g.r.a.f.z.e.r.o 10.03.10, 11:27 Mieszkania odzyskujemy, ale czy idą siedzieć ci co je bezprawnie rozdawali? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Re: Mieczysław Jurek nie zamierza się wyprowadzać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.10, 12:13 Gdzie tu solidarność? Gdzie honor? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziuta Re: Mieczysław Jurek nie zamierza się wyprowadzać IP: *.szczecin.mm.pl 10.03.10, 12:43 Na cudzych plecach dorwali się do władzy,a teraz są nie lepsi od tych co rządzili w PRL.Mam prawo ich osądzać,wiem co to była wpadka za kolportaż ulotek.Oni udawali miłość do ojczyzny a patrzyli jakby się najlepiej urządzić.Oni nie wiedzą co to honor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Mieczysław Jurek nie zamierza się wyprowadzać IP: *.chello.pl 10.03.10, 12:40 Pan Jurek jest nadal niezbędny - przecież reprezentuje 4000 byłych stoczniowców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: % Re: Mieczysław Jurek nie zamierza się wyprowadzać IP: *.chello.pl 10.03.10, 12:55 A w końcu to gdzie ma się podziać, , może do pałacu na Al.Woj. Pols. Odpowiedz Link Zgłoś
bernabeu17 Ja też mam za mały metraż na osobę 10.03.10, 12:58 Ja też mam za mały metraż na osobę, więc moje mieszkanie nie jest mieszkaniem. Czy dostanę zatem lokum od miasta ? Zaznaczam, że też jestem niezbędny :) Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Zwrot za zwrot 10.03.10, 13:21 "- Sąd przecież nie orzekł eksmisji - mówi adwokat. Jego klient będzie zajmował mieszkanie, choć na innych zasadach. Już teraz wystąpi o to, by poinformowano go, ile ma płacić. Będzie też domagał się zwrotu kosztów poniesionych na zakup i remont lokalu." ---------------- Jezeli pan Jurek domaga sie zwrotu poniesionych nakładów za bezprawnie zajmowane mieszkanie, to urzad moze domagac sie zwrotu "niedopłaty" wynikłej z róznicy oplat za zajmowany lokal miedzy mieszkaniem komunalnym a własnosciowym... Zwrot za zwrot... W imie Solidarnosci, czy w imie komunizmu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Zwrot za zwrot IP: *.uznam.net.pl 10.03.10, 20:00 Jeżeli pan Jurek wykupił mieszkanie na podstawie Uchwały Rady Miasta Szczecina określającej wysokość bonifikaty, to nigdy nie był właścicielem mieszkania, bo Uchwała jest niezgodna z prawem. Mieszkanie cały czas należy do gminy. Akt notarialny powinien zostac wycofany z obiegu prawnego, bo wysokośc bonifikaty może okreslac tylko Prezydent Miasta. Lipa goni lipe, bo nikomu nie chce sie przeczytac Ustawy o gospodarce nieruchomosciami od 13 lat, a nadzoru Wojewody nie ma w ogóle. Albo trzeba dokonac konwalidacji prawa, albo zaczynac sprzedac mieszkań od nowa. Cały Szczecin ma to samo dzieki głupocie i niekompetencji radnych, a odwołania nie ma , bo jest wyrok NSA w tej sprawie. Pan Sochański powinien to wiedzieć, choc sąd orzeka tylko w granicach pozwu/ należało sie mieszkanie Jurkowi czy nie /. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.beata Re: Mieczysław Jurek nie zamierza się wyprowadzać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.10, 13:25 najobrzydliwsze jest to ich czepianie się pazurami tych lokali, apelacje itp. Zero godności. Zrobiłem przekręt, wydało się, trudno, muszę się z tym pogodzic. A tutaj każdy pazerny jakby mu krwawicę jego przodków wydzierano. Żenada po prostu. Mózgi i uczucia forssa przeżarła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Re: Mieczysław Jurek nie zamierza się wyprowadzać IP: *.chello.pl 10.03.10, 16:58 Pisuarki a gdzie wasze komentarze o zlodziejach itp?? Odpowiedz Link Zgłoś
stiven55 jak beszczelne sa te wypasione buraki!!!! 10.03.10, 18:26 wyrok -i won nie jestes ponad prawem leniwy darmozjadzie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wicio Re: jak beszczelne sa te wypasione buraki!!!! IP: *.szczecin.mm.pl 10.03.10, 18:28 A co z mieszkaniem Witolda jabłońskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bond Re: jak beszczelne sa te wypasione buraki!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.10, 18:38 Zgadzam się z tobą w 100% .Bezczelne chamisko pokazuje prawdziwe oblicze związkowych darmozjadów. Wyrzucić to g... z mieszkania , za nic ma prawo i wyroki. Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: ale bezczelność 10.03.10, 20:11 Nie da się ukryć, gość prezentuje ogon. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-ZED-bredzik Rozliczyć za nielegalne zajmowanie... IP: *.szczecin.mm.pl 10.03.10, 20:08 Skoro wprowadzili się do mieszkań niezgodnie z prawem, to zajmowali je w tym okresie - wg mnie to oczywiste - nielegalnie. Powinni zatem mieć naliczoną maksymalną stawkę za najem jaka jest możliwa. I wtedy należy rozliczyć: ile ma dopłacić i jakie nakłady (nielegalne) poczynił w nieswoim lokalu. Jak zawłaszczę czyjś samochód i go naprawię, o właściciel ma mi oddać nakłady? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojciec inwestor Re: Rozliczyć za nielegalne zajmowanie... IP: *.chello.pl 10.03.10, 21:11 Dalej jazda do roboty pieniaczu i nierobie związkowy i zarób sobie na mieszkanie tak jak inni . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty Re: Rozliczyć za nielegalne zajmowanie... IP: *.chello.pl 10.03.10, 22:49 Mniejszy wstyd być w SLD niż w solidarności Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc To nie on zaprasza xiendza 10.03.10, 21:27 na wszystkie zbiorki zwiazkowe organizowane w plenerze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Warto zapamietac kto reprezentuje IP: *.cable.quicknet.nl 10.03.10, 23:01 w wioelu podobnych sprawach przeciwnikow miasta - mysle ze teraz nikt nie bedzie mowil o tym ze pan Sochanski to dobry kandydat na prezydenta - byl kieposkim prezydentem i bylby kiepskim prezydentem - lepiej niech juz reprezentuje roznej masci "niezbednych" w sprawach przeciw miastu i mam nadzieje ze ta sprawa bedzie jedna z seri w ktorych pan Sochanski o ktorym krazy fama ze nie przegrywa w Szczecinskich sadach po prostu i zwyczajnie przegra... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :( Re: Warto zapamietac kto reprezentuje IP: *.btsnet.pl 10.03.10, 23:26 Czyli to jednak prawda, że prawnik jest jak k... pójdzie za tym, który lepiej zpłaci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: Warto zapamietac kto reprezentuje IP: *.cable.quicknet.nl 10.03.10, 23:42 prawnik ma wybor - prawnik wyborem spraw ktorymi sie zajmuje pokazuje rzeczywiste intencje i to jaka ma moralnosc - zwlaszcza ktos taki kto byl prezydentem miasta i nie okreslil sie jednoznacznie co do swojej roli w przyszlosci - prawo to nie tylko litera prawa ale tez elementarne poczucie sprawiedliwosci i przyzwoitosci - w tej sprawie zostala naruszona tak sprawiedliwosc spoleczna jak i przyzwoitosc spoleczna - bezkarnosc winnych tej sytuacji to wyrazny sygnal ze ustanawiane sa podwojne standardy, ze wladzy wolno wiecej, ze prawo jest dla szarej tluszczy o ktore zabiega sie tylko przed wyborami... Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: Warto zapamietac kto reprezentuje 10.03.10, 23:55 fakt, jest coś śmierdzącego w tym,że były przeydent i być może przyszły kandydat reprezentuje cwaniaków przeciw miastu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leysy Re: Warto zapamietac kto reprezentuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.10, 03:11 acha, a jarmoliński czy arłukowicz być może leczyli kogoś z mafii pruszkowskiej jak dostał zapaści i dowieżli go do szpitala.na całe szczęście nikogo nie mógłby reprezentowac twój ulubieniec Kfisfek bo nie ma takiego szaleńca-samobójcy, który kfifkowi powierzyłby swoje sprawy prawne w sądzie.każdy człowiek z wykształceniem i umiejętnościami jest dla ciebie podejrzany.zapisz się do pis. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.beata Re: Warto zapamietac kto reprezentuje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.10, 12:40 nie porównuj działalności lekarza i prawnika. czym innym jest walka o życie a czym innym troska o nienależnie zdobyty majątek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leysy Re: Warto zapamietac kto reprezentuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.10, 18:48 wybacz ale dalej będę porównywał działalność prawnika do lekarza.nie dlatego abym był uparty tylko jest to uzasadnione.jeden i drugi zawód to zawód szczególnego zaufania społecznego i jeden, i drugi zajmuje się osobistymi problemami, drobnymi i dużymi, człowieka. prawo do obrony podejrzanego nawet o bardzo niecne cele jest fundamentem cywilizacji i praw obywatelskich.adwokat ma obowiązek bronić.nie ma znaczenia kogo broni adwokat,nie ma znaczenia kogo leczy lekarz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -.- Re: Warto zapamietac kto reprezentuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.10, 23:53 Witam. Może to powiedzonko ma "i" jakieś podoże..., ale tu kolega pomaga kolesiowi... Zbyt wiele tych Panów "łączy" i "zbyt" wiele wiedzą o sobie, a Pan Sochański ... cóż... czy nadal występuje jako prawnik... chyba Niemców ubiegających się o zwrot swojego mienia..., więc raczej byłby konflikt interesów gdyby startował i ubiegał się o "stanowisko" np., prezydenta miasta... ;))) -.- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: Warto zapamietac kto reprezentuje IP: *.cable.quicknet.nl 10.03.10, 23:56 konflikt interesow? napewno nie "prezydeta" Sochanskiego - wierze ze interesy "prezydeta" Sochanskiego stalyby na nie gorszym poziomie niz interesy "prezydeta" Krzystka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -.- Re: Warto zapamietac kto reprezentuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.10, 00:09 ;) Taaa... "czysty" życiowy interes prawnika Sochańskiego, a "niemoc" prezydenta Sochańskiego....,tak też można..., podejść do sprawy ;))) -.- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: Warto zapamietac kto reprezentuje IP: *.cable.quicknet.nl 11.03.10, 00:22 kazdy z nas ma wybor - byc frajerem lub nie - Sochanski, Krzystek wybrali i nie chca byc frajerami - nie chca byc skubani... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: Warto zapamietac kto reprezentuje IP: *.szczecin.pl 11.03.10, 07:51 A co się stało z poprzednimi mieszkaniami "niezbędnego"?Kto je zajmuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXl Re: Warto zapamietac kto reprezentuje IP: *.szczecin.pl 11.03.10, 10:24 Komornik mu pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
gdur Mieczysław Jurek nie zamierza się wyprowadzać 11.03.10, 10:26 Ci dożywotnio "kadencyjni" związkowcy tak już obrośli w piórka, że wydaje im się, że są pond wszystkimi. Co z tego, że to jest nieetyczne. Im to zwisa. Ważne, że to jest dobre dla państwa. Państwa Jurków oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Mieczysław Jurek nie zamierza się wyprowadzać IP: 80.50.132.* 11.03.10, 11:22 A może stoczniwocy w ramach wolnego czasu zrobią pod domem dziada manfę i spalą kilka opon by go wywgonić z mieszkania. Jak jest niezbędny to niech związkowcy mu kupią chatę. Furę mu nową kupili, więc co tam mieszkanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mam gdzies take'S" Re: obrońcą tego prześladowanego IP: *.agro.ar.szczecin.pl 11.03.10, 12:18 a rzekomo niezbędnego buraka jest członek zarządu miasta /Prezydent/figurujący w tytule na forum: "Prokurator żąda kar więzienia w aferze Bryzy" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan Re: Mieczysław Jurek nie zamierza się wyprowadzać IP: *.globalconnect.pl 11.03.10, 12:41 co za szmaciarz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as a tymczasem jurek pisze do ministra IP: *.globalconnect.pl 11.03.10, 14:58 Jurek walczy o mieszkanie - pisze do ministra sprawiedliwości Przewodniczący zachodniopomorskiej Solidarności nie zamierza opuszczać mieszkania. Mieczysław Jurek wysłał wniosek do ministra sprawiedliwości o wszczęcie dochodzenia w sprawie przydziału mieszkań dla niezbędnych w Szczecinie. Pod koniec lutego sąd okręgowy podtrzymał wyrok pierwszej instancji odbierający Jurkowi lokal przyznany mu 10 lat temu z puli dla osób niezbędnych dla miasta. Przewodniczący Solidarności skierował także powództwo cywilne przeciwko gminie. W przesłanym do naszej redakcji oświadczeniu Jurek wskazuje, że decyzja sądu jest dla niego krzywdząca, a pojawiające się w mediach informacje o rzekomym wyłudzeniu mieszkania szkalują jego dobre imię. Dlatego przewodniczący zachodniopomorskiej Solidarności zapowiada, że wytoczy gminie proces o naruszenie dóbr osobistych, a co za tym będzie walczyć o odszkodowanie. Chce też, żeby sprawę przydziału mieszkań komunalnych zbadali śledczy spoza Szczecina. Według Jurka, prokuratorzy w Szczecinie mogą być nieobiektywni, bo na liście przydziału mieszkań komunalnych figuruje kilka osób związanych z wymiarem sprawiedliwości. W tym celu zawiadomił już ministra sprawiedliwości. Jurek dodaje także, że pomimo niekorzystnych decyzji sądów pierwszej i drugiej instancji nie zamierza zaprzestać walki o mieszkanie. Jego pełnomocnik już przygotowuję skargę kasacyjną do Sądu Najwyższego Odpowiedz Link Zgłoś
maxymus1 tu jest potrzebny proces, ale karny. 11.03.10, 16:32 Jeżeli kiedyś ktoś naprawdę zajmie się uczciwie polityką mieszkaniową Miasta Szczecin, to Pan Mec. Sochański raczej będzie występował, ale jako podejżany, to raz, a dwa, to Panie Sochański, to Gmina Miasto Szczecin, musi teraz wystąpić o eksmisje, tak jak to robi podępnie w stosunku do innych obywateli! Piszę tu od 2005r. że tam jest mafia mieszkaniowa, jakie odszkodowania? Do pierdla normalnie kiedyś wszyscy pójdziecie, oczywiście, jeżeli prawo zapanuje, po trzecie sam jako okradziony, okradziony przez urzędników, chcę zeznawać, i proszę uprzejmie podać sygn. akt, jeżeli Pan złoży kasację, bo chcę też napisać do Sądu Najwyższego, na czym ten proceder polegał, bo wiem, Pan Jurek, to tylko drobny skorumpowany, udający idiotę trybik. Do Prokuratora Generalnego, tgo nowego też napiszę, dosyć cwaniactwa, to są przestępcy jak do tej pory bezkarni! Z jednym się zgadzam z Panem Jurkiem, że nie mogą tego śledztwa prowadzić organa ścigania zę Szczecina, szambo jest dosyć wielkie, wybory tego nie zmieniają, bo urzędnicy bezkarni są ciągle ci sami, a zresztą proszę popatrzeć, v-ce Prezydenci odpowiedzialni za mieszkania komunalne, to Władysław. L. z P.C., braci Kaczyńskich, rodzina Piotra K. z Platformy Obywatelskiej, no i sam Pan Jurek z "Solidarności", która nadal nominuje do najważniejszych stanowisk, w spółkach Miejskich, i Wojewódzkich, wiem że to niemożliwe, ale jestem pewny, że gdyby sprawę prowadziła Prokuratura, jednego z wybranych losowo Kantonów Szwajcarskich, to wiele stanowisk w Szczecinie, było by wakatami, a i więzienia by się zaludniły na jakieś dwa , trzy lata, bo nie ma nic gorszego jak okradać swoich wyborców, kłamstawa pominę, bo to żecz normalna! Tak sobie myślę, jak ci ludzie rano przy goleniu w lustro patrzą? Co widzą? Nie przeszkadza im świnia w hurtowni pomarańczy? Co to za hipokryzja? Proszę zważyć że okradacie cięzko pracujących ludzi, i wy w Pana Boga wierzycie? Po co idziesz jeden z drugim do Kościoła, bo można się wyspowiadać i uzyskać rozgrzeszenie, to do wierzących, ale po tym Sakramenie Św. wy dalej kradniecie, proszę błędy naprawić swoje złodzieje!!! To wasza skrucha w Kofesjonale będzie miała wtedy jakiś sens, do Pana Piotra K. też to kieruje, prosze się spytać brata Księdz, czy Pan dobrze postępuję, bo przebaczenie naszej rodziny uzyska Pan wtedy, jak Pan naprawi krzywdy nasze, a czssu niewiele zostało. Odpowiedz Link Zgłoś