Dodaj do ulubionych

Czy chciałbyś zmienić obywatelsto ?

IP: *.comnet.krakow.pl 31.01.04, 18:48
W maju staniemy się członkami UE, zastanawiajace jest czy Niemcy będa nad
swymi dawnymi terenami roztaczać szczególną opiekę, oraz czy urodzonym tu
Polakom umożliwią zmianę obywatelstwa. Gdyby zaszła taka możliwość to chyba
bym to zrobił. Boję się o byt moich dzieci w kraju bez perspektyw na
przyszłość pod rządami moich rodaków.
Obserwuj wątek
    • piotr33k2 Re: Czy chciałbyś zmienić obywatelsto ? 31.01.04, 19:28
      no co ty zdrajca jesteś?dla pieniedzy chcesz się przefarbować ? przed chwilą
      kogoś kto pracował dla tych co to nie chcą napaść na polskę a bronić ją przed
      tymi co chcą, nazwałeś zdrajcą i szmatą a tu takie teksty?
      nieładnie ,nieładnie !.
      • Gość: henio56 Re: Czy chciałbyś zmienić obywatelsto ? IP: *.comnet.krakow.pl 31.01.04, 20:06
        Przestań, wchodzimy do Europy. Chciałbym powrócić w rodzinne strony a te prawie
        zawsze należały do Niemiec. Nuta patriotyczna nie robi na mnie już wrażenia.
        Kukliński bohater, patriota, to dlaczego mieszka w USA ? Moją ojczyzną jest
        Pomorze, wolę aby rzadzili tam Niemcy przynajmniej będzie porządek.
        • Gość: Gryf Re: Czy chciałbyś zmienić obywatelsto ? IP: *.nitka.net.pl 31.01.04, 20:23
          Rozpiera mnie duma, ze jestem Polakiem, dumny jestem z historii Polski czuje
          sie jej kontynuatorem.Nigdy, przenigdy nie powiedzialbym publicznie o zmianie
          obywatelstwa (to jest hanba!!!).Brzydze sie ludzimi ktorzy dopuszczaja mysl o
          zmianie obywatelstwa.Co innego praca poza granicami Polski oraz pokojowe
          wspolzycie z innymi narodowosciami tak w Polsce jak i w "obcych" krajach.

Kazda rzecz ma swoja codzienna i odswietna strone.
          • Gość: Żyleta Re: Czy chciałbyś zmienić obywatelsto ? IP: *.pomorzany.v.pl 31.01.04, 20:33
            A ja olewam to Państwo nie chce mi się rozpisywać ale jeśli dalej nic się tu
            nie zmieni to z wielką chęcią wyrzekł bym się obywatelstwa.Państwa ludzi
            biednych,politykow złodzieji,dresów,wszechobecnej przestępczości!!!Wole mieć
            obywatelstwo np. Niemieckie i żyć godnie i czuć się bezpiecznie!!!
            • przecinack Re: Czy chciałbyś zmienić obywatelsto ? 31.01.04, 23:40
              jasssne, w niemczech nie ma dresiarzy, zlodziei, zakapiorow...
              blogi spokoj, co chwila "dzien dobry", pracy full i totalny szacuneczek,
              w ogole raj na ziemi...
              • Gość: Żyleta Re: Czy chciałbyś zmienić obywatelsto ? IP: *.pomorzany.v.pl 01.02.04, 02:24
                > jasssne, w niemczech nie ma dresiarzy, zlodziei, zakapiorow...
                > blogi spokoj, co chwila "dzien dobry", pracy full i totalny szacuneczek,
                > w ogole raj na ziemi...

Bywasz w większych miastach to masz takie zdanie ja byłem również w mniejszych
                miejscowościach i choć niemcy to był tylko najbliższy przykład ale jest tam o
                NIEBO lepiej.Może jeszcze mi napiszesz ze w Polsce żeyje się lepiej (pod
                każdym względem) niż w Polsce buhahahahaaaa
            • rrado Re: Czy chciałbyś zmienić obywatelsto ? 01.02.04, 09:41
              Gość portalu: Żyleta napisał(a):

> A ja olewam to Państwo nie chce mi się rozpisywać ale jeśli dalej nic się tu
              > nie zmieni to z wielką chęcią wyrzekł bym się obywatelstwa.

rzecz w tym ze sporo sie juz tu zmienilo.

Państwa ludzi
              > biednych,politykow złodzieji,dresów,wszechobecnej przestępczości!!!Wole mieć
              > obywatelstwo np. Niemieckie i żyć godnie i czuć się bezpiecznie!!!

mozesz nikt ci nie broni. penie nigdy nie poczujesz sie u siebie. nastawisz
              sobie tv polonia zaprenumerujesz polskie gazety i bedzisz pisal na szczecinskim
              forum i bedzie ci nadal wstyd ja w autobusie niemieckim uslyszysz jakie to
              brudasy z tych polakow. pozdrawiam rado
              • Gość: Żyleta Re: Czy chciałbyś zmienić obywatelsto ? IP: *.pomorzany.v.pl 01.02.04, 12:05
                > mozesz nikt ci nie broni. penie nigdy nie poczujesz sie u siebie. nastawisz
                > sobie tv polonia zaprenumerujesz polskie gazety i bedzisz pisal na
                szczecinskim
                >
                > forum i bedzie ci nadal wstyd ja w autobusie niemieckim uslyszysz jakie to
                > brudasy z tych polakow. pozdrawiam rado

Może i nie poczuje się jak u siebie ale napewno nie bedzie mi wstyd za "tych
                brudasów polaków" ponieważ ja nieutożsamiam się z tymi "brudasam" i odcinam
                się od nich.Napisałeś że w Polsce się wiele zmieniło owczem zmieniło się ale w
                kwestji bezrobocia,kultury osobistej,prawa jakie panuje w tym kraju itd.
                większość zmienia się na gorsze.Jak ja to mówie "Wszedzie dobrze ale za
                granicą najlepiej!" Do tego stopnia nie lubie (najlżejsze słowo) tego kraju!!!
                • rrado Re: Czy chciałbyś zmienić obywatelsto ? 01.02.04, 12:31

> Może i nie poczuje się jak u siebie ale napewno nie bedzie mi wstyd za "tych
                  > brudasów polaków" ponieważ ja nieutożsamiam się z tymi "brudasam" i odcinam
                  > się od nich.

ok ale jak ktos zaczyna zdanie polacy to... to nie mowi mi ze nie nadstawiasz
                  ucha i jakos tego do siebie nie bierzesz szczegolnie gdy mowi obcokrajowiec.

Napisałeś że w Polsce się wiele zmieniło owczem zmieniło się ale w
                  > kwestji bezrobocia,kultury osobistej,prawa jakie panuje w tym kraju itd.
                  > większość zmienia się na gorsze.

co do bezrobocia to nie wiemjaki okres chces zporownywac. jesli prl to wiedz ze
                  w niewolnictwie nigdy nie ma bezrobocia. kultura osobista. nie widze tu krokuw
                  tyl a krok do przodu. nadal sporo jest przasnego wiejskiego chlopa ale tez
                  powracaja takie terminy jak maniery, arystookracja, styl bycia itd.
                  upowszechniaja sie kosmetyki zachodnia moda (nie relaksy i plastykowe
                  fartuchy). nie wwem tez o co chodzi ci z praeem ze zmienilo sie na gorsze. ze w
                  prowadzono instytucje demokratyczne, zniesiono cenzure, wprowadzono podatki,
                  prawe czlowieka?

Jak ja to mówie "Wszedzie dobrze ale za
                  > granicą najlepiej!" Do tego stopnia nie lubie (najlżejsze słowo) tego kraju!!!

przesadzasz. chyba najlepsza metoda dla ciebie bylby dluzszy pobyt poza krajem.
                  pozdrawiam rado
                  • Gość: Żyleta Re: Czy chciałbyś zmienić obywatelsto ? IP: *.pomorzany.v.pl 01.02.04, 13:20
                    > przesadzasz. chyba najlepsza metoda dla ciebie bylby dluzszy pobyt poza
                    krajem.
                    >
                    > pozdrawiam rado

Może choć czesto wyjeżdżam może nie na długo ale zwiedziłem już wiele krajów
                    mimo swojego młodego wieku ;-)Zawsze czuje się lepeij zagranicą niż w kraju!

A w kwetji prawa to chodzi mi o to że np. szmaciarz który ci ukradnie komórke
                    chodzi na wolności choć wiadomo kto to,facet którego np.postrzelisz na własnej
                    posesji bo chciał się włamać może cię pozwać i pójdziesz do pierdla itd.

Jest jeszcze wiel przykładów tego chorego Państwa...
                    • rrado Re: Czy chciałbyś zmienić obywatelsto ? 01.02.04, 13:33

> Może choć czesto wyjeżdżam może nie na długo ale zwiedziłem już wiele krajów
                      > mimo swojego młodego wieku ;-)Zawsze czuje się lepeij zagranicą niż w kraju!

jak ja sobie zwiedzam to tez czuje sie lepiej.

>
                      >
                      > A w kwetji prawa to chodzi mi o to że np. szmaciarz który ci ukradnie komórke
                      > chodzi na wolności choć wiadomo kto to,

ciezko rozstrzeliwac na miejscu zlodzije komorek. prawo w tym zakresie sie
                      chyba w polsce nie zmienilo. sady sa zapchane zlodziejami komorek i skazuja ich
                      na jakies tam kary. niestety to nie jest szczegolnie wielkie przestepstwo.

facet którego np.postrzelisz na własnej
                      > posesji bo chciał się włamać może cię pozwać i pójdziesz do pierdla itd.

nie pojdziesz do pierdla jesli dziaiales w obronie wlasnej jak strzelales do
                      niego ze 100 m. nie mowiac nic wczesniej to pewnie pojdziesz. sprawa jest
                      indywidualna i raczej tu sady ida po streonie ofiary. ale jak babina strzelala
                      do goscia na transformatorze not o juz lekk przesadzila.

>
                      > Jest jeszcze wiel przykładów tego chorego Państwa...

panstwo nasze nie jest super zdrowe ale tez i nie jest katastwrofalnie chore.
                      potrzeba udoskonalen i wlasnie to jest interesujace. pozdrawiam rado
                      • Gość: Żyleta Re: Czy chciałbyś zmienić obywatelsto ? IP: *.pomorzany.v.pl 01.02.04, 15:59
                        > na jakies tam kary. niestety to nie jest szczegolnie wielkie przestepstwo.

Z tym się nie zgdzodze wogóle jak dzieciakowi ukradną komurke to nie jest to
                        jedynie strata materialana!A poaztym w np. w Niemczech blokują odrazu
                        skradzione komórki!Naprawde nie chodzi o wymienianie - danego kraju bo takie
                        minusy znajdą się wszędzie.Ale i tak nie zmienie zdania że Polska jest o wiel
                        gorsza pod wieloma względami od przytoczonych przezemnie Niemiec i długo się
                        to zmienia niestety...
                        A tak na marginesie dziwią mnie twoje w miare pozytywne opinie na temat
                        naszego kraju myślałem że jesteś bardziej krytycznie nastawiony do nazsego
                        kraju...
                        • rrado Re: Czy chciałbyś zmienić obywatelsto ? 01.02.04, 16:17

> > na jakies tam kary. niestety to nie jest szczegolnie wielkie przestepstwo.
                          >
                          > Z tym się nie zgdzodze wogóle jak dzieciakowi ukradną komurke to nie jest to
                          > jedynie strata materialana!A poaztym w np. w Niemczech blokują odrazu
                          > skradzione komórki!Naprawde nie chodzi o wymienianie - danego kraju bo takie
                          > minusy znajdą się wszędzie.Ale i tak nie zmienie zdania że Polska jest o wiel
                          > gorsza pod wieloma względami od przytoczonych przezemnie Niemiec i długo się
                          > to zmienia niestety...
                          > A tak na marginesie dziwią mnie twoje w miare pozytywne opinie na temat
                          > naszego kraju myślałem że jesteś bardziej krytycznie nastawiony do nazsego
                          > kraju...

do naszego kraju jestem nastawiony umiarkowanie pozywtywnie. widze ze duzo sie
                          zmienia na lepsze i mine to cieszy. oczywiscie nie jest tak bogato jak w
                          niemczech i pewnie dlugo nie bedzie ale to moj kraj. jedyny jaki posiadam. co
                          do komorek to rzeczywiscie powinni je blokowac. tyle juz sie o tym pisalo. nie
                          chce blokowac era ktora nie godzi sie na taka procedure. a sens ma to jedynie
                          jak razem zadzialaja trzej operatorzy. przydalaby sie tu jakas akcja
                          obywatelska. pozdrawiam rado
            • Gość: Luki Re: Czy chciałbyś zmienić obywatelsto ? IP: *.ksiazat.v.pl 02.02.04, 10:22
              A ja olewam to Państwo nie chce mi się rozpisywać ale jeśli dalej nic się tu
              nie zmieni to z wielką chęcią wyrzekł bym się obywatelstwa.Państwa ludzi
              biednych,politykow złodzieji,dresów,wszechobecnej przestępczości!!!Wole mieć
              obywatelstwo np. Niemieckie i żyć godnie i czuć się bezpiecznie!!!"

ZYLETAAAA JESTES MISTRZEM!!!! Popieram w 100%. Pozdr
          • rrado Re: Czy chciałbyś zmienić obywatelsto ? 01.02.04, 09:39
            Gość portalu: Gryf napisał(a):

> Rozpiera mnie duma, ze jestem Polakiem, dumny jestem z historii Polski czuje
            > sie jej kontynuatorem.Nigdy, przenigdy nie powiedzialbym publicznie o zmianie
            > obywatelstwa (to jest hanba!!!).Brzydze sie ludzimi ktorzy dopuszczaja mysl o
            > zmianie obywatelstwa.

znowu jakis nawiedzony. obywatelstwo to jest ich prywatna sprawa. nie czuja sie
            polakami tylko malezyjczykami to ok. nic tobie do tego.
            pozdrawiam rado
      • warza Re: Czy chciałbyś zmienić obywatelsto ? 08.02.04, 03:01
        Ja bym tak nie powiedzial. Czlowiek musi myslec o zapewnieniu sobie i
        najblizszym bytu, jezeli zmiana obywatelstwa mialaby mu i jego dzieciom
        zapewnic lepsze wychowanie to jestem za.
        A co to wogole jest obywatelstwo? Papier i przepelniona sluzba zdrowia u nas.

Pozdrawiam, i niech kazdy robi to co dla niego najlepsze.
        • dutchman Re: Czy chciałbyś zmienić obywatelsto ? 08.02.04, 11:34
          warza napisał:

> A co to wogole jest obywatelstwo? Papier i przepelniona sluzba zdrowia u nas.

Tak moze mowic tylko ten, kto nie ma pojecia co to znaczy mieszkac w innym
          kraju wsrod ludzi o innej mentalnosci, zwyczajach, poslugujacych sie innym
          jezykiem i tak dalej. To jest o wiele bardziej skomplikowane niz takie
          stwierdzenie "papier i przepelniona sluzba zdrowia u nas." A czy ty myslisz ze
          tutaj nie jest przepelniona sluzba zdrowia? Ze tylko w Polsce sa problemy ?
          Tutaj tez trzeba na operacje czekac czesto miesiacami z powodu
          niedowinwestowanej sluzby zdrowia. Polecam troche dowiedziec sie najpierw co
          sie dzieje na swiecie, a potem dopiero zabierac glos.
          pozdrowienia
          dutchman
          • Gość: sven Re: ja nie na ten temat... IP: *.cm-upc.chello.se 08.02.04, 12:40
            nie wyczulem intencji, autora tego watku.myslalem na poczatku ze podpuszcza
            (prowokuje).ale mylilem sie.lecz ja nie o tym.chodzi mi o twoja wypowiedz
            duchmanie.chcialbym sie dowiedziec o twoim pojeciu zamieszkania w obcym
            kraju.jakiez to bole towarzysza temu.(nie poruszam tu bardzo plytkiego watku
            zmiany obywatelstwa).
    • dutchman Re: Czy chciałbyś zmienić obywatelsto ? 31.01.04, 22:26
      Jesli to zrobisz Henio, to zareczam, ze bedziesz ciezko zalowac. Bledem jest
      mianowicie zalozenie, ze w ten sposob "wkupisz" sie i zostaniesz niemcem,
      amerykaninem, czy czymkolwiek. Niestety - Twoje wnuki moze tak, ale na pewno
      nie Ty czy Twoje dzieci jesli urodzily sie w Polsce. Zawsze bedziesz obywatelem
      drugiej kategorii. Nikt Ci tego wprost nie powie, ale to nic nie zmienia.
      Wiem to na swoim przykladzie. Wybylem z Polski w czasach "komuny". Nigdy nie
      przyszlo mi tez do glowy, zeby pozbyc sie polskiego obywatelstwa, ktore mam do
      dzisiaj. Gdybym wowczs wiedzial jak sie historia potoczy - nigdy bym nie
      wyjechal z Polski.
      pozdrowienia
      dutchman
      • Gość: henio56 Re: Czy chciałbyś zmienić obywatelsto ? IP: *.comnet.krakow.pl 01.02.04, 09:07
        Ja mam tam rodzinę która nie jest postrzegana jako II kategoria, pytanie o
        zmianie obywatelstwa było prowokacją do dyskusji.Masz jednak rację co do osób
        chcących stać się natychmiast obywatelami innego kraju. Podstawą aklimatyzacji
        jest język,jeżeli biegle się nim nie posługujesz,w 90% jesteś skazany na niziny.
        Ponieważ nigdy nie lubiałem korzystać z czyjejś pomocy być uzależnionym a z
        języków znałem słabbo rosyjski ,zostałem w kraju, czego w przeciwieństwie do
        Ciebie żałuję. Nie wnuki ale już moje dzieci mogły żyć w innym wymiarze. Unia
        Europejska daje taką szansę z czego się bardzo cieszę.
        • dutchman Re: Czy chciałbyś zmienić obywatelsto ? 02.02.04, 12:40
          Gość portalu: henio56 napisał(a):

> Ja mam tam rodzinę która nie jest postrzegana jako II kategoria, pytanie o
          > zmianie obywatelstwa było prowokacją do dyskusji.

Rozumiem Henio56 ze chodzilo o dyskusje. Jednakze przykro mi - nie wierze za
          grosz kiedy piszesz "Ja mam tam rodzinę która nie jest postrzegana jako II
          kategoria". I nie wystarczy Ci jezyk. Za dlugo mieszkam tutaj zeby w to
          uwierzyc. Byc moze sformulowanie "druga kategoria" jest tu za mocne, ale prawda
          jest taka, ze nigdy nie bedziesz "jednym z nich". W roznych sprawach jestes
          postrzegany jako ktos, kto jest owszem swoj, ale nie bardzo swoj. Wyobraz sobie
          ze solicytujesz sie do jakiejs firmy. Masz konkurenta ktory jest autochtonem i
          poza tym ma takie same zalety jak Ty. Jak myslisz - kto zostanie przyjety do
          pracy ?
          najlepsze pozdrowienia
          dutchman
          • Gość: Patriota Re: Czy chciałbyś zmienić obywatelsto ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.04, 13:09
            A w Polsce jestem obywatelem kategorii dziesiątej. Obywatele Polski są
            zakładnikami swych własnych rządów, które nieudolne i niewydole potrafią
            nakładać tylko nowe haracze i, jak widać, nie potrafią się już nawet same
            wyżywić.
    • rrado Re: Czy chciałbyś zmienić obywatelsto ? 01.02.04, 09:35

> W maju staniemy się członkami UE, zastanawiajace jest czy Niemcy będa nad
      > swymi dawnymi terenami roztaczać szczególną opiekę, oraz czy urodzonym tu
      > Polakom umożliwią zmianę obywatelstwa. Gdyby zaszła taka możliwość to chyba
      > bym to zrobił. Boję się o byt moich dzieci w kraju bez perspektyw na
      > przyszłość pod rządami moich rodaków.

heniu ty nic nie kumasz. ale widze ze udalo sie napisac pierwszy post bez
      katolikow to juz jakis postep i oswiecenie mamy. niemcy nie beda roztaczac
      zadnej opieki nad zadnym kawalkiem polski ani nad jej caloscia. nie ma tez
      zadnej nowej mozliwosci zmiany obywatelstwa. a ze twoje dzieci tu jeszcze z
      toba siedza to i ja sie dziwie. pozdrawiam rado
      • Gość: henio56 Re: Czy chciałbyś zmienić obywatelsto ? IP: *.comnet.krakow.pl 01.02.04, 11:43
        moja żona kocha nad życie swoją mamę i tatę. A ja dzieci nie zostawię. Muszę
        czekać.
        • rrado Re: Czy chciałbyś zmienić obywatelsto ? 01.02.04, 12:32

> moja żona kocha nad życie swoją mamę i tatę. A ja dzieci nie zostawię. Muszę
          > czekać.

az one ciebie zostawia. a zona cie kocha? pozdrawiam rado
    • Gość: sven Re: Czy chciałbyś zmienić obywatelsto ? IP: *.cm-upc.chello.se 01.02.04, 14:04
      heniu wyczulem cie. ty zartujesz? co? nie niemiec, nie polak .NIKT
      • henio56 Re: Czy chciałbyś zmienić obywatelsto ? 01.02.04, 17:36
        szaman
      • Gość: henio56 Re: Czy chciałbyś zmienić obywatelsto ? IP: *.comnet.krakow.pl 02.02.04, 09:03
        Uwielbiam żartować, prowokować, pobudzać do reakcji takich jak ty svenie, tzn.
        moralistów, wielkich zarozumiałych patriotów, takich och, ą, ę, myślących
        inaczej.Ludzi pragnacych władzy nad tokiem myślenia innych. Forum jest po to aby
        kazdy mógł sobie pogadać. Jeżeli temat ,czy osoba ci nie odpowiada,po prostu
        nie wchodzisz do dyskusji.Inteligencie inaczej, Niemiec, Polak pisze się z dużej
        litery. Ana, dlaczego nie grzmisz ,mi błędy svena zwisają, a Ty jesteś przecież
        uczulona na poprawna pisownię.
        • Gość: sven Re: henio,henio IP: *.cm-upc.chello.se 02.02.04, 15:51
          pewnie nie wiesz henio ze w "pisowni internetowej"duze literki maja calkiem
          inne znaczenie.czasami sie do tych regol stosuje a czasami nie.ten wybor
          zostawiam sobie.co do opanowania toku twojego myslenia powiem ci ze trudno by
          mi bylo zapanowac nad czyms czego nie ma heniu.moja wypowiedz byla krociutka
          ale kryla w sobie wiele tresci.a co kryla ?to spytaj kogos kto nie
          jest "inteligetny inaczej"
    • Gość: faf Tak ale napewno nie na zadne z krajow Europy! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.04, 17:51
    • mike102 Re: Czy chciałbyś zmienić obywatelsto ? 02.02.04, 11:08
      Obywatelstwo w obecnym swiecie zaczyna przestawac miec znaczenie. W zasadzie
      sytuacji wraca do normy - czyli tak jak bylo przez tysiace lat nim ludzkosc
      przezyla krotki (i smutny) epizod z panstwami narodowymi.

Dzis nikogo nie dziwi pol-Portugalczyk/pol-Szwed mieszkajacy w Belgii, czy pol
      Japonczyk/pol-Niemiec w Luxemburgu. Ludzie staja sie wielojezyczni i
      wielokulturowi. Podrozuja dla przyjemnosci badz w poszukiwaniu pracy.
      Z drugiej strony obywatelstwo coraz czesciej jest rodzajem karty klubowej -
      uprawnia do korzystania z rynku pracy, mozliwosci biznesowych i systemu
      socjalnego eferowanego przez wystawce.
      Zdobycie go jest kwestia ceny, a kupcza nim wszyscy - od karaibskich rajow
      podatkowych ($20-$40 tys.) do USA (zobowiazanie do zainwestowania $1 mln na
      terenie Stanow), badz umiejetnosci - wybitni naukowcy, artysci czy sportowcy
      dostaja je od reki.
      • rrado Re: Czy chciałbyś zmienić obywatelsto ? 02.02.04, 12:59
        mike102 napisał:

> Obywatelstwo w obecnym swiecie zaczyna przestawac miec znaczenie. W zasadzie
        > sytuacji wraca do normy - czyli tak jak bylo przez tysiace lat nim ludzkosc
        > przezyla krotki (i smutny) epizod z panstwami narodowymi.
        >
        > Dzis nikogo nie dziwi pol-Portugalczyk/pol-Szwed mieszkajacy w Belgii, czy
        pol
        > Japonczyk/pol-Niemiec w Luxemburgu. Ludzie staja sie wielojezyczni i
        > wielokulturowi.

pomylilo ci sie obywatelstwo z narodowoscia.

pozdrawiam rado
        • mike102 Re: Czy chciałbyś zmienić obywatelsto ? 02.02.04, 14:26
          rrado napisał:

> mike102 napisał:
          >
          > > Obywatelstwo w obecnym swiecie zaczyna przestawac miec znaczenie. W zasadz
          > ie
          > > sytuacji wraca do normy - czyli tak jak bylo przez tysiace lat nim ludzkos
          > c
          > > przezyla krotki (i smutny) epizod z panstwami narodowymi.
          > >
          > > Dzis nikogo nie dziwi pol-Portugalczyk/pol-Szwed mieszkajacy w Belgii, czy
          >
          > pol
          > > Japonczyk/pol-Niemiec w Luxemburgu. Ludzie staja sie wielojezyczni i
          > > wielokulturowi.
          >
          > pomylilo ci sie obywatelstwo z narodowoscia.
          >
          > pozdrawiam rado
          >

nie pomylilo, raczej nie zrozumiales tekstu
          • Gość: JACEK Kazdy ma prawo IP: 64.9.159.* 02.02.04, 15:38
            Kazdy ma wolne prawo wyboru miejsca zamieszkania i koloru paszportu. Kazdy ma
            wolne prawo bycia szczesliwym tam gdzie mu sie podoba. A ci ktorzy tego nie
            potrafia pojac ....hmmmm........kretyni i tyle.
    • Gość: Polak Czy chciałbyś zmienić obywatelsto ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.04, 12:57
      Postąpiłbym jak henio56, chociaż nawet w stanie wojennym nic takiego nie
      przychodziło mi do głowy.
      Polska to nie piekło, to lewicowo-prawicowo-świętobliwe szambo be z perspektyw
      na przyszłość.
    • ergie Nie ! (nt) 02.02.04, 13:35
      • Gość: henio56 Re: tak ! IP: *.comnet.krakow.pl 02.02.04, 19:49
        Ergie, Polak napisał w kilku słowach całą prawdę.
        • rrado Re: tak ! 02.02.04, 21:04

> Ergie, Polak napisał w kilku słowach całą prawdę.

prawde polaka nie moja prawde. pozdrawiam rado
          • Gość: henio56 Re: tak ! IP: *.comnet.krakow.pl 02.02.04, 21:48
            Rrado, tacy jak Ty, też mieszkają w Polsce.
            • rrado Re: tak ! 03.02.04, 10:29

> Rrado, tacy jak Ty, też mieszkają w Polsce.

dzieki Bogu. pozdrawiam rado
              • Gość: henio56 Re: tak ! IP: *.comnet.krakow.pl 03.02.04, 10:45
                Allach jest Wielki.
        • ergie jeśli polska to szambo, to ... 03.02.04, 19:15

> Polak napisał w kilku słowach całą prawdę.

jeśli polska to szambo, to znaczy że 'polak'
          w tym szambie jest kim/czym ? g....m ???????
          pisząc 'polak' mam na myśli przedpiścę ;-)))
    • rozbojnik_rumcajs a moze zostac zydem 02.02.04, 20:17
      ci przynajmniej sie wspieraja ,zyd zydowi nie da zginac
      • henio56 Re: a moze zostac zydem 02.02.04, 21:04
        tak ,ale Żydom 'krzyż' kojarzy się tylko z kręgosłupem.
        • rozbojnik_rumcajs Re: a moze zostac zydem 03.02.04, 14:35
          a tobie ? Polaku katoliku.
      • rrado Re: a moze zostac zydem 02.02.04, 21:06
        rozbojnik_rumcajs napisał:

> ci przynajmniej sie wspieraja ,zyd zydowi nie da zginac

idiotyczny belkot. a niemiec niemcowi ani ruski ruskowi ani ziemniak
        ziemniakowi. pozdrawiam rado
        • rozbojnik_rumcajs Re: a moze zostac zydem 03.02.04, 14:39
          rrado napisał:

> rozbojnik_rumcajs napisał:
          >
          > > ci przynajmniej sie wspieraja ,zyd zydowi nie da zginac
          >
          > idiotyczny belkot. a niemiec niemcowi ani ruski ruskowi ani ziemniak
          > ziemniakowi. pozdrawiam rado
          >
          >
          Modlitwa Polaka

Gdy wieczorne wstają zorze
          Zanim głowę do snu złożę
          Modlitwę moją zanoszę
          Bogu, Ojcu i Synowi
          Dopierdolcie sąsiadowi

Dla siebie o nic nie wnoszę
          Tylko mu dosrajcie proszę
          Kto ja jestem?
          Polak mały
          Mały, zawistny i podły
          Jaki znak mój?
          Krwawe gały

Oto wznoszę moje modły
          Do Boga, Marii i Syna
          Zniszczie tego skurwysyna
          Mojego rodaka sąsiada
          Tego wroga
          Tego gada
          Żeby mu okradli garaż
          Żeby go zdradzała stara
          Żeby mu się żona z czarnym
          I w ogóle, żeby miał marnie
          Żeby mu spalili sklep
          Żeby dostał cegłą w łeb
          Żeby miał AIDSA i raka
          Oto modlitwa Polaka

Jeśli Polska nie zginęła
          My ją dobijemy
          Czego obca moc nie wzięła
          Sami rozgrabimy
          Jeszcze Polska
          Ojcze nasz
          Póki my żyjemy
          Nie będzie obcy pluł nam w twarz
          Sami sobie naplujemy
          • ja_aska Re: a moze zostac zydem 03.02.04, 15:21
            Jestem Polką i mam zamiar pozostać przy polskim obywatelstwie.
            10 Lat temu zaczęłam już wypełniać papiery by zostać w Zzraelu (cudowny i
            piękny kraj) ale okazało się, że przez 5 lat nie mogłabym wyjechać poza Izrael
            więc zrezygnowałam. Nie mogłabym tyle wytrzymać bez mojego miasta.
          • ergie r_r - pkp !!!!!!!!!!! 04.02.04, 08:13
            rozbojnik_rumcajs napisał:

> Modlitwa Polaka
            >
            > Gdy wieczorne wstają zorze
            > Zanim głowę do snu złożę
            > Modlitwę moją zanoszę
            > Bogu, Ojcu i Synowi
            > Dopierdolcie sąsiadowi
            >
            > Dla siebie o nic nie wnoszę
            > Tylko mu dosrajcie proszę
            > Kto ja jestem?
            > Polak mały
            > Mały, zawistny i podły
            > Jaki znak mój?
            > Krwawe gały
            >
            > Oto wznoszę moje modły
            > Do Boga, Marii i Syna
            > Zniszczie tego skurwysyna
            > Mojego rodaka sąsiada
            > Tego wroga
            > Tego gada
            > Żeby mu okradli garaż
            > Żeby go zdradzała stara
            > Żeby mu się żona z czarnym
            > I w ogóle, żeby miał marnie
            > Żeby mu spalili sklep
            > Żeby dostał cegłą w łeb
            > Żeby miał AIDSA i raka
            > Oto modlitwa Polaka
            >
            > Jeśli Polska nie zginęła
            > My ją dobijemy
            > Czego obca moc nie wzięła
            > Sami rozgrabimy
            > Jeszcze Polska
            > Ojcze nasz
            > Póki my żyjemy
            > Nie będzie obcy pluł nam w twarz
            > Sami sobie naplujemy

przepiękne, kurna, przepiękne ;-)))

• Gość: henio56 Rumcajsie ,modlitwa naszą nadzieją IP: *.comnet.krakow.pl 05.02.04, 08:03
              Allach jest Wielki !!!
              • albert_c Re: ...modlitwa naszą nadzieją 05.02.04, 09:30

> Allach jest Wielki !!!

* Heniu, bylem pewnien ze Cie w mekce zdeptali, ale widac ze jakos sie z tego
                otrzasles.
                pozdrawiam,
                • Gość: henio56 Re: ...modlitwa naszą nadzieją IP: *.comnet.krakow.pl 05.02.04, 18:31
                  czy watykan też sie pisze z małej litery? wielki człowieku. Albercie,
                  czuję się dobrze,nigdy bym się nie zapisał do żadnej sekty.
                  • Gość: henio56 Re: ...modlitwa naszą nadzieją IP: *.comnet.krakow.pl 07.02.04, 04:33
                    Albercik, gdzie jesteś ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka