Dodaj do ulubionych

Się prezes pan doigrał

04.12.15, 17:58
wydarzenie na fb zgłoszone już w UM: pbs.twimg.com/media/CVY8ovsUAAAIh-o.jpg:large
/ udział m.in. zapowiedziała Hanna Lis - państwo Lis są na PiS niebywale rozzłoszczeni/:

w godzinach 19:00 - 22:00

W przyszłym tygodniu · 4°C / 1°C Przeważnie pochmurno

Warszawa, ul. Adama Mickiewicza 49

"Szanowni Państwo,
To się wydarzy naprawdę. To nie jest jedna z tych akcji, w której „like it” znaczy tyle tylko, że jest fajnie.
Dzieją się rzeczy ważne i kontekst trzynastego grudnia nabiera nowego sensu.
Symbolika tej daty mówi, że to moment w roku, w którym należy wspomnieć deptaną buciorami wolność. Dziś prawo łamie zwycięska partia pana Kaczyńskiego. Łamie je, by odebrać nam wolność. Nowe miejsce - dom „generała naszych czasów” jest dziś tym, przed którym należy zademonstrować nasze przywiązanie do prawa i ufność w to, że tylko dzięki niemu możemy się czuć bezpieczni i wolni.
Przyjdźmy tam raczej w zadumie niż z okrzykami. Zaczynają się czasy obywatelskiego nieposłuszeństwa, biernego oporu, budowania od nowa struktur. Lepiej. Mądrzej.
Przyszedł czas zgody narodowej zbudowanej wokół pryncypiów. Pan Kaczyński ma mentalność człowieka radzieckiego i nie poważa sobie wielce demokracji. Dla niego nie jest wartością. Dla nas jest. Teraz nie czas na to, by się licytować, kto fajniejszy. Kto sobie lepiej zawłaszczy opozycyjność. To moment, by wznieść się ponad to. Nowoczesna razem z Razem, Platformą, Zielonymi, Twoim Ruchem, PSLem, KODem i wszystkimi obywatelami dobrej woli mogą się zjednoczyć dla tego jednego celu - obrony reguł. Obrony prawa.
Proszę też o pomoc. Potrzebni będą porządkowi.
Policja pewnie będzie nas ochraniać, chyba, że inny rozkaz wyda generał Błaszczak."

/z forum Kraj:

Nie Mickiewicza 49 ale Mickiewicza 53. To ten dom:
www.google.pl/maps/@52.2743845,20.9817409,3a,75y,211.92h,78.39t/data=!3m6!1e1!3m4!1sT1LPyVkxzQqHQVSVaWUx5A!2e0!7i13312!8i6656
W prawej stronie bliźniaka mieszka Kaczyński, a w lewej jest ten instytut czy coś tam, gdzie Duda nocami jeździ po wytyczne. Drugie wejście jest od tyłu, od ulicy Solskiego i głównie tam podwożą Kaczyńskiego i gości. /
Obserwuj wątek
    • figlarczyk Re: Się prezes pan doigrał 04.12.15, 18:32
      Demonstrowanie komuś pod chałupą to coś w sam raz dla POPIS-u. Takie zwyczaje oderwanych od pługa przywiezionych ogórkiem do miasta i obutych w pierwszym pokoleniu.
      • olga_w_ogrodzie Re: Się prezes pan doigrał 04.12.15, 20:17
        najlepiej nigdy nic nie robić.
        za to siedzieć w sieci okazując non stop nienawiść lub pogardę,
        kpiąc, negując, krytykując wszystko i wszystkich.
        a najchętniej GW.
        • figlarczyk Re: Się prezes pan doigrał 04.12.15, 20:21
          lepiej poszczuć komuś pod chałupą. fakt to bardziej patriotyczne.
          • olga_w_ogrodzie Re: Się prezes pan doigrał 04.12.15, 22:06
            nic nie poradzę, że szczucie uważasz za patriotyczne.

ja niczego takiego nie powiedziałam.

podałam informację - dodam, że czytałam o propozycji happeningu przy muzyce, wymownym jedzeniu pączków.

i nie widzę powodu, by przy tej okazji organizatorów z pogardą określać jako "oderwanych od pługa, przywiezionych ogórkiem, obutych w pierwszym pokoleniu".

przy tej okazji obrażasz i wyborców obu partii, choć nie oni to organizują,
            a przede wszystkim obrażasz ludzi ze wsi - ze swoją zwyczajową pogardą i pokazywaniem wyższości, choć owo pokazywanie wyższości wciąż zarzucasz innym.
            podobnie jak zarzucasz projekcję, sam rzutując tak, że Twe projekcje wypełniłyby po brzegi Wielki Kanion Kolorado.

nikogo nie lubisz, nikogo nie pochwalisz, /
            oprócz Lowena i parkurowców/
            żadnej inicjatywy, żadnego pomysłu - wszystko jest głupie, prostackie, godne pogardy, a czyjś entuzjazm w dobrej sprawie, zawsze wart obśmiania i zduszenia w zarodku.
            /oczywiście, mówiąc o "dobrej sprawie" nie mam teraz na myśli Zusammentreffen pod domem prezesa pana./
            • fo.e Re: Się prezes pan doigrał 04.12.15, 23:26
              demokratyczne państwo nie targa za prywatną klamkę bez kryminalnych powodów
              • olga_w_ogrodzie Re: Się prezes pan doigrał 04.12.15, 23:37
                informuję o pewnym wydarzeniu o którym wyczytałam na forum Kraj - tam i na fb się ludzie skrzykują.
                rzucają też propozycje demonstrowania pod siedzibą PiS.

nie wyraziłam swej opinii na ten temat.

dodam oświadczenie założyciela #KOD:

Mateusz Kijowski? do Komitet Obrony Demokracji

"W związku z pojawiającymi się w mediach informacjami jakoby Komitet Obrony Demokracji organizował 13 grudnia marsz pod dom Jarosława Kaczyńskiego, stanowczo temu zaprzeczamy. KOD nie ma nic wspólnego z takim pomysłem.

Proszę, podawajcie dalej!"

i to by było na tyle.

• fo.e Re: Się prezes pan doigrał 04.12.15, 23:39
                  ok, podałaś i pomysł został skomentowany
                  nie Ty
            • figlarczyk Re: Się prezes pan doigrał 05.12.15, 15:33
              >nic nie poradzę, że szczucie uważasz za patriotyczne.

nikt nic nie poradzi, że szczucie uważam za patriotyczne, ale wielu się za to będzie to robić jak się weźmie za patriotyczne obywatelskie działania.

>i nie widzę powodu, by przy tej okazji organizatorów z pogardą określać jako "o
              > derwanych od pługa, przywiezionych ogórkiem, obutych w pierwszym pokoleniu".

to nie był test wprost. ja tym nie pogardzam, wręcz przeciwnie, ale wiem, że pewne zacne pokolenie opisane w filmie "daleko od szosy" ma tego kompleks i myślę, że to jest osiowy kompleks, który napędza poprawność polityczną tego kraju i całość życia po polsku, które polega na zaprzeczaniu tej traumie.

ciekawe kto projektuje" ty cały czas coś pisząć o mnie paskudnie, czy ja pisząc sobie na forum pustym sam na temat info władzy :))))

sama cały czas przyprawiasz mi gembę nienawistka podczas dy sama niewiele masz oprocz nienawisci do zakomunikowania. jest to twoja projekcja. w ktorej na tym forum się specjalizujesz nieustannie tylko po to go używasz, żeby się na mnie wyrzygać.
              • figlarczyk Re: Się prezes pan doigrał 05.12.15, 15:35
                proszę zresztą spojrzeć na forum kraj i wasze ulubione fzd- forum zoologicznego bebibumeryzmu ile razy jest tam wyśmiewany wiejski język :)))
        • fo.e Re: Się prezes pan doigrał 04.12.15, 21:43
          jest to na swój sposób zabawne
          ale mnie prezes jako osoba prywatna nie interesuje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka