Dodaj do ulubionych

Kaliopa Beach Hotel

IP: *.xdsl.centertel.pl 16.07.09, 18:04
Czy był ktoś kiedyś w tym hotelu? Jak jest?
Obserwuj wątek
    • Gość: jkl Re: Kaliopa Beach Hotel IP: *.sgh.waw.pl 17.07.09, 09:04
      WSPANIALY HOTEL BLISKO MORZA ZARCIE DOBRE ITP KIEDY LECISZ?
      • Gość: karolina Re: Kaliopa Beach Hotel IP: *.xdsl.centertel.pl 17.07.09, 10:08
        lece 23 lipca, nigdzie nie ma opinii o tym hotelu dlatego sie
        troszke martwiłam, a są tam wieczorem animacje, jakieś
        przedstawienia... itp. ? I czy w pobliżu jakieś sklepy, dyskoteki,
        czy po prostu można coś porobić poza hotelem? :D
        • Gość: beata Re: Kaliopa Beach Hotel IP: *.centertel.pl 18.07.09, 13:01
          czesc .dowiedzialas sie moze cos wiecej na temat tego hotelu? bo ja lece 22.07 i
          wlasnie tez zauwazylam ze brak jest informacji na ten temat?pozdrawiam
          • Gość: karolina Re: Kaliopa Beach Hotel IP: *.xdsl.centertel.pl 18.07.09, 14:00
            cześć, ja tylko pare zdjęć znalazłam, nic nie ma więcej o tym
            hotelu. A skąd wylatujesz? Na ile lecisz?
            • Gość: piotr Re: Kaliopa Beach Hotel IP: *.neotrix.eu 19.07.09, 10:16
              my w 7 z Katowic 29 07 pozdrawiam.
              • Gość: annnn Re: Kaliopa Beach Hotel IP: *.tsi.tychy.pl 20.07.09, 22:16
                hej my wlasnie tez planujemy w 4 29.07 dowiedziales sie o nim moze
                cos wiecej zeby to nie byla jakas kicha?? pozdrawiam
              • Gość: annnn Re: Kaliopa Beach Hotel IP: *.tsi.tychy.pl 20.07.09, 22:31
                jak ktos umie niemiecki to niech przetlumaczy, znalazlam na stronie
                niemickiej bo w biurze mi powiedzieli ze ten hotel byl dostepny w
                tamtym roku tylko dla niemcow a w tym roku tez dla polski tak ze
                prosze::

Hotelbeschreibung für Hotel KALIOPA BEACH bei Worldwide Events Sp
                KALIOPA BEACH HOTEL ( ehem. SAHARA BEACH HOTEL )

KATEGORIE : 3*

Lage: Das Hotel liegt im Feriengebiet Konakli, nur wenige Gehminuten
                vom Ortskern entfernt. Alanya erreicht man nach ca. 12 km. und
                Antalya Flughafen ca. 110 km. Der grobkörnige, teilweise felsige
                Strand liegt nur etwa 120m vor dem Hotel.

Ausstattung
                Die Hotelanlage wurde im Winter 2008/2009 neu renoviert und verfügt
                im Sommer 2009 insgesamt über 275 Zimmer. Das Hotel besteht aus
                einem Haupthaus sowie einem kleinen Nebengebäude (am Meer gelegen).
                Das Hotel verfügt über eine Lobby mit Rezeption, 2 Lifte,
                Restaurant, Hammam, Sauna, Friseur, Spileraum, Internetcafe und
                Minimarkt. Im Außenbereich befinden sich zwei Swimmingpools mit
                Wasserrutsche. Liegen, Auflagen und Sonnenschirme erhalten Sie am
                Pool und am Hoteleigenen Strand kostenlos. Für Kinder gibt es einen
                Spielplatz und ein separates Kinderbecken.

Unterbringung
                Die gemütlich eingerichteten Zimmer verfügen über Dusche/WC,
                Klimaanlage (individuell regulierbar), Klimaanlage, Telefon, Sat-
                TV ,Mietsafe und Fliessboden. Geräumigere Familienzimmer sind in
                diesem Haus ebenfalls verfügbar.

Verpflegung
                All-inclusive: Frühstück, Mittag- und Abendessen, Kaffee und Kuchen,
                Snacks, lokale Getränke. Das komplette Angebot ist von 10.00 - 23.00
                Uhr verfügbar.

Sport/Unterhaltung
                Gratis genutzt werden können Tischtennis, Darts, Beachvolleyball,
                türkisches Bad und gelegentlich Animationsprogramm.
                Gegen Gebühr: Billard, Massage, Sauna. Wasserski,Tauchschlue, Kanu
                und Parasailing in der Hochsaison (örtliche Anbieter).
                In der Hochsaison 6x pro Woche Abendunterhaltung.

Sonderinformation:
                Hinweis zu Low Cost Airlines (Flüge mit U2, 4U, FR, X3): Bitte
                beachten Sie, dass auf den meisten Flügen dieser Airlines keine Bord-
                Verpflegung inklusive ist. Im Regelfall können Sie beim
                Servicepersonal an Bord Getränke und Speisen erwerben.

Hinweis zur Gepäckbeförderung bei Ryanair (FR): Für die Beförderung
                von
                aufgegebenem Gepäck wird von Ryanair eine Gebühr erhoben. Die Gebühr
                in Höhe von derzeit ca. 18 € pro Gepäckstück / pro Oneway Flug
                (Stand Januar 2008, Änderungen unter Vorbehalt) kann entweder beim
                Check In am Flughafen oder bei der Ryanair-Buchungszentrale
                entrichtet werden. Pro Person können dabei max. 15 kg Gepäck
                aufgegeben werden (darüber hinaus werden zusätzliche Gebühren für
                Übergepäck bis max. 32kg fällig). Jeder Fluggast kann bis zum
                Erreichen der Normalgepäckgrenze von 15 kg maximal 5 Gepäckstücke
                aufgeben. Dabei fällt für jedes aufgegebene Gepäckstück die Gebühr
                an.

Sonderinformation:
                Hinweis zur Gepäckbeförderung bei easyJet (U2) ab dem 01.Oktober
                2007: Für die Beförderung von aufgegebenem Gepäck wird von easyJet
                eine Gebühr erhoben. Die Gebühr in Höhe von derzeit ca. 7,50 € pro
                Gepäckstück / pro Oneway Flug (Stand August 2007, Änderungen unter
                Vorbehalt) kann beim Check In am Flughafen gezahlt werden. Pro
                Person können dabei max. 20 kg Gepäck aufgegeben werden, darüber
                hinaus werden zusätzliche Gebühren für Übergepäck bis max. 32kg
                fällig
              • Gość: annnn Re: Kaliopa Beach Hotael IP: *.tsi.tychy.pl 20.07.09, 22:41
                www.kinkaa.de/archiv/package/review/Konakli_Hane_Alanya_Tuerkei.php
                • Gość: Karolina :) Re: Kaliopa Beach Hotael IP: *.adsl.inetia.pl 21.07.09, 15:40
                  hey Ja lecę z Łodzi jutro do tego hotelu. Tez zadnych informacji o tym hotelu
                  nie mam. wracam 29.07, więc zdam relacje:)
                  pozdrawiam
                  • Gość: Gosia Re: Kaliopa Beach Hotael IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.09, 12:09
                    czesc:) czekam na Twoja opinie o hotelu po przyjezdzie. My wyruszamy 5 sierpnia,
                    ale z tych opini co przeczytalam szczerze mowiac jestem zalamana!! Znalazlam
                    jedna pozytywna na 10 !! Porazka... Mam nadzieje, ze chociaz Ty przedstawisz
                    jakies pozytywy. Czekam na wiadomosc i pozdrawiam
                    • Gość: apap Re: Kaliopa Beach Hotael IP: *.centertel.pl 29.07.09, 23:25
                      wrociłem dzis z tego hotelu i musze powiedziec ze to co zobaczylem to
                      tragedia!!!!!!!!!!!!!!!!!! jezeli masz taka mozliwosc to zmien na cos
                      innego!!!!!hotel prawie co roku zmienia nazwe zeby ludzi wprowadzac w bład.w
                      tamtym roku nazywał sie Lenna beach!!!!!!
          • Gość: TOMEK Re: Kaliopa Beach Hotel IP: *.aster.pl 21.07.09, 18:35
            JA TEZ LECE 22LIPCA NA DWA TYG.
            • Gość: BHJYY Re: Kaliopa Beach Hotel IP: *.aster.pl 21.07.09, 18:50
              ja tam byłem ochda wszy, pluskwy, jedzenie okropne
              • Gość: gs Re: Kaliopa Beach Hotel IP: 195.150.66.* 21.07.09, 20:25
                BARDZO WYSOKO TE PCHŁY SKACZĄ ?
                • k-a-r-o-l-a-1 Re: Kaliopa Beach Hotel 22.07.09, 20:11
                  Witam!bardzo prosiłabym o jakies informacje o hotelu od osob ktore
                  wroca,poniewaz caly czas przegladam oferty i chcialabym wybrac najlepsza :)
                  pozdrawiam
    • Gość: TOM Re: Kaliopa Beach Hotel IP: *.toya.net.pl 22.07.09, 19:37
      Wróciłem dziś z tego hotelu. Nie polecam. Animacje codziennie takie
      same. 98% to Rosjanie "bijący" się o przekąski przy basenie. Leżak
      aby zając przy basenie trzeba wstać o godz.6-7. Plaża blisko ale
      bardzo zaniedbana. Jeden bar działający na dwa baseny, bardzo ubogo
      wyposażony, jedzenie bardzo monotonne (codziennie prawie to samo).
      • Gość: Biuro Re: Kaliopa Beach Hotel IP: *.pai.net.pl 28.07.09, 15:33
        A co Ty chciales za 2 tys All Inclusive ?? na 2 tygodnie ??
        • Gość: Gosia Re: Kaliopa Beach Hotel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.09, 09:13
          kurcze ludzie piszcie jakies konkretne opinie a nie o tym ze nie bylo co
          ogladac!! mi to napewno nie bedzie przeszkadzac bo na urlopie telewsizja nie
          jest mi potrzebna do szczescia:) Jakie sa plusy a jakie minusy...
    • Gość: Mirek Re: Kaliopa Beach Hotel IP: *.adsl.inetia.pl 30.07.09, 09:48
      SYF !!!! do kwadratu.Łzienki-liszaje, grzyb,zardzewiała armtura,częsty brak
      wody,brak sitek.Umeblowanie pokoju-wczesny Gierek,meble odrapane,mały
      telewizorek-brak polskich programów,lodówki,naczyń.
      Winda-częste awarie ,tylko 3 osobowe,wykorzystywane jako techniczne.
      Brak klimatyzowanej sali jadalnej/ smacznego przy 50 st.C./
      70% gości hotelowych to Turcy.Przez 14 dni pobytu ani razu nie zmieniło się
      menu.Jedzenie obrzydliwe, często z dnia poprzedniego/dwa razy
      w czasie pobytu uległem z żoną zatruciu.Z mojej grupy 50% wróciło do kraju z
      ciężkimi objawami zatrucia.Zdobycie stolika wymaga nie lada sprytu/ wszystko
      zajmują Turcy,którzy siedzą przy stołach nawet 2godziny/.Odradzam kąpiel w
      basenie-mętna biaława ciecz o
      temp.35stopni od 2 m-cy nie zmieniana.Totalny brak leżaków i prasoli.
      Od godziny 8 do 23 ryk tureckiej i rosyjskiej muzyki.Na 600 osób jest
      jeden barman , który robi wszystko , aby zniechęcić turystów do korzystania z
      baru.Plaża-kamienisto-żwirowa,b.brudna.W wodzie pływają fekalia.Odradzm nawet
      największemu wrogowi.
      • Gość: xyz Re: Kaliopa Beach Hotel IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 30.07.09, 12:35
        Widze Panie Mirku ze bylismy na tym samym turnusie wiec pozwole sie
        odniesc do Pana wypowiedzi.calkowicie jedynie zgadzam sie co do
        animacji-praktycxnie dzien a dzien to samo(raz jedynie tancerka brzucha
        drugi raz jakis zespol tanca).pokoj mialem w innym budynku I nie
        narzekam(3gwiazdkowy standard).co do stolikow to ciekawe bo ani razu
        przez te 2 tyg problemow nie mielismy.jedzenie monotonne stosunkowo ale
        Taki jest turecki standard.ludzie placa grosze(ok1990) za 2tyg AI I
        wymagaja cudow na kiju.za ta kwote ocena 3,8/5
        • Gość: g Re: Kaliopa Beach Hotel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.09, 18:44

to w którym budynku sa lepsze pokoje??
          • Gość: Karolina :) Re: Kaliopa Beach Hotel IP: *.adsl.inetia.pl 30.07.09, 19:39
            witam. wczoraj wrocilam z Turcji wlasnie z Kaliopa Beach i jestem bardzo
            zadowolona.Pokoj mialam bardzo czysty, nowe meble i wyposazenie,klimatyzacja
            dzialala bardzo dobrze.owszem polskiej telewizji nie bylo ale przeciez nie
            jedzie sie na urlop po to zeby siedziec przed telewizorem.Hotel ma 2 duze baseny
            i 2 małe.Plaza bardzo czysta,woda rowniez. Minusem jest to ze "stołowka" nie
            miala klimatyzacji,jedzenie dobre tylko dosyc maly wybor porownujac np. do
            Tunezji.ale z tego co slyszalam od innych turystow to po prostu w Turcji tak
            jest.Wiec lepiej wybierac hotel 5-gwiazdkowy.ale jesli placi sie ok 1700zl za
            tydzien all inc to nie mozna wymagac nie wiadomo czego.Jesli ktos ma bardzo
            wysokie wymagania to proponuje wybrac inny hotel i za inne pieniadze.
            pozdrawiam
            • Gość: tuiop Re: Kaliopa Beach Hotel IP: *.acn.waw.pl 30.07.09, 20:01
              a dawalas jakiegos dolara w paszport, ze mialas fajny pokoj??
              • Gość: Karolina :) Re: Kaliopa Beach Hotel IP: *.adsl.inetia.pl 30.07.09, 20:12
                właśnie nic nie dawalam. nawet sprzataczce nie dawalam nic.ale mialam znajomych,
                ktorzy byli w innym budynku.Im nie dzialala klimatyzacja i jeszcze na cos
                narzekali.Naprawy klimatyzacji nie mogli sie doprosic i poprosili o zmiane
                hotelu. Nastepnego dnia bez problemu zaproponowano im inny hotel, Pierwszego
                dnia u mnie w pokoju zepsuta byla rączka w prysznicu, zglosilismy to od razu w
                recpecpji i za 5 minut był facet ktory od razu to naprawil.wiec naprawde nie
                mielismy na co narzekac oprocz mniejszego wyboru w jedzeniu i braku klimy w
                jadalni.a i jeszcze co jest denerwujace..Gosci w hotelu jest bardzo duzo a
                lezakow przy basenie o wiele mniej i zeby zajac lezak trzeba wstac o 6-7 zeby
                polozyc na lezak recznik. ale za to lezakow na plazy jest sporo.plaza jest
                bardzo blisko hotelu.przy hotelowych lezakach jest "bar" gdzie oferuja tylko
                wode i soki.ale za to woda w morzu bajka-ciepla i bardzo czysta,
                • Gość: tuio Re: Kaliopa Beach Hotel IP: *.acn.waw.pl 30.07.09, 22:23
                  a jak jest z basenami i z morzem? bo czytalem opinie ze woda w basenie to jeden
                  wielki syf a w morzu podobno kupy plywaja:// jak przebiega transport z lotniska
                  do hotelu? z gory dzieki za odpowiedz
                  • Gość: g Re: Kaliopa Beach Hotel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.09, 22:37
                    kamien spadł mi z srca...w takim razi nie moge sie juz doczekac wylotu-jedziemy
                    5 sierpnia:) ... ponawiam swoje pytanie-w ktorej czesci hotelu sa lepsze pokoje:)
                    • Gość: tuio Re: Kaliopa Beach Hotel IP: *.acn.waw.pl 30.07.09, 22:39
                      ja nie jestem do konca przekonany.
                      • Gość: Mieszko Re: Kaliopa Beach Hotel IP: 193.238.200.* 30.07.09, 23:52
                        29 wruciliśmy,Hotel Ma swoje + i - zdecydowanie nie zasługuje na miano 4 gwiazdkowego bardzo wiele osob nie zadowolonych ciągłe interwecje i skargi u rezydentów i na recepcji hotel nie chciał udostepnic swojego certyfikatu ani niegdzie nie było tego widac,nic i niktnie mogł potwierdzic jaki ma standard .Na zagranicznych stronach posiada 3 gwiazdki . JA mieszkałem w dudynku C czyli z widokiem na morze i basen z pokoiu . Pokuj w bardzo złym stanie odpadajacy tynk z sufitu w wewnatrz i na balkonie. Meble stare i bardzo złej jakości jak 1 dnia włożyłem do szafy to 2 juz nieżle prześmierdły !!! szafki rozpadające sie pozbijane amatorsko gwożdziami . Z klimatyzacji śmierdzi i czesto nie działa .łazienka brudna zardzewiała armatura , widoczne ślady brudy w rogach najbardziej pod prysznicem zatkany odpływ ,brak ciepłej wody,2 baseny ze zjeżdrzalniami były zadawalające choc nie chce myslec od jak dawna nie była wymieniana w nich woda żeby zajac leżaki trzeba było wstac o 6-7 jedzenie bardzo monotonne. Wydawało sie nie złe przez pierwsze 2-3 dni a byłem 14 pod koniec pobytu wiekszości nie dało sie jesc bardzo duza liczba gosci ciezko o miejsca przy stołach.Długie kolejki do Baru po alkochol i napoje praktycznie tylko 1 barman który obsługiwał cały czas i wzależności od nastroju i JAK DLA KOGO :) był wporządku albo zachowywał sie bardzo HAMSKO:)Animacje ciągle te same z tego co widziałem trwajace maks do 23 My naszczeście poznaliśmy fajnych ludzi i z nimi spedzałliśmy wiekszosc czasu i jakos to w miare zleciało.Iz którymi walczyliśmy o swoje sprawa od poczatku przyjazdu do turcji.Plaża brudna na początku w morzu pływały odchody potem woda była juz w miare czysta osobiście na plaży byłem tylko 3 razy .JEDYNE DO CZEGO NIE MOGE SIE PRZYCZEPIC TO POŁOŻENIE 150m od plaży i bliśkośi sklepów restauracji.itp.Niezła baza wypadowa do alany my jeżdziliśmy tam na plarze kleopatry i dyskoteki naprawde POLECAM .Ogolnie wakqacje mogły by byc niezapomniane gdyby nie ten felerny hotel.inne Hotele w poblizu naprawde robiły wrażenie.
                        • Gość: Mieszko Re: Kaliopa Beach Hotel IP: 193.238.200.* 30.07.09, 23:56
                          ZAPOMNIAŁEM DODAC ZE JAK ZA TA CENE NIE NALEŻY SPODZIEWAC SIE NIE WIADOMO JKIEGO RAJU JEDNAK CZUJE SIE OSZUKANY BO JAK BYM WIEDZIAL WOLAŁ BYM DOPŁACIC I JECHAC DO NAPRAWDE BARDZO FAJNEGO HOTELU
                          • Gość: Karolina :) Re: Kaliopa Beach Hotel IP: *.adsl.inetia.pl 31.07.09, 09:39
                            to dziwne...ja uwazam ze woda w morzu byla super-naprawde bardzo czysta.na plazy
                            bylam codziennie i nie bylo na co narzekac. barman w hotelu zawsze byl mily.
                            uwazam ze warunki sa adekwatne do ceny.i osobom o wysokich wymaganiach odradzam
                            ten hotel.naprawde za 1700zl za tydzien all inc to bylo bardzo fajnie:)po prostu
                            kazdy trafil na inne pokoje,ja akurat mialam nowy pokoj i lazienke,wszystko
                            bardzo czyste.klima dzialala bardzo dobrze.
                          • Gość: MieszkoMojKolezko Re: Kaliopa Beach Hotel IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 01.08.09, 09:31
                            wolalbys doplacic I jechac do "naprawde fajnego hotelu"?;D dla
                            przykladu znajdujaca sie miedzy kaliopa a morzem insula kosztuje 4tys
                            za 2 tyg...I za ta kwote mamy prawdziwe 4*.czy warto placic 100%
                            wiecej?wg mnie tylko jesli ktos nie ma co z pieniedzmi robic lub siedzi
                            przez 2tyg w pokoju...
                            • Gość: kotlet Re: Kaliopa Beach Hotel IP: *.acn.waw.pl 02.08.09, 21:52
                              a jak to jest z tymi kupami w morzu????? naprawde plywają??
                      • Gość: Ania:) Re: Kaliopa Beach Hotel IP: *.ludowa.netcominternet.pl 31.07.09, 10:16
                        Witam wszystkich ja wróciłam 2 dni temu z tego hotelu.Trafiacie do miejscowości
                        Konakli pod Antalią,małe mieścina.Po pierwsze,to nie jest hotel o standardzie
                        4*,także nie spodziewajcie się rewelacji.Natomiast jeśli ktoś jedzie na wakacje
                        po to aby się dobrze bawić,a w hotelu tylko przespać i zjeść to odpowiedni
                        wybór! Pięć minut drogi od hotelu jest świetna dyskoteka (Samergarden,następnie
                        w porcie w Antali, jakieś 10 minut drogi Dolmuszem(tureckim busikiem-cena 1
                        lira)Trafiacie na szereg klubów ,jeden obok drugiego każdy z inna muzą,Don
                        Kichot-4 piętrowa dyskoteka-Mega imprezka POLECAM!!
                        • Gość: Ania:) Re: Kaliopa Beach Hotel IP: *.ludowa.netcominternet.pl 31.07.09, 10:24
                          A propos plaży,do najczystszych nie należy,woda tez pozostawia wiele do
                          życzenia,ale to tylko wina turystów,uważajcie na jeżowce,no i plaża
                          kamienista.Jedzenie monotonne,ale zawsze można coś wybrać dla siebie jednak na
                          brak jedzenia nie mogłam narzekać w tym hotelu,animacje denne typowo pod Rosjan.
                        • Gość: TOMEK Re: Kaliopa Beach Hotel SYF IP: *.sochaczew.vectranet.pl 10.08.09, 16:54
                          Syf brudno GOWNA PLYWAJACE W MORZU BRAK TOALET NA PLAZY ZALATWIAJA SIE DO MORZA
                          W POLSCE LEPSZE PLAŻE, BO POSIADAJA TOYE, NIE KUPUJCIE WYCIECZEK OD BIURA
                          ZADNEGO Z KTOREGO JEDZIECIE ZDZIERCY NARZUCAJA 60PROCENT GADAJA GLUPOTY PRZKLAD
                          WYCIECZKA KOSZTUJE 95EURO A TAKA WYCIECZKE MOZNA KUPIC PO DRUGIEJ STRONIE ULICY
                          NA BAZARKU ZA 40 EURO POLSKI PILOT JEST TEZ, JEDNO CO JESTEM ZADOWOLONY Z TYCH
                          WYCIECZEK CO WYKUPILEM W TYM BIURZE BIURO NAZYWA SIE U HENDRYKA PYTAJCIE O NIE
                          PO DRUGIEJ STRONIE ULICY NIE KUPUJCIE POD HOTELEM BO TAM STOJA KONIKI 15-10 EURO
                          CHCA WIECEJ ZYCZE UDANYCH WAKACJI STRASZNE DROZYWO ZA TE PODROBY KOSZULKI TORBY ITP
                • Gość: Anja Re: Kaliopa Beach Hotel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.09, 15:19
                  Która część hotelu jest nowo urządzona? lecę 5 i trochę mnie przeraziły te opinie..
                  • Gość: Robson Re: Kaliopa Beach Hotel IP: *.chello.pl 03.08.09, 21:55
                    Też jesteśmy porażeni tym co czytamy na temat tego i innych hoteli na tym terenie, ale trzeba byc optymistą za późno już na zmiany. Pogoda zrekompensuje nam te niedogodności.
                    Wylatujemy też 5-sierpnia z Katowic a Ty z jakiego miasta startujesz.
                    Pozdrawiamy z Kielc.
                    • Gość: Lena Wycieczki fakultatywne IP: 85.110.244.* 04.08.09, 22:03
                      Witam serdecznie!
                      Przed przyjazdem zapoznacie sie z nasza stronka
                      www.lena-kemal.page.tl
                      A jak juz bedziecie na miejscu, to zapraszam na pyszna herbatke
                      jablkowa!
                      ZAPRASZAM
                      Pozdrawiam i zycze udanych wakacji!

• Gość: C. Re: Kaliopa Beach Hotel IP: *.lodz.dialog.net.pl 05.08.09, 19:24
                    Jeśli chodzi o budynek najlepszy jest A (nad recepcją), potem chyba B, najwięcej
                    osób narzekało na C.
    • kal-789 Re: Kaliopa Beach Hotel 05.08.09, 22:54
      Właśnie wróciliśmy z 2-tygoniowego pobytu w tym hotelu.
      W morzu rzeczywiście pływają "gówna".Sam natknąłem się na nie trzy
      razy i gdy pomyślałem sobie ,że przed chwilą przypadkowo napiłem się
      wody z morza omal co nie pożygałem się.
      Walka o leżaki przy basenach z ruskimi i turkami od 6 rano.
      Jedzenie w dzień w dzień takie samo po kilka razy odgrzewane.
      Zatruciu uległem dwa razy w ciągu pobytu.
      Hotel najwyżej 3 gwiazdkowy i gdyby organizator od razu uczciwie o
      tym informował nie byłoby tylu reklamacji.
      • Gość: myszka;) Re: Kaliopa Beach Hotel IP: *.xdsl.centertel.pl 06.08.09, 03:06
        też dopiero co wróciłam z tego hotelu, pomimo że pokoje nie były
        zadowalające to spędziłam super dwa tygodnie i chętnie bym dłużej
        została, woda w morzu nieciekawa, ale to już nie wina hotelu, można
        było w niej popływać, na jedzenie nie narzekałam, o leżaki też się z
        nikim nie biłam, wystarczy wstać przed 7 i spokojnie nawet w piżamie
        zanieść ręcznik. Jeśli ktoś jedzie tam żeby sie dobrze bawić to
        będzie zadowolony:))
        • Gość: lisa Re: Kaliopa Beach Hotel IP: *.quarto.pl 06.08.09, 18:49
          wczoraj wróciłam z wakacji z hotelu Kalipoe.
          po pierwsze szału nie ma jak na 4* hotel.
          pokoje nie wyremontowane, dośc stare,
          niestety zdarzalo sie ze w nocy wylaczany prad byl co powodowalo
          wylaczenie klimstyzacji i jak sie budzialm to myslalam ze sie
          rozplynę z ciepła...
          jedzenie bardzo monotonne - mały wybór potraw na obiad.
          zeby dostać sie do barmana trzeba bylo swoje odstać ...a zeby wziąc
          wiecej niż 6 drinków to juz trzeba bylo sie naprawde prosic.
          mały był również wybór alkoholii - wodka,piwo, raki- wodka anyżkowa.
          plaza była troche brudna, ale jezeli jedziesz po to by narzekac to
          lepiej w ogole nie jedz :)
          woda w morzu cieplutka, ekstra !! mozna bylo siedziec i siedziec :)
          bar przy plazy - mial tylko wode i sok zadnego alko, plusem bylo to
          ze nawet blisko do plazy.
          za to nie moge narzekac na animatorow - bardzo sympatyczni ludzie :)
          i dalo sobie z nimi posmiac, pozartowac.
          co do basenu i recznikow- jezeli nA BASEenie nie znalazles miejsca -
          na plazy bylo :)

• Gość: love turkey Re: Kaliopa Beach Hotel IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.08.09, 00:00
          kawrociłam dziś.
          Pierwsze wrażenie masakryczne:
          -pokoje: niektóre brudne, stare, ciasne i brzydkie jak na 4*hotel.
          łazienki również nieciekawe.
          -recepcja: jako wizytowka hotelu powinna byc zaskakujaca.- na mnie
          nie zrobila wrazenia.
          -baseny:2 + 2 zjezdzalnie, jeden basen jest głęboki i trzeba uwazac
          w nim na osoby ktore nie radza ssobie z plywaniem bo podczas moijego
          pobytu kilka osob sie podtopiło. ogolnie one sa wporzadku.
          -windy: ah to jest cos. moga wsiasc tylko 3 osoby, winy sa 2 .te
          przy recepcji czesto sie zacinaja i jezdza gdzie tylko im sie zachce.
          -jedzenie: znosne. mały wybór mies, non stop podają to samo wiec
          male urozmaicenie, lecz mozna sie dobrze najesc. napoje podawane sa
          w plastikowych kubeczkach jednorazowych, trudno doprosic sie
          barmanow by na jeden raz wziac wiecej niz 5 napoi .
          -imprezy: dyskotek raczej nie slyszalam, ale bylo kilka zabaw przy
          basenie w ciagu dnia, konkursy np. rzucania do tarczy rzutkami,
          wieczorami pokazy tutejszych tancow itp. bardzo fajni i przystojni
          animatorzy;D-jeden to Ronaldo:).
          ogólnie po pierwszym dni szło sie przyzwyczaic dotegfo specyficznego
          hotelu i powiem szczerze ze bardzo sie do niego przywaizałam i z
          chcecia zostałabym dluzej, pozatym ma dobre polozenie, wystarczy
          przejsc podziemnym zejsciem okolo 20m od hotelu, przejsc nim na
          druga sterone i jest sie w wielkim KALIOPA SHOPPING CENTER, ogromny
          ryneczek gdzie mozna dobrze sie zaoparzec we wszystko:)
          • Gość: MM Re: Kaliopa Beach Hotel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.09, 20:19
            ZDECYDOWANIE NIE POLECAM, HOTEL OKROPNY, WSZĘDZIE BARDZO BRUDNO, ŁAZIENKI PO
            PROSTU MASAKRA. NA ZEWNĄTRZ UJDZIE, ALE O 4* MOŻECIE POMARZYĆ. W ZESZŁYM ROKU
            HOTEL MIAŁ INNĄ NAZWĘ I 3*, TERAZ ZMIENILI NAZWĘ I DODALI SOBIE GWIAZDKĘ. JA BYM
            IM DAŁA 2* NA WIĘCEJ NIE ZASŁUGUJĄ. JEDZENIE CO DZIENNIE TO SAMO I BEZ SMAKU,
            JEDYNIE WARZYWA I OWOCE JADALNE. OBSŁUGA NA STOŁÓWCE BRUDNA, BEZ PRZERWY
            BRAKOWAŁO TALERZY I FILIŻANEK, WSZYSTKIE NAPOJE W MALUTKICH PLASTIKOWYCH
            KUBKACH, KAWA LURA, DRINKI TEŻ.PLAŻA MASAKRA, BRUDNO, ŚMIERDZI, LEŻAKI BRUDNE A
            DO TEGO WYGLĄDAJĄ JAK PRYCZE DREWNIANE, NIGDZIE NIE MA RATOWNIKA ANI NA BASENIE
            ANI NA PLAŻY. MIASTECZKO OWSZEM ŁADNE, I BAZAR SUPER, MOŻNA KUPIĆ WSZYSTKO,
            CHOCIAŻ W ALANII DUŻO TANIEJ. WRÓCIŁAM 12.08.09. NIE DAJCIE SIĘ NABIERAĆ NA
            POZYTYWNE OPINIE, PRZYPUSZCZAM, ŻE PISZĄ JE BIURA PODRÓŻY, BO CHCĄ TO SPRZEDAĆ.
            W HOTELU SAMI ROSJANIE I POLACY, ŻADEN NIEMIEC NIE KUPIŁ BY TAKIEGO CHŁAMU. JEST
            NIE WIELKA DOBUDOWANA CZĘŚĆ NOWEGO HOTELU I OWSZEM SĄ O WIELE LEPSZE, ALE NIGDY
            NIE WIADOMO NA CO TRAFICIE, A W OFERCIE ZROBILI ZDJĘCIE POKOJU DLA SWOICH
            TURECKICH GOŚCI. WSZYSCY, KTÓRZY PRZYJECHALI, BYLI BARDZO ROZCZAROWANI, NAWET
            ROSJANIE PISALI REKLAMACJE. POZDRAWIAM WSZYSTKICH.
        • Gość: Paula Re: Kaliopa Beach Hotel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.09, 10:24
          zgadzam sie z myszką jak ktos sie chce fajnie pobawić to hotel dla niego!!! miła
          atmosfera!!!i fajna zabawa gwarantowana. Ja akurat podziwiam tych ludzi którzy
          bija sie o leżaki ktoś przyjeżdża nad morzem a siedzi na basenie brawo!! to nie
          lepiej było zostac w miescie od groma jest nie krytych basenów!!! Ja spędziłam
          tam miło czas za takie pieniądze to wieśniaki nad polskim morzem nie spedzicie
          czasu!!!!!Pozdrawiam
    • Gość: TOMEK Re: Kaliopa Beach Hotel IP: *.chello.pl 21.09.09, 20:33
      Witam czy ktos reklamowal ten hotel w biurze, i czy dostal jakis zwrot kasy? za
      ten syf
      • Gość: xD Re: Kaliopa Beach Hotel IP: *.neotrix.eu 04.10.09, 17:52
        Kaliopa Beach RULEZ .! hehehe
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka