Dodaj do ulubionych

Cenzura ostro działa w szczecińskiej GW!

IP: *.chello.pl 29.01.04, 22:40
Wyśmiałem na forum redakcję GW - jej "hojność" - autorce nagrodzonej pracy
zapłacili majątek - całe 300 zł! Za takie śmieszne pieniądze żadna agencja
reklamowa nawet kreski na papierze by nie postawiła! Były kolejne głosy w
tej sprawie. I co? Moja opinia i kolejne zniknęły z forum. No tak o GW tylko
dobrze, albo wcale. Obrzydliwe to zachowanie redakcji i potępienia godne.
Ciekawe, ile niewygodnych dla GW opinii znika z tego forum?
Obserwuj wątek
    • piotr33k2 Re: Cenzura ostro działa w szczecińskiej GW! 29.01.04, 22:54
      na naszym forum?jeżeli tak to również jestem oburzony!a swoją drogą miałeś
      rację to wyjątkowe sknerstwo ze strony gazety ,może tak się zawstydzili i
      dlatego usuneli twój wątek ? ,tak czy siak to skandal z tą cenzurą, prawda w
      oczy kole, niespodziewałem się tego po gazecie .
      • Gość: nikt Forum:Cenzura na Forum IP: *.utp.pl 29.01.04, 23:57
        Cenzura na forum - nie tylko Gazety Wyborczej to nic nowego. Gdybyśmy chcieli
        upominac się o każdy wycięty tutaj post, musiałoby powstać specjalne forum pt.
        Cenzura albo Oddajcie Nam Nasze Posty. Nb. na forum Aktualności, Kraj jest
        mnóstwo wątków, poświęconych tej kwestii. Poszczególne fora dostały nawet
        swoich "opiekunów" z sympatycznie brzmiącymi nickami (giwi, szacik). Przypomina
        mi to jako żywo praktyki dawnego Urzędu Kontroli Prasy i Widowisk - tam również
        kazdy cenzor miał swoją sygnaturkę.;-)
        Osobiscie uważam, że oburzanie się na administratorów, cenzorów, redaktorów
        (jak zwał tak zwał)i nazywanie tego procederu "skandalem" - jest bez sensu. Tak
        jak bez sensu jest każde kopanie się z koniem.
        Forum internetowe, podobnie jak papierowe wydanie Gazety Wyborczej - jest
        własnością prywatnej spółki AGORA SA. a nie forumowiczów lub czytelników. W
        rozumieniu prywatnego koncernu media ma się po to , aby kształtować towar pt.
        opinia publiczna, a nie towarowi ulegać. Kształtować, to znaczy urabiać,
        naginać, manipulować przy nim, także cenzurować. I AGORA po prostu z tego
        swojego prawa pełną garścią korzysta, przy okazji wmawiając czytelnikom i
        internautom farmazony, że to Wy, Kochani Pleno Titulo Czytelnicy, Klienci,
        Internauci - tu rządzicie. Gazeta jest dla Was, współtworzycie ją, a nam nie
        jest wszystko jedno i tym podobne kurtuazyjno-marketingowe bzdety.
        NIestety, drodzy forumowicze - to tylko iluzja (choć , jak każda - miła). Wam
        przypadła tu rola jedynie wirtualnego tworzywa. Twórcą jest ktoś, kto może
        Wasze wirtualne byty unicestwić jednym kliknięciem.

przypominaWycinanie postów krytycznych wobec GW świadczy tylko o
        • piotr33k2 Re: Forum:Cenzura na Forum 30.01.04, 02:40
          ale teraz nas nikt nie wycioł to może nie jest tak żle.
          • Gość: nikt Należy podziękować Panu Adminowi ;-) IP: *.pl / *.utp.pl 30.01.04, 08:54
            że nas łaskawie zachował przy naszym wirtualnym życiu. Dał tym samym dowód na
            to, że jest ponad to.:-)
            • Gość: Ana czytelniku nie pieprz bez sensu IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 30.01.04, 12:24
              czytelniku...300zł,które tak ciebie oburzyło,nie jest honorarium,lecz jedynie
              sympatyczną(i symboliczną)nagrodą w drobnym konkursiku....startujący w
              konkursie znali zasady i je zaakceptowali.dodatkowa nagroda to publikacja w
              gazecie,wywiad itp...nie jest też prawdą,że za 300 zł żadna agencja"nie
              ruszyłaby palcem".ten marny projekcik naprawdę nie jest więcej wart...gazetę
              rozgrzeszam,gdyż rozumiem,że chodziło o zabawę dla czytelników.ty swoimi
              głupawymi uwagami chcesz tą zabawę posuć.też mi przykro,że nie wybrali twojego
              projektu...
    • redakcja sprostowanie 30.01.04, 13:11
      Post czytelnika nt honorarium nie zostal wyciety. Polecam uwadze watek ”rozmowa
      ze zwyciezczynia konkursu na naklejke”
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=10408679
      Dobrze jest czasem dokladnie sprawdzic fakty, zanim sie kogos skrytykuje.
      pozdrowienia
      Paula Koterwa, Gazeta Wyborcza w Szczecinie
      • piotr33k2 Re: sprostowanie 30.01.04, 13:20
        jeżeli tak to ja zwracam honor czytelnik wprowadził mnie w błąd ,ale trzy
        stówki to mało za zwycięstwo bo mógł wygrać jakiś naprawdę fajny projekt .
    • albert_c Re: Cenzura ostro działa w szczecińskiej GW! 30.01.04, 13:27
      czytelniku, widocznie to cyklisci cie wycieli! a nie redakcja gazety.
      pozdrawiam,
      • Gość: czytelnik Re: Cenzura ostro działa w szczecińskiej GW! IP: *.chello.pl 30.01.04, 18:10
        Zwracam pół honoru redakcji. Pół - bo pisałem pod inny tekst, a mój post
        został przeniesiony pod rozmowę z autorką projektu. Jasnowidzem nie jestem -
        sprawdziłem, że pod tekstem nie ma - napisałem o cenzurze. I odsyłam do innych
        opinii na temat cenzury na forum GW. Ona istnieje!
        • redakcja Re: Cenzura ostro działa w szczecińskiej GW! 30.01.04, 20:38
          Gość portalu: czytelnik napisał(a):

> Zwracam pół honoru redakcji. Pół - bo pisałem pod inny tekst, a mój post
          > został przeniesiony pod rozmowę z autorką projektu.

Takich rzeczy nie robimy, to niewykonalne.
          pk
          • Gość: czytelnik Re: Cenzura ostro działa w szczecińskiej GW! IP: *.chello.pl 31.01.04, 14:35
            Zwracam cały honor - byłem pewien, że odpowiedziałam na tekst "Konkurs na
            nakleję "Kocham Szczecin!" rozstrzygnięty". Przeoczenie. Ale podtrzymuje
            opinię o cenzurze na forum.
            • ja_aska Re: Cenzura ostro działa w szczecińskiej GW! 03.02.04, 14:18
              Paula jak to nie ma cenzury??? Jakieś bzdury (sorry) gadasz (piszesz! A co z
              naszym wątkiem o agencjach torarzyskich? Wycieliście! A co ze zbanowaniem
              Swarożyca! To nie są przejawy cenzury?
              Na ogólnopolskiej przynajmnie wycinają tylko wpisy niecenzuralne (nie wiem
              czemu bo głupoty ludzkiej tym nie zlikwidują) a tu usuwa się całe wątki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka