Dodaj do ulubionych

Powstał komitet obrony przed Jurczykiem

IP: *.net.pl 17.02.04, 21:01
Odwolanie Pana prezydenta Jurczyka
i.................................................. co dalej.
Czy sa kandydaci na tak wazne stanowisko? Kandydaci oczywisci ktorzy oprocz
slow maja konkretny program? Czy Pan prof.Lubinski chcialby reprezentowac
nasze miasto.Pytania,pytania,pytania a odpowiedzi brak , oprocz jednej
oczywiscie odwolac prezydenta Jurczyka.

Kazda rzecz ma swoja codzienna i odswietna strone.
Obserwuj wątek
    • Gość: mirek Re: Powstał komitet obrony przed Jurczykiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.04, 21:32
      byłoby niepoważnie aby w tej chwili zgłaszali się kandydaci na prezydenta, bo
      przecież nie ma pewności, że Jurczyk zostanie odwołany. Poza tym, nie
      demonizujmy funkcji prezydenta miasta,że musi mieć własny program itp.
      Prezydent przede wszystkim ma DOBRZE zorganizować pracę podległego mu urzędu i
      ŚCIŚLE przestrzegać ustawy o samorządzie terytorialnym i pozostałych przepisów
      prawa. Na kreowanie własnego programu w zasadzie nie powinno być miejsca. Nowy
      prezydent powinien być fachowcem od zarządzania miastem a nie fachowcem od
      wielkiej polityki. Gdyby Szczecinem miał kierować drugi Kaczyński czy
      Kropiwnicki to będzie to zamiana zgodna z przysłowiem, że zamienił stryjek
      siekierkę na kijek.
    • Gość: Robert Re: Powstał komitet obrony przed Jurczykiem IP: 217.153.168.* 17.02.04, 21:49
      Gryf, jako jeden z tych ponad 50-ciu tysięcy , którzy wybrali Pana Jurczyka na
      Prezydenta Szczecina, czy trwasz w przekonaniu, że dokonałeś dobrego wyboru?
      Czy fatalna opinia o Szczecinie jest li jedynie wynikiem spisku Jachimów,
      Sawków i Litwińskich ??? Czy 'moralniak' jakiego doznałem wraz z rodziną i
      dzisątkami znajomych jest efektem inżynierii mózgów w/w Panów ???

Przy corannym goleniu w pełni akceptujesz swoją facjatę ???

Jako protaganista Pana Mariana Jurczyka, spróbuj wyprowadzić mnie z tego
      szmatławego nastroju.

• Gość: Gryf Re: Powstał komitet obrony przed Jurczykiem IP: *.nitka.net.pl 17.02.04, 22:26
        Gość portalu: Robert napisał(a):

> Gryf, jako jeden z tych ponad 50-ciu tysięcy , którzy wybrali Pana Jurczyka
        na
        > Prezydenta Szczecina, czy trwasz w przekonaniu, że dokonałeś dobrego wyboru?
        > Czy fatalna opinia o Szczecinie jest li jedynie wynikiem spisku Jachimów,
        > Sawków i Litwińskich ??? Czy 'moralniak' jakiego doznałem wraz z rodziną i
        > dzisątkami znajomych jest efektem inżynierii mózgów w/w Panów ???
        >
        > Przy corannym goleniu w pełni akceptujesz swoją facjatę ???
        >
        > Jako protaganista Pana Mariana Jurczyka, spróbuj wyprowadzić mnie z tego
        > szmatławego nastroju.

Wiesz Robert bardzo milo, ze piszesz w tak spokojny wywazony sposob i jest to o
        tyle nietypowe,poniewaz wielu tych ktorzy nie "lubia" Pana Jurczyka robi to w
        sposob (moim zdaniem) napastliwy.Po za tym ja nie glosowalem na Pana Jurczyka,
        moim kandydatem byla Pani Lubinska.Boje sie natomiast tego co moze stac sie po
        odwolaniu Pana Jurczyka.Boje sie demagogicznych, zachlannych, wyglodnialych na
        wladze i nie tylko na wladze szczecinskich politykow typu
        Wieczorek,Sochanski,Kocmiel,Malanowska,Runowicz , oj tego bardzo sie boje.Mam
        dosyc buty,
        chamstwa,pustoslowia,wymadrzania,obiecywania,arogancji,niekompetencji,prywaty
        itd. itp.
        Wiem, ze jest recesja, wiem i to , ze z pustego to i Salomon nie naleje.
        Chcialbym aby ten nowy "ktos" mial odwage powiedziec tak jak Churchill (cytuje
        z pamieci)"nie moge wam obiecac nic wiecej , niz pot i lzy ale musimy wygrac".
        Chcialbym znac plan wyjscia z marazmu miasta Szczecina. Jak do tej pory to
        tylko ci przy "korycie" wychodzili z marazmu i dorabiali sie fortun.Tego bym
        chcial a nie odwolania Pana Jurczyka ktorego moze zastapic ktos jeszcze
        gorszy.Wielkim sukcesem tego zwalczanego zajadle czlowieka jest to, ze nie
        pisze sie nic o korupcji za jego kadencji.Nikt nie oskarza bylych v-ce
        Trzcinskiego i Chwata o to ze wzieli jakies pieniadze badz wykozystali
        zajmowane stanowiska.To tez sukces.
        Pozdrawiam;-)

Kazda rzecz ma swoja codzienna i odswietna strone.
        • Gość: Ana do gryfa.... IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 18.02.04, 13:09
          nie masz racji,gryfie,pisząc,że następca jurczyka może być jeszcze
          gorszy.gorszego prezydenta już mieć nie będziemy.należy natomiast zrobić
          wszystko,by ten nowy był naprawdę dobry.dlatego dziwi mnie twoje pytanie o
          prof.lubińskiego...to znakomity genetyk,ale to nie są kwalifikacje do
          zarządzania miastem...czyżby oślepiła cię sympatia do jego małżonki?w
          poprzednich wyboracz głosowałeś na lubińską,teraz zastanawiasz się nad jej
          mężem,ciekawe czy mają liczną rodzinę,miałbyś kandydatów na wiele lat...
    • anaksymenes Czekamy na następnych odważnych - Jurczyk musi 17.02.04, 21:52
      odejść ..... na emeryturę. To by nawet dla niego było honorowe wyjście. Jak go odwołają to WSTYDU się naje na całą Polskę
      • Gość: FM Re: wyluzuj anaksymedes ... IP: *.ksiazat.v.pl 17.02.04, 22:36
        ..spoko - wstydu to się naje niejeden, zobaczysz. Na razie nie prorokuj,obserwuj
        dwuch już było w wieczornej Kronice Pomorza Zachodniego. Jeden słynny aktor,
        drugi to profesor.
        • Gość: roma Re: skup się FM ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.04, 22:43
          > ..spoko - wstydu to się naje niejeden
          > dwuch już było

Na razie to tobie powinno być wstyd. Jak nie wiesz dlaczego, to zajrzyj do
          słownika ortograficznego.
    • Gość: Mariner4 Re: Powstał komitet obrony przed Jurczykiem IP: *.visp.energis.pl 18.02.04, 07:46
      Dobre pytanie. Co po Jurczyku.
      Jeżeli będzie dobry, uczciwy kandydat, to podczas kampanii wyborczej musi mówić
      prawdę. A naród tego nie lubi. No bo kto chce słuchać, że dobrze będzie dopiero
      za wiele lat? Znów zostanie wybrany miodousty zaklinacz.
      Poza tym dobrego kandydata należy dopiero wykreować. Wybieranie pomiędzy
      aktywnymi lokalnymi politykami to szukanie mniejszego zła.
      Jeżeli chce się coś do końca spieprzyć, to trzeba wybrać profesora.
      Nam potrzebny jest manager, człowiek, który odniósł sukces we własnym biznesie.
      Ale Polacy takich nie lubią. Zawiść zawsze przeważała nad zdrowym rozsądkiem.
      Nie mówiąc już o niskiej frekwencji wyborczej, która do tego stopnia obniża
      próg wyborczy, że łatwo jest się załapać szarlatanowi małą ilością głosów.
      Dużo ludzi nie głosuje, zapominająć przy tym, że też głosuje na egzotycznych
      kandydatów. Mamy teraz tego rezultat.
      Podobnie jak w Szczecinie stało się w znacznie mniejszym Karpaczu. Jest tam
      burmistrz, który został odwołany w poprzedniej kadencji za nieudolność.
      Następnie wygrał bezpośrednie wybory przy niskiej frekwencji.
      W Karpaczu jest około 150 pensjonatów i hoteli. Jedynym rozwiązaniem dla tego
      kurortu jest rozwój turystyki, bo to daje tam pracę. Niestety ludzie, który nic
      nie mają wybrali tego SLD-owca. Zadziałała zawiść i Bóg jeden wie co jeszcze.
      Nie jesteśmy wyjątkiem w Polsce. Tak jest w wielu miejsowościach.
      Zło tkwi w nas samych. Wszyscy wiemy jak ma być, ale mało jest ludzi aktywnych.
      To jest cecha społeczeńst o niskim poziomie cywilizacyjnym. W Kolumbii wybrano
      na Prezydenta skrajnego populistę, aby za chwilę wychodzić na ulicę i starać
      się go obalić.
      Wszyscy mamy pretensje do nieuczciwości polityków, a oni tymczasem reprezentują
      przeciętny poziom uczciwości Polaków. Wystarczy rozejrzeć się bacznie wokół
      siebie aby to zobaczyć. Nie będzie wodza, który poprowadzi nas do świetlanej
      przyszłości.
      W Szczecinie nie dorobiliśmy się lokalnej społeczności. Nie dobrego sportu,
      brak imprez o zasięgu ogólnopolskim itp. Czy ktoś nam to stworzy? Na pewno nie.
      Tak długo jak nie ma autentycznych potrzeb, tak długo nic się nie dzieje.
      To my musimy się pozbyć prowincjonalności. Jurczyk to tylko symbol tego co
      dzieje się w naszym mieście.
      Żeby zaszły pozytywne zmiany trzeba popierać przedsiębiorców, bo oni dają pracę
      i pieniądze na rozwój. Ale ich nie lubimy, bo kłują nas w oczy ich limuzyny.
      Jurczyk jest taki jak każdy widzi. Tymczasem powstały 2 komitety jego
      odwołania, które się wzajemnie zwalczają. Jeszcze rządzi w Polsce SLD, a już
      potencjalni następcy skaczą sobie do oczu.
      Wykończono Optimusa i Kluskę ku uciesze gawiedzi, bo jest na to zapotrzebowanie
      społeczne. Zniszczyć kapitalistę-krwiopijcę. Ci urzędnicy co to zrobili są z
      nas, Polaków.
      Mamy dobre położenie w Europie. Mamy autostradowe połączenie z resztą Europy
      ale aby to wykorzystać trzeba mieć mentalność hanzeatycką, a nie włościańską.
      pozdrawiam
      M.

• Gość: Marzena Re: Powstał komitet obrony przed Jurczykiem IP: *.teleton.pl 18.02.04, 08:54
        Jak dobrze pójdzie to będziemy jednak zawdzięczali coś wspaniałego Panu
        Jurczykowi, mam nadzieję, że to nastąpi - pospolite ruszenie. Do urn kochani,
        pokażmy jak bardzo nam zależy. Namawiajmy babcie, sasiadów, kolegów ... Mamy
        okazję pokazać jak bardzo nam zależy.
        A alternatywa ?
        Czy naprawdę nie znacie ludzi uczciwych i znających się na rzeczy. Bardzo Wam
        zależy. To podziałajcie społecznie. Zbierajcie się do kupki, potem ileś tam
        tysięcy podpisow i jest kandydat. Chcieć to móc.
      • wodni.k Re: Powstał komitet obrony przed Jurczykiem 18.02.04, 08:57
        > Gość portalu: Mariner4 napisał(a):
        > Dobre pytanie. Co po Jurczyku.

Podsumuje to krótko.
        Niestety masz prawie w 100% rację.

Niestety bo to oznacza, ze chyba przyjdzie nam szukac burmistrza z importu.

A jeżeli chodzi o te prawie 100% to chcę się odnieść do stwierdzenia o
        konieczności wyboru dobrego biznesmena.

W zasadzie tak, poniewaz jezeli ktoś dobrze prowadzi własny interes to jest
        prawdopodobieństwo, że poprowadzi tak miasto, chociaz nie są to organizmy
        tożsame (patrz gospodarka komunalna).

Problem w tym, ze takich ludzi w Szczecinie bedzie trudno znaleźć.
        Nie chciałbym abyś posądził mnie o zawiść i niechęc do ludzi bogatych.
        Pokaz mi człowieka w Szczecinie który uczciwie dorobił sie duzych pieniędzy.
        Prawie każde nazwisko jest mocno watpliwe. Dlaczego?
        Albo szmugiel elektroniki, albo alkoholu, albo kosmetyki.
        Czy to jest uczciwy biznes?
        Nauczyciel akademicki który w ciagu kilku lat z pensji wykładowcy dorabia sie
        duzych pieniedzy i kilku kamienic w centrum Szczecina (i na dodatek pożycza
        duże pieniądze na ogromny procent)
        Czy to był uczciwy biznes?
        A może rodzina kupców którzy szmugluja urzadzenia browarnicze fałszując
        dokumenty celne i zaniżając wartość ze 150.000 DEM do 5.000.
        Czy to nazwiesz uczciwym biznesem?

A moze przedsiebiorca przejmujacy za bezcen miejskie tereny dzieki układom z
        urzednikami.
        Czy ten przedsiębiorca nie bedzie wykorzystywał stanowiska Prezydenta do
        powiekszenia własnego stanu posiadania?
        Pomimo oswiadczeń majatkowych sam wiesz, że takie mozliwości istnieją.

Czy jest 100% uczciwy radny, który prowadząc własna firmę, nie płaci wykonawcom
        za usługi lub opóźnia wyplaty wynagrodzeń pracownikom?

Prezydent Miasta powinien być kryształowo uczciwy.
        Czy mamy szansę takiego znaleźć czy też bedziemy musieli zmodyfikowac kryteria
        uczciwości?
        Być moze mam staroswieckie poglady, ale albo ktoś jest uczciwy albo nie.
        Rozwiazań posrednich nie ma.

Może znowu wracamy do poczatku mojej wypowiedzi, ze przyjdzie nam szukać z
        importu czyli ogłośmy międzynarodowy konkurs na stanowisko Menedżera Miasta
        Szczecina.

Na zakończenie: Jakos nie widze powierzenia miasta profesorom. Chyba, ze wykażą
        wcześniej, że swoje koncepcje przetestowali na zwierzetach.

Pozdrawiam
        • Gość: Mariner4 Re: Powstał komitet obrony przed Jurczykiem IP: *.visp.energis.pl 18.02.04, 19:05
          A mnie się wydaje, że są i uczciwi biznesmeni. Nie wolno ich tylko wpędzać w
          sytuację bez wyjścia. Np Kulczyk.
          Ja jestem pragmatykiem. Nie uważam, że Jan Korwin Mikke to dory polityk, ale
          miewa dobre teksty. Napisał, że woli głosować na łobuza, niż na idiotę. Coś w
          tym jest!
          Napisałeś że: "Niestety masz prawie 100% rację". Dodam, że mi smutno z tego
          powodu. Wolałbym się mylić. Też niestety.
          Dzisiaj fundacja Rockefellera zajmuje się akcjami chartatywnimi itp. A kiedyś
          była to rodzina zbójecka. A może tak musi właśnie być? Aby był kapitał
          potrzebny do ruszenia gospodarki, musi nastąpić jego koncentracja. To oznacza
          zawsze, że aby on powstał, trzeba zabrać forsę komuś innemu. Myślę sobie, że to
          sk...syństwo, ale może tak właśnie musi być. Pracę dadzą ludzie sukcesu, a nie
          pięknoduchy pełne miłości do innych. Smutne...
          Szanowane dzisiaj stare rody arystokratyczne, kiedyś zajmowały się rabowaniem
          innych. Tylko czas ich nobilitował.
          Gdyby dobry Bóg chciał abyśmy byli równi, to pewnie tak by uczynił. Niestety
          dał nam rózne zdolności. Niektórym zdolność robienia pieniędzy.
          I co my na to możemy poradzić?
          M.
      • rywin-arms Re: Powstał komitet obrony przed Jurczykiem 18.02.04, 08:59
        ...nic dodać, nic ująć,...Ech...
        • Gość: XYZ Dla odmiany IP: 212.14.0.* 18.02.04, 09:46
          A ja powiem coś bardzo niepopularnego: mam ja w du..pie kryształowo czystych
          kandydatów. Mamy takiego! Jurczykowi nic zarzucić nie można, poza głupotą. Wolę
          u sterów rozgarnietego faceta. Nawet Wieczorka. Tak, tak. Nawet jego. Niech on
          nawet weźmie milion łapówki, ale niech coś z tego będa mieli inni. Niech ktoś
          coś w mieście zbuduje. "Konstruktywna opozycja" tak samo jak "kryształowo
          czysty menager" to fikcja. Uczciwy głupek niczego w tym mieście nie zrobi.
          Wszyscy psioczą na Wieczorka, że łapówki brał. Może i brał. Nie wiem. Wy tez
          nie. Ale kiedy rządził, coś w tym mieście się działo. Najlepszy przykład, to
          SCR i Bogusława. Froąckowiak to człowiek Wieczorka. Ruszył coś co, Litwińskeimu
          i jego kompanom nie udało się przez 8 lat. Teraz mamy bogoojczyźniane nic. A
          jak wybierzemy sobie Lubińską, to już nic z tego miasta nie zostanie. Bo takie
          są zawsze efekty, kiedy teoretycy i naukowcy biora sią za prawdziwe życie.
          Niech zatem będzie nawet łapówkarz, ale z głową i jajami.
          • rywin-arms Re: Dla odmiany 18.02.04, 10:10
            XYZ -czyli: X=S
            Y=L
            Z=D
            Rozumiem, że zaraz będziecie kontratakować ustawami na każdą opinię
            forumowiczów. Domniemam,że pod nickiem XYZ nie kryje się jedna osoba, tylko
            sztab oddelegowany przez SLD. Jeden wyszukuje niepopularne dla waszej partii
            teksty, drugi grzebie w lexie, a ktoś trzeci redaguje to wszystko na potrzeby
            forum.
            Ps. złodziej pozostanie złodziejem, hasło:"ten już sie nakradł, wiec jego
            wybierzmy, bo już nie potrzebuje więcej, a i nam coś może skapnie przy okazji" -
            jest sztandarową propagandą SLD na prowincji -niestety tam skuteczną, na
            szczęście w miastach raczej nie bardzo.

Z partyjnym pozdrowieniem dla XYZ !!!
            • Gość: XYZ Re: Dla odmiany IP: 212.14.0.* 18.02.04, 11:18
              I co wynika z Twoich zarzutów? Mam prawo byc członkiem każdej legalnej
              organizacji, nawet takiej, której nie znosisz. Kontraktki ustawami dotyczą
              bredni, które wygadujecie nie mając bladego pojęcia, oczym gadacie. Tak jaj Ty
              mam prawo pisać tu wszystko co mi się podoba, o ile nie obrażam innych. Twoje
              domniemanie mozna interpretować dwojako, albo uwazasz członków SLD za równych
              sobie pod względem intelektualnym i dlatego uważasz, że jedna osoba nie da rady
              zrobić tego wszystkiego, albo masz wyjątkowo dobre zdanie o mnie. Jezeli chcesz
              mogę podszkolic członków Twojej Platfrmy, jak się prowadzi dyskusje, z
              rozgorączkowanymi naprawiaczami świata

P.S. Pokaż mi gdzie napisałem, że "ten już sie nakradł, wiec jego
              > wybierzmy, bo już nie potrzebuje więcej, a i nam coś może skapnie przy okazj".
              Gdybys zdjął z oczu nienawiść i przeczytał uważnie mój post, zrozumiałbyś, że
              dla mnie najważniejszym kryteium wyboru jest intelekt i sprawność
              organizacyjna. Uczciwość zajmuje dalsze lokaty. Jurczyk to chodząca uczciwość i
              co z tego? Koń jaki jest każdy widzi.

Z platformerskim pozdrowieniem dla rywin-arms.
              • rywin-arms Re: Dla odmiany 18.02.04, 11:58
                Do XYZ
                Wasz wywiad chyba pomylił się (to dowód, że do partyi ciągną nieudacznicy),
                ponieważ nie mam nic wspólnego z platformą. Ba! Uważam nawet, że PO to bańka
                mydlana -złożona z koniunkturalistów, karierowiczów i turystów politycznych-
                która pęknie jak poprzednio AWS; i obecnie SLD.
                Ps. Skąd u członków lewicowej partii taki ultraliberalizm, większy nawet niż u
                Korwina-M.? (Skuteczność uber alles!)?
                • Gość: XYZ Re: Dla odmiany IP: 212.14.0.* 18.02.04, 14:08
                  Skuteczność nie gryzie się z lewicowością. Korwin to oszołom, a nie
                  ultraliberał. A twoje wyobrażenie o lewicowości pochodzi chyba z Wybiórczej, bo
                  z tego co widzę masz o tym blade pojęcie.
          • Gość: e.beata Re: Dla odmiany IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 18.02.04, 11:16
            XYZ wierzysz w to co piszesz? Czy jaja sobie robisz?
            Jż. wierzysz to znaczy, że Twój kręgosłup moralny gdzieś dawno się zgniótł ;-(.
            Jaja i Ptaka już mamy.
            Łapówkarzy też dostatek.
            Prosiłabym teraz o madrość.
            • Gość: XYZ Re: Dla odmiany IP: 212.14.0.* 18.02.04, 11:26
              Mądrość = Lubińska?
              W odróżnieniu od Ciebie, ja nie kieruję się wiarą. Cechuje mnie chłodny
              pragmatyzm. Nie rozpalam się, wzorem romantycznych powstańców, którzy najpierw
              działają, potem myślą. Kręgosłup moralny to wymysł moralistów, którzy w miejsce
              rozwiązan oferują zakazy. Poza tym wzorce moralności to nie aksjomaty, ulegają
              zmianom. Dlatego nie powinny wyznaczać kierunków działania. Quidquid agis
              prudenter agas et respice finem
              • Gość: e.beata Re: Dla odmiany IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 18.02.04, 11:52
                QUIDQUID ID EST, TIMEO DANAOS ET DONA FERENTES
                TIMEO DANAOS ET DONA FERENTES.
                • Gość: XYZ Re: Dla odmiany IP: 212.14.0.* 18.02.04, 12:18
                  I kto ma tu być Donajami, i gdzie jest Koń Trojański? Niech zgadnę. Donajowie
                  to SLD, a ów koń to jakikolwiek kandydat, którego SLD choćby poprze? Niech
                  zatem wybiorą Lupińska Królową Szczecina in spe.
                  • albert_c Re: Dla odmiany (do XYZ) 18.02.04, 12:37
                    Witam Pana XYZ, tak wlasnie przypomniala mi sie ansza ostatnia wymiana zdan jak
                    czytam ten watek - ktos tu chyba moze miec racje z tym lexem:)

a ponadto nie odpowiedzial Pan na moje watpliwosci, a raczej moja teze, ze
                    Panskie interpretacje ustawy sa bledne - to po pierwsze, a po drugie nic
                    rozsadnego do tematu erferendum nie wnosza.

pozdrawiam,
                    albert_c
                    • Gość: XYZ Re: Dla odmiany (do albert_c) IP: 212.14.0.* 18.02.04, 13:39
                      Prosze wykazać, że moja wykładnia przepisów jest błędna. I nie chodzi mi o
                      Twoje przeświadcznie. Twoja teza nie została poparta argumentami. Skoro ustawa,
                      stanowi, że "w ważnym" referendum, to jak inaczej to zinterpretować? Co do
                      Twojego stwierdzenia, że mogą być inne przepisy, które to reguluja (wspominałeś
                      o całości systemu prawnego). Informuje, iż takich przepisów nie ma. Prawo nie
                      może byc wewnętrznie sprzeczne. A interpretacja nie miał na celu wnoszenie
                      czegokolwiek do tematu referendum. Dotyczyła głównie warsztatu naszych
                      dziennikarzy oraz bezpodstawnych zarzutów wobec radnych SLD. Nawet dzisiaj w
                      artykule pismak napisał "jednak gdy Jurczyk nie zostanie odwołany, radni stracą
                      mandaty", co jest tylko częścią prawdy. Aby doszło do utraty mandatów przez
                      radnych, referendum musi być ważne (30 %) , a większość musi głosowa za
                      pozostaniem Magazyniera. A co do Lexa to się nie wypieram, korzystam. I co ma,
                      to do rzeczy?
                      • albert_c Re: Dla odmiany (do XYZ) 18.02.04, 14:57
                        Panie XYZ, zgodze sie ze warsztat dziennikarski pod wzgledem rozumienia prawa
                        (o juz ordynacji wyborczej czy spraw zwiazanych z wyborami) kuleje mocno. A to
                        jakas paranoja bo ci ludzie (dziennikarze) niejednokrotnie prowadzaja opinie
                        publiczna w blad.
                        co do prawa wewnetrznie sprzecznego - owszem nie moze byc! ale wiele razy
                        mielismy w Polsce przyklady tego ze bylo (zwlaszcza ordynacja podatkowa i inne
                        ustawy zwiazane z podatkami).
                        no wiec teraz wiem, ze sie chyba mocno nie zrozumielismy, bo ja caly czas w
                        przeswiadczeniu trwalem, ze interpretacja ma na celu wnoszenie "czegos" do
                        tematu refrendum, ale nie zgodze sie ze sld ma racje w temacie referendum
                        dotyczacego jurczyka.
                        co do lexa - w porzadku - ja korzystam z www.sejm.gov.pl

pozdrawiam,
                        albert_c
                  • Gość: e.beata do XYZ IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 18.02.04, 15:03
                    Czy ty masz jakieś kompleksy, czy obsesję???
                    Ja o zaufaniu a ty swoje ;-)
          • Gość: Chłopcze Co Ty piszesz IP: *.potulicka.v.pl 18.02.04, 17:55
            Wieczorek brał? Chyba koszulę w zęby . Brał to Koćmiel ksywa "Koperta" , a pod
            koniec kadencji "Walizka" (Zobacz dom na Wołczkowie swegoczasu pilnowany przez
            policję i sieć sklepów) Wieczorek to mały pikuś . Natomiast co się tyczy
            oszołoma Jurczyka ? No cóż , ktoś Go wybrał , ktoś Go musi odwołać . My -
            szczecinianie Jego wybraliśmy , my Jego odwołamy . Taką mam nadzieję.
          • Gość: Mariner4 Re: Dla odmiany IP: *.visp.energis.pl 18.02.04, 19:07
            Matrz cytat z Korwina w moim poście.
            Pozdrawiam
            M.
    • Gość: LUKAS JURCZYK RAUS!!! IP: *.uni-greifswald.de 18.02.04, 13:02
    • skryb Re: Powstał komitet obrony przed Jurczykiem 18.02.04, 13:56
      Najważniejsze, moim zdaniem, to doprowadzenie do referendum. Aby do tego doszło
      trzeba szukać zwolenników (30.000 podpisów).
      Jurczyk nie jest taki głupi na jakiego wygląda! I zawsze kreuje się na ofiarę,
      bo po stronie słabszego staje opinia publiczna - vide ostatnie jego wygrane
      wybory. Trzeba to wziąć pod uwagę w założeniach do akcji zbierania podpisów i
      mam nadzieję podczas samego referendum. Jeśli będziemy go bezpośrednio
      atakować, to wpiszemy się w jego niezawodny scenariusz kampanii. Plakaty w
      stylu "Jurczyk - zakaz wjazdu", to moim zdaniem nieprzemyślana, niedźwiedzia
      przysługa. Dlatego starajmy się bardziej wzbudzać wątpliwości niż róbmy
      nagonkę. Proponuję hasło: "Szczecin albo Jurczyk. Wybór należy do Ciebie!"

P.S. Jeśli komitet posiada już jakiekolwiek namiary, to proszę o podanie.
      Chętnie pomogę w kwesti projektów graficznych, haseł itp.
    • Gość: emeryt Re: Powstał komitet obrony przed Jurczykiem IP: *.arkonskie.v.pl 18.02.04, 17:00
      Najpierw pytanie na czyj koszt to referendum ? Czy sznowni organizatorzy i
      popierajacy zapłaca za to z własnej kieszeni prosze napisac na lamach gazety.
      Niebyłem i niejestem zwolennikiem P Jurczyka poprostu to historia i tak
      powinno zostac Ale o ile stoczniowcy i ich rodziny go wybrali (bo walila sie
      stocznia )to to nalezy uszanowac. Co zrobili poprzednicy p.Jurczyka poza
      Nabiciem wlasnej kabzy nic dla miasta . Kto jest kandydatem nastepnym ? Rada
      Miasta winna wylonic z siebie komisje do stalej pomocy prezydentowi i w pelni
      odpowiadac za dzialalnosc a nie tylko walczyc miedzy soba kto wazniejszy Jak
      Rada moze miec oblicze jak jej czlonkowie za kalcja wyszli z aresztu ? Dlaczego
      ni wykluczono ich z rady itd Rada ktora jest bezradna winna sie poddac i
      zrezygnowac a wten czs mieszkancy widzieliby ze radnym zalezy na Szczecinie a
      nie wlasnych interesach.
      • Gość: mx Popieram, najpierw należy odwołać Radę. IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 18.02.04, 19:43
        Jurczyk za aktywną postawę w sprawie Stoczni zdobył sobie wiele sympatii wśród
        mieszkańców. Jego potknięcia lub wpadki w innych sprawach mają o wiele mniejsze
        znaczenie. Usunąć Go tylko po to, by Nowy, gładkimi słowy, z uśmiechem, snuł
        wizjonerskie plany bez pokrycia, nie ma sensu.
        • Gość: roma Re: Popieram, najpierw należy odwołać Radę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.04, 21:16
          A na czym polegała aktywność? No bo prezcież mówienie że się coś popiera to nie
          jest działanie. A co zrobił konkretnie? Zdobył kasę, zamówienia, wypłacił
          zaległe pensje, rozwinął kooperantów? A może zaproponował program ratowania
          stoczni? Nie, nic nie zrobił. Daje się (może umyślnie) manipulować tym, którzy
          chcą przejąć majątek stoczni.
          • Gość: mx Re: Popieram, najpierw należy odwołać Radę. IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 19.02.04, 12:21
            Choć nie zrobił nic z tego co wymieniasz, to jednak swoją cegiełkę dołożył. Był
            doradcą stoczniowego komitetu protestacyjnego w 2002. Być może jego nawoływanie
            do umiaru i rozwagi wpłynęły na łagodny, ale i skuteczny przebieg protestów. Z
            jego inicjatywy miasto poręczyło kwotą 25 mln kredyt na budowę statku i
            zrezygnowało z podatku od nieruchomości od syndyka, by nie obciążał tymi
            kosztami SSN.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka