olga_w_ogrodzie 05.08.09, 22:43 "Dwa Brzegi" się nazywa. się by chciało tam pojechać. bardzo. już bym nie klęła wtedy. a potem nad morze z synem. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olga_w_ogrodzie Re: Festiwal Filmu i Sztuki w Kazimierzu Dolnym 05.08.09, 22:46 w jednej przecudnej restauracji w Kazimierzu dają takie przeokropnie smaczne warzywa z grila. do tego, jeśli kto się nie obawia utyć, kopytka z sosem koperkowym. no i widok na przeciwległy brzeg Wisły - bezcenny. Odpowiedz Link
olga_w_ogrodzie Re: Festiwal Filmu i Sztuki w Kazimierzu Dolnym 05.08.09, 22:58 może by z tymi wariatami na motorach pojechać ? nie być taką gułą i pojechać. kociczkę jest komu teraz pod opieką zostawić, a nie targać się z nią przez pół Polski jak onegdaj. / na marginesie i od rzeczy : parówki sojowe są do niczego, ale kotlety z soi - ok. tylko, że je na tłuszczu trzeba smażyć, przez co ilość kalorii się zwiększa znacznie./ Odpowiedz Link
lucyna_n Re: Festiwal Filmu i Sztuki w Kazimierzu Dolnym 05.08.09, 23:36 mówisz że reklamy woda z mózgu i fobie a sama się boisz tych biednych kopytek, gdzie tu sens? Odpowiedz Link
olga_w_ogrodzie Re: Festiwal Filmu i Sztuki w Kazimierzu Dolnym 05.08.09, 23:43 no. się boję. ale nie chcę do jednych strachów innych dokładać. lękasz się wyjściem na imprę, ale przecież nie musisz, dodatkowo, bac się, że Ci zęby wypadną Odpowiedz Link
lucyna_n Re: Festiwal Filmu i Sztuki w Kazimierzu Dolnym 06.08.09, 15:17 zęby to mi się czasem śnią że mi wszystkie wypadly, więc może podświadomi się tego boję? Jedno banie nei wyklucza drugiego, ja tam umiem się bać wszystkeigo na raz a zarazem niczego. Odpowiedz Link
damakier1 Ach, Kazimierz Dolny....! 06.08.09, 15:16 W wielu pięknych i niejednokrotnie odległych miejscach byłam, a o Kazimierzu Dolnym zawsze marzyłam i jakoś nie mogę dojechać. Oglądam ten Kazimierz w albumach, w necie, widziałam jakieś filmy, wiem ilu Wielkich tam mieszkało, bywało i podążam sobie w wyobraźni ich śladami. Tylko jakoś dojechać nie mogę. Tak się jakoś porobiło, że sama już nie wiem - czy bym wolała stanąć wreszcie na kazimierskim rynku, czy wolę tak sobie o tym Kazimierzu marzyć. Odpowiedz Link
lucyna_n Re: Ach, Kazimierz Dolny....! 06.08.09, 15:19 a moja siostra tam byla i powiedziała że ona naprawdę nie rozumie skąd takie zachwyty, że tam oprócz rynku to praktycznie wygląda jakby wojna się rok temu skończyła. Ja nie bylam bo to mi się z warszawką kojarzy co tam całymi stadami tabunami ponoć jeździ Odpowiedz Link
olga_w_ogrodzie Re: Ach, Kazimierz Dolny....! 06.08.09, 17:08 a ja byłam 2 razy - raz parę godzin i raz parę dni. uważam, że tam jest pięknie - nie tylko rynek, ale i uliczki z cudnymi domkami, stylowymi lokalami, pensjonatami, ogrodami i nad Wisłą jest tam cudnie. Odpowiedz Link
lucyna_n Re: Ach, Kazimierz Dolny....! 06.08.09, 18:31 no to nie wiem gdzie ta moja siostra byla że takie ruiny widziała, może jej się kazimierze pomyliły, a może za mało wina? Odpowiedz Link
olga_w_ogrodzie Re: Ach, Kazimierz Dolny....! 06.08.09, 18:39 zrujnowany to tam jakiś zamek czy pałac na takiej górze jest, ale tam nie byłam. Odpowiedz Link
sucharek_bl Re: Ach, Kazimierz Dolny....! 19.10.09, 10:20 lucyna_n napisała: > a moja siostra tam byla i powiedziała że ona naprawdę nie rozumie skąd takie > zachwyty, że tam oprócz rynku to praktycznie wygląda jakby wojna się rok temu > skończyła. Ja nie bylam bo to mi się z warszawką kojarzy co tam całymi stadami > tabunami ponoć jeździ Warszawa to teraz nowoczesne miasto i zapewniam że nie wygląda jak rok po wojnie:D Dawno nie byłaś widocznie. Jest taka jedna ulica, która na 100% by Ci się spodobała a w zasadzie to takie 2 olbrzymie ulice. No ale jak z góry zakładasz że miasto w którym mieszkam jest beee to ja nic nie poradzę Odpowiedz Link
damakier1 A to na okrasę 06.08.09, 15:23 www.youtube.com/watch?v=OJr7otCpFHc&feature=PlayList&p=577B84993B80BF29&playnext=1&playnext _from=PL&index=38 Odpowiedz Link
kefirka.de Re: Festiwal Filmu i Sztuki w Kazimierzu Dolnym 06.08.09, 19:01 W Kazimierzu bywałam w trakcie pierwszego i drugiego zakochania, w każdym razie dawno. Podobało mi się bardzo, może to z powodu nadmiaru endorfin i buzujących hormonów. Być może siostra Lucyny oglądała tylko rynek, zabytkowe kamienice i dom artysty, który z zewnątrz nie jest( nie był, nie wiem jak teraz) zbyt piękny. Dużo jest w Kazimierzu urokliwych miejsc, tylko nie "na pierwszym planie", trzeba buszować. Wielu sławnych ze świata bohemy ma tam swoje domy. No i wiele jest miejsc do imprezowania, głównie nocnego. >a potem nad morze z synem A to jest chcenie, czy rzeczywiście tam wyjeżdżacie? Jak wyjeżdżacie to jest niesprawiedliwość.Chyba Twój syn nie jest już dzieckiem. Moje od momentu buntu w okresie dojrzewania nie chcą już nigdzie ze mną jeździć. Nawet jak TAK proszę:yyuu, uuyy , błagalnie wyciągając ręce ( patrz reklama z Frankensteinem).Taki los starego rodzica. Odpowiedz Link
olga_w_ogrodzie Re: Festiwal Filmu i Sztuki w Kazimierzu Dolnym 06.08.09, 21:29 to jest chcenie. se pojechać to ja mogę. tramwajem na Żoliborz, by się tam umartwiać. albo pociągiem do K. też, by się umartwiać. Odpowiedz Link
sucharek_bl Re: Festiwal Filmu i Sztuki w Kazimierzu Dolnym 19.10.09, 10:17 olga_w_ogrodzie napisała: > to jest chcenie. > se pojechać to ja mogę. > tramwajem na Żoliborz, by się tam umartwiać. > albo pociągiem do K. > też, by się umartwiać. To zapraszam na Żoliborz do siebie:D bliżej niż pociągiem do K. Odpowiedz Link
kochanakochana wrażenia 19.10.09, 10:12 Byłam tam w wrzesniu,wyobrarzałam sobie go inaczej lepiej,żeby nie samochód tobyśmy sie zanudzili na smierć. Odpowiedz Link