Dodaj do ulubionych

Gorący temat cd.

01.02.15, 11:39
Literatura ponoć bierze się z cierpienia. A czytelnikami jej będą podobnie cierpiący. Oczywiście w błysku fleszy będzie się mówić o ratowaniu, pokazaniu przykrych doświadczeń, które mogą otworzyć oczy czytelnikowi. Wiadomo, że każda panna aspirująca do tytułu Miss Świata pragnie pokoju na świecie i ratowania wielorybów. Jednak w praktyce sprowadza się to tylko do tego, że jest dużo samotnych wysp. Jedna z samotnych wysp ma reklamuje się, że ma najwyższy szczyt u siebie i wielu turystów z innych samotnych wysp ma po co jechać. A inne samotne wysypy chcą się wyrwać ze swojej samotności i dlatego jadą na wyspę z najwyższym szczytem. Pan literat mówi, że na alkoholikach nie można zarobić. Jako na jedynych nie można. Na wszystkich można, nawet buddyście wepchnąć ekologiczną karimatkę a jemu nie można. Jemu jedynemu. A tyuł książki brzmi "Najgorszy człowiek na świcie". Jakto nie można? Na cierpieniu zarabia się najlepiej.
Obserwuj wątek
    • orv Re: Gorący temat cd. 01.02.15, 12:14
      Przecież Smarzowski kłamie, alkoholizm to nie sranie w gacie. Alkoholizm to my zdolni z najlepszym wykształceniem, z najlepszymi mieszkaniami jesteśmy wojownikami. po co macie czytać o brudnych alkoholikach. Będzie o alkoholikach na waszą miarę, sterylnych. Przełamujemy mity znaczy tworzymy nowy rynek. Później będzie część druga : jak złamałam się , napiłam i nadal jestem seksi czyli książka dla wspaniałych lasek, bo świat pełny jest wspaniałych lasek i złych mężczyzn srających w gacie po alkoholu.
    • orv Re: Gorący temat cd. 01.02.15, 12:58
      www.krytykapolityczna.pl/artykuly/czytaj-dalej/20150201/halber-tak-latwo-sie-zgubic
      jest obszerny fragment. Po prostu opowieści jakie memlą o sobie miliony blogerów pijących alkohol i nie pijących alkoholu. Pani jest bardzo zajęta sobą.

Mam lepszy pomysł na literaturę dla tej pani.

Przyrząd do nagrywania, komórka i pół litra. Telefon do przyjaciółki. 40 minut rozmowy.

A później wszystko przepisze i będziemy się zachwycać wspaniałym oddaniem frazy kobiety z problemem alkoholowym z dużego miasta.
      • orv Re: Gorący temat cd. 01.02.15, 13:27
        Teraz świat się zastanawia czemu nie odpowiedziała na pytanie ile nie pije.

Pod jej domem będą stali młodzi zdolni z nowoczesnymi komórkami z kamerką w poszukiwaniu prawdy dla prasy opiniotwórczej. Ta pani piła dziś czy dziś nie piła? Pani Małgorzata będzie w coraz większej depresji. Wyda o tym książkę ubierając się bardzo schludnie w ubiory intelektualistki z biblioteki uniwersytety warszawskiego. Gospodynie domowe bite przez męża będą czytać z zapałem : taka wspaniała laska i samotna umęczona przez opinię publiczną. Dobrze kurwie! To królowa ludzkich serc.! Pani Małgorzata będzie chodzić w minie eleganckiej cierpiętnicy, która jest ponad, ale z czasem coraz mniej dziennikarzy będzie pod jej domem. I gdy zostanie już tylko kilku wtedy wyjdzie w szlafroku pijana z butelką rozchełstana i krzyknie : Skurwysyny, zniszczyliście mnie mnie już nie ma, zabiliście mnie. Następnego dnia zdjęcia ze szpitala. Artykuł o próbie samobójczej. Jakiś gimnazjalista rozmawia z Faktem i mówi, że dała mu 100 złotych za dostarczenie butelki wina. W kioskach ekskluzywna sesja dla prasy patriotycznej : resortowe dziecko nie może wybaczyć ojcu.
    • orv Natchnienie literatki 01.02.15, 16:35
      Gdzieś tak rok temu dwa filmy były na topie :

1) Pod mocnym aniołem

2) Wilk z Wall street.

Jak brać inspiracje to z najgłośniejszych nie?

Mamy więc podobne wątki jak w tamtych filmach. A w opozycji do Pod mocnym aniołem nie dlatego, żeby coś demaskować, że ci lepsi nie mogą być alkoholikami? Czy masy gnały na Wilka do kin miesiącami bo chcieli zobaczyć jaki degenerat jest straszny?

Żyć jak Leo to jest to. Chlać, ruchać, ćpać i zarabiać przy tym miliardy dolarów. To jest to.

Żyć jak pani z warszawskich salonów i chlać w robocie? Po prostu jechać dumnie z flagą na kasku po hajłeju życia. Bankiety, koncerty, gwiazdy narkotyki i wódka. Byłam na odwyku -powiedziała młoda panna w Birdmanie - i spotkałam tam kolesia z filmu. Cool - odpowiedział Nolan.

BYć jak Pilch i reszta z listy internetowej : famous people with : wstawić jednostkę chorobową.
    • orv Re: Gorący temat cd. 02.02.15, 22:38
      waga mniejsza ale jak sądzę z odwodnienia. wiem ze pije za malo ale ja nie umiem duzo pic. z reguły piłem tylko herbate z cukrem. nie umiem pic wody. rano wstane wysuszony a i tak wypije z gora kilka szklanek w ciagu dnia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka