Dodaj do ulubionych

Moje Zycie Pi

09.02.17, 10:14
Snilo mi sie ze jechalem pociagiem dalekobieznym. Bylo w nim sporo azjatow z towarami na handel. Ktos mial tygrysy. Oni nie panowali nad nimi a jednoczesnie byly jakos tam oswojone i jechaly luzem. Co jakis czas zagryzaly kogos. Byla atmosfera leku. Chowalem sie dalej od nich, ale raz kly tygrysa znalazly sie na mojej szyi. A raczej tygrysicy. Od tylu trzymala mnie luznym pyskiem jakby kot bawil sie z myszka. Staralem opanowac lek i czuc spokoj . Nawet mi to wychodzilo. Choc podskornie umieralem ze strachu. Ale utrzymywalem spokoj. Luzowala kly i na zmiane naciskala jakby mnie sprawdzala. Chyba javto intrygowalo. Po jakims czasie przeszkadzaala i traktowala mnie jak zabawke przyjaciela. Z jej perspektywy byc moze bylem przyjacielem. Ale to byl tygrys. W kazdej chwili mogl mnie zabic. Trudno mi bylo nawiazac spoleczna wiez z tygrysem. Caly czas umieralem panicznie i indukowalem spokoj. Z czasem mialem wiecej swobody. Nie gniezdzilem sie z tygrysica w przedziale wsrod ludzi, wsrod ktorych bylem ofiara wybrana. Bawiac sie uderzala we mnie lapa, napierala tygrysim cialem a ja umieralem. Z czasem moglem wychodzic z przedzialu za kazdym razem myslac o smierci, ktora nie nadchodzila. Kupowalem jej u chinczykow rzadkie ciasteczka i pierozki. Balem sie ze jak sie skoncza odgryzie mi leb.

W zyciu Pi probowano zaprzyjaznic sie z tygrysem jak i go zdominowac. Moje zycie pi to podporzadkowanie sie bestii i udawanie spokoju. Byla mysl czasem zeby zlapac z nim wiez, ale wiedzialem ze to tygrys i mnie zabije. Z tygrysem nie mozna sie zaprzyjaznic. Trzeba wygrac z nim walke i go podporzadkowac. Wtedy dopiero mozna sie przyjaznic. Inaczej bedzie ciagly strach ze w kazdej chwili zagryzie.
Obserwuj wątek
    • 136ty Re: Moje Zycie Pi 09.02.17, 10:20
      Sa ludzie ktorzy mieszkaja z lwami. Ogladalem program o tym ze w Czechach jest kilkaset lwow. Opanowali je behawioralnie, ale w nich kiedys obudza sie instynkty. Oswojone lwy po latach nagle potrafia zaatakowac. Oni to wiedza.Mimo to zyja z nimi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka