygląda.Porada autora nie wymagająca komentarza,widocznie tylko na jednym
              poziomie,niezbyt daleko od autobusu a glówna atrakcja to pewno kręcenie "lodów"z
              gliny.Zadne kilka poziomów,nieraz kilkadziesiąt metrów,czy wąziutkie i strome
              podejścia.Ubożuchna ta wycieczka była i jej program.Pewno same bazary,no i
              Kapadocja widziana z okien autobusu.Też można.Ubrac się też można jak kto
              chce.Ale bardziej zainteresowanym polecam szorty,no chyba ze tylko poziome
              korytarze.Różnie bywa,różne programy,różne ubiory nawet mini.Ale kto wypina tego
              wina.Ja niczego nie narzucam,pozostawiam swobodny wybór doradzając.
              • Gość: BK Re: W czym do Kapadocji ??? IP: *.chello.pl 17.07.09, 11:29
                Czytam Twoje wypowiedzi na forum janan2 i kazdy kto ma odmienne
                zdanie od Twojego jest na innym ( czytaj niższym ) poziomie. Sam
                napisałeś że spędziłeś tam tydzień a dobrze wiesz że wycieczki z z
                wybrzeża są tylko 2- dniowe. Wiec pomyśl ile można zwiedzić przez
                dwa dni?? Mając jeszcze do pokonania trasę ok 500 km. Nie jest to
                wielka wyprawa po górach, podziemnych miastach itd. Wszędzie
                podjeżdża się autokarem najbliżej jak to mozliwe. I do tego wcale
                nie jest potrzebny alpinistyczny strój! Nie będę dalej z Tobą
                polemizować bo widzę że masz jakiś kompleks skoro tak dużo piszesz o
                stringach i prześwitujących strojach.
                • pavvka Re: W czym do Kapadocji ??? 17.07.09, 16:06
                  Bo niektórzy chyba nie dostrzegają, że istnieją różne spódnice, nie
                  tylko takie w stylu Dody. W miarę szeroka i długa spódnica ani nie
                  krępuje ruchów, ani nie powoduje, że się czymkolwiek świeci.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka