dotera 23.09.23, 08:56 Ciekawe jest to że odkąd pamiętam jak w zegarku jest wtedy załamanie pogody . Nie zaznacza się tak ani zima ani wiosna ani lato. Tamte pory roku przychodzą płynnie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dotera Re: Początek jesieni 23.09.23, 09:04 Łatwiej też zauważyć że gwałtownie kończy się szybciej dzień pod koniec lata, niż że trwa dłużej wiosną. Odpowiedz Link
dotera Re: Początek jesieni 23.09.23, 09:08 Wiosna rodzi się jak polskich przysłowiach . W marcu lub przeplata. A lato zwłaszcza chyba ostatnimi laty zaczyna się u nas upałami wcześniej . Zim normalnych to u nas już chyba nie pamiętają obecni maturzyści. Odpowiedz Link
dotera Re: Początek jesieni 23.09.23, 09:18 Lubię jesień. Nie kojarzy mi się z końcem tylko odwrotnie z początkiem jak u węża zrzucającego skórę. Przez długi czas nie lubiłem wiosny, ostatnio lubię tylko trochę za krótko trwa. Za to mam problem z obecnymi upałami lata. Odpowiedz Link
dotera Re: Początek jesieni 23.09.23, 09:25 Z okazji początku jesieni kilka sikorek przyleciało na balkon Odpowiedz Link