wl.o Re: dobra szkoła językowa 17.07.13, 18:56 zawsze można połączyć urlop lub wakacje z nauka języka i jechać na kurs za granicę, np. na Maltę na stronie www.tt.edu.pl można znaleźć ciekawe propozycje Odpowiedz Link Zgłoś
mrok435 Re: dobra szkoła językowa 23.07.13, 22:54 A jak ktoś nie jest z Warszawy i ma ochotę na lekcje innego języka poza angielskim lub dwóch jednocześnie zapraszamy do Szkoły Języków Fundacji Shamrock . Kursanci mają jeszcze do dyspozycji język niemiecki lub rosyjski! :) Od dnia 9 lipca w Szkole Języków Obcych Shamrock rusza promocja letnich kursów wakacyjnych. Regulamin promocji można przeczytać na stronie www.szkola-shamrock.pl/2013/07/regulamin-promocji-letnich-kursow-jezykowych-ze-szkola-jezykow-obcych-shamrock/ Pozdrawiamy i zapraszamy! :) Biuro Obsługi Klienta czynne: pn-pt 8.00-17.00 Kursy:e-mail: szkola@shamrock.org.pl tel.: 664470073 Skype: szkola _shamrock Odpowiedz Link Zgłoś
mireczeks123 Re: dobra szkoła językowa 26.07.13, 19:49 długo się uczycie? ktoś zrobił więcej niż 1 poziom w speak up? Odpowiedz Link Zgłoś
mireczeks123 Re: dobra szkoła językowa 29.07.13, 13:19 w jakiej szkole się uczysz? Odpowiedz Link Zgłoś
wl.o Re: dobra szkoła językowa 30.07.13, 17:29 w wakacje można połączyć kurs z wakacjami i wyjechać na kurs za granicę, efektywność dużo większa niż na kursach stacjonarnych, dużo ciekawych ofert znajdziecie na tt.edu.pl Odpowiedz Link Zgłoś
mrok435 Re: dobra szkoła językowa 13.08.13, 21:56 Witam Serdecznie ! Zawsze się możesz zgłosić na lekcje do szkoły on-line. Taką możliwość daje Szkoła Języków Obcych Fundacji Shamrok. Oferujemy naukę z języka angielskiego, niemieckiego lub rosyjskiego. Obecnie trwa letnia promocja , cena za godzinę nauki to 20 zł. Przy wykupieniu 8 lekcji pakietu standard , do wykorzystania do 15 września! www.facebook.com/szkola.jezykowa.shamrock Pozdrawiamy i zapraszamy! :) Biuro Obsługi Klienta czynne: pn-pt 8.00-17.00 Kursy:e-mail: szkola@shamrock.org.pl tel.: 664470073 Skype: szkola _shamrock Odpowiedz Link Zgłoś
daniel.123456 Re: dobra szkoła językowa 17.09.13, 19:03 Słyszałem, że Time to Go jest dobre (www.timetogo.pl) Odpowiedz Link Zgłoś
aliicja25 Re: dobra szkoła językowa 21.09.13, 11:48 Ja polecam Sin Fronteras. Kładą nacisk na to co przy nauce języków obcych najważniejsze, czyli na komunikację. Atmosfera w szkole jest bardzo sympatyczna, są elastyczni względem swoich uczniów. Jak dotąd nie natrafiłam na lepszą szkołę językową niż ta. Odpowiedz Link Zgłoś
marena12 Re: dobra szkoła językowa 14.10.13, 13:12 NIE POLECAM First College of English. Odpowiedz Link Zgłoś
annazwarszawy Re: dobra szkoła językowa 19.10.13, 00:00 Ja również nie polecam szkoły First college of english. Mój syn uczęszczał do niej w zeszłym roku ponieważ uczy się w podstawówce na Sadybie gdzie akurat są zajęcia z FCE, uważam to za stracony czas i stracone pieniądze. Jestem całkowicie rozczarowana i zdecydowanie odradzam współpracę z tą szkołą ponieważ nic nie daje, dzieci ciągle rysowały i robiły jakieś projekty, a nauka angielskiego była na drugim planie. Jeśli chcecie aby wasze dziecko wyniosło coś z lekcji wyślijcie je do jakiejś znanej, renomowanej szkoły, zdecydowanie nie do FCE, czasami lepiej podrzucić dziecko gdzieś dalej ale mieć chociaż pewność co do jakości kształcenia. Odpowiedz Link Zgłoś
marena12 Re: dobra szkoła językowa 25.10.13, 15:49 Dokładnie tak, w szkole na Mokotowie jest to samo. Dzieci nie uczą się niczego. Ja swoje dziecko wypisałam, znajomi nie posłali juz kolejny rok, dzieci, które były wcześniej. Nie wiem w czym magia, że to właśnie ta szkoła jest jedyna dostępną dla dzieci w czasie świetlicy. Dodatkowo miałam kontakt z właścicielką szkoły, koszmarna, niegrzeczna osoba. Jeszcze raz wielkie NIE POLECAM. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrullo Re: dobra szkoła językowa 21.11.13, 10:52 liwiuszek napisała: > Witam, poszukuję dobrej szkoły językowej blisko centrum najlepiej > okolice Mokotowa. Czy możecie mi coś polecić? szkoły językowe Odpowiedz Link Zgłoś
ola569 Re: nauka angielskiego 25.06.14, 08:17 każdy uczy sie w inny sposób dlatego ja np nauczyłam się angielsiego sama-wziełam podręczniki do gimnazjum od kuzyna: sklep.wsip.pl/wyszukiwarka-zaawansowana/wyniki-wyszukiwania/?search%5Bpoziomy_uid%5D=212179&search%5Bklasy_uid%5D=212183 i jakoś poszło. Oczywiście nie jest to złoty srodek na każdego człowieka bo jeden może nie mieć wogóle predyspozycji do języków a drugi do uczenia się samemu. Na zdobywaniu certyfikatów w szkole nie zależy mi wogóle bo dla mnie ważnym jest umiejetnośc posługiwania się językiem. Odpowiedz Link Zgłoś
donek112 Re: dobra szkoła językowa 04.09.14, 17:47 Zapisałem się do szkoły Długi Język, oferta i lokalizacja całkiem w porządku, zajęcia zaczynają się od października, małe grupy, ceny w granicach normy, opinie w internecie pozytywne,więc czemu nie? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kasienkasprint Re: dobra szkoła językowa 07.09.14, 16:37 Zdecydownie mogę sie podpisać pod tym wpisem. Fakt, Angloschool to jedna z najlepszych szkół w Warszawie. Konkurencyjna cena i wysoka jakosc. Dużym plusem są zajęcia prowadzone przez native speaker , ktorzy z latwoscia potrafia zaciekawic ucznia I zmotywowac do pracy nie tylko na zajeciach. Zajęcia pozwoliły mi podnieść znacząco mój poziom angielskiego. Przynaje jednak, że samo chodzenie nie daje rezultatów , trzeba jeszcze cwiczyc, ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć. A szkoła językową tylko jest jednym z elementów tej całej układanki :) Jeżeli chodzi o same zajęcia to już bywało roznie, raz były ciekawe następnym razem mniej. Nie zmienia to faktu, że nauczyciele przykładali sie do zajęci i zawsze bardzo chętnie odpowiadali na pytania w razie watpliwosci. Raz zajęcia prowadzone były w oparciu o podręcznik a następnych razem o materiały dodatkowe. Podczas zajęć z polskim lektorem przerabiana była w znacznym stopniu gramatyka, podczas któren było wiele okazji do konwersacji i poznawania nowego slownictwa. Jeżeli chodzi o zajęcia z nativ'em jestem bardzo pozytywnie zaskoczona, zajęcia były nastawione głównie na konwersacje, nawet nie zauważyłam kiedy przelamalam swój strach przed mowieniem. Reasumujac, polecam szkole w 100% jednak należy pamiętać że samo chodzenie na zajęcia to nie wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
motherofzasadzkas Re: dobra szkoła językowa 26.10.14, 16:49 W centrum Warszawy na Woli jest bardzo dobra Szkoła Jezyków Obcych British School britishschool.pl/warszawa-wola-centrum/aktualnosci.html zobacz sobie. Ja skorzystałem i jestem bardzo zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
now-a83 Re: dobra szkoła językowa 24.11.14, 23:55 Warto uczyć się online. Sprawdźcie sobie stronę do nauki języka angielskiego oraz kursy Gettin' English. www.gettinenglish.com/korepetycje-angielski-online-skype/ Odpowiedz Link Zgłoś
wakkarka1one Re: dobra szkoła językowa 25.11.14, 12:31 On line bardzo dobre, ale jako wsparcie kursu stacjonarnego Odpowiedz Link Zgłoś
angool12 Re: dobra szkoła językowa 11.01.15, 16:38 Wszystkie większe szkoły mają metodyka Odpowiedz Link Zgłoś
lottos23 Re: dobra szkoła językowa 20.01.15, 11:31 Ile czasu należy liczyć na przygotowanie się do CAE z poziomu A2 Odpowiedz Link Zgłoś
lud-wi Re: dobra szkoła językowa 18.02.15, 11:04 Polecam francuski z Francuzem Platforma: clouzot-lingua.pl. Materiały opracowane przez native speaker'a, pozwalają uruchomić myślenie po francusku :) Odpowiedz Link Zgłoś
wooren21 Re: dobra szkoła językowa 14.09.15, 11:41 Platforma internetowa to dobre rozwiązanie, ale tylko jako wsparcie obok regularnego kursu Odpowiedz Link Zgłoś
olgatylus Re: dobra szkoła językowa 19.02.15, 17:04 Polecam Carolinę - ich metody, to przepaść w stosunku do tradycyjnych lekcji. Tydzień kursu daleko od trosk dnia codziennego, kontakt z językiem całą dobę, mega aktywność ze strony kadry. Dla mnie super. Chetnie kogoś namówię, aby dostać zniżką na kolejny turnus - zainteresowanych zapraszam. :)Sprawdź sobie obozy nad morzem Carolina Camps www.carolina-camps.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
adamos70 Re: dobra szkoła językowa 22.02.15, 21:11 Wałbrzyska 11 - empik school. To jest w pobliżu Mokotowa. Odpowiedz Link Zgłoś
agatajarzombek Re: dobra szkoła językowa 07.03.15, 19:23 witam! ja polecam stacjonarnie z komputera za free www.igadam.pl/video/index/3/ :) siedzisz słuchasz, ci tłumaczą - a potem robisz sobie ćwiczenia sugerowane które cię jeszcze poprawią ;P Odpowiedz Link Zgłoś
adamos70 Re: dobra szkoła językowa 25.03.15, 07:48 na Mokotowie na Wałbrzyskiej jest Empik School. Szkoła znana, więc wiadomo czego można się spodziewać. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.m1 Re: dobra szkoła językowa 20.05.15, 10:53 Ja polecam szkole językową speak up. Odpowiedz Link Zgłoś