Dodaj do ulubionych

Nadmiar informacji

25.10.24, 17:49
Zaczyna się już w wczesnej edukacji. Masz przyjąć ich mnóstwo z różnych dziedzin co nijak nie pomaga zrozumieniu świata . Totalitarna logika współczesnego świata nakazuje zrozumieć cały świat obiektywnie czego nijak zrozumieć nie można . Rozumieć powinno się to co zależy od człowieka, a nie wszystko . Rozumienie zbyt wiele nakazuje absurdalne szukanie odpowiedzialności do której nie jest się zdolnym. Sztuka życia powinna zacząć się dziś w globalnym świecie od świadomego bycia człowiekiem prowincjonalnym. Zasciankowym
Obserwuj wątek
    • dotera Re: Nadmiar informacji 25.10.24, 17:59
      Rządzący światem mówią że informacja dziś jest wszystkim. jak ktoś chce rządzić światem potrzebuje bezpieki. Czym jest informacja? Drogowskazem . Jeden drogowskaz wskazuje drogę , ale nieskończona ilość tylko do ucieczki od życia. Myślę że w dawnych czasach np kultura była ciekawsza bo ludzie ja tworzący mieli jeden drogowskaz. Ludzie którzy odnoszą sukces mam wrażenie szkoła pojedyncze rzeczy i życie im płynie jak naoliwiona maszyna
      • dotera Re: Nadmiar informacji 25.10.24, 21:55
        Odcinam informacje mi zbędne. Ogranicze się do tego co lubię i jest mi bliskie. Na swoją prowincjonalna skalę.
        • dotera Re: Nadmiar informacji 25.10.24, 21:59
          Całe życie miałem poczucie że muszę zrobić dużo rzeczy zbędnych których nie czuje tak naprawdę sensu, żeby robić te które mogę lubić. Mam nad głową olbrzymi głaz który muszę przenieść . To jest absurd.. Mam do zrobienia rzeczy trudne ale te których sens widzę.
          • dotera Re: Nadmiar informacji 25.10.24, 22:06
            W życiu jest też tak że jeśli czegoś mniej to raptem okazuje się więcej, a jeśli więcej to mniej. Teraz jest dobra pora żeby rozwiązać tę kwestię

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka