Dodaj do ulubionych

hipnoza regresyjna

04.08.09, 23:26
Witam
Poszukuję osoby w Warszawie, która profesjonalnie zajmuje się
hipnozą regresyjną, nie wiem czy to nazwa poprawna, chodzi mi o
rodzaj hipnozy w którym osoba hipnotyzowana zostaje cofnięta do
swoich poprzenich wcieleń.
Poszukuję osoby, która oczywiście zajmuje się tym w sposób
sprawdzony i profesjonalny .
Obserwuj wątek
    • amethystray Re: hipnoza regresyjna 06.08.09, 11:06
      Wiesz jest bezpieczniejsza metoda, mniej inwazyjna od hipnozy, nazywa sie
      Regresing(r) niehipnotyczny . Efekty sa nawet czesto lepsze niz w hipnozie.
      pl.wikipedia.org/wiki/Regresing
      • aniat3 Re: hipnoza regresyjna 06.08.09, 16:01
        Cześć.
        Dziękuję za ostrzeżenie. Niemniej jestem zdecydowana zaryzykować.
        • amethystray Re: hipnoza regresyjna 06.08.09, 23:56
          Najlepiej wejdz na strone stowarzysznia Regresingu, wybierz kogos z
          licencjonowanych i zadzwon i porozmawiaj o tym czego ci potrzeba.
          • jakub_mikus Re: hipnoza regresyjna 28.07.10, 16:54
            amethystray napisał:

> Najlepiej wejdz na strone stowarzysznia Regresingu, wybierz kogos z
            > licencjonowanych i zadzwon i porozmawiaj o tym czego ci potrzeba.

poczytałem o Regresingu :)
            To to hipnoza dyrektywna.
            Zmiana nazwy na coś takiego jak Regresing to tylko zabieg marketingowy moim zdaniem.
      • jakub_mikus Re: hipnoza regresyjna 28.07.10, 16:41
        amethystray napisał:

Hmm to tak jakbyś napisał ze oddychanie w określonym rytmie bezpieczniejsze:)
        Pozatym w jaki sposób hipnoza może być inwazyjna???

> Wiesz jest bezpieczniejsza metoda, mniej inwazyjna od hipnozy, nazywa sie
        > Regresing(r) niehipnotyczny . Efekty sa nawet czesto lepsze niz w hipnozie.
        > pl.wikipedia.org/wiki/Regresing
    • m_caliban Re: hipnoza regresyjna 06.08.09, 16:59
      Innymi słowy szukasz kogoś, komu mogłabyś zapłacić za godzinkę-dwie
      leżenia na sofie i wysłuchiwania kompletnie wyssanych z palca
      bajeczek o "poprzednich życiach"? Nie ma sprawy, ja np. chętnie
      pozwolę sobie za takie coś zapłacić, umiem ładnie opowiadać i mam
      (podobno) przyjemną barwę głosu. Ba! Mogę nawet, od biedy, pojechać
      w tym celu do Warszawy ;]
      • aniat3 Re: hipnoza regresyjna 06.08.09, 17:14
        Tak jak powiedziałam, szukam namiarów na kogoś wypróbowanego,
        rozumiem osoby nastawione sceptycznie do tego rodzaju rzeczy ale
        moje zapytanie nie było skierowane do tych osób.
        • davidia_lilli_isoldia Re: hipnoza regresyjna 07.08.09, 13:19
          Najbardziej znaną w Polsce tego typu osobą jest Andrzej
          Kaczorowski przyjmujący we Wrocławiu,ale może aktualnie przyjmuje
          też w Warszawie.Pisze też znane i poczytne książki na temat
          hipnozy.
          • kamila.wil Re: hipnoza regresyjna 07.08.09, 21:05
            davidia_lilli_isoldia - korzystalas moze z jego uslug? (albo innego takiego
            terapeuty)?

jeżeli tak, to jak to wszystko po kolei wygląda? (jak chcesz, pisz na mail gazetowy)

:)
            • jakub_mikus Re: hipnoza regresyjna 28.07.10, 16:49
              kamila.wil napisała:

> davidia_lilli_isoldia - korzystalas moze z jego uslug? (albo innego takiego
              > terapeuty)?
              >
              > jeżeli tak, to jak to wszystko po kolei wygląda? (jak chcesz, pisz na mail gaze
              > towy)
              >
              > :)
              Wiec szybkie wprowadzenie w trans potem sama sobie udowadniasz ze jesteś w transie hipnotycznym następnie jak ktoś chce sobie podróżować po swoich światach (które dla mnie są halucynacja pozytywna) to nie ma sprawy mózg wytworzy wszystko tak jakby dana osoba przezywała chwile w tamtym okresie.

Znaczenie terapeutyczne takiej regresji jest praktycznie żadne jest to raczej zabawa dla osób wierzących w reinkarnacje.
              Czyli kino które kosztuje 150 zł za godzinę.
        • papa-ver Re: hipnoza regresyjna 27.08.09, 22:04
          Uważam aniat3, że masz rację, pytanie skierowane było do osób, które miały
          styczność lub znają się na hipnozie regresyjnej.
          Wysłałem do Ciebie wiadomość na skrzynkę kontaktową o ile uznasz za stosowne
          odezwij się.
          To forum to nie miejsce na tak poważne sprawy!
          • oliviaja Re: hipnoza regresyjna 24.12.10, 04:49
            Witam, Pana!
            Minęło tyle czasu. Nie wiem czy moge prosić o informacje na ten temat, o jaki prosiła Pani Ania. To dla mnie powazne sprawa.
      • zalak Re: hipnoza regresyjna 24.12.19, 17:00
        O poprzednich życiach?
    • 8nocnymarek Re: hipnoza regresyjna 07.08.09, 21:38
      Pani Teresa Korol. Gabinet na ul Podolskiej 5 ? /co do nr nie jestem pewien/.
      Praga Płd przystanek tramwajowy 9, 3, 24 - Kwatery Głównej.Gabinet bardzo blisko
      przystanku.
    • anew3 Re: hipnoza regresyjna 28.07.10, 22:10
      czy moge zapytac po co ci ta wiedza?Moze pojawia sie jakies
      wspomnienia, ktore nie ulatwia ci zycia a wrecz przeciwnie?
    • camaretto Re: hipnoza regresyjna 06.07.19, 11:34
      Nie wiem,ja i niektórzy inni medytujący nie mają z tym problemów, ale to ciekawa technika. Opiszecie jakieś wrażenia? Ja tam się jednym słowem mówiąc, hpinozie nie poddam, ale innym nie odradzam. Widziałam za to różne transy, czasami głupoli z sekt czy zainteresowanych sensacją w rodzaju "Gwiazdy mówią". Niektóre kjoleżanki-tarocistki miały w trakcie takich "rytów" wizje...kart Tarota (wątek z DT)
    • animkaaa123 Re: hipnoza regresyjna 16.11.19, 14:38
      Hej. Nie wiem czy temat nadal aktualny, ale jeśli nie dla Ciebie, to dla innych zainteresowanych mogę polecić specjalistę, który ogólnie prowadzi sesje hipnozy regresywnej na Skype. Nie mieszka chyba o ile dobrze kojarzę w Warszawie, ale może czasem jest chyba możliwość spotkania i tam. Zobacz sobie Instytut Duszy instytutduszy.pl skontaktuj się z Panem Arkenasem. Ja byłam na kilku sesjach u tego Pana i zdecydowanie polecam. Bardzo miło, profesjonalnie, Pan ma widać dużą wiedzę i teoretyczną i wie co robi. Polecam szczerze.
      • marian_spam Re: hipnoza regresyjna 01.03.22, 12:54
        To są spotkanie fizycznie face to face czy przez internet? Czy jest możliwość spotkania się osobiście?
    • langin Re: hipnoza regresyjna 04.02.20, 18:05
      A co to jest takiego?
    • dominik77777 Re: hipnoza regresyjna 12.12.21, 23:56
      Hej. Hipnoza to prawdziwe badanie głębin podświadomości i nadświadomości... Dobrym wstępem do hipno jest totalna biologia i badanie swoich mechanizmów. www.youtube.com/watch?v=YUB9_rkicD0&t=3s
    • jumphall Re: hipnoza regresyjna 10.01.22, 14:29
      Temat stary, ale odgrzewam dla potomnych. Ja ze swojej strony polecam hipnoze regresyjną u Pani Kariny Abraham. Bardzo szybkie efekty!
    • kamerados Re: hipnoza regresyjna 13.01.22, 05:29
      Nie 'polecam technik hipnozy, w ogóle teraz ciężko trafić na uczciwych ludzi... Kiedyś było w wawie inaczej, ale ja nie używam, chyba że konieczne.
    • marian_spam Re: hipnoza regresyjna 17.01.22, 07:39
      czemu uważasz, że to bez sensu?
    • marian_spam Re: hipnoza regresyjna 02.02.22, 12:29
      Ja ze swojej strony gorąco polecam hipnozę regresyjną u Pani Kariny Abraham. O ile na początku byłem sceptyczny, tak efekty przyszły naprawdę szybko. Udało mi się wyjść na prostą z firmą, którą prowadzę, a także moja sytuacja rodzinna i zdrowotna bardzo się poprawiła. Nie ma co zwlekać, żałuję, że tak późno skorzystałem.
      • kryspin_1994 Re: hipnoza regresyjna 01.03.22, 12:56
        Dzięki za ten post! Byłem też na hipnozie regresyjnej u Pani Kariny i w mojej opinii to jedna z najlepszych metod hipnoterapii na jakiej byłem. Szybko, skutecznie i trwale. Teraz myślę aby wziąć udział w warsztatach, korzystał ktoś? link do warsztatów karinaabraham.pl/warsztaty/
      • kryspin_1994 Re: hipnoza regresyjna 09.05.22, 14:13
        ja też! Pani Karina Abraham i Pan Maciej robią doskonałą robotę na sesjach. Warto zobaczyć jej stronę albo kanał na YouTube www.youtube.com/c/KarinaAbraham-hipnoza-regresyjna
    • cramar Re: hipnoza regresyjna 30.03.22, 11:25
      A jaki koszt takiej hipnozy?
      • marian_spam Re: hipnoza regresyjna 05.05.22, 14:58
        Cennik znajdziesz na stronie karinaabraham.pl/rezerwacja/ ale dla ułatwienia, to 750 zł. Czy dużo, czy mało? To zależy. Biorąc pod uwagę skale życia i zmiany jakie następują, to zdecydowanie nie jest duża kwota w porównaniu do efektów jakie następują :)
        • olek13 Re: hipnoza regresyjna 05.05.22, 20:00
          W tym miejscu warto zauważyć, że przeszłe wcielenia, podróże astralne czy byty duchowe nie znalazły żadnego potwierdzenia w faktach, za to wiele razy wykazano, że rzekome wspomnienia z hipnozy są wytworami umysłu poddanego sugestii i nie mają nic wspólnego z rzeczywistością.
          • marian_spam Re: hipnoza regresyjna 09.05.22, 12:54
            Ludzie są w stanie uwierzyć w dobro i zło, anioły i demony głoszone na kazaniu bez mrugnięcia okiem, ale coś, czego doświadczają sami nazywają kłamstwem nieudowodnionym naukowo. Dlaczego?
            • olek13 Re: hipnoza regresyjna 09.05.22, 14:24
              To bardzo proste. Wyjaśnię na przykładzie: deliryczne białe myszki. Doświadczane są osobiście, ale czy są realne?
    • sabineks12 Re: hipnoza regresyjna 27.05.22, 16:26
      Taka hipnoza może mieć skutki uboczne, więc rączkę nie warto
      • katarzyna_css Re: hipnoza regresyjna 03.06.22, 07:49
        Niezgodę się, dobrze przeprowadzona hipnoza nie ma negatywnych skutków ubocznych. Zgłębiłam dość mocno temat, poznając też różne metody, poznając opinie różnych ludzi po sesjach i chyle czoło ku metodzie CMF hipnoza regresyjna. To co na tych sesjach wychodzi i jak efektywnie zmieniane są zapisy podświadomości - dla mnie mega.
        • olek14 Re: hipnoza regresyjna 03.06.22, 12:07
          Co za głupoty, każda hipnoza to poddanie się obróbce podkorowej, bez świadomości, bez udziału własnej woli, to oznacza zgodę na wprowadzenie sobie podprogowo cudzej woli, która będzie od tej pory, aż po wszech-czasy sterować człowiekiem, nie dając mu dokonywać własnego wyboru, będzie decydować za niego, mieć wpływ na wszystkie jego decyzje. To również oznacza utratę Wolnej Woli, to jest wtrącenie się w plan boski, bo Bóg dał nam wolną wolę, a w ten sposób się ją traci na zawsze, staje się Zombie, takie są skutki regresji hipnotycznej.

Co do regresingu świadomego, który rozpowszechnił niejaki pseudo guru śp. Leszek Żądło, obserwowałem jego zajęcia jak on to robił na rożnych grupach zajęciowych, jak manipulował klientami, jak wmawiał kobiecie, że była wiedźmą w przeszłych wcieleniach, że była spalona na stosie, że się oddawała w grupowych orgiach seksualnych itd, hipnotyzował ją tymi gadkami swoimi, doprowadzał ją do ciężkiej histerii, wzbudzał maksymalny lęk, ogromne poczucie winy, a potem ja niby oczyszczał z tego wszystkiego jako "Wielki Oświecony", robił jej Wielką łaskę, no to baba czuła wielką wdzięczność, robił wielkie nic, a potem to nic oczyszczał, niezła kombinacja, a baba dała sobie to wszystko z łatwością wcisnąć i łykała jak ciepłe bułeczki. Obserwowałem jak potem, aż się do niego modliła za to co dla niej "zrobił".

Te wszystkie histeryczki, nieodreagowane seksualnie, głownie po 40 ce, zapomniane przez chłopów egzaltowane, wpatrywały się w pana Leszka jak w Boga, bo wzbudzał w nich żądzę, o której już całkowicie zapominały z braku facetów, którzy by je zadowalali seksualnie. Freud miał rację, że wszystkie problemy stąd się biorą, z braku seksu. pan Lesiu dobrze to wiedział, więc wydobywał te podświadome strachy, nieodreagowane URAZY z panienek, co tam już później robił z nimi na planie fizycznym, to już jego słodka tajemnica. Wiadomo do czego zdolna jest kobieta po zeszmaceniu jej, a potem podniesieniu jej do istoty półboskiej.To tylko techniki nadużywające ludzkich słabości, opierające się na ich znajomości, no wiedzę pan Leszek miał dużą, nie na darmo napisał sporo książek na ten temat. Zaczerpnął z różnych źródeł, z Kabały, z Tantra jogi, z Magii, z Okultyzmu, z NLP, z szeroko rozumianej Ezoteryki itd. Wiedza to tylko wiedza,, jak nóż, można zrobić dobry użytek, lub zaszkodzić sobie i innym.
    • panikasia11 Re: hipnoza regresyjna 13.07.22, 13:08
      Ile kosztuje taka hipnoza?
    • amanda1988 Re: hipnoza regresyjna 02.10.22, 12:29
      Mało osób potrafi wprowadzić w stan hipnozy , podobno teraz jest coś takiego jak hipnoza świadoma czyli , powstało coś żeby ten psudo hipnotyzer mógł się wytłumaczyć dlaczego tego nie potrafię hah
    • marianna_1990 Re: hipnoza regresyjna 05.10.22, 14:29
      Ja polecam hipnozę regresyjną CMF. Na początku byłam bardzo bardzo sceptyczna, jednak efekty przyszły w zaledwie kilka dni. Byłam w szoku, że sprawy, które ciągnęły się za mną miesiącami nagle zakończyły się pozytywnie. Pani Karina Abraham robi świetną robotę - polecam.
    • petypety Re: hipnoza regresyjna 05.10.22, 19:47
      Czy taka hipnoza może być szkodliwa ?
    • amentagno Re: hipnoza regresyjna 12.09.23, 01:29
      Zastanawiajace i ciekawe YRG9GZ
    • amentagno Re: hipnoza regresyjna 12.09.23, 03:04
      Zastanawiajace i ciekawe 6OBV8U
    • amentagno Re: hipnoza regresyjna 12.09.23, 04:12
      Zastanawiajace i ciekawe QOCWZE
    • amentagno Re: hipnoza regresyjna 12.09.23, 05:20
      Zastanawiajace i ciekawe N5J7NQ
    • amentagno Re: hipnoza regresyjna 12.09.23, 06:29
      Zastanawiajace i ciekawe ZZZY0P