esmeralda_2 05.12.09, 14:49 Jak mogę dostać się do Szwecji promem, tylko, żeby płynął on przez 3 godziny, czy jest jakieś połączenie z Niemiec? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: twarda wazelina Re: szwecja IP: *.chello.pl 05.12.09, 15:14 Mój kolega pilot małej avionetki , wsadził do samolotu ,żonę dzieci i jeszcze parę przyjaciół, tez z dziećmi i nocą wystartował w kierunku Borholm . Nad morzem leciał 2 metry nad woda ,żeby go nie namierzyły radary. Na szalę postawił życie swoje dzieci i znajomych . Jak i naraził przyszłość i sprawy zawodowe swoich kolegów z lotniska. Do nich od razu przyszła esbecja i na przesłuchaniach zarzucano im ,że byli w zmowie i nie donieśli ,że ich kolega chce uciekać za granicę. Tak jakoś mi się skojarzyło i przypomniało z tą szwecją i stanem wojennym. Mnie wtedy też ścisnęło w dołku jak pomyślałem ,że mój kumpel pije normalne piwo , a ja będę musiał poczekać na to jeszcze 8 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk Re: szwecja IP: *.tbcn.telia.com 05.12.09, 15:35 Z Sasnitz na Rugi jest prom co ca.4 godz i plynie 3,45min do Trelleborga.Przy okazji najtansze zakupy w tamtejszej"Baltonie"-Bordershopie,czynny do 22.00.Pozdrawiam JK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariner Re: szwecja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.09, 16:04 Mozna jeszcze inaczej, z Warnemunde do Gedser ( Dania) ok 50 min. dalej aytostrada i mostem do Szwecji. Odpowiedz Link Zgłoś
esmeralda_2 Re: szwecja 05.12.09, 17:19 Dzięki za informację właśnie tą trasą kiedyś jechałam z Rugi.A czy w Szczecinie można kupić bilet na ten prom, czy dostęp rezerwacji internetowej dobrze działa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: szwecja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.09, 15:37 Gość portalu: twarda wazelina napisał(a): > Mnie wtedy też ścisnęło w dołku jak pomyślałem ,że mój kumpel pije normalne piwo > , a ja będę musiał poczekać na to jeszcze 8 lat. O ho ho! Nostradamus się objawił! To ty już wiedziałeś za ile lat komuna padnie? I że w ogóle padnie? Tego nawet Gorbaczow nie wiedział! Numery w totka podaj! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T Re: szwecja IP: *.chello.pl 05.12.09, 17:04 taka przenośnia te 8 lat , piwa nie było i czasy ponure , które doprowadzały ludzi do skrajności , w sumie to nie tak dawno. Teraz to trudno to sobie wyobrazić . Odpowiedz Link Zgłoś