Dodaj do ulubionych

Litoterapia

21.04.05, 09:47
Jeśli nie będzie to naruszeniem tajemnicy zawodowej, chciałam poruszyć ten
niezwykle ciekawy temat :-) Szczególnie interesuje mnie BLT - biotermiczna
litoterapia. Czy mogłabym prosić o kilka słów objaśnienia? Chodzi mi o
znaczenie zależności: Kamień - znak zodiaku, liczbę stosowanych kamieni, ich
wielkość itp.
Obserwuj wątek
    • marlena.skrabulska Re: Litoterapia 21.04.05, 20:54
      Zapewnie masz na myśli leczenie kamieniami metodą BTL p. Lecha Tkaczyka. :)
      Czytałam o tym i na pewno jest to dobra metoda, a sam p. Lech to kopalnia wiedzy nt. litoterapii.. Jeszcze jej nie stosowałam, ale wszystko przede mną. Wygląda na to, że stosuję podobną metodę, ale za pomocą rainbow reiki.
      Czyli w zalezności od dolegliwości przykłada się okreslone kamienie na miejsca dotknięte chorobą lub zaburzeniami energetycznymi. Przed tym jednak oczyszczam i aktywizuje je metodą Rainbow Reiki stosując prastarą mantrę ludów Lemurii.
      Kamienie po takiej aktywizacji często ujawniają swoje ukryte możliwości, a nasycane energią sa po prostu tak gorące jakby były podgrzane do metody BTL. :)
      I to wcale nie musi być kamień specjalny, tą metodą można uaktywnić każdy, nawet zielony :).
      Co do liczby czy wielkości, wiadomo, że im większy tym lepiej.
      Ja przede wszystkim kieruję sie intuicją i wskazówkami swoich pomocników.;-)
      Natomiast jeśli chodzi o kamienie i znaki zodiaku należy chyba pamietac, ze nie tylko jeden określony kamien jest przypodrzadkowany do znaku zodiaku. Jest ich zawsze kilka. Ja tez nie nosze jednego, i wybrałam je kierując sie intuicja. W torebce noszę zaktywizowane kamienie takie jak karneol, kryształ gorski, kwarc różowy, ametyst, jaspis i lapis lazuli.
      Pewnie jeszcze cos, ale juz nie pamietam. :)

Pozdrawiam serdecznie
      • comma Re: Litoterapia 21.04.05, 21:25
        Dziękuję, brzmi to fascynująco, będę musiała się dokształcić :-)
    • omegas00 Re: Litoterapia 11.04.06, 12:24
      Witajcie,
      a czy ktoś może pomóc i podać kontakt do Pana Lecha Tkaczyka, metoda BTL, proszę.

pozdrawiam
    • inkwizytor16 Re: Litoterapia 26.04.06, 09:07
      Na razie nie mogę się na ten temat wypowiedzieć, bo nie wiem czy tego typu
      metoda jest oficjalnie uznawana. Jeżeli jednak przypisuje się kamień do znaków
      zodiaku czy też wieży się w jego magiczną moc to jest to wręcz szkodliwe. Lepiej
      dać sobie z tym spokój.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka