Dodaj do ulubionych

dobra szkoła językowa

• wl.o Re: dobra szkoła językowa 17.07.13, 18:56
      zawsze można połączyć urlop lub wakacje z nauka języka i jechać na kurs za granicę, np. na Maltę na stronie www.tt.edu.pl można znaleźć ciekawe propozycje
    • mrok435 Re: dobra szkoła językowa 23.07.13, 22:54

A jak ktoś nie jest z Warszawy i ma ochotę na lekcje innego języka poza angielskim lub dwóch jednocześnie zapraszamy do Szkoły Języków Fundacji Shamrock . Kursanci mają jeszcze do dyspozycji język niemiecki lub rosyjski! :)
      Od dnia 9 lipca w Szkole Języków Obcych Shamrock rusza promocja letnich kursów wakacyjnych. Regulamin promocji można przeczytać na stronie www.szkola-shamrock.pl/2013/07/regulamin-promocji-letnich-kursow-jezykowych-ze-szkola-jezykow-obcych-shamrock/

Pozdrawiamy i zapraszamy! :)

Biuro Obsługi Klienta czynne: pn-pt 8.00-17.00
      Kursy:e-mail: szkola@shamrock.org.pl
      tel.: 664470073

• mireczeks123 Re: dobra szkoła językowa 26.07.13, 19:49
      długo się uczycie? ktoś zrobił więcej niż 1 poziom w speak up?
    • mireczeks123 Re: dobra szkoła językowa 29.07.13, 13:19
      w jakiej szkole się uczysz?
    • wl.o Re: dobra szkoła językowa 30.07.13, 17:29
      w wakacje można połączyć kurs z wakacjami i wyjechać na kurs za granicę, efektywność dużo większa niż na kursach stacjonarnych, dużo ciekawych ofert znajdziecie na tt.edu.pl
      • faraal Re: dobra szkoła językowa 08.10.14, 14:38
        Tak sam też polecam
    • mrok435 Re: dobra szkoła językowa 13.08.13, 21:56
      Witam Serdecznie !
      Zawsze się możesz zgłosić na lekcje do szkoły on-line. Taką możliwość daje Szkoła Języków Obcych Fundacji Shamrok. Oferujemy naukę z języka angielskiego, niemieckiego lub rosyjskiego. Obecnie trwa letnia promocja , cena za godzinę nauki to 20 zł. Przy wykupieniu 8 lekcji pakietu standard , do wykorzystania do 15 września! www.facebook.com/szkola.jezykowa.shamrock

Pozdrawiamy i zapraszamy! :)

Biuro Obsługi Klienta czynne: pn-pt 8.00-17.00
      Kursy:e-mail: szkola@shamrock.org.pl
      tel.: 664470073

• daniel.123456 Re: dobra szkoła językowa 17.09.13, 19:03
      Słyszałem, że Time to Go jest dobre (www.timetogo.pl)
    • aliicja25 Re: dobra szkoła językowa 21.09.13, 11:48
      Ja polecam Sin Fronteras. Kładą nacisk na to co przy nauce języków obcych najważniejsze, czyli na komunikację. Atmosfera w szkole jest bardzo sympatyczna, są elastyczni względem swoich uczniów. Jak dotąd nie natrafiłam na lepszą szkołę językową niż ta.
    • marena12 Re: dobra szkoła językowa 14.10.13, 13:12
      NIE POLECAM First College of English.
    • annazwarszawy Re: dobra szkoła językowa 19.10.13, 00:00
      Ja również nie polecam szkoły First college of english. Mój syn uczęszczał do niej w zeszłym roku ponieważ uczy się w podstawówce na Sadybie gdzie akurat są zajęcia z FCE, uważam to za stracony czas i stracone pieniądze. Jestem całkowicie rozczarowana i zdecydowanie odradzam współpracę z tą szkołą ponieważ nic nie daje, dzieci ciągle rysowały i robiły jakieś projekty, a nauka angielskiego była na drugim planie. Jeśli chcecie aby wasze dziecko wyniosło coś z lekcji wyślijcie je do jakiejś znanej, renomowanej szkoły, zdecydowanie nie do FCE, czasami lepiej podrzucić dziecko gdzieś dalej ale mieć chociaż pewność co do jakości kształcenia.
      • marena12 Re: dobra szkoła językowa 25.10.13, 15:49
        Dokładnie tak, w szkole na Mokotowie jest to samo. Dzieci nie uczą się niczego.
        Ja swoje dziecko wypisałam, znajomi nie posłali juz kolejny rok, dzieci, które były wcześniej. Nie wiem w czym magia, że to właśnie ta szkoła jest jedyna dostępną dla dzieci w czasie świetlicy.
        Dodatkowo miałam kontakt z właścicielką szkoły, koszmarna, niegrzeczna osoba. Jeszcze raz wielkie NIE POLECAM.
    • piotrullo Re: dobra szkoła językowa 21.11.13, 10:52
      liwiuszek napisała:

> Witam, poszukuję dobrej szkoły językowej blisko centrum najlepiej
      > okolice Mokotowa. Czy możecie mi coś polecić?

szkoły językowe
    • ola569 Re: nauka angielskiego 25.06.14, 08:17
      każdy uczy sie w inny sposób dlatego ja np nauczyłam się angielsiego sama-wziełam podręczniki do gimnazjum od kuzyna: sklep.wsip.pl/wyszukiwarka-zaawansowana/wyniki-wyszukiwania/?search%5Bpoziomy_uid%5D=212179&search%5Bklasy_uid%5D=212183 i jakoś poszło. Oczywiście nie jest to złoty srodek na każdego człowieka bo jeden może nie mieć wogóle predyspozycji do języków a drugi do uczenia się samemu. Na zdobywaniu certyfikatów w szkole nie zależy mi wogóle bo dla mnie ważnym jest umiejetnośc posługiwania się językiem.
    • donek112 Re: dobra szkoła językowa 04.09.14, 17:47
      Zapisałem się do szkoły Długi Język, oferta i lokalizacja całkiem w porządku, zajęcia zaczynają się od października, małe grupy, ceny w granicach normy, opinie w internecie pozytywne,więc czemu nie? ;-)
    • kasienkasprint Re: dobra szkoła językowa 07.09.14, 16:37
      Zdecydownie mogę sie podpisać pod tym wpisem. Fakt, Angloschool to jedna z najlepszych szkół w Warszawie. Konkurencyjna cena i wysoka jakosc. Dużym plusem są zajęcia prowadzone przez native speaker , ktorzy z latwoscia potrafia zaciekawic ucznia I zmotywowac do pracy nie tylko na zajeciach. Zajęcia pozwoliły mi podnieść znacząco mój poziom angielskiego. Przynaje jednak, że samo chodzenie nie daje rezultatów , trzeba jeszcze cwiczyc, ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć. A szkoła językową tylko jest jednym z elementów tej całej układanki :)

Jeżeli chodzi o same zajęcia to już bywało roznie, raz były ciekawe następnym razem mniej. Nie zmienia to faktu, że nauczyciele przykładali sie do zajęci i zawsze bardzo chętnie odpowiadali na pytania w razie watpliwosci. Raz zajęcia prowadzone były w oparciu o podręcznik a następnych razem o materiały dodatkowe. Podczas zajęć z polskim lektorem przerabiana była w znacznym stopniu gramatyka, podczas któren było wiele okazji do konwersacji i poznawania nowego slownictwa. Jeżeli chodzi o zajęcia z nativ'em jestem bardzo pozytywnie zaskoczona, zajęcia były nastawione głównie na konwersacje, nawet nie zauważyłam kiedy przelamalam swój strach przed mowieniem.

Reasumujac, polecam szkole w 100% jednak należy pamiętać że samo chodzenie na zajęcia to nie wszystko

• motherofzasadzkas Re: dobra szkoła językowa 26.10.14, 16:49
      W centrum Warszawy na Woli jest bardzo dobra Szkoła Jezyków Obcych British School britishschool.pl/warszawa-wola-centrum/aktualnosci.html zobacz sobie. Ja skorzystałem i jestem bardzo zadowolony.
    • now-a83 Re: dobra szkoła językowa 24.11.14, 23:55
      Warto uczyć się online. Sprawdźcie sobie stronę do nauki języka angielskiego oraz kursy Gettin' English. www.gettinenglish.com/korepetycje-angielski-online-skype/
      • wakkarka1one Re: dobra szkoła językowa 25.11.14, 12:31
        On line bardzo dobre, ale jako wsparcie kursu stacjonarnego
    • angool12 Re: dobra szkoła językowa 11.01.15, 16:38
      Wszystkie większe szkoły mają metodyka
    • lottos23 Re: dobra szkoła językowa 20.01.15, 11:31
      Ile czasu należy liczyć na przygotowanie się do CAE z poziomu A2
    • lud-wi Re: dobra szkoła językowa 18.02.15, 11:04
      Polecam francuski z Francuzem Platforma: clouzot-lingua.pl. Materiały opracowane przez native speaker'a, pozwalają uruchomić myślenie po francusku :)
      • wooren21 Re: dobra szkoła językowa 14.09.15, 11:41
        Platforma internetowa to dobre rozwiązanie, ale tylko jako wsparcie obok regularnego kursu
    • olgatylus Re: dobra szkoła językowa 19.02.15, 17:04
      Polecam Carolinę - ich metody, to przepaść w stosunku do tradycyjnych lekcji. Tydzień kursu daleko od trosk dnia codziennego, kontakt z językiem całą dobę, mega aktywność ze strony kadry. Dla mnie super. Chetnie kogoś namówię, aby dostać zniżką na kolejny turnus - zainteresowanych zapraszam. :)Sprawdź sobie obozy nad morzem Carolina Camps

www.carolina-camps.com.pl
    • adamos70 Re: dobra szkoła językowa 22.02.15, 21:11
      Wałbrzyska 11 - empik school. To jest w pobliżu Mokotowa.
    • 1ep Re: dobra szkoła językowa 01.03.15, 18:41
      polecam Little Early Stage
    • agatajarzombek Re: dobra szkoła językowa 07.03.15, 19:23
      witam! ja polecam stacjonarnie z komputera za free www.igadam.pl/video/index/3/ :) siedzisz słuchasz, ci tłumaczą - a potem robisz sobie ćwiczenia sugerowane które cię jeszcze poprawią ;P
    • adamos70 Re: dobra szkoła językowa 25.03.15, 07:48
      na Mokotowie na Wałbrzyskiej jest Empik School. Szkoła znana, więc wiadomo czego można się spodziewać.
    • kasia.m1 Re: dobra szkoła językowa 20.05.15, 10:53
      Ja polecam szkole językową speak up.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka