akacja111 MARSZ 04.04.10, 23:12 Marsz dla Życia był dla mnie niesamowitym przeżyciem...było naprawdę niesamowicie,kiedy byłam pierwszy raz zdałam sobie sprawę jak ważne jest życie każdego z nas.Ludzie przejrzyjcie na oczy!!!To najwiekszy dar jaki możemy dostać-życie.Zacznijcie dostrzegać to co macie Odpowiedz Link Zgłoś
paaatriotaa wszystko dla życia 04.04.10, 23:20 Zapraszam was wszystkich,ja z moimi znajomymi równiez będziemy.Zróbmy coś dla życia.Pokazmy ze jesteśmy ludzmi.Wszystko jest przecież dla życia :) Odpowiedz Link Zgłoś
agagolda Szczecińska kuria korzysta z globalnej sieci 05.04.10, 00:21 Marsz dla życia - myślę że będzie 10 tys w tym roku. Jest to wydarzenie bardzo potrzebne i ważne zarówno dla młodziezy jak i dzieci, które są w łonie matki albo dla tych, które są narazie marzeniami małżonków. Internet - pole ewangelizacji - czemu, nie? Bardzo trafia, prawie każdy z niego korzysta i jest szybką formę porozumiewania się. Noc konfesjonałów - wydarzenie, dzięki któremu wiele osób poczuło prawdziwe szczęście. Ktoś by zapytał, dlaczego młodzież chce mailować z księdzem, dlaczego w ogóle to działa? Skąd kapłani mają siłę i moc organizowac tekie wielekie przedsięwzięcia jak MARSZ czy NOC KONFESJONAŁÓW... nie działają sami. Ten na górze działa przez nich:)i dzięki temu są w stanie - niemożliwe uczynić możliwym. obstawiam 10 tysięcy na marszu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sylwinka69 Szczecińska kuria korzysta z globalnej sieci 05.04.10, 11:38 ja uwazam ze reklamowanie takich akcji jak Marsz dla zycia, Kew dla zycia, czy noc konfesjonalow w internecie to bardzo dobry pomysl. dzieki temu mozna dotrzec do duzo wiekszej grupy ludzi ktora bardzo chetnie przylancza sie do takich akcji(glownie mlodziez ale nie tylko). szkoda tylko ze media w wiekszym stopniu nie interesuja sie oglaszaniem takich akcji... Odpowiedz Link Zgłoś
arstxx Re: Szczecińska kuria korzysta z globalnej sieci 05.04.10, 12:05 sylwinka69 napisała: > dzieki temu mozna dotrzec do duzo wiekszej grupy ludzi ktora > bardzo > chetnie przylancza sie do takich akcji(glownie mlodziez ale nie > tylko). Aha. Czyli doszliśmy do tego miejsca, w którym wiara przestała być kwestią mistyczną, transcendentalną, a stała się kolejnym produktem, który producent-Kościół (?) chce sprzedać jak największej ilości osób? I jak w takim razie te zwabione reklamą młode owieczki utożsamiają się z prezentowanymi przez organizatorów danego event'u treściami? Pomijamy kwestie związane z psychologią tłumu, chodzi o jednostkę. Ach! zapomniałem, tu chodzi o stłumienie autonomii jednostki. > szkoda tylko ze media w wiekszym stopniu nie interesuja sie > oglaszaniem takich akcji... Dzięki Bogu, że nie interesują. Jakoś tak w głowie zabrzmiał mi utwór Genesis - Jesus he knows me. Hm... "Do you believe in God Cos that is what I'm selling And if you wanna go to heaven I'll see you right " :) Odpowiedz Link Zgłoś
ma.rudaa Szczecińska kuria korzysta z globalnej sieci 05.04.10, 11:56 bardzo dobry pomysł! świat idzie do przodu, rozwija się, ludzie spędzają masę czasu w internecie. i bardzo dobrze, że Kościół trafia właśnie tam! dzięki internetowi Kościół trafia do wszystkich, szczególnie młodych. a marsz dla życia jest czymś niesamowitym. masa ludzi, którzy wiedzą jak ważne jest ludzkie życie. a sprawa z krwiodawstwem - super! sama się na to piszę! Odpowiedz Link Zgłoś
sw.otton Szczecińska kuria korzysta z globalnej sieci 05.04.10, 13:16 Znakomity pomysłem jest promowanie poprzez internet takiej wspanialej akcji jak Marsz dla życia . Odpowiedz Link Zgłoś
krs100 Szczecińska kuria korzysta z globalnej sieci 05.04.10, 13:37 super :) mi się to bardzo podoba z pewnością będę na marszu dla życia a swoją drogą pomysł dotarcia do ludzi przez internet uwazam za bardzo udany :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 jakość, a nie ilosć liczy się! sieroty 05.04.10, 13:46 adoptujcie,zamiast pustych haseł na transparentach i blokowania ruchu ulicznego, pokażcie,że poza pustosłowiem coś potraficie za transparenty sekciarze nie traficie do nieba,a za czyny, więc lpeiej spędzcie ten dzień z żywymi sierotami w sierocińcu zamiast z zygotami Odpowiedz Link Zgłoś
didimos68 Re: jakość, a nie ilosć liczy się! sieroty 05.04.10, 14:44 Oj beatrix jesteś bez orientacji i wypowiadasz się na temat dla Ciebie kosmiczny. Na Marszu dla Życia nie ma transparentów, tylko flagi, a wolontariat uczestnikom Marszu nie jest obcy, można powiedzieć że Marsz z takich się składa. Przed Marszem będzie tygodniowe honorowe krwiodawstwo, proszę o Twój komentarz po 18 kwietnia. Odpowiedz Link Zgłoś
paaatriotaa Re: jakość, a nie ilosć liczy się! sieroty 05.04.10, 14:53 to nie są puste słowa-mają ogormne znaczenie a od czegoś trzeba zacząć.Jeśli pare tysięcy Szczecinian wychodzi na ulice miasta i jednoznacznie wypowiada się na dany temat to to chyba coś oznacza...Wyrazamy sprzeciw złu i jesteśmy za życiem bo to ono jest najważniejsze!!!Zmiana w postrzeganiu pewnych spraw przez ludzi jest pierwszym krokiem do działania Odpowiedz Link Zgłoś
paaatriotaa Duchowa adopcja 05.04.10, 14:49 Duchowa adopcja ma ogromne znaczenie !! Dlatego że modlitwa ma ogromną moc i siłę.Modlimy się za nienarodzone dzieci i za wszystkich ludzi.Efekty będą i już są.Ludzi trzeba informować o niebezpieczeństwach tego świata,bo nie zauważają tego co się dzieje w najblizszym otoczeniu... MARSZ DLA ŻYCIA 18 KWIETNIA 2010 Odpowiedz Link Zgłoś
bedboy156 Szczecińska kuria korzysta z globalnej sieci 05.04.10, 14:50 Dane statystyczne wskazują że około 90% nastolatków korzysta z komputera na codźień w tym około 80% z naszej klasy więc czemu nie docierać do nich w ten właśnie sposub. Dodatkwo około 40% osub starszych również kożysta z tego portalu i innych podobnych. Dlatego jest dużo łatwiej dotrzeć do ludzi przez ich własne środowisko. Więc moim zdaniem korzystanie z śieci w sprawach organizacyjnych Marszu dla życia jest dobre a nawet bardziej, potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 zacznij korzystać ze słownika ortograficznego 05.04.10, 23:13 bedboy156 napisał: > Dane statystyczne wskazują że około 90% nastolatków korzysta z komputera na codźień w tym około 80% z naszej klasy więc czemu nie docierać do nich w ten właśnie sposub. Dodatkwo około 40% osub starszych również kożysta z tego portalu i innych podobnych. Dlatego jest dużo łatwiej dotrzeć do ludzi przez ich własne środowisko. Więc moim zdaniem korzystanie z śieci w sprawach organizacyjnych Marszu dla życia jest dobre a nawet bardziej, potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IP to IP Re: Szczecińska kuria korzysta z globalnej sieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.10, 15:24 Oni byli pierwsi; www.youtube.com/watch?v=9bI-POtAxQw&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
turkus-only Szczecińska kuria korzysta z globalnej sieci 05.04.10, 16:24 Sieć to doskonałe miejsce do ewangelizacji.Można szybko dotrzeć do wielu ludzi,a ewangelizuje się przecież wszędzie tam gdzie są ludzie.Z tej formy komunikacji korzystają ludzie młodzi i nie tylko.Wiele informacji na temat szczecińskiego Marszu dla Życia znalazłam właśnie przez internet.Gdyby tego nie było,moja wiedza na ten temat była by bardziej uboga.A na temat Marszu i w ogóle obrony życia warto wiedzieć i rozwijać swoją wiedzę.Bo przecież życie to wartość bezcenna.I dobrze,że Szczecin ma takiego apostoła życia jakim jest Ks.Tomasz,który wraz z młodymi ludźmi czyni wiele dobrego dla życia. W sieci można dotrzeć również do niewierzących.Nawet takie komentowanie artykułu przez niewierzącego lub osobę,dla której sprawa życia nie jest tak bliska - oznacza,że dany temat w jakiś sposób ją poruszył.A przecież najgorsza jest obojętność.Skoro temat jest komentowany przez osoby o różnych pogladach to znaczy,że jest ważny i potrzebny.Jan Paweł II powiedział : " nowy świat cyberprzestrzeni jest wezwaniem do wielkiej przygody w posługiwaniu się jej potencjałem dla głoszenia orędzia ewangelicznego" Jeszcze komentarz do wypowiedzi beatrix13 : zygota to początek życia,nowego człowieka- POCZĄTEK ! A bez początku nie ma dalszego ciągu.. to chyba jasne.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Szczecińska kuria korzysta z globalnej sieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.10, 17:13 Chcesz pobawimy sie w Anię Odpowiedz Link Zgłoś
avenira21 Szczecińska kuria korzysta z globalnej sieci 05.04.10, 17:35 marsz dla życia w zeszłym roku był bardzo udany...oby i w tym iuczestniczyło tak wiele, a najlepiej jeszcze więcej ludzi, nie tylko młodzieży...akcję krwiodawstwa uważam za świetny pomysł - w myśl idei tegorocznego marszu - "Silniejszy broni słabszego". Pokażmy, ze nie jesteśmy obojętni na ludzką krzywdę i nawet jeśli boimy się oddać krew przyjdźmy chociaż na marsz, by przejść go razem z innymi pokazując, ze chcemy bronić tych, którzy tego potrzebują i nie wstydzimy się, że walczymy o to co jest dla nas ważne... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ludekkrasnoludek Re: Szczecińska kuria korzysta z globalnej sieci IP: *.40.236.50.sub.mbb.three.co.uk 05.04.10, 18:02 Mysle ze ksieza maja swoja misje ewangelizacyjna i powinni realizowac to w kazdy mozliwy sposob. Internet, prasa czy telewizja sa najwiekszymi i najbardziej popularnymi mediami na swiecie, poniewaz docieraja do bardzo wielu ludzi. Bez tych wynalazkow ciezko byloby porozumiec sie z taka iloscia osob. Ja jestem pelen podziwu i szacunku dla pomyslowosci i nowoczesnosci niektorych osob duchownych. Jak najbardziej popieram i nie widze nic zlego w tym sposobie ewangelizacji:) Odpowiedz Link Zgłoś
ja99dwa Szczecińska kuria korzysta z globalnej sieci 05.04.10, 18:39 Dobra sprawa, ruszcie tyłeczki i przyjdzcie :) Odpowiedz Link Zgłoś
polka937 Kościół i internet :) 05.04.10, 19:57 Bardzo dobrze!! Skoro w internecie jest tyle zbędnych rzeczy i głupich informacji które zaśmiecają ludzką głowę i po prostu są to czemu Kościół ma nie wykorzystywać internetu do ewangelizacji ? Przynajmniej internet się na coś przyda, bo szerzenie info o Marszu Dla Życia ,oddawaniu krwi,rowerowym marszu lub Nocy Konfesjonałów dotrze do większości ludzi i da do myślenia.Wynikną z tego same dobre rzeczy :)Jestem całkowicie za tym żeby ludzie dowiadywali się tylu pożytecznych i dobrych rzeczy jakie są opisane w tym artykule. A Marsz dla Życia to wspaniała akcja!! do zobaczenia 18.04 wszystkich tych którzy są za życiem ! Odpowiedz Link Zgłoś
polka937 Re: Kościół +internet =dobre połączenie 05.04.10, 20:05 Kto chce to przeczyta a może się w coś zaangażuje :) a jak nie to po prostu nie przeczyta.Kościół przecież może ewangelizować również przez internet ,bo to dobry sposób komunikacji z ludzmi.Popieram i chętnie węzme udział akcjach. Marsz Dla Życia -świetna sprawa !!! Odpowiedz Link Zgłoś
lady.mimi Szczecińska kuria korzysta z globalnej sieci 05.04.10, 20:03 Użycie sieci globalnej do propagowania takich akcji to świetny pomysł! Większość z nas codziennie korzysta z internetu. Umieszczenie tu informacji o "Marszu dla Życia" na pewno sprawi, że dowie się o nim dużo więcej osób, a naprawdę warto, by o nim wiedzieli i wzięli w nim udział. Im nas więcej, tym lepiej- w końcu działamy w obronie życia :) Odpowiedz Link Zgłoś
akacja111 DOBRY POMYSŁ 05.04.10, 20:26 Szerzenie informacji o takich akcjach jest bardzo dobre ,naprawdę warto żeby ludzie się dowiedzieli między innymi o Marszu dla życia.Życie jest najważniejszym darem od Boga,doceńmy to!A docieranie do ludzi w celu ochrony tych niewinnych dzieci powinno leżeć w naszym obowiązku.Módlmy się za tych którzy nie potrafią bronić się sami. Wojownicy Pana nie zabijają ,oni walczą miłością,duchową amunicją (...) Odpowiedz Link Zgłoś
ramo-na73 Szczecińska kuria korzysta z globalnej sieci 05.04.10, 20:34 Dlaczego nie, normalna droga przekazywania informacji, dobrze że Kościół z niej korzysta.Gdyby tego nie robił to by źle świadczyło o jego zapale ewangelizacyjnym. Odpowiedz Link Zgłoś
obronczynizycia Szczecińska kuria korzysta z globalnej sieci 05.04.10, 21:07 Gorąco popieram marsz dla życia. To wspaniała akcja. Każdy kto jest za życiem, powinien przyjść na ten marsz. Każdy człowiek powinien być jak rycerz, który broni słabego życia poczętego,które jest bezbronne, każdy może wyrządzić mu krzywdę. Odpowiedz Link Zgłoś
sasica Szczecińska kuria korzysta z globalnej sieci 05.04.10, 22:47 Bomba! Marsz dla Życia - to super sprawa. A w Szczecinie tym bardziej. Dziś nie trzeba zabijać, są bowiem okna życia, jest adopcja i można na wiele sposobów ratować ludzkie życie na każdym etapie jego rozwoju. To, że podejmuje sie tego zadania coraz więcej ludzi młodych świadczy o wzroście świadomości i dojrzałości, a Marsz dla Życia niewątpliwie ma na to jakiś wpływ. Trzeba zatem w ten masowy sposób edukować i wspierać - jestem za.....! A Szczecin, który kojarzony jest z miejscem rozkwitu wszelkiej patologii i zła okazuje się być w temacie obrony najbardziej fundamentalnych prawd najsilniejszy w Polsce - i tak trzymać!!!!Pozdrawiam organizatorów i trzymam kciuki!!!! Na pewno będe!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofwodzynski Marsz dla Życia 05.04.10, 22:50 SuperSpektakl!! Wielkie ukłony dla Organizatorów. Młodzi Przyjaciele - którzy przygotowują Marsz... wielkie ukłony!! Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofwodzynski Szczecińska kuria korzysta z globalnej sieci 05.04.10, 22:51 Idziemy na Marsz dla Życia... Potrzebujemy tego!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
polka937 Marsz dla życia 05.04.10, 23:14 Obrońcy życia do boju !! Niczym średniowieczny rycerz możemy bronić słabszych a najbardziej tych którzy nie mogą bronić się sami.Bo przecięz :,,Silniejszy broni słabszego'' .Zachęcam wszystkich Was żebyśmy byli takimi rycerzami współczesnych czasów. Odpowiedz Link Zgłoś
protector222 March for the life 05.04.10, 23:42 I heard about this happening and i really proud of you -young people who protect baby's life who never born.Wow it's awesome!! Human's life is the most important thing and I hope every people will understand untill it'll be too late. Glory our Lord !! Odpowiedz Link Zgłoś