05.12.09, 14:49
Jak mogę dostać się do Szwecji promem, tylko, żeby płynął on przez 3 godziny,
czy jest jakieś połączenie z Niemiec?
Obserwuj wątek
    • swarozyc Re: szwecja 05.12.09, 14:51
      Jest, ale ci nie powiem.
      • Gość: twarda wazelina Re: szwecja IP: *.chello.pl 05.12.09, 15:14
        Mój kolega pilot małej avionetki , wsadził do samolotu ,żonę dzieci i jeszcze
        parę przyjaciół, tez z dziećmi i nocą wystartował w kierunku Borholm . Nad
        morzem leciał 2 metry nad woda ,żeby go nie namierzyły radary.
        Na szalę postawił życie swoje dzieci i znajomych . Jak i naraził przyszłość i
        sprawy zawodowe swoich kolegów z lotniska. Do nich od razu przyszła esbecja i na
        przesłuchaniach zarzucano im ,że byli w zmowie i nie donieśli ,że ich kolega
        chce uciekać za granicę.
        Tak jakoś mi się skojarzyło i przypomniało z tą szwecją i stanem wojennym.
        Mnie wtedy też ścisnęło w dołku jak pomyślałem ,że mój kumpel pije normalne piwo
        , a ja będę musiał poczekać na to jeszcze 8 lat.
        • Gość: jk Re: szwecja IP: *.tbcn.telia.com 05.12.09, 15:35
          Z Sasnitz na Rugi jest prom co ca.4 godz i plynie 3,45min do Trelleborga.Przy
          okazji najtansze zakupy w tamtejszej"Baltonie"-Bordershopie,czynny do
          22.00.Pozdrawiam JK
          • Gość: mariner Re: szwecja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.09, 16:04

Mozna jeszcze inaczej, z Warnemunde do Gedser ( Dania) ok 50 min.
            dalej aytostrada i mostem do Szwecji.
          • esmeralda_2 Re: szwecja 05.12.09, 17:19
            Dzięki za informację właśnie tą trasą kiedyś jechałam z Rugi.A czy w Szczecinie
            można kupić bilet na ten prom, czy dostęp rezerwacji internetowej dobrze działa.
        • Gość: gość Re: szwecja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.09, 15:37
          Gość portalu: twarda wazelina napisał(a):

> Mnie wtedy też ścisnęło w dołku jak pomyślałem ,że mój kumpel pije normalne piwo
          > , a ja będę musiał poczekać na to jeszcze 8 lat.

O ho ho! Nostradamus się objawił! To ty już wiedziałeś za ile lat komuna padnie?
          I że w ogóle padnie? Tego nawet Gorbaczow nie wiedział!
          Numery w totka podaj! ;)
          • Gość: T Re: szwecja IP: *.chello.pl 05.12.09, 17:04
            taka przenośnia te 8 lat , piwa nie było i czasy ponure , które doprowadzały
            ludzi do skrajności , w sumie to nie tak dawno. Teraz to trudno to sobie wyobrazić .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka