fjestis 17.12.09, 14:14 Teraz czekamy na projekty przebudowy/dobudowy/zmiany wyglądu tego koszmarka "Colosseum". I byle na nowych tynkach się nie skończyło. 4 miliony to spora suma, przecież. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wuk4 Re: Opera będzie w Colosseum 17.12.09, 15:24 fjestis napisał: > Teraz czekamy na projekty przebudowy/dobudowy/zmiany wyglądu tego koszmarka > "Colosseum". I byle na nowych tynkach się nie skończyło. 4 miliony to spora > suma, przecież. ZED ci odpowie, że miasto nie będzie się zajmować żadnymi zmianami, bo ten budynek jest prywatny. A więc sprawa załatwiona - dopóki się nie zawali. A w ogóle, to wszystko jest prywatne, a miasto nie ma żadnych obowiązków oprócz pobierania płac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anatol Re: Opera będzie w Colosseum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.09, 15:52 Panie Golema, gratuluje nosa do interesów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Opera będzie w Colosseum IP: *.chello.pl 17.12.09, 15:53 "Colosseum" nie jest koszmarkiem, jest zabytkiem ("Turnhalle") i nie będzie "przebudowywane/dobudowywane/zmieniane", podobnie jak Hala Stulecia we Wrocławiu, nb. projektu naszego szczecińskiego krajana, Maxa Berga. Chyba że ktoś myli "Colosseum" z "Kosmosem" - ale wtedy musi być z Połczyna, a nie ze Szczecina. A ty, fjestis, jesteś chyba ze Szczecina, co? Odpowiedz Link Zgłoś
fjestis Re: Opera będzie w Colosseum 17.12.09, 16:56 Ze Szczecina, ze Szczecina... Oczywiście miałem na myśli tę część po lewej na zdjęciu, tam, gdzie wisi szyld "Kino" "Kino" - jakoś niezbyt pasuje do części po prawej :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Re: Opera będzie w Colosseum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.09, 16:23 fjestis napisał: > Teraz czekamy na projekty przebudowy/dobudowy/zmiany wyglądu tego koszmarka > "Colosseum". I byle na nowych tynkach się nie skończyło. 4 miliony to spora > suma, przecież. Jak to miło poczytać ignoranta. Odpowiedz Link Zgłoś
sosforeus Opera będzie w Colosseum 17.12.09, 16:43 To świetnie! bardzo mnie cieszy ta wiadomośc. Budynek jest piękny i zabytkowy; szkoda było przechodzic i patrzec jak niszczeje. Mam nadzieję, że będzie długo służył. Odpowiedz Link Zgłoś