dotera 18.06.26, 13:01 www.youtube.com/watch?v=tz23G_UXCGA Ciekawe czemu nie powiedział czy ten satelita był w 13 wytypowanych. Może nie był wcale Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dotera Re: Zakłócenia GPS 18.06.26, 13:12 Inna kwestia która mnie ciekawi czy nie da się z tego wyciągnąć wniosków na temat mocy obliczeniowych. Czemu to wszystko musiało tak długo trwać. Bardzo mnie ciekawi informacja jaka jest możliwa moc obliczeniowa obecnych technologii. Ten pan przedstawia naukę w sposób elegancki i ciekawy jaka ona była w czasach nowozytnych. Wspołczesne kanały naukowe są nudne. Odpowiedz Link
dotera Re: Zakłócenia GPS 18.06.26, 13:18 Zestawić rozne sposoby uzycia technologii i tak dedukować . Co mogą obliczać kolejne departamenty. Odpowiedz Link
dotera Re: Zakłócenia GPS 18.06.26, 13:26 Na yputube widać amerykańskich nauczycieli liceów którzy zachowują się jak klauny. Robią wybuchy chemiczne a dziatwa się recholi. To samo robią wykładowcy akademiccy przekonani o swoim poczuciu humoru i błyskotliwości. nie tędy droga do zainteresowania nauką. Ten pan z tego kanały właśnie wie jak to robić. Pokazuje miejsce na dedukcje i jak szukać rozwiązań. Uczyć się powinno przez szukanie rozwiązań. Odpowiedz Link
dotera Re: Zakłócenia GPS 18.06.26, 13:34 Myślę ze idea ze kij ma dwa końce nie jest zbyt odkrywcza i pomysł ze na gps odwrotny mogła się pojawić. Jednak już wiemy ze nie są w stanie tego policzyć automtycznie. Odpowiedz Link
dotera Re: Zakłócenia GPS 18.06.26, 13:44 A może Rosjanie wiązali siły przeciwnika. Nerdy usiadły nad problemem, skupiły uwagę bo wszystko może się zawalić w globaliźmie bez GPS, a w tym czasie ROsjanie zajęci byli innymi działaniami poza uwagą wroga. Odpowiedz Link
dotera Re: Zakłócenia GPS 18.06.26, 13:49 Pozycja bycia namierzonym może być wykorzystana do uzyskania kilku informacji od namierzającego. Odpowiedz Link
dotera Re: Zakłócenia GPS 18.06.26, 14:14 Kiedyś obejrze jeszcze raz ten film bo mnie zmusił do myślenia. Czy przegapiłem moment w którym wyjasniono po co Rosjanie mieliby to robić już siedem lat Odpowiedz Link
dotera Re: Zakłócenia GPS 18.06.26, 14:31 Broni chemicznej w Iraku amerykanie nie znalezli. Nie wiem po co miałby mieć Iran broń jądrową. DO efektownego samobójstwa? Ich obrona zależy przede wszystkim od broni konwencjonalnej. Amerykanie mając niegdyś gigantyczną przewagę nad swiatem ciągle swiatu wmawiali ze zły tyran w małym panstweku na drugim koncu swata im zagraza Odpowiedz Link
dotera Re: Zakłócenia GPS 18.06.26, 13:20 Ciekawe też było to ze GPS kierują się na bardzo dalekie gwiazdy. Podobnie szyfowanie kieruje się na takich liczbach pierwszych które tylko szefowie wszystkich szefów mogą obliczyć. Zawsze w naturze jest jakiś szeryf największy, który ustnawia porządek. Odpowiedz Link
dotera Re: Zakłócenia GPS 18.06.26, 13:58 Ideologia kieruje się w stronę relatywności życia, ale jakoś życie potrzebuje punktu odniesienia. DLatego feminizm nie działa Odpowiedz Link
dotera Re: Zakłócenia GPS 18.06.26, 15:32 Chciałem obliczyć prostą wydawało mi się rzecz, ale odwlekałem. Obejrzałem jeden odcinek tego programu i zrozumiałem ze cały dział matematyki musze poznać. Odpowiedz Link
dotera Re: Zakłócenia GPS 18.06.26, 15:35 Tak wlasnie powinno się uczyć. ZNajdować problemy i szukać rozwiązania. Łączyć kropki. DO tego trzeba olowek i zeszyt, a nie kolorowe podreczniki rozpraszajace uwage Odpowiedz Link