12.11.14, 22:29
no to zobaczyłam Marsz Niepodległości.
wolę grób Tadeusza Mazowieckiego.

ja pierniczę.
Obserwuj wątek
    • robere Re: no ten... 12.11.14, 23:01
      Marsz uważam za udany. Odkąd GW odpuściła i przestała pompować tę imprezkę, która była plebiscytem przeciwko niej marsz z automatu przestał straszyć widmem faszyzmu, a zamienił się w imprezkę z kronik kryminalnych. Od początku mówiłem, że to trzeba kryminalizować a nie walczyć z faszyzmem.
      • robere Re: no ten... 12.11.14, 23:06
        Na forach krytyki jak jeszcze były od samego początku krytykowałem blokadę jako wpisującą się w narrację Ziemkiewicza. głównego obecnie ideologa. Ale jajogłowi uznawali, że lepiej walczyć z faszyzmem. Jak była protest przeciwko krzyżowi na krakowskim mówiłem, że na tym możńa zgarnąć kapitał. Mędrcy uznali, że kościół zyska na tych protestach. Patrząc obiektywnie działania gw inteligentyzmu służą w tym kraju głównie pompowaniu prawicy.
        • olga_w_ogrodzie Re: no ten... 13.11.14, 17:13
          no cóż.
          ja to antifa.
          bardzo.
          • robere Re: no ten... 13.11.14, 17:30
            Żeby antifa była dobra to musi spiełnić dwa warunki :

a) to musi być berlin

b) musi umieć spuścić łomot.

W Polsce jest odwrotnie. Nie wygra w takiej ulicznej konfrontacji na ilość dusz . Robi tylko za element dekoracji w teatrze Ziemkiewicza.

Żeby to jeszcze była sama antifa z czarnymi kapturami. Byłby w tym pewien romantyzm straceńca.

Gazeta się za to wzieła i temu marszowi narobiła frekwencji.
            • olga_w_ogrodzie Re: no ten... 13.11.14, 21:19
              och tak.
              przygnębienie z roku na rok coraz większe.
              • robere Re: no ten... 14.11.14, 09:36
                ja tu nic wielkiego nie widzę. taka jest polska nie od dziś. a jak chce się przeciwstawiać tego typu organizacjom to z pozycji milczącej większości, której nie podoba się bandytyzm niż z pozycji jakiś antyfaszystów, na których milcząca większość jeszcze się wyrzyga. kierunek polskich instynktów , traum i mechanizmów psychologicznych rządzących poprawnością polityczną są znane nie od dziś.
    • dolor Re: no ten... 14.11.14, 14:02
      Obejrzałem sobie kilka filmików. Urocze. Pyta rządzi:
      www.youtube.com/watch?v=XkW6MCV6b4U#t=862
      "Czy jest pan zainteresowany koncertem Robbiego Williamsa?".
      • olga_w_ogrodzie Re: no ten... 14.11.14, 16:48
        pozwoliłam sobie podać dalej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka