Dodaj do ulubionych

sąda: SEX bez zobowiązań!!!!!!!!!!!

09.02.04, 19:15
Tak,piekna jest to rzecz dla osob samotnych:)Co wiec maja zrobic ci ktorzy
znudzili sie juz sexem ze swoim partnerem!!!!!!??ale oczywiscie nadal go
kochaja(czlowiek jest tak stworzony ze nie znosi monogamii),w genach mamy
zapisane przedluzanie i zapladnianie jak najwiekszej ilosci samic(teraz mowa
o samcach:),a samice do jak najwiekszej produkcji dzieci,hehehehe,nom.Moje
stanowisko w tej sprawie jest nastepujace:w przerwie miedzy dluzszymi
zwiazkami preferuje wolna milosc:))))))to taki aspekt psychoogiczny,normalne
ze najpiekniej byloby znalezc ta jedyna milosc jak z romantiki(kanal mafii
ksiedza rydzyka,alias rozowych beretow)),ale jest to dzis trudne do
zrobienia,wiec chcac czy nie chcac,trza sie pieprzyc na prawo i lewo,na lewo
i prawo aby dojsc do wymazonego celu!!!!Czyz nie????milosc swoja droga lae
bez sexu nie da sie zyc:))))))zegnam m z zalem,ide sie
(kochac,bzykac,pieprzyc ,walic)i nie z wlasna reka-ucinam wątek roznym
debilom krecącym sie po forum:))
Obserwuj wątek
    • Gość: LADY X Re: sąda: SEX bez zobowiązań!!!!!!!!!!! IP: 80.48.19.* 10.02.04, 00:02
      Spokos,ja preferuję glównie taką formę towarzyską!!!!!!innej nie uznaję:)
      ps.same tu drętwe typy,czas zaatakować:BUZKA witos,pozdrawiam,pa!
      • przecinack Re: sąda: SEX bez zobowiązań!!!!!!!!!!! 10.02.04, 00:26
        > czas zaatakować...

alez atak juz nastapil...
        w temacie napisac "sąda" to jest zupelny hardkor :)))
        buahahahaaaa...
        • Gość: LADY X JAN MIODEK SIE ZNALAZL IP: 80.48.19.* 10.02.04, 00:42
          zainteresowanych kolkiem ortograficznym wysylam do JANA MIODKA,reszte proszę na
          forum,gdzie pisze sie to co mysli,a forma jest tylko oprawą.
        • Gość: LADY X miodek IP: 80.48.19.* 10.02.04, 00:43
          zainteresowanych kolkiem ortograficznym wysylam do JANA MIODKA,reszte proszę na
          forum,gdzie pisze sie to co mysli,a forma jest tylko oprawą.
          • przecinack aaaaa dziekuje :) 10.02.04, 11:17
            dzieki za dobra rade, skorzystam oczywiscie,
            mam nadzieje, ze lady x nie ma problemow z ortografia,
            bo w wlasna seksualnascia jednak dosc duze...

>> proszę na forum,gdzie pisze sie to co mysli

pisac to, co sie mysli, to nie wszystko, droga lady x,
            trzeba jeszcze myslec, co sie pisze...
        • gomory Re: sąda: SEX bez zobowiązań!!!!!!!!!!! 10.02.04, 15:23
          > w temacie napisac "sąda" to jest zupelny hardkor :)))

Gdyby s.p. duet Kaminski - Kurek nadal tworzyli, nie byloby chyba takich
          lapsusow ;).
      • Gość: darek Re: sąda: SEX bez zobowiązań!!!!!!!!!!! IP: *.nitka.net.pl 25.08.14, 10:02
        cześć, daj znać na pocotomijest@gmail.com :)
    • cerera Re: sąda: SEX bez zobowiązań!!!!!!!!!!! 10.02.04, 08:03
      Ciekawe, jestem kobietą, a wcale nie czuję potrzeby maksymalnej "produkcji"
      dzieci. Pochlebiam sobie, że oprócz instynktu posiadam jeszcze coś takiego jak
      rozum.
      Jeśli ktoś ma ochotę "posuwać" wszystko co się rusza, to jego wolna wola, ale
      tłumaczenie tego genetycznym zaprogramowaniem wskazuje na zanik organu zwanego
      mózgiem. W związku z tym słowo "debil" najbardziej mi pasuje właśnie do Ciebie,
      Wiitosie.

• ja_aska Re: sąda: SEX bez zobowiązań!!!!!!!!!!! 10.02.04, 08:43
        "Samice" mają uwarunkowany wybór najlepszych samczych jednostek (silnych,
        ładnych, przystojnych). Z tego powodu wielu samcom wolny sex raczej nie
        wychodzi:-)
        • Gość: e.beata Re: sąda: SEX bez zobowiązań!!!!!!!!!!! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 10.02.04, 10:15
          Aśka wychodzi, wychodzi ;-), dziewcząt łatwych i szybkich jak mrówków ;-).
          Jak ktoś lubi być jednym z wielu wibratorów, i jeszcze mieć z tego
          satysfakcję ;-) to niech sobie będzie ;-))). Niestety, inteligencja nie jest
          przypisana genetycznie. I oby faktycznie bez zobowiązań się kończyło.

• ja_aska Re: sąda: SEX bez zobowiązań!!!!!!!!!!! 10.02.04, 10:22
            Beata ale cały wic polega na tym, że to my, baby wybieramy (z rzadka jesteśmy
            wybierane) do tzw wolnych związków. Dlatego nie każdy ma szanse!
            • Gość: e.beata Re: sąda: SEX bez zobowiązań!!!!!!!!!!! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 10.02.04, 10:32
              Wic polega też na tym, że nie każda kobieta inteligentna musi być ;-).
              Gdy taka kobieta ma ochotę na sex bez zobowiązań, a wibratory dookoła
              nieciekawe, to i wiitos ma szanse ;-). Niech sobie chłopak posapie, rozum do
              tych ruchów niepotrzebny jest, tylko dlaczego czuje się z tego aż tak dumny,
              żeby nowy wątek na forum tworzyć?? Ogłaszać całemu światu, że do seksu jest
              zdolny??? Może psycholog miałby coś do powiedzenia? ;-)
              • cerera Re: sąda: SEX bez zobowiązań!!!!!!!!!!! 10.02.04, 11:18
                Stara prawda:
                Krowa, która dużo ryczy, mało mleka daje :)
          • wiitos memento mori,czytajcie frajerzy!!!!!! 10.02.04, 21:38
            dam,dam,dam dam !!!!!!qrwa wieje tu nuda i sztywniactwem-nudnych ludzi
            siedzacych non stop przed kompem,pierdolacych cos od rzeczy bo nie majacych
            wlasnego zycia tylko wirtualne ograniczajace sie do forum i nielicznych
            artykulow przeczytanych w jakiejs zapyzialej gazetce!!!zacznijcie ZYC i
            wyjdzcie na dwor!!!ja stad wychodze i zegnam..moze kiedys zajze,zeby znow
            powialo tu chamstwem,buractwem ,czy czym tam wolicie,hehehehehe-zbiorze
            pseudointeligencji opatrzonej w cienkie korpusy pryszczatych chlopcow i
            zapyzialych dziewczynek!!!!!!seee you,
        • skuter70 Re: sąda: SEX bez zobowiązań!!!!!!!!!!! 10.02.04, 12:46
          ja_aska napisała:

> "Samice" mają uwarunkowany wybór najlepszych samczych jednostek (silnych,
          > ładnych, przystojnych). Z tego powodu wielu samcom wolny sex raczej nie
          > wychodzi:-)

buuuuu
          • wiitos wlasnie skuter buuuuuuuuuuuuu 10.02.04, 12:53
            ehehehehe,troche w tym racji jest,zapomniala droga pani asia dodac ze kobiety
            potrzebują tez audi tt anjlepiej porschaka jako dodatek-wazniejszy od samej
            przystojnosci samca:)
            • cerera Re: wlasnie skuter buuuuuuuuuuuuu 10.02.04, 13:00
              Twoje wywody to stereotypy w czystej postaci i tyle.
              • gomory Re: wlasnie skuter buuuuuuuuuuuuu 10.02.04, 15:21
                > Twoje wywody to stereotypy w czystej postaci i tyle.

A nie funkcjonuja na rynku "partnerskim"? Dzialaja :). Jeszcze nie widzialem by
                w dobrej (drogiej) furze, obok kierowcy siedziala nieatrakcyjna, niezadbana
                dziewczyna. Niezaleznie od estetyki samca obok ;). Wystarczy zerknac chociazby
                na wszelkie osoby ze "swiecznika", choc czasem czuje niesmak gdy fajna corka
                okazuje sie malzonka ;).
                Coz, takie jest zycie i chyba nic w tym zlego, ze kobiety najczesciej wybiora
                zaradnego partnera. Tak wlasnie dziala milosc :). Podobnie jak mezczyzni
                postawia na atrakcyjniejsza fizycznie.
                • cerera stereotypy, stereotypy... 10.02.04, 15:54
                  Jasne, w życiu różnie bywa.
                  A widziałeś kiedyś świetną laskę u boku faceta bez fury i innych dupereli? Bo
                  ja nie raz. A znam wiele takich, które na hasło "fajna bryka" roześmiałyby Ci
                  się w nos.

> Tak wlasnie dziala milosc :)
                  Nie sądź całego świata na podstawie własnych doświadczeń. U mnie to działa
                  zupełnie inaczej :)
                  • absztyfikant Re: stereotypy, stereotypy... 10.02.04, 16:01
                    Swiete slowa!
                  • gomory Re: stereotypy, stereotypy... 11.02.04, 13:16
                    > Jasne, w życiu różnie bywa.
                    > A widziałeś kiedyś świetną laskę u boku faceta bez fury i innych dupereli? Bo
                    > ja nie raz.

No pewnie :). Przeciez wiecej jest fajnych lasek niz mocno zarobionych gosci.
                    To jasne ze kazdy musi sie kims zadowalac. Ty tez szukasz kogos na "swoim"
                    poziomie i srodowisku. Twoj wybranek to nie gosc ktory wali bury pod sklepem,
                    bo takich automatycznie skreslasz, nieprawdaz?

> A znam wiele takich, które na hasło "fajna bryka" roześmiałyby Ci
                    > się w nos.

No wiesz... dochodza rozne aspekty. Rozni ludzie maja po prostu rozne poczucie
                    wartosci. Uwazajacy sie za atrakcyjnych poszukuja podobnych do siebie. Nie bez
                    znaczenia jest takze np. wiek. Nie bierz az tak doslownie tego co pisalem, bo
                    to nie jest tak za kobiety oceniaja facetow tylko po ich kontach w banku. Ja
                    tylko opisalem swoisty mechanizm, nic wiecej.

> > Tak wlasnie dziala milosc :)
                    > Nie sądź całego świata na podstawie własnych doświadczeń. U mnie to działa
                    > zupełnie inaczej :)

To nie moje doswiadczenia, tylko powszechnie dostepne wiadomosci. Dosc chetnie
                    gloszone przez np. psychologow. To naukowcy twierdza ze ludzie tak dobieraja
                    sobie partnerow (to co ja wylozylem to rzecz jasna daleko idace uproszczenie),
                    ale jak chcesz mozesz stanac do takich wynikow badan okoniem.
                    • cerera Re: stereotypy, stereotypy... 11.02.04, 13:25
                      gomory napisał:

> No wiesz... dochodza rozne aspekty. Rozni ludzie maja po prostu rozne
                      poczucie
                      > wartosci

Ależ o to mi właśnie chodzi! Nie da się wszystkiego sporowadzić do głupich
                      uogólnień, co pięknie wykazałeś :-)
                      Pozdrawiam
    • anaksymenes Dziewczyny nie piszcie więcej TO GO PODNIECA :-))) 10.02.04, 10:43
      • ja_aska Re: Dziewczyny nie piszcie więcej TO GO PODNIECA 10.02.04, 12:23
        Najlepsze jest to, że "wolny" sex pomylił mu się ze zdradą.
        • cerera Re: Dziewczyny nie piszcie więcej TO GO PODNIECA 10.02.04, 12:34
          To nie słyszałaś, że mężczyzna potrafi oddzielić seks od uczuć? Taki Wiitos
          rzuca się na każdą chętną, ale "oczywiście nadal kocha swoją partnerkę". Wyrazy
          współczucia dla jego ukochanej (jeśli taka w ogóle istnieje).
        • wiitos i o to mi wlasnie chodzilo:))))porozmawiajcie sobi 10.02.04, 12:50
          widzicie,to jest dyskusja...buhahaha,jedno mnie zatrwozylo!!!-ludzie co wy z ta
          inteligencja!!!macie na tym punkcie jakies kompleksy....nie
          moge,aaaaaaaaaaahahahahahahaaha
          • cerera Re: i o to mi wlasnie chodzilo:))))porozmawiajcie 10.02.04, 13:06
            wiitos napisał:

> ,jedno mnie zatrwozylo!!!-ludzie co wy z ta
            > inteligencja!!!
            Sądząc po Twoich postach masz najzupełniej uzasadnione powody do trwogi :-)

> aaaaaaaaaaahahahahahahaaha
            Ale umiejętność śmiania się z siebie samego to plus, więc nie jest z Tobą tak
            źle :-)
            • Gość: e.beata anaksymenes, a niech podnieca ;-) IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 10.02.04, 15:32
              jeżeli biedaczkowi dobrze wychodzi TYLKO pisanie i czytanie ;-(,
              to mu żałować nie będę ;-)
              A trochę oddechu od polityki się przyda ;-)
              • cerera Re: anaksymenes, a niech podnieca ;-) 10.02.04, 16:02
                Gość portalu: e.beata napisał(a):

> jeżeli biedaczkowi dobrze wychodzi TYLKO pisanie
                Nawet i to nie - "Sąda..." :-)
        • Gość: JACEK Re: Dziewczyny nie piszcie więcej TO GO PODNIECA IP: 64.9.159.* 10.02.04, 15:38
          ja_aska napisała:

> Najlepsze jest to, że "wolny" sex pomylił mu się ze zdradą.

"wolny"sex przychodzi z wiekiem ;-)
          • skuter70 Re: Dziewczyny nie piszcie więcej TO GO PODNIECA 10.02.04, 15:41

>
            > "wolny"sex przychodzi z wiekiem ;-)

odezwalo sie doswiadczenie:)
            • hsps Re: Dziewczyny nie piszcie więcej TO GO PODNIECA 10.02.04, 15:54
              Bo to jeden z niewielu przypadków kiedy (często) ilość przechodzi w jakość.
              • Gość: JACEK Re: Dziewczyny nie piszcie więcej TO GO PODNIECA IP: 64.9.159.* 10.02.04, 16:00

hsps napisał:

> Bo to jeden z niewielu przypadków kiedy (często) ilość przechodzi w jakość.

;-) dziendobry ;-)
                • hsps Re: Dziewczyny nie piszcie więcej TO GO PODNIECA 10.02.04, 16:02
                  Gość portalu: JACEK napisał(a):
                  > ;-) dziendobry ;-)
                  Hi
                • hsps Re: Dziewczyny nie piszcie więcej TO GO PODNIECA 10.02.04, 16:06

>
                  > hsps napisał:
                  >
                  > > Bo to jeden z niewielu przypadków kiedy (często) ilość przechodzi w jakość
                  > .
                  >
                  >
                  > ;-) dziendobry ;-)
                  Hi, nareszcie jakiś wątek gdzie możemy coś dorzucić !
                  • Gość: JACEK Re: Dziewczyny nie piszcie więcej TO GO PODNIECA IP: 64.9.159.* 10.02.04, 16:18
                    hsps napisał:

> Gość portalu: JACEK napisał(a):
                    >
                    > >
                    > > hsps napisał:
                    > >
                    > > > Bo to jeden z niewielu przypadków kiedy (często) ilość przechodzi w j
                    > akość
                    > > .
                    > >
                    > >
                    > > ;-) dziendobry ;-)
                    > Hi, nareszcie jakiś wątek gdzie możemy coś dorzucić !

no wlasnie ;-))) juz mi uszami wylazi gadanie o dzialkach ;-)
                    • absztyfikant Re: Dziewczyny nie piszcie więcej TO GO PODNIECA 10.02.04, 16:20
                      Seks mozna uprawiac takze na dzialkach...:)
                      • Gość: JACEK Re: Dziewczyny nie piszcie więcej TO GO PODNIECA IP: 64.9.159.* 10.02.04, 16:23
                        abszty !!! nie zaczynaj ;-))
                        • absztyfikant Re: Dziewczyny nie piszcie więcej TO GO PODNIECA 10.02.04, 16:28
                          Na przyklad w agrestowych krzakorach! Nie dosc, ze ekologicznie, to jeszcze
                          sado-maso!!!
                          • Gość: JACEK Re: Dziewczyny nie piszcie więcej TO GO PODNIECA IP: 64.9.159.* 10.02.04, 16:31
                            Abszty , a jak mi tu nasmarujesz ze jeszcze te agresty sa posadzone na
                            polaczeniu dwoch dzialek , to ci perszinga wysle !!! ;-)))

z wiekiem to nie tylko wolny sex przychodzi ale tez tzw wygodny!! krzaki odpadaja
                            • absztyfikant Re: Dziewczyny nie piszcie więcej TO GO PODNIECA 10.02.04, 16:36
                              A i jeszce wszechobecne kotki biegajace wokol - to juz zoofilia traci. KONCZE,
                              BO MI WSTYD:))
                            • wiitos hehehe,mam udokumentowana dysleksje:)))))sąda 10.02.04, 18:52
                              i co wy na to!!!!!!!!!!poza tym nie potraficie skupic sie na temacie
                              (politycy).WSzyscy na tym forum tylko o marianie jurczyku gadaja(a to obiekt
                              niegodny komentarzy!!)i dzialki i dzialki...hehehe.raaaaaaaaatunkuuuuuu!!!:))))
                    • hsps Re: Dziewczyny nie piszcie więcej TO GO PODNIECA 10.02.04, 16:29

> no wlasnie ;-))) juz mi uszami wylazi gadanie o dzialkach ;-)

To wygląda na zbiorową psychozę. Mike podciągnął temat Stoewera, ale nikt
                      specjalnie nie zareagował. Jak zatytułujesz wątek: "Jurczyk nosi dziurawe
                      skarpetki" będzie natychmiast 80 wpisów o Kielecczyźnie, Niemcach, PZPR, SB itp.

Więc chociaż temat seksu wydaje się być czymś ... pięknym. No i tak właściwie
                      ma być.
                      • Gość: JACEK Re: Dziewczyny nie piszcie więcej TO GO PODNIECA IP: 64.9.159.* 10.02.04, 16:34
                        Od trzech lat marudzilem by sie w podforum "kto nami rzadzi" wpisywali ale nic z
                        tego .......jak jaka zaraza
                        • hsps Re: Dziewczyny nie piszcie więcej TO GO PODNIECA 10.02.04, 16:42

> Od trzech lat marudzilem by sie w podforum "kto nami rzadzi" wpisywali ale
                          nic
                          > z
                          > tego .......jak jaka zaraza

Może trzeba postulować o podforum "Bez polityki" ?????
                          • Gość: naim Re: Dziewczyny nie piszcie więcej TO GO PODNIECA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.04, 18:56
                            Witos..jedyne co w zyciu osiągnął, to orgazm.
                            • absztyfikant Re: Dziewczyny nie piszcie więcej TO GO PODNIECA 10.02.04, 18:57
                              Zawsze cos.
                              • Gość: kasandra AH TENwitos:))))) IP: 80.48.19.* 10.02.04, 19:09
                                LETS TALK ABOUT SEX:)STARY I OKLEPANY TEMAT A WY GO TAK MECZYCIE!!!!NIEBYWALE
                                TYLKO ZE TYLE GLOSOW TU PADLO!!!SWOJA DROGA TEZ MAM DYSLEKSJE WIEC ROZUMIEM ZE
                                BLEDY MOZNA ROBIC...................
    • Gość: + Re: sąda: SEX bez zobowiązań!!!!!!!!!!! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 11.02.04, 00:04
      no witos taki jesteś rozgoryczony że jeszcze Cię ze mną pomylą.
      Ja co prawda nie sexem (to oczywiście nieprawda) jestem rozgoryczony ale całym
      tym rozdrabnianiem sie przez większość forumowiczów na drobne .
      pozdrawiam i życzę nie wiem co jest dla ciebie najlepsze .....ale nie uważam że
      akurat sex.
      ah i jeszcze jedno ruchać na prawo i lewo to nie jest dobry sposób na
      poszukiwanie "kogoś jedynego" to tak jak w dużym sklepie: towarów mnóstwo ale
      prawdopodobnie żaden z nich nie jest tym najlepszym (pod słońcem oczywiście a
      nie na półce)
    • Gość: jacek.k Re: sąda: SEX bez zobowiązań!!!!!!!!!!! IP: 80.48.19.* 11.02.04, 19:27
      Ja proponuję temat:sex z zobowiązaniami:)))
      • Gość: jacek.k Re: sąda: SEX bez zobowiązań!!!!!!!!!!! IP: 80.48.19.* 11.02.04, 19:29
        I zkąd tu tyle kobiet się wzięlo????
        • Gość: e.beata Re: sąda: SEX bez zobowiązań!!!!!!!!!!! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 12.02.04, 09:20
          a co w tym dziwnego???? ;-)
          W końcu temat o seksie ;-)))
          • cerera Re: sąda: SEX bez zobowiązań!!!!!!!!!!! 12.02.04, 09:52
            No i jeden z niewielu tematów bez Jurczyka :)
        • Gość: ewelina Re: sąda: SEX bez zobowiązań!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.04, 09:48
          Z Wenus oczywiście ;)
          • Gość: jacek.k Re: sąda: SEX bez zobowiązań!!!!!!!!!!! IP: 80.48.19.* 12.02.04, 13:47
            a nie z marsa??:0
            • ja_aska Re: sąda: SEX bez zobowiązań!!!!!!!!!!! 12.02.04, 14:47
              Im niższy poziom inteligencji i wykształcenia tym większe parcie na :furę,
              skórę i komórę. W tym wypadku byt kształtuje świadomość.
              Seks bez zobowiązań po wysłuchaniu starszych i bardziej doświadczonych (Jacek,
              Hsps)- dobra rzecz!
              • Gość: JACEK Re: sąda: SEX bez zobowiązań!!!!!!!!!!! IP: 64.9.159.* 12.02.04, 15:03
                ;-)) siem rozumiem ;-))
              • hsps Re: sąda: SEX bez zobowiązań!!!!!!!!!!! 12.02.04, 16:28
                ja_aska napisała:

> Seks bez zobowiązań po wysłuchaniu starszych i bardziej doświadczonych
                (Jacek,
                > Hsps)- dobra rzecz!

No proszę, dobre wychowanie. Asia słucha starszych, to mi się podoba !

• Gość: ewelina Re: sąda: SEX bez zobowiązań!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.04, 15:11
              Z Wenus oczywiście ;) To mężczyźni są z Marsa.
              • Gość: JACEK Re: sąda: SEX bez zobowiązań!!!!!!!!!!! IP: 64.9.159.* 12.02.04, 15:36
                Tak na prawde to tylko sex z prostytutka (damska czy meska) zobowiazuje do
                czegos...zaplaty. Kazdy inny jest bez zobowiazan ;-)))
    • Gość: jacek.k Re: sąda: SEX bez zobowiązań!!!!!!!!!!! IP: 80.48.19.* 12.02.04, 22:56
      Sex jest czymś pięknym-a tu został on zamieniony na jakiś towar albo przymus!!:)
      • ja_aska Re: sąda: SEX bez zobowiązań!!!!!!!!!!! 13.02.04, 11:56
        Grzeczne dziewczynki zawsze słuchają starszych!!!!!!!
        • Gość: druh boruh Re: sąda: SEX bez zobowiązań!!!!!!!!!!! IP: 62.13.67.* 13.02.04, 15:12
          sex bez zobowiazan ma cos wspolnego ze zbrodnia doskonala;
          Co zrobic z cialem?
    • Gość: Kicia Re: sąda: SEX bez zobowiązań!!!!!!!!!!! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 25.02.04, 23:05
      Zalecam wizytę u seksuologa.
    • Gość: Mariner4 Re: sąda: SEX bez zobowiązań!!!!!!!!!!! IP: *.visp.energis.pl 25.02.04, 23:09
      Pisze się sonda!
      M.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka