Dodaj do ulubionych

Obserwując propagande

31.12.24, 01:11
Roznych środowisk intelektualno politycznych, także tych marginalnych widzę jedną wspólną cechę. Można otworzyć podręcznik manipulacji i w temacie głównym będą wszystkie cechy osiowe sprzedawanej ideologii. Reszta jest tylko ilustracja. Mainstream walczy o większą kasę, plankton o dużo mniejsza. Wszyscy robią to samo
Obserwuj wątek
    • dotera Re: Obserwując propagande 31.12.24, 01:13
      Mam kilka takich książek. Tam jest wszystko . Kiedyś słuchałem jedną osobę i dałem się zwieść argumentom. W tej samej chwili na podłodze leżała przypadkowo oparta książka. Było dokładnie opisany mechanizm czemu dałem się zwieść
      • dotera Re: Obserwując propagande 31.12.24, 05:43
        Największa obrazą rozsądku ma być epitet teorii spiskowej. Termin ten jednak powstał w czasie zabójstwa Kennediego które nigdy nie zostało wyjaśnione. Ja zaś widzę, że każda wiedzą intelektualna o świecie ludzkim okazywała się bzdura, ale nie ta o mechanizmach manipulacji psychika , która jedyna dawała zrozumienie empirycznej rzeczywistości.
        • dotera Re: Obserwując propagande 31.12.24, 05:49
          Tu dochodzimy do religii, które z reguły akcentują kłamstwo jako konieczne istotowe doświadczenie rzeczywistości. Często diabła który za nim stoi. Jeśli przez procedury religijne nie wejdziesz na ścieżkę świadomości inni z zasady będą zarządzać twoim umysłem
          • dotera Re: Obserwując propagande 31.12.24, 05:55
            Intelektualiści "przezwyciężając" poglądy swoich poprzedników sami kończyli jako ci do przezwyciężenia. łączyła ich jedna prawda. Prawda o kręceniu się w kółko rzeczywistości. Prawdy moZna szukać w mitach które rozumiały że rzeczywistość to ciągle powtarzanie kolejnych mitów postępujących po sobie w których ktoś kogoś rodzi i tak w kolko

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka