Dodaj do ulubionych

Mezczyna - artysta muzyk w Tarocie

11.09.05, 23:30
Jaka karta bedzie symbolizowac pana wymienionego w temacie?

Domyslam sie, ze nie dostane jednoznacznej odpowiedzi, ale jakbyscie mogly(li)
podac swoje skojarzenia bylabym wdzieczna. Moga to byc kombinajce kart.

Pytanie dotyczy pelnej talii: wielkich i malych arkanow.
Obserwuj wątek
    • marlena.skrabulska Re: Mezczyna - artysta muzyk w Tarocie 12.09.05, 09:48
      anahella napisała:

> Jaka karta bedzie symbolizowac pana wymienionego w temacie?
      >
      > Domyslam sie, ze nie dostane jednoznacznej odpowiedzi, ale jakbyscie mogly(li)
      > podac swoje skojarzenia bylabym wdzieczna. Moga to byc kombinajce kart.
      >
      > Pytanie dotyczy pelnej talii: wielkich i malych arkanow.
      >
      Moga byc kombinacje, ale ja widzę bardzo często Maga, zdarza się jadnak, że jest to Głupiec z 3 Kielichów, lub 4 Buław, albo Cesarz z Magiem, lub inna karta pokazująca mężczyznę z Magiem...
      Najczęściej jednak jest Mag.
      • anahella Re: Mezczyna - artysta muzyk w Tarocie 13.09.05, 09:15
        Dziekuje bardzo. Zastanawia mnie ten Mag, dlaczego on?
        Bo ma na stoliku instrumenty?
        • anahella ps. 13.09.05, 09:16
          piszac "instrumenty" mialam na mysli symbole kolorow oczywiscie:) - tak jest
          przedstawiany Mag w roznych popularnych taliach.
          • marlena.skrabulska Re: ps. 13.09.05, 09:33
            anahella napisała:

> piszac "instrumenty" mialam na mysli symbole kolorow oczywiscie:) - tak jest
            > przedstawiany Mag w roznych popularnych taliach.
            >

Tak, również, ale dotyczy to przede wszystkim tego, że cechuje go artyzm i twórczość.. Co ciekawe Mag często wskazuje mi na lekarza lub psychologa... :))
            • amatemi Re: ps. 13.09.05, 12:26
              witajcie,
              jako prawie zupelny laik w temacie Tarota, chcialabym o cos zapytac.
              Czytajac Wasze propozycje wpadla mi do glowy jeszcze jedna.
              Artysta to najczesciej osoba, ktora zyje we wlasnym swiecie od czasu do czasu
              wychodzac na zewnatrz, aby przekazac nam swe dziela. Artysta muzyk ( oczywiscie
              taki, ktory zyje glownie muzyka) kojarzy mi sie bardzo mocno z Wisielcem,
              zwlaszcza ze Wisielec odpowiada miedzy innymi za muzyke ( muzyke plynaca z
              naszego wnetrza).
              Marleno, jak interpretujesz Maga w polaczeniu z Wisielcem?

Pozdrawiam serdecznie, amatemi
              • marlena.skrabulska Re: ps. 13.09.05, 12:34
                amatemi napisała:

> witajcie,
                > jako prawie zupelny laik w temacie Tarota, chcialabym o cos zapytac.
                > Czytajac Wasze propozycje wpadla mi do glowy jeszcze jedna.
                > Artysta to najczesciej osoba, ktora zyje we wlasnym swiecie od czasu do czasu
                > wychodzac na zewnatrz, aby przekazac nam swe dziela. Artysta muzyk ( oczywiscie
                >
                > taki, ktory zyje glownie muzyka) kojarzy mi sie bardzo mocno z Wisielcem,
                > zwlaszcza ze Wisielec odpowiada miedzy innymi za muzyke ( muzyke plynaca z
                > naszego wnetrza).
                > Marleno, jak interpretujesz Maga w polaczeniu z Wisielcem?
                >
                > Pozdrawiam serdecznie, amatemi

To dobry pomysł na taka inetrpretację :) Nie miałam nigdy takiego układu, przynajmniej nie przypominam sobie, ale pamiętam, że musyka często widziałam jako Maga z Diabłem,czwórką buław lub Głupcem vel Wędrowcem... i rzeczywiście to była prawda...:))

Pozdrawiam :)
                • anahella Re: ps. 13.09.05, 19:00
                  marlena.skrabulska napisała:

> musyka często widziałam jako Maga z Diabłem

Ten Diabel to niezly faktycznie pomysl:
                  Diabel to krotko mowiac, klamstwo. Mag moze ujarzmic diabla, a ujarzmione
                  klamstwo to... sztuka:)
                  • amatemi Re: ps. 14.09.05, 12:33
                    a co bedzie jesli Mag nie ujarzmi Diabla a da mu wszystkie narzedzia?:))
                    Ten zestaw kojarzy mi sie z falszywym Guru, z kims kto umiejetnie wykorzystuje
                    narzedzia do uzalezniania innych od siebie. Coz to bedzie za muzyka?:)))
                    Byc moze poszlam zlym torem:)) Ale sadze ze taka mozliwosc tez istnieje.
                    Czy mozecie mnie naprowadzic, dlaczego takie polaczenie traktujecie jako
                    artyste muzyka? Nie potrafie tego uchwycic, nie czuje tego.
                    Pozdrawiam serdecznie, amatemi:)
                    • marlena.skrabulska Re: ps. 14.09.05, 12:39
                      amatemi napisała:

> a co bedzie jesli Mag nie ujarzmi Diabla a da mu wszystkie narzedzia?:))
                      > Ten zestaw kojarzy mi sie z falszywym Guru, z kims kto umiejetnie wykorzystuje
                      > narzedzia do uzalezniania innych od siebie. Coz to bedzie za muzyka?:)))
                      > Byc moze poszlam zlym torem:)) Ale sadze ze taka mozliwosc tez istnieje.
                      > Czy mozecie mnie naprowadzic, dlaczego takie polaczenie traktujecie jako
                      > artyste muzyka? Nie potrafie tego uchwycic, nie czuje tego.
                      > Pozdrawiam serdecznie, amatemi:)

To kwestia indywidualnego podejścia do interpretacji. Każdy ma swoją wizję i w okreslony sposob czuje tarota. Mówiąc o Magu i Diable jako muzyku mam na mysli tylko i wyłącznie zawód jaki wykonuje, a nie jego intencje czy osobowośc. moim zdaniem trzeba to rozgraniczać. Jaki kto jest można uscilić zadając konkretne pytanie. Konsultuj.ac sie czasem z koleżankami po fachu :)) wiem jak mogą różnić się dane interpretacje. Niemal każda widzi coś innego jesli chodzi o pojedyncze karty, ale na przykład odpowiedź w danej sprawie jest taka sama. każda karta to kwestia "umówienia " się z tarotem...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka