07.10.05, 18:35
Czy wam też sa tak bliskie? Jestem studentka, w Poznaniu mieszkam od 3 lat,
ale juz wprowadzajac sie, wiedzialam, że na spacery bede chodzila tylko tam.
Moze to dzieki pani Musierowicz tak pokochałam okolice Rynku Jezyckiego i
panującą tam atmosfere. Niestty nigdy nie udalo mi sie zamieszkac w tej
okolicy. Mam nadzieje, ze jeszcze kiedys znajde cos własnie tam....
Obserwuj wątek
    • Gość: andian Re: Jeżyce IP: *.icpnet.pl 07.10.05, 18:38
      Kocham Jezyce i Wilde. Super dzielnice.Klimat miasta...i jescze Rynek Łazarski..
      • Gość: z Sołacza Re: Jeżyce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.05, 19:44
        I tak Sołacz jest najlepszy (choć drogi) i najpiękniejszy. Park Sołacki,
        Rusałka i Strzeszynek - idealne miejsca na spacery i rowerowe wypady. Sołacz
        jest piękny o każdej porze roku. Ale zimą, kiedy wszędzie pełno śniegu, to już
        jest po prostu bajkowo. pozdr
        • Gość: lavenderia Re: Jeżyce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.05, 20:06
          Tak, rynek Łazarski tez...I Grunwald...Mieszkalam tam na 1 i 2 roku studiów.
          pieknie było i tak blisko do Parku Willsona. A ludzie jacy sympatyczni:) Teraz
          przenioslam sie na Junikowo. Tam nie ma takiej atmosfery, ale mam nadzieje, ze
          sie przekonam do tej dzielnicy::) Tylko kiedy przejezdzam ul. Matejki tak mi
          troche smutno:(
    • kuszacy_witas Re: Jeżyce 07.10.05, 22:58
      Rzeczywiscie piekne okolice rynku jezyckiego. Zule blagajacy o 5 groszy, pijactwo na murkach i penerstwo w bramach. Do tego samozwanczy parkingowi na ulicach 'pomagajacy' za 2 zlote i zawalone chodniki od samochodow interesantow urzedu skarbowego i ludzi ktorzy po prostu nie chca placic za strefe.
      Cudownie.
      • Gość: andian Re: Jeżyce IP: *.icpnet.pl 08.10.05, 09:31
        i kuszacy witas ktory ma takie pojecie o zyciu jak o skutecznosci bojkotu.
        Czyli zadne.
      • Gość: szeryf Re: Jeżyce IP: *.echostar.pl 09.10.05, 20:24
        zgadzam sie, rynek jezycki i lazarski to dwa miejsca ktorych raczej unikam, a
        atmosfera zulostwa i babc robiacych tam zakupy jakos nigdy mnie nie pociagala...
        ale ludzie lubia rozne rzeczy... naprawde fajnie i w miare spokojnie jest na
        arenie i na solaczu
    • Gość: Magda Re: Jeżyce IP: 193.29.205.* 08.10.05, 18:11
      Zgadza się; Jeżyce ze swoimi kamienicami są naprawdę urocze. A jeszcze ten duch
      Borejków... :-)
    • v.i.k.k.a Re: Jeżyce 09.10.05, 00:03
      Jezyce sa ok, ale tylko w dzień, po południu unikam. Ale np na taki lazarz to
      mnie nawet w dzień wołami nie zaciągniesz;)
    • v.i.k.k.a [...] 09.10.05, 00:07
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • drhuckenbush blazeju, co sie dzieje??? 09.10.05, 22:50
        W tym miejscu Vikka napisala, ze po Smochowicach chodzi taka, co nie lubi
        dzieci. Oczywiscie wiadomo, ze chodzi o Caprice, ktora nigdy sie z tym nie kryla.
        W ktorym miejscu taki post lamie regulamin lub prawo??????
        • Gość: antyvika kłamca!, dodaj jeszcze jaki przymiotnik dodała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.05, 09:27
          który oczywiscie badziej do niej pasuje, bo wiadomo ze to vika pod latarnią stoi
        • moja.ciocia Re: blazeju, co sie dzieje??? 10.10.05, 11:10
          no nie moge!!
          zarządaj przywrócenia tego postu!!
          domagaj sie przeprosin na łamach gazety i zadoscuczynienia w postaci
          dożywotniego pisania postów obrażających konkretne osoby ale bez mozliwości
          skasowania ich(postów oczywiscie)

robocza sygnaturka
    • alfalfa Re: nie 09.10.05, 22:38
      nie są bliskie, jest to jedna z tych dzielnic gdzie mieszkać bym nie chciał
      (plus wymienione tu Wilda, Łazarz i od siebie - Dębiec, Rataje lub ogólniej
      blokowiska).
      A.
      ps. wychowałem się na Łazarzu i cieszę się, że udało się uciec do niedalekiego
      Grunwaldu;)
    • Gość: nena Re: Jeżyce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.05, 22:48
      Ale trzeba wziac pod uwage, ze sa "lepsze" i "gorsze" Jezyce. Gorsze to moim
      zdaniem te lezace miedzy Polna, Kraszewskiego, Dabrowskiego i Bukowska. I
      lepsze tzn. np. Solacz, Ogrody i cale tereny lezace na polnoc od Dabrowskiego.
      Mieszkam na Jezycach od urodzenia i ze zgroza mysle, ze przyjdzie mi niedlugo
      sie z nich wyprowadzic. Wieczorem chodzic gdziekolwiek straszno, ale w te
      gorsze rejony Jezyc to juz bym sie za nic nie wypuscila. A jak spacerujecie po
      Jezycach to podniescie czasami glowe i popodziwiajcie piekne secesyjne
      kamienice na Slowackiego, Mickiewicza, Roosevelta, a moze i zajrzyjcie na
      niejedno podworko... Nigdzie takich nie ma.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka