Dodaj do ulubionych

szczecińska Wyborcza

01.01.10, 20:51
nie mam zamiaru ugrywać tu czegokolwiek, tym bardziej że nie jestem utytłany w
jakiekolwiek rozgrywki partyjne, jak oceniacie poziom wydania GW na
zachodniopomorskie ? Coś sporo skuch albo moja kioskarka musi zmienić okulary ...
Obserwuj wątek
    • donpiedro Re: szczecińska Wyborcza 02.01.10, 11:07
      jeśli mówimy czyli piszemy o regionalnym szczecińskim dodatku do
      GW - to oceniam go na poziomie poniżej przysłowiowego "wora".
      Żeby była jasnośc jesten wierntym czytealnikiem GW praktycznie od
      początku - ale to co się dzieje - a raczej nie dzieje w regionalnym
      dodatku - to zaczyna przechodzić samo siebie.
      Nie wnikam czyją jest tubą propagandowo-polityczną, jakie wązne
      tematy porusza - ale ja chciałbym sie dowiedziec czegos więcej co
      sie dzieje w szczecinie - a nie jakies dwuzdaniowe zapowiedzi, żeby
      tylko zapowiedzi - czytając ten nieszczęsny dodatek ma sie wrżenie
      że nic sie nie dzieje w szczecinie - dlaczego musze kupować w
      piątek kurier szczeciński żeby poczytać co sie dzieje w szczecinie w
      regionie - gdzie GW ma swoich dziennikarzy?? .... a aaa żeby nie
      było - dodatek ... "co jest grane" to nie jest to
      ech 6 stron z czego jedna z klepsydrami - dwie z ogłoszeniami - 1,5
      2 a czasami tylko jedna sportowa - to niewiele pozostaje na opisanie
      życia szczecina :)
      pozdrawiam
      • Gość: Castor Re: szczecińska Wyborcza IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 02.01.10, 14:13
        Mają wpadki ale i tak o niebo lepi od Kuriera , czy za
        przeproszeniem , Głosu. Ciekawie o lokalnym sporcie , dobry
        dodatek " Co jest grane". No i nieprzypadkowo jesteśmy na forum
        Gazety właśnie , a nie jakimś innym.
        • exman Re: szczecińska Wyborcza 02.01.10, 14:21
          Co jest grane, to nie jest szczeciński pomysł, poza tym bazuje głównie na obcych
          tekstach. Mimo wszystko Kurier wydaje mi się o niebo lepszy, choć też ma swoje
          mankamenty.
          • Gość: dziki Re: szczecińska Wyborcza IP: *.chello.pl 02.01.10, 19:01
            Wyborcza przenosi się do nowej siedziby , przy Pl. Zamenhofa nad byłą cukiernia-
            kawiarnią Duet . Przypominam ,że to właśnie GW mocno szczekała za likwidacją
            Duetu ,teraz wiemy dlaczego . I dlaczego zaczęła magistratowi lizać d..
            • Gość: dziki Re: szczecińska Wyborcza IP: *.chello.pl 02.01.10, 19:03
              Na jednym końcu reprezentacyjnego deptaka na Bogusława GW, a na drugim dyskont
              spożywczy Biedronka . Pasuje .
              • donpiedro Re: szczecińska Wyborcza 02.01.10, 22:30
                uwielbiam wasze chore mniej lub bardziej wycieczki personalne - ale
                pytanie było konkretne - jak oceniacie dodatek szczeciński do GW -
                i po co dupę truć na inne tematy
                • Gość: -.- Re: szczecińska Wyborcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.10, 23:01
                  Witam.

Szczeciński dodatek jast...ale... jakoby go nie było,mizerny ci on.
                  Hmmm....chyba wstydzą się pisać.;)

-.-
                  • Gość: on Re: szczecińska Wyborcza IP: *.adsl.inetia.pl 02.01.10, 23:12
                    tak- mizerny w porównaniu z innymi dodatkami w Polsce. Gdy jestem w podróży i
                    mam okazje przeczytać gazetę z dodatkiem lokalnym Wrocławia, Torunia, Gdańska,
                    Poznania to tam jest dwa razy albo nawet trzy razy taka objętość gazety. Ale kto
                    w naszej wyborczej ma pisać? Zobaczcie ilu jest stałych redaktorów a ile
                    zmieniających się ciągle stażystów? To jest powód, że mało jest artykułów....
                    Chyba mają oszczędności!
                    • donpiedro Re: szczecińska Wyborcza 02.01.10, 23:48
                      więc co - potwierdzona teza o szczególnym zakrzywieniu czaso-
                      przestrzeni - w mieście szczeinie anszym najpienijeszym?? a może
                      Sawka wróć?? a może lokalne polowanie na czarownice?? a może GW nie
                      stać na Kwiatkowskiego?? poszukiwacza afer szczecińskich?? ale - to
                      nawet nie chodzi o afery same w sobie - tu chodzi o to co się dzieje
                      w szczecinie - o zaproszenia na imprezy wszelakie - mało tego - o
                      relacje z imprez - jako szczecinianin - chciałbym wiedzieć nawet
                      jeśłi nie byłem a przede qwszystkim jeśli nie byłem - jak był ona
                      danej w szerokim spektrum imprezie - może gdyby nagle okazało sie
                      że oporóćz głownego nurtu kultury - istnieja inne - równie ważne -
                      że są działania społeczne o których nie wiemy- to nagle okaże się ze
                      ten nasz szczecvin jeszcze żyje - że nie mamy powodu do nnarzekań\
                      jeśłi GW ma/chce być gazetą opiniotwórczą - niech bedzie tą iskrą
                      powodująca wzmagająca działania społeczne - w ramach kultury w
                      ramach społeczności lokalnych
                      • Gość: -.- Re: szczecińska Wyborcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.10, 00:14
                        Witam.

Czy nie chodzi o to iż piszący w dodatku lokalnym,
                        podchodzą deczko na zasadzie "tumiwisizmu" i dla nich
                        jest to przechowalnio-poczekalnia,bo może "się" trafi "coś" lepszego,
                        a tu to tylko coś tam skrobnąć by "sobie" było,
                        naciapać ileś tam liter i jakieś kiespskawe "zdjątko" doczepić
                        bo kto to czyta...,a i tak kupią jak co jakiś czas dołączy się
                        "gratisa" lub inny dodatek,a po drodze wezmą "se" darmowe metro
                        czy inne moje miasto i doczytają...

-.-
                        • donpiedro Re: szczecińska Wyborcza 03.01.10, 00:43
                          witam słodka albo i nie :):):0 "-.-"
                          jedyną osoba ze szczecina która siejakos wybiła to sawka który
                          wylądował chyba we wrocławiu ale moge sieoczywiście mylic no i
                          Zadworny - którego widac w ogólnopolskich wydaniach
                          ale czyż nie jest sola zawodu dziennikarza - jestem chyba naiwnym
                          idealistą - to co sie dzieje w mieście - sposób przedstawienia
                          tematy - obiektywnego
                          pomijam oczywiście nakład czytelnictwo dodatku - chcę wiedziec jako
                          mieszkaniec tego miasta co sie dzieje w miescie - ot co
                          • Gość: ZED Re: szczecińska Wyborcza IP: *.ipspace.xilinx.com 03.01.10, 00:52
                            lokalne wydanie jest dosc mizerne. redakcja nie potrafi sie opanowac
                            by nie grac czytelnikami. jakosc materialow jest slaba, podobnie z
                            ich iloscia. tematy do dupy, albo opisane po fakcie. chwyty pelnymi
                            garsciami czerpane z tabloidow.

podczas gdy inne dodatki pisza ciekawe felietony, np. kulinarne, to
                            my mamy teksty dyzurnego malkontenta ktorego teksty nie smiesza a
                            zenuja.

ogolnie slabo. nie wnosi nic ciekawego w charakter miasta, nie
                            pomaga, bardziej przeszkadza.
                            • donpiedro Re: szczecińska Wyborcza 03.01.10, 01:01
                              witam ZED - wszystkiego dobrego w nowym roku ;)
                              charakter miasta?? no to mamy temat
                              jaki wg Ciebie jest charakter naszego ... Twojego, mojego ,
                              gościforum : -.-, mariner, szlakowy itp
                              jestem napraqwdę ciekaw Twegozdania
                              a doczytałeś moejgo "pomysła a prospo "Żydowieckiego festiwalu
                              Filmowego"?? :):):)
                              • Gość: -.- Re: szczecińska Wyborcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.10, 01:41
                                Witam SzP Donpiedro.

;)Jestem pokoleniem które pamięta "imprezy" organizowane
                                na "dechach w Żydowcach,często to były imprezy organizowane
                                przez Wiskord.
                                Miasto jest niestety brudne,mizernia jest dbałość o jego
                                czystość,zieleni ubywa w zastraszającym tempie,a reklama
                                jest infantylna,a wręcz obraźliwa tak jak te cynki,
                                czy też fonetyczne bazgroły.
                                Lubiłam naszego Gryfa,a i to "poobdzierano" upraszczając
                                jego wizerunek i lansując to plaskate "coś",mam wrażenie
                                że gospodarze naszego miasta wstydzą się go i jego przeszłości.
                                Jak "idzie" praca nad komplelsowym planem?
                                To miasto dopada dziwaczna "degrengolada" bylejakości,
                                "cudem" stają się wszelkie "blaszaki",dumnie zwane galeriam
                                lub centrami handlowymi w samym centrum miasta.

-.-
                              • Gość: ZED Re: szczecińska Wyborcza IP: *.ipspace.xilinx.com 03.01.10, 03:23
                                charakter jest niestety dosc podly bo nie doroslismy do bycia miastem.
                                a lokalne elity, intelektualne, kulturalne, polityczne, i glownie
                                medialne powinny go wzbogacac, tworzyc. nasza gazeta tworzy jedynie
                                klimat malomiasteczkowych wasni.

tekstu o festiwalu nie widzialem. link?
                                • Gość: Vlad.H. czy masz odwage odpowiedziec IP: *.cable.quicknet.nl 03.01.10, 14:48
                                  > a lokalne elity, intelektualne, kulturalne, polityczne, i glownie

tia... ZED - dlaczego wiec ty i wielu tobie podobnych wspieracie Krzystka i jemu
                                  podobnych... ? co powoduje ze wybieracie ktoras ze stron i zdajac sobie sprawe z
                                  tego ze dziala ona szkodliwie z punktu widzenia interesu miasta bronicie jej i
                                  wspieracie - nie jest wytlumaczeniem ze inni sa tacy sami - jasne ze sa ale to
                                  nie oznacza ze trzeba byc od razu sojusznikiem czy wspierajacym inny, zly oboz -
                                  dlaczego tak bardzo bronisz ludzi ktorych filozofia zyciowa z grubsza daje sie
                                  podsumowac lapidarnie : "inni kradna wiec i ja moge krasc - a skoro kradziez
                                  jest tak popularna to przestaje byc zla"

jak to co teraz napisales ma sie to tzw real politik w ktorej bierzesz aktywny
                                  udzial jako gracz (moze pomniejszego formatu ale jednak - bawiac sie gownem nie
                                  unikniesz ubrudzenia)
                                  • Gość: ZED Re: czy masz odwage odpowiedziec IP: *.mysmart.ie 03.01.10, 18:51
                                    vlad krzystek jest najlepsza mozliwa opcja dla miasta na ten moment i
                                    tak pozostanie. ja nie zyje w kategoriach absolutu w ktorych sprawa
                                    jednego mieszkania zajmujacego 100m i kosztujacego kilkaset tysiecy
                                    jest wazniejsza niz sprawa 400tys miasta.

zadna inna osoba na horyzoncie nie ma szans, poparcia ani zdolnosci
                                    by kierowac tym miastem lepiej. nie ma w tym miescie ludzi.

ale mielismy rozmawiac o wyborczej a ty jak zwykle idziesz na mnie
                                    personalnie.
                                    • Gość: gość Re: czy masz odwage odpowiedziec IP: *.chello.pl 03.01.10, 19:18
                                      Zed, wmawianie ludziom, że Krzystek jest jedyną możliwą opcją jest
                                      szkodliwą demagogią. Bo niby jakie dobro 400tys miasta
                                      przeciwstawiasz w jego osobie sprawie 147 metrowego mieszkania?
                                      • zed.1 Re: czy masz odwage odpowiedziec 04.01.10, 19:46
                                        a kto ma rzadzic tym miastem? jacyna, populistka na smyczy PiS czy
                                        arlukowicz na smyczy SLD?
                                        • Gość: Vlad.H. Re: czy masz odwage odpowiedziec IP: *.cable.quicknet.nl 04.01.10, 20:45
                                          a czym sie rozni (poza penisem ale nie sprawdzalem tak jednego jak i drugiego
                                          wiec zakladam ze tym) Krzystek populista od Jacyny populistki? Przeciez ty
                                          czynisz zarzuty innym kandydatom z tego co uwazasz za zalete u swojego pryncypala...
                                          czym sie rozni smycz PO od smyczy piS czy SLD? potrafisz opisac roznice (poza
                                          tymi pseudopolitycznymi)
                                          • Gość: ZED Re: czy masz odwage odpowiedziec IP: *.ipspace.xilinx.com 04.01.10, 23:14
                                            a co krzystek zrobil populistycznego? przeciez tu ciagle jedziecie
                                            jaki to on nie jest populistyczny. podwyzsza oplaty, nie idzie karmic
                                            stoczniowcow, nie wyrzuca kasy na szkoly. to jest populizm?

smycz Po jest taka, ze jest niezalezny i nie dziala tak jak mu partia
                                            mowi. dlatego jest konflikt z nitrasem. jacyna bez pis bedzie nikim
                                            bo nie ma zadnego zaplecza (chyba, ze kocmiel chce sie u niej zalapac
                                            po starej UW-znajomosci), a arlukowicz jest tylko furtka by wieczorek
                                            i reszta znowu zlapali stolki.
                                            • Gość: Vlad.H. Re: czy masz odwage odpowiedziec IP: 61.32.46.* 05.01.10, 09:46
                                              > a co krzystek zrobil populistycznego? przeciez tu ciagle jedziecie
                                              > jaki to on nie jest populistyczny. podwyzsza oplaty, nie idzie karmic
                                              > stoczniowcow, nie wyrzuca kasy na szkoly. to jest populizm?

to przeciez nie sa przyklady ktore moglyby dowiesc ze populista nie jest - budowa stadionu np dla kogos bedzie populizmem ale stosujac te kryteria to inni tez nie sa populistami a jedynie dbaja o to "by dobrze sie dzialo"

> smycz Po jest taka, ze jest niezalezny i nie dziala tak jak mu partia
                                              > mowi. dlatego jest konflikt z nitrasem.

Krzystek bez PO tez bedzie niczym - zostal prezydentem bo zostal poparty przez PO i na fali niecheci do PiS i SLD - nie dlatego ze byl najlepszym kandydatem ale dlatego ze sytuacja wytworzyla jego przewage.

Startowal jako kandydat niezalezny - ponad partyjnymi podzialami - majacy dbac o interes wszystkich a niezwlocznie po wyborze wstapil do PO i chodzi na smyczy PO - konflikt z Nitrasem? jaki konflikt? ja konfliktu nie widze - pisalem juz ze to sciema i typowa rozgrywak dobry i zly policjant ktora ma wytowrzyc wrazenie ze Krzystek ma charyzme i potrafi byc niezalezny - tylko ze rok przed wyborami za pozno jest zminic wizerunek czlowieka bez chartakteru, kluchy, popychadla, dyspozycyjnego wobec parti i kolesiostwa - Krzystek to leszcz i gra tak jak mu pozwoli smycz na ktorej wisi.

kogo PO wystawila w tamtych wyborach prezydenckich? Krzystek bylby niezalezny gdyby rywalizowal z kandydatami partyjnym w tym i kandydatem z PO - to co zrobila Po to tzw wypuszczanie zajaca - stary trick
                                    • Gość: Vlad.H. Re: czy masz odwage odpowiedziec IP: *.cable.quicknet.nl 03.01.10, 19:39
                                      > vlad krzystek jest najlepsza mozliwa opcja dla miasta na ten moment i
                                      > tak pozostanie. ja nie zyje w kategoriach absolutu w ktorych sprawa
                                      > jednego mieszkania zajmujacego 100m i kosztujacego kilkaset tysiecy
                                      > jest wazniejsza niz sprawa 400tys miasta.

nie jest mozliwa opcja - jest jedna z najgorszych mozliwych a ze sa gorsi (ot
                                      chocby i piszacy cos o wstawaniu z kolan Kocmiel) chwaly mu nie przynosi

mowiesz wiec sam - Szczecin nie zasluguje by byc kochany - Szczecin skazany jest
                                      na Krzystkow, na roznych mu podobnych...

mowisz ze nieuczciwosc wobec miasta i mieszkancow nic nie znaczy... ze jak krasc
                                      to nie za 100zl tylko za 100 tysiecy... moze, moze i w twoim swiecie to
                                      akceptowane, moze tez kradniesz sam i nie chcesz sie czuc gorzej a moze nie
                                      kradniesz, moze po prostu wychodzisz z zalozenia ze lepiej by ukradl ten niz
                                      inny a i tak ktos ukradnie - nie wiem - moze - mi to nie odpowiada.

> zadna inna osoba na horyzoncie nie ma szans, poparcia ani zdolnosci
                                      > by kierowac tym miastem lepiej. nie ma w tym miescie ludzi.

ja uwazam ze mamy wielu takich jak Krzystek, tez chcacych cos podebrac z
                                      wspolnego stolu,, takich co mysla ze lepiej zeby oni zaopiekowali sie niz
                                      inni... poparcie... moze taka moze nie, zblizaja sie kolejne wybory - mysle ze
                                      Krzystek ejst przecietny jako kandydat, bedzie musial sie zmierzyc z podobnymi
                                      do niego, komu uwierza meiszkancy... no coz to w jakims sensie problem
                                      meiszkancow - niech potem nie pomstuja ze placa wieksze pdoatki, wieksze oplaty
                                      - z czegos trzeba finansowac te domki wokol Szczecina a jak sie jest frajerem to
                                      moze i Krzystek jest dobrym kandydatem i moze nie warto szanowac wlasnego glosu...

> ale mielismy rozmawiac o wyborczej a ty jak zwykle idziesz na mnie
                                      > personalnie.

alez rozmawiamy o wyborczej - ja poprostu uwazam ze jak prezdent dziala dla
                                      ludzi i sa efekty jego dzialan to ludzie sami widza kto jest a kto jest dobrym
                                      prezydentem i zadna wyborcza z banda pismakow na dyzurze nie moze zaszkodzic -
                                      niestety kiedy wladza jest slaba to zalezy od wielu - tym wiekszy wplyw im
                                      bardziej slaba jest wladza a wladza silna jest tylko wtedy gdy dziala dla ludzi
                                      i na pozytek ludzi - dlatego Krzystek musi "zyc" dobrze i dlatego rozni moga mu
                                      szkodzic lub pomagac...

wiec personalnie dopytuje sie tylko o ten rodzaj przedziwnej schizofrenii ktora
                                      w kolko pojawia sie w twoich wypowiedziach - niby wiesz co jest zlego, wiesz jak
                                      powinno byc ok ale zaraz potem poajwia sie: tak, ale realia polityki wymagaja by
                                      na gowno czasem mowic czekolada, by z sztucznym usmiechem demonstracyjnie
                                      zachwycac sie smakiem takiego wyrobu "czekoladopodobnego" - Krzystek to wlasnie
                                      taka niby-czekolada ale ja pozwolisz nie bede wszem i wobec zachwycal sie jej
                                      "smakiem" - wole nie jesc "czekolady" majac w glowie wspomnienie smaku tej
                                      prawdziwej i poczekam, moze za 2 prezydentury moze za 3 a moze za 5 pojawi sie
                                      prawdziwy kandydat - czy Szczecin bedzie wtedy miastem czy moze dzielnica
                                      Stargardu albo Polic - nie wiem - oby byl miastem, rdzeniem metropolii,
                                      najsilneijszym miastem w regionie, inspiratorem i sila sprawcza wielu dzialan
                                      czyniacych region atrakcyjnym - tak dla mieszkancow jak i przedsiebiorcow.
                                      • zed.1 Re: czy masz odwage odpowiedziec 04.01.10, 19:50
                                        nigdzie nie napisalem nic o kradziezy czegokolwiek i przestawiasz moje
                                        slowa.

narzekac sobie mozesz, tym bardziej, ze nie wiesz kogo poprzec i wolisz
                                        zalozyc rece i czekac. ja wole poprzec kandydata, ktory nawet jak nie
                                        jest idealny, to pokazuje, ze potrafi dzialac.
                                        • Gość: gość Re: czy masz odwage odpowiedziec IP: *.chello.pl 04.01.10, 19:55
                                          A Krzystek na smyczy PO jest najlepszy?
                                        • exman Re: czy masz odwage odpowiedziec 04.01.10, 19:56
                                          zed.1 napisał:

> nigdzie nie napisalem nic o kradziezy czegokolwiek i przestawiasz moje
                                          > slowa.
                                          >
                                          > narzekac sobie mozesz, tym bardziej, ze nie wiesz kogo poprzec i wolisz
                                          > zalozyc rece i czekac. ja wole poprzec kandydata, ktory nawet jak nie
                                          > jest idealny, to pokazuje, ze potrafi dzialac.

faktycznie, potrafi, może nie działa w rękawiczkach ale w końcu nie kończył
                                          Cambridge. Gościu, jesteś jego zaciężnym pociotkiem. Żenua.
                                        • Gość: Vlad.H. Re: czy masz odwage odpowiedziec IP: *.cable.quicknet.nl 04.01.10, 20:00
                                          > nigdzie nie napisalem nic o kradziezy czegokolwiek i przestawiasz
                                          > moje slowa.

akceptujesz probe kradziezy (nieudana tylko dlatego ze podniesiono larum i w
                                          koncu sprawa zajely sie sluzby do tego przeznaczone i w koncu sprawa trafila do
                                          sadu ktory stwierdzil niezgodnosc z prawem sprywatyzowania zasobow miasta)

> narzekac sobie mozesz, tym bardziej, ze nie wiesz kogo poprzec i
                                          > wolisz zalozyc rece i czekac. ja wole poprzec kandydata, ktory
                                          > nawet jak nie jest idealny, to pokazuje, ze potrafi dzialac.

hehe
                                          znaczy sie nakradl juz tyle ze moze teraz zacznie zajmoweac sie tym do czego
                                          jest powolany?

Dlaczego jednak dalej zdarzaja sie szwindle np takie jak z ta przedziwna nazwa
                                          ktora niewiadomo jak wymowic i ktora nie ma nic wspolnego z zadna znanych nam
                                          nazw Szczecina?

"O'Brien podniósł do góry lewą dłoń, obróconą wierzchem do Winstona; kciuk był
                                          schowany, lecz pozostałe palce wyraźnie widoczne.
                                          - Ile palców widzisz?
                                          - Cztery.
                                          - A jeśli Partia powie, że jest ich pięć, to ile będziesz widział wtedy?
                                          - Cztery.

Głos Winstona przeszedł w skowyt bólu. Strzałka na tarczy wskazywała
                                          pięćdziesiąt pięć. Pot zrosił całe jego ciało. Przy każdym oddechu z piersi
                                          wydobywał mu się głęboki jęk, którego nie umiał powstrzymać, choć z całej siły
                                          zaciskał zęby. O'Brien nie spuszczał go z oka, wciąż trzymając w górze cztery
                                          palce. Cofnął przełącznik. Lecz tym razem ból zelżał tylko trochę.

- Ile palców, Winston?
                                          - Cztery.
                                          Strzałka skoczyła do sześćdziesięciu.
                                          - Ile palców, Winston?
                                          - Cztery! Cztery! Co innego mogę powiedzieć? Cztery!
                                          Strzałka musiała znów podskoczyć, lecz Winston nie mógł spojrzeć na tarczę.
                                          Surowa, masywna twarz O'Briena i uniesione cztery palce wypełniły jego pole
                                          widzenia. Palce sterczały mu przed oczami jak kolumny; wielkie, trochę zamazane,
                                          zdawały się wibrować, ale wciąż na pewno było ich cztery.
                                          - Ile palców, Winston?
                                          - Cztery! Przestańcie, przestańcie! Nie męczcie mnie! Cztery! Cztery!
                                          - Ile palców, Winston?
                                          - Pięć! Pięć! Pięć!
                                          - Nie, Winston, nic z tego. Kłamiesz. Wciąż wydaje ci się, że widzisz cztery.
                                          Słucham, ile palców?
                                          - Cztery! Pięć! Cztery! Ile chcecie! Tylko błagam, wyłączcie tę machinę!"
                                          • Gość: ZED Re: czy masz odwage odpowiedziec IP: *.ipspace.xilinx.com 04.01.10, 23:17
                                            nie uzywaj slowa kradziez bo widocznie go nie rozumiesz albo nie znasz
                                            sprawy. jak masz ochote podchodzic do tematu przejaskrawiajac kazdy
                                            jego aspekt to nie ma co z toba rozmawiac.
                                            • Gość: Vlad.H. Definicje IP: *.privacyfoundation.de 05.01.10, 09:36
                                              Kradzież - potajemne zabranie cudzej własności
                                              sjp.pwn.pl/haslo.php?id=2474818
                                              Przywłaszczyć - bezprawnie zabrać coś cudzego lub uzurpować sobie prawo do czegoś
                                              sjp.pwn.pl/haslo.php?id=2512879
                                              Dla mnie Krzystek potajemnie zabral cudza wlasnosc - tyle w temacie...

Jak ktos mi da cos twojego i ja to wezme to bedziesz bawil sie w definicje czy nazwiesz mnie zlodziejem?

A co do rozmawiania - ty nie chcesz rozmawiac ze mna nie dlatego ze ja przejaskrawiam tylko wiesz ze dojedziesz do sciany bez argumentow na obrone Krzystka, ze albo bedziesz musial mi przyznac racje albo isc w zaparte - w tej chwili wolisz sie obrazic, odegrac mi scene i ceremonialnie trzasnac drzwiami - bo ty z takimi ludzmi jak ja nie rozmawiasz... tylko ze to niczego nie zmieni...
                                    • Gość: as Re: czy masz odwage odpowiedziec IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.10, 20:38
                                      zed nie mów że jurczyk jest jedyną opcją dla tego miasta bo odmłodniał i jest
                                      lepiej wykształcony.Nie pamietam kogo miał jurczyk za vicka od inwestycji ale
                                      nowak to pomyłka.
                              • tentrzeci Re: szczecińska Wyborcza 10.01.10, 13:59
                                charakter miasta?
                            • Gość: -.- Re: szczecińska Wyborcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.10, 01:15
                              Witam.

Z tym co teraz napisałeś Zed odnośnie lokalnego wydania GW,
                              zgadzam się.

-.-

PS
                              ;))) Widzisz Zed jak napiszesz konkretnie,bez "wmawianek" nie
                              omieszkam tego potwierdzić.
                          • Gość: -.- Re: szczecińska Wyborcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.10, 01:06
                            ;))))

Zgadza się czarna bez cukru lub ze szczyptą cukro,ale to zależy
                            od rodzaju kawy ;)
                            Sawka udzielał się też w Warszawce i starał się "lansować"
                            swoją latorośl na niwie filmowo-reklamowej,ale czy nadal to robi...??
                            Przyznam się,że chciałabym mieć możliwość poczytać
                            co faktycznie się dzieje w mieści,a i wątek czy też rys historyczny
                            bym mile widziała...ech

Pozdrawiam
                            -.-
                            • Gość: . Re: szczecińska Wyborcza IP: *.centertel.pl 03.01.10, 13:04
                              Jest dwóch braci Sawków. Jeden rysuje - to jego córka grała w
                              filmie "W pustyni i w puszczy". Drugi jest szefem wrocławskiego
                              wydania "Gazety Wyborczej".
                              • Gość: -.- Re: szczecińska Wyborcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.10, 13:19
                                Witam SzP .

Napomknęłam o Henryku,rysowniku-satyryku,którego można było
                                zobaczyć na planie filmowym ...coś tam...coś z Bercikiem,
                                jak mnie pamięć nie myli,a może myli ...
                                Ale to mało istotne w tym temacie.

-.-
                          • bartolomeo_bart Re: szczecińska Wyborcza 09.01.10, 09:45
                            Tak narzekacie na gazetę, ale w duchu cieszycie się, że istnieje
                  • piotr33k2 Re: szczecińska Wyborcza 02.01.10, 23:14
                    nie zauważyłem zeby właził "władzy" lokalnej w d... wrecz odwrotnie
                    ale i tak w porównaniu z innymi lokalnymi wydaniami wyborczej uważam
                    go za raczej mizerny i mało treściwy co nie oznacza jednak że
                    najgorszy z lokalnej prasy, he he.
                    • whiteentrance Re: szczecińska Wyborcza 03.01.10, 03:04
                      piotr33k2 napisał:

> nie zauważyłem zeby właził "władzy" lokalnej w d...

A ja zauważyłem! Od Nitrasa do Krzystka!
                      Kowalewska to robi!

>wrecz odwrotnie

Odwrotnie? Czyli Kowalewska uprawia dziewięć na sześć?

> ale i tak w porównaniu z innymi lokalnymi wydaniami wyborczej
                      uważam
                      > go za raczej mizerny i mało treściwy

"Mało treściwy" to znaczy, że jakąś treśc ma. Piotrek! Pokaż mi tą
                      treśc.

> co nie oznacza jednak że najgorszy z lokalnej prasy, he he.

Gorszego nie znam! Opinię taką potwiedzają Ci, tórzy tu pisali! Ale
                      to nie Kowalewska!
                      • Gość: -.- Re: szczecińska Wyborcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.10, 09:31
                        Witam SzP Whiteentrance.

Pozdrawiam Noworocznie i Wszystkiego dobrego życzę.

-.-
                        • Gość: kiełbaska Re: szczecińska Wyborcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.10, 10:52
                          Dlaczego nie czytam tej gazety? Bo nie ma tam nic do czytania.
                          Świetnie nadaje się za to do butów, bo ma dobry zgniot.

KOV jest zawsze rewelacyjnie ubrana!
                          • Gość: as Kurier w lokalnych sprawach jest szybszy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.10, 11:49
                            terminal czy przychodnia portowa. to dzieki kurierowi wiemy jak najwazniejszy
                            czlowek ze szczecina w EP jest postrzegany.O zajeciu sie sprawą internautów
                            przez RPO w Rzepie objętościowy artykuł a w GW 3 linijki a to niejako sprawca
                            wydarzenia.
                • tentrzeci Re: szczecińska Wyborcza 10.01.10, 14:21
                  spadła sprzedaż wyborczej, masz ocenę
          • tentrzeci Re: szczecińska Wyborcza 07.01.10, 21:21
            Kto dostaje nagrody?
    • Gość: gryf8801 Re: szczecińska Wyborcza IP: *.globalconnect.pl 03.01.10, 12:45
      Również uważam że wydanie szczecińskiego dodatku jest liche. Dwies
      strony wiadomości, reklamy na pół strony, nekrologi i sport na 1
      stronę żenada. Czy w mieście gdzie mieszka 400 tys ludzi nic się
      ciekawego nie dzieje? Kurier zawsze cos napisze, zawsze coś tam
      można ciekawego znaleźć a w wyborczej wypowie sie jesedn redaktor z
      drugim i koniec czytania. Tematy są traktowane po macoszemu i są
      zawsze z opóźnieniem podawane. W innych gazetach podają w miare
      wszcześnie informacje a wyborcza tydzień później, czasem wogóle.
      Dlatego pzestałem czytac wyborczą już kilka lat temu. Jka dalej tak
      bedzie to padnie ten dodatek i szczerze zycze tego jeśli tak dalej
      ten dodatek ma wygladac bo szkoda papieru a tak to wyborcza
      przyczyni się do ochrony środowiska,
      • Gość: gemini Re: szczecińska Wyborcza IP: *.146.73.95.nat.umts.dynamic.eranet.pl 03.01.10, 19:36
        nie jest ani gorsza ani lepsza od innych dodatkó lokalnych.szkoda że
        GW i Jachim zaczęła wspierać Krzystka żeby w ten sposób grać
        przeciwko Nitrasowi.GW zapomnia że tego nieudacznego Krzystka
        zawdxięczamy włąśnie Nitrasowi tak jak Atamańczuka,Kasznię, Łuczaka,
        Nagaya i innych wybitnych polityków PO sprawujących ważne funkcje
        • Gość: as skoro nie wypada żle pisać o rzadzących IP: *.globalconnect.pl 04.01.10, 07:46
          a wiele dobrego nie mozna to gazetka cińka.
    • europaprykarz Familiada 05.01.10, 10:13
      Fragment tekstu Kto przestawi zwrotnicę:

"Dla zmian trzeba podjąć walkę. Gdzie ta walka u naszych dziennikarzy? Widział ktoś? Energia, świeżość pomysłów, odwaga, chęć urwania łba hydrze, nadstawiania karku – gdzie? Jak myślę o odwadze i determinacji, do głowy przychodzi mi kładka nad ulicą i osamotnione, pozostające bez echa komentarze do kolejnych ekscesów. (...)
      Jak dziennikarze, czwarta władza, nie ruszą tyłków, nic się w Szczecinie nie zmieni na lepsze. Kolejne 20 lat utyskiwania na beznadzieję, pogłębiający się kompleks wrocławsko-poznański i smutne jak dupa perspektywy. Zaradniejsi jak zawsze wyjadą. Inteligencja zadowoli się komponowaniem szyderstw na forum."
    • Gość: es Re: szczecińska Wyborcza IP: 83.238.212.* 05.01.10, 11:50

Skuchy to mniejszy problem, chociaz jest ich coraz więcej jakby.
      Większym problemem jest brak ambicji piszących żeby coś znaczyć w
      mieście. W Polsce Szczecin jest niezauważalny, a np. Poznań ma
      Kąckiego, który zbiera ogólnopolskie nagrody za dziennikarstwo
      śledcze.

Nikomu się nie chce, może czasem junior Krasnicki wykazał trochę
      gorliwości i pochodził za tematem, ale to za mało - z takich
      Kraśnickich powinna się składać cała redakcja.
      Mają silne narzędzie w ręku, a nie wykorzystują go, ogólnie
      dostoswują się do władz.
      Słabe miasto i taka też gazeta lokalna.
    • Gość: Lilia kiedy jachim poda się do dymisji IP: *.ip.netia.com.pl 05.01.10, 17:09
      kiedy jachim poda się do dymisji
    • ibarometr Re: szczecińska Wyborcza 10.01.10, 23:32
      ale i tak wielu uważa ją za najbardziej opiniotwórczą w kraju
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka