Dodaj do ulubionych

Ciezka noc

27.04.17, 08:35
Troche mnie przeszarpala. Mialem sen w ktorym jakby rozsuplywala sie moja schiza. Ale nie do konca.

Na poziomie snu bylo pewne przedstawienie. Troche jakby ustawienia halingera. W ktorym mieszaja sie zywi i duchy. I ja widzialem te dwa swiaty na raz.

Na poziomie ciala bardzo silne poczucie zazdrosci ktore rozpychalo mi cialo i idace za nim podniecenia. Ale sen nie byl o tym.

Jakbym mial dorobic racjonalna ideologie to te skrzyzowanie bylo czysta tematyka edypalna.
Obserwuj wątek
    • 136ty Re: Ciezka noc 27.04.17, 08:42
      Ze wszystkich uczuc najgorsza jest chyba zazdrosc. Smutek, depresja, agresja to wszystko mozna oswoic. Zazdrosc jest jak wrzucone w cialo ognie piekielne za to tylko ze zostalo sie odrzuconym i upokorzonym.
      • 136ty Re: Ciezka noc 27.04.17, 08:53
        Kobiety lubia grac tym uczuciem. Nie wiem z jakimi intencjami. Jesli zemsty czysto sadystycznej to dziala. Jesli checi wywolania akcji to sa bardzo mocne powody psychologiczne dlaczego czesto to nie dziala.
        • 136ty Re: Ciezka noc 27.04.17, 09:23
          Ten temat tez mnie zastanawia w gegrafie ktory przepil globus. Glowny bohater swiadomie wyrzekl sie zazdrosci. W zasadzie swiadomie wyrzekl sie wszystkiego co powinien. Okreslil to jako swietosc. Choc elementem koniecznym jej musia byc alkoholizm. Ale tez przez to jakby naprawial swiat wokol siebie. Nauczyl mlodziez wiecej niz gdyby robil to co od niego oczekiwano. Ba, nie mogac miec uczucia zony, raptem najrozniejsze panie mialy na niego chec, choc nie z powodu jego atrakcyjnosci.

A gdyby byl zazdrosny? Czy ugralby wiele? Byc moze zbudowalby nowa Rosje a nie byl dekadentem. Zazdrosny byl uczen o twarzy Putina, ktory zebra na niego haki.

Z ta zazdroscia bylo w filmie tak, ze paniom odpowiadaja jej rezultaty. Bo zmusza mezczyzn do rozwoju. Ale jakos nie bardzo lubia mezczyzn zazdrosnych. O wiele lepiej sprawiac by same czuly sie zazdrosne. Tak wlasnie mi sie zdaje. Od kobiet trzeba uczyc sie kobiecosci. Nie szukac jak byc mezczyzna jak samemu sie wydaje, to droga amerykanskiej prawicy pieprzacych o alfa i betach jak dyktuja kompleksy, tylko uczyc sie od kobiet ich zachowan. Wtedy wejdzie sie na oczekiwany level. Z tego wzgledu ze to one maja wladze, pschologicznie latwiej im ja miec. Faceci maja pod gorke.
          • 136ty Re: Ciezka noc 27.04.17, 09:57
            Sa dwie drogi, ktore sie krzyzuja. Jak os X i Y.

Geograf wybral flow. Poddanie sie nurtowi zdarzen jak w buddyzmie. Woda plynie i oczyszcza cialo. Problem z tym ze jest to zbiezne ze scena z filmu z Pulp fiction. Tam dwa razy lecz w odwrotnych rolach ten ktory ma wladze mowi do tego ktory jest zdominowany..czujesz to uczucie? To nazywa sie ambicja. Zgas je w sobie.

I gdzie lezy problem? Mysle ze w zyciu chodzi o jak najwiecej x i y. Zeby prostokat mial najwieksza powierzchnie. Tylko ze czasem a nawet czesto twoja ambicja i agresja moze byc zdrowa a rownie czesto moze byc szarpaniem sie ze soba.

Kiedy let it flow, a kiedy do dziela.

Should I stay or should I go

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka