Dodaj do ulubionych

Wychowanie beztresowe

12.04.26, 08:50
www.edziecko.pl/edziecko/7,198459,32703232,rodzicom-pokazuje-sie-nagrania-z-monitoringu-bo-nie-wierza.html#do_w=480&do_v=1652&do_st=RS&do_sid=2562&do_a=2562&do_upid=1652_ti&do_utid=32703232&do_uvid=1775718749324&s=WeekendSMT
Ależ oczywiście ze wychowanie powinno być bezstresowe. tylko ze powinno być wychowaniem, a nie zostawieniem dziecka samemu sobie.

Jednym miejscem na wychowanie stresowe jest jednostka wojskowa z rozdartym kapralem. Tam powinno być stresowe. Paranoją jest ze uważamy ze stres ma nam towarzyszyć w zyciu codziennym. Jesli się pojawi typu bojki w szole to tym lepiej bedzie się stres znosić z im większego pułapu spokoju w zyciu będzie się schodzić.

Tak jak w treningu fitness. Warto ćwiczyć w strefie relaksu, a nie intensywnie. Jak będziesz biegał z pulsem 130 to i jak przyjdzie czas na sprint tez będziesz dawał radę.
Obserwuj wątek
    • dotera Re: Wychowanie beztresowe 12.04.26, 08:52
      Stres dotyczy sytuacji zagrożenia życia. Paranoją zachodu jest uznanie ze to coś co ma nas dotyczyć codziennie, ze to coś czym mamy zarządzać. Stres dotyczy tylko i wylacznie fizycznej reakcji organizmu na zagrożenie. Uciekaj albo walcz.
    • dotera Re: Wychowanie beztresowe 12.04.26, 08:55
      To stresowe wychowanie polega na tym ze dziecku narzuca się paranoje własne ktore nie sprawdziły się we własnym życiu ale z pewnością w zyciu dziecka się sprawdzą. Przedłużenie ambicji swojego nieszczescia.
    • dotera Re: Wychowanie beztresowe 12.04.26, 09:00
      Zadziwia mnie ze w tym tekscie opowiadającym głodne kawałki nie pojawiło sie nic o mediach i internecie. Głownym zagrożeniem na ktore jest wystawiona psychika wspolczesnego dziecka
      • dotera Re: Wychowanie beztresowe 12.04.26, 09:01
        Przestancie opowiadać te głodne kawałki jak młodzież była kiedyś silniejsz psychicznie. W latach 90 tych był armagedon jeśli chodzi o zaburzenia psychiczne. WYsyp masowy zaburzen odzywiania ktorych wczesniej nie było czyli mądrosci o dzieciach karmionych butelka.
    • dotera Re: Wychowanie beztresowe 12.04.26, 09:03
      Problem z młodzieżą zachodu polega na tym ze jest wystawiona na demoralizujące media. Nie uczy się poprzez realne działanie uczestnicząc w działaniach swojej rodziny, tylko ma praną głowę w budzie. A rodzice jedyne co mają dla niej to konsumpcję i sądzą ze to zabezpieczy psychikę dziecka.
    • dotera Re: Wychowanie beztresowe 12.04.26, 09:22
      Poruszono problem dziecka wysokowrażliwego. To ja, od przedszkola miałem tę etykietkę. Wrażliwy. Powiem co jest najwiekszą przeszkodą takiego dziecka. Odbijanie paranoi wokoł siebie. Tylko to. Nasiąkasz paranoją srodowiska, a pozniej ci mowią ze coś z toba nie tak
      • dotera Re: Wychowanie beztresowe 12.04.26, 09:31
        dla dzieci wysokowrażliwych najlepszy byłby rok życia tarzana. Zadnych ludzi za to całą dobę hart życia w naturze. albo milczący klub walki. Tylko mordobicie, zadnych dram spolecznych. Podoba mi się idea rosyjskich obozow karnych. Milczenie caly czas i tylko dyscyplina.
        • dotera Re: Wychowanie beztresowe 12.04.26, 09:33
          Z dziećmi wysokowrażliwymi jes wszystko ok jesli chodzi o wyzsze funkcje mozgu. Lepiej niż ok. Problem jest z zywiołem ziemi.
    • dotera Re: Wychowanie beztresowe 12.04.26, 09:42
      Jak chcesz wychować dziecko . Wychowaj siebie. Myślę ze po to jest okres dziecinstwa, zeby rodzic zdążył to zrobić . Ma kilkanaście lat na wychowanie siebie. Jak wychowasz siebie, dziecko zostanie wychowane bardzo dobrze.
    • dotera Re: Wychowanie beztresowe 12.04.26, 11:20
      Psycholodzy to przygłupy ktore opowiadają sprzeczne rzeczy i mysla ze są bardzo mądrzy choc nic im nie działa na terapiach, Pani mówi o konieczności stresu, ale będą tez psycholodzy mówić zeby nie tłumaczyć dzieciom co mają robić gdy są pobudzone emocjonalnie. Gdy wchodzisz w dziedzinę stresu niczego się nie uczysz tylko reagujesz na niebezpieczenswo. Tym wiecej jeses zdolny się nauczyć im bardziej jestes spokojny.
      • dotera Re: Wychowanie beztresowe 12.04.26, 11:23
        Możesz dziecko wytresować stresem ale to nie jest wychowanie. To zrobienie z niego swojej marionetki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka