a-d-m 05.08.09, 21:45 Wczoraj obejrzałem film "Na krawędzi nieba". Film niemiecko-turecko- włoski. Zobaczyć naprawdę warto. Mozna zdobyć dośc szeroki pogląd na temat Turcji. Zobaczyć warto i podyskutować też warto. Zapraszam i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ajko Re: Na krawędzi nieba ... IP: *.chello.pl 05.08.09, 23:23 Widziałam go w tamtym roku.Bardzo piękny i mądry film.Nie wiedzieć czemu najbardziej w pamięci utkwił mi Baki Davrak i nasza polska aktorka Patrycja Ziółkowska.Film magiczny.Denerwuje mnie niestety aktorka grająca córkę prostytutki i te nijakie dłużyzny z nią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajko Re: Na krawędzi nieba ... IP: *.chello.pl 05.08.09, 23:30 no tak miało być na temat Turcji ,a nie na temat filmu:- ).Przepraszam. A na temat Turcji.Cóż to piękny kraj z plusami i minusami,nowoczesny i zacofany.Z mądrymi,wykształconymi i tolerancyjnymi ludźmi i z ograniczonymi fanatykami.Z uczciwymi i kombinatorami. Niby taki jak wiele innych,ale dla mnie tak jak film-magiczny. Odpowiedz Link Zgłoś
a-d-m Re: Na krawędzi nieba ... 06.08.09, 08:59 Zgadzam się zupełnie. Jego magiczność polega między innymi na zaskakującej formie prezentacji uwikłania ludzkich losów - tak jednostkowo - z uwikłaniami całej grupy społecznej. Z jednej strony jesteś członkiem społecznośći to strasznie trudno aby "społeczność" nie oddziaływała na twoje losy, z drugiej strony sami oddziaływujemy swoimi poczynaniami na losy społeczności. Nie znam dobrze Turcji ale myślę, że ten film pozwolił mi spojrzeć "głębiej" na ten kraj. Myślę, że aspekt społeczny jest babdzo zagmatwany i trudno będzie miszkańcom tego pięknego kraju dotrzec do standartów zachodnich zachowując jednocześnie swoją torzsamość. W tym przypadku będzie to wyjatkowo trudne. Myślę, że ci ludzie bardziej niż w innych mi znanych miejscach myślą inaczej i muszą postępować inaczej. Wieki Teatr. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś