olga_w_ogrodzie 12.11.14, 22:29 no to zobaczyłam Marsz Niepodległości. wolę grób Tadeusza Mazowieckiego. ja pierniczę. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
robere Re: no ten... 12.11.14, 23:01 Marsz uważam za udany. Odkąd GW odpuściła i przestała pompować tę imprezkę, która była plebiscytem przeciwko niej marsz z automatu przestał straszyć widmem faszyzmu, a zamienił się w imprezkę z kronik kryminalnych. Od początku mówiłem, że to trzeba kryminalizować a nie walczyć z faszyzmem. Odpowiedz Link
robere Re: no ten... 12.11.14, 23:06 Na forach krytyki jak jeszcze były od samego początku krytykowałem blokadę jako wpisującą się w narrację Ziemkiewicza. głównego obecnie ideologa. Ale jajogłowi uznawali, że lepiej walczyć z faszyzmem. Jak była protest przeciwko krzyżowi na krakowskim mówiłem, że na tym możńa zgarnąć kapitał. Mędrcy uznali, że kościół zyska na tych protestach. Patrząc obiektywnie działania gw inteligentyzmu służą w tym kraju głównie pompowaniu prawicy. Odpowiedz Link
robere Re: no ten... 13.11.14, 17:30 Żeby antifa była dobra to musi spiełnić dwa warunki : a) to musi być berlin b) musi umieć spuścić łomot. W Polsce jest odwrotnie. Nie wygra w takiej ulicznej konfrontacji na ilość dusz . Robi tylko za element dekoracji w teatrze Ziemkiewicza. Żeby to jeszcze była sama antifa z czarnymi kapturami. Byłby w tym pewien romantyzm straceńca. Gazeta się za to wzieła i temu marszowi narobiła frekwencji. Odpowiedz Link
olga_w_ogrodzie Re: no ten... 13.11.14, 21:19 och tak. przygnębienie z roku na rok coraz większe. Odpowiedz Link
robere Re: no ten... 14.11.14, 09:36 ja tu nic wielkiego nie widzę. taka jest polska nie od dziś. a jak chce się przeciwstawiać tego typu organizacjom to z pozycji milczącej większości, której nie podoba się bandytyzm niż z pozycji jakiś antyfaszystów, na których milcząca większość jeszcze się wyrzyga. kierunek polskich instynktów , traum i mechanizmów psychologicznych rządzących poprawnością polityczną są znane nie od dziś. Odpowiedz Link
dolor Re: no ten... 14.11.14, 14:02 Obejrzałem sobie kilka filmików. Urocze. Pyta rządzi: www.youtube.com/watch?v=XkW6MCV6b4U#t=862 "Czy jest pan zainteresowany koncertem Robbiego Williamsa?". Odpowiedz Link