Dodaj do ulubionych

Zwrot zguby

25.09.13, 22:55
podroze.gazeta.pl/podroze/1,114158,14670968,Reporterzy_Reader_s_Digest_rozrzucili_portfele_w_16.html#BoxSlotIIMT
Ja jestem tak uczciwy, że wczoraj oddałem komuś rzecz znalezioną, która prawdopodobnie do niego nie należała. Jak ostatni frajer.

Portfela na ulicy bym w ogóle nie podniósł bo bym uznał za prowokację. CHoć są też tak uczciwe skurczybyki jak taki jeden. w liceum jakiś szlachetny obywatel odniosł mój portfel do domu. oczywiście oczyścił go do reszty z marnej gotówki, ale łaskawca przyniósł portmonetkę matce. a w portmonetce była trawa. na szczescie sie nie pokapowala.
Obserwuj wątek
    • ya_rap Re: Zwrot zguby 25.09.13, 23:07
      W czołówce Finowie i Indie. Jedni oddadzą bo mają poczucie wspólnoty rozwiniętę, a drudzy bo są biedni. Biedni są wytresowani w tym, że świat nie jest ich. Doświadczenia z psychologii społecznej pokazują, że jak się postawi na stole cukierki do wzięcia, biedni zawsze wezmą mniej niż bogaci. A wezmą ci ktorzy uznaja, że społeczeństwo ich rucha, albo bo taki im sie nalezy, bo znalezli bo swiat nalezy do nich.
      • ya_rap Re: Zwrot zguby 25.09.13, 23:20
        Jakbym coś takiego znalazł to bym oddał. Ale znam moich rodaków na tyle, że bym chuja przepędził na drugi koniec miasta po odbior, albo gdzies pod miastem, żeby z wywieszonym jezorem dziekowal. Jakbym mu zaniosl to murowane ze by mnie nazwal jeszcze zlodziejem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka