02.03.15, 00:14
wyborcza.pl/1,75477,17503228,_Wracaj_tam_i_dokoncz___Nastolatka_oskarzona_o_podjudzanie.html#BoxGWImg
Obserwuj wątek
    • pandoza Re: idiotka 02.03.15, 00:30
      Nie bardzo rozumiem skąd raptem taki przypływ empatii w polskim necie. Podejrzewam, że raczej tu chodzi o kwestie płciowe. Nie żyje chłopak, a laska pisała teksty. To się zawsze dobrze sprzedaje jak matka, która zabija dzieci. Ojca nikt nie wini.

W Polsce ludzie krzyczeli tłumnie do faceta stojącego na moście, który zakorkował most swoją próbą samobójczą. W necie takie sprawy widziałem nie raz.

Po prostu to ruszyli, tak jak ruszają kwestię sciagania muzyki i filmów za co niektórzy idą siedzieć. A u nas to całkowicie neutralne.

Czeg ona właściwie jest winna? Jest całkowicie wykazane przez psychologów, że net sprawia, że tracimy empatię.

https://media.spidersweb.pl/wp-content/uploads/2013/09/nokia-logo.jpg
      • pandoza Re: idiotka 02.03.15, 00:36
        W zasadzie zrobiła to samo co robią psychologowie w ramach tak zwanej terapii prowokatywnej.

Po prostu rodzina chce mieć winnego. Choć prawdopodobnie jak zawsze ona najwięcej jest winna.
        • pandoza Re: idiotka 02.03.15, 00:41
          Ciekawe, że nie może kupić alkoholu, ale odpowiada za śmierć tego chłopaka. To nie ona go zabiła.

Twórzmy więcej wirtualnych rzeczywistości to będziemy mieć podobne efekty.

Do baru w Polsce wpadł facet przykuty do krzesła. Krzyczał, że uciekł porywaczom. Zlano go bo uznali, że to dowcip z ukrytą kamerą. A on naprawdę uciekł i błagał o pomoc.
          • ragnarv czytanie ze zrozumieniem 02.03.15, 15:12
            nie napisałem że jest winna tylko że jest idiotką. oskarżona o nieumyślne spowodowanie śmierci
            a działała umyślnie i śmierci nie spowodowała.
            • pandoza Re: czytanie ze zrozumieniem 02.03.15, 15:23
              to dobrze, że rozumiesz co piszesz.
              • ragnarv Re: czytanie ze zrozumieniem 02.03.15, 16:43
                wiem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka