Dodaj do ulubionych

Problemy trądzikowe

02.05.20, 21:18
Dzień dobry, ja się wiążę z takim problemem:
od pewnego czasu na mojej twarzy wystąpiły liczne zmiany skórne. Głównym problemem jest trądzik, liczne wypryski, podrażnienie skóry. Skóra zaczęła się przetłuszczać, przy czym stosowanie preparatów wskazanych dla cery tłustej przynosi okropny efekt, momentalnie skóra staje się sucha, popękana i podrażniona, natomiast późniejsze nawilżanie jej kremem skutkuje jedynie w zapchanych porach i kolejnych wypryskach. Stała się bardzo wrażliwa, bolesna i podrażniona. Nie wiem jak sobie poradzić obecnie z moją cerą, dotychczasowe działania nie przynosiły zadowalających efektów, zapewne głównie przez nieodpowiedni dobór kosmetyków (sporo mnie uczula, podrażnia etc. więc wybór staje się trudny).
Proszę o poradę dotyczącą pielęgnacji, która pomogłaby mi rozwiązać ten niemiły problem.
Obserwuj wątek
    • julkakowalik77 Re: Problemy trądzikowe 19.12.20, 15:25
      Jeśli nie radzisz sobie z trądzikiem to wpadnij do wrocławskiego ESDERMU. Sama miałam duży problem z krostkami i tam dopiero mi je wyleczono.
    • kinga40 Re: Problemy trądzikowe 28.12.20, 21:59
      Witam. Ja przez wiele lat zmagałam się z trądzikiem, który pojawił się u mnie po 25 roku życia. Było ciężko, a preparaty, których używałam tylko pogarszały stan zdrowia skóry. Niestety większość kosmetyków do cery trądzikowej wysusza skórę powodując jeszcze większe wydzielanie łoju, podrażnienie i utratę równowagi skóry. Maści od dermatologa i inne preparaty pomagały, owszem ale również nie na długo. Odkąd zmieniłam pielęgnację skóry stopniowo cera zaczęła się poprawiać. Odpowiednie nawilżenie to podstawa i trzeba również pamiętać o tym, by nie przesadzać z różnego rodzaju maseczkami i peelingami. Niestety mimo poprawy cery pozostały brzydkie blizny jednak i na to znalazłam sposób. Ponieważ jestem już po 40 to gęstość skóry również się zmieniła. Znajoma poleciła mi zabieg zwany wampirzym liftingiem. Efekt jest niesamowity i przerósł moje oczekiwania. Robiłam go w klinice Unident Union we Wrocławiu. Blizny się wygładziły, skóra jest jędrna, kości policzkowe bardziej widoczne. Trochę strachy było, ale nie potrzebnie bo sam zabieg praktycznie nie boli. Osobiście polecam każdej kobiecie z podobnymi problemami
    • aleksandra.stawarz Re: Problemy trądzikowe 08.04.21, 13:30
      Hej! Przede wszystkim, nie stosuj produktów dedykowanych cerze tłustej, mają one w składzie alkohol, który mocno wysusza i podrażnia skórę twarzy. O dziwo, skórę tłustą trzeba odpowiednio nawilżyć, wytworzy ona wtedy o wiele mniej sebum! Druga sprawa, złuszczaj skórę twarzy, przy cerze trądzikowej stosuj tylko peelingi enzymatyczne. Nie podrażniają skóry oraz nie roznoszą po niej bakterii. Powodzonka!
    • wozny1234 Re: Problemy trądzikowe 05.12.21, 10:29
      Jest w Wrocławiu gabinet Herbasol, który specjalizuje się w diagnostyce oraz w terapiach na patogeny. To one poprzez produkcję toksyn mogą osłabiać organizm i dawać takie objawy jakie masz. Na stronie internetowej mają też dużo przydatnych informacji - może ci się przyda. Zawsze warto przynajmniej zadzwonić i pogadać.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka