14.03.04, 01:20
Nie zrejterowałem,jak poinoformowali mnie znajomi. Krótka choroba.
Podobno ktoś mnie zastępował.
Pragnę zainteresować wszystkich TV PULS. Wieczorami to jedyna stacja tele,
która jest w stanie zwrócić moją uwagę, czasami jeszcze TVN24.
Wiem, że ktoś zarzuci skrajnąreligijnośc, pierworodny grzech finansowania
itp. Absztyfikant doda jeszcze moją słabość do Walendziaka(Tak kiedyś
napisałeś Absztyfikancie), ale dla trzydziestolatka, który ostatnim rzutem
załapał się na zycie w prl to jedyna telewizja, która dzisaij w dziedzinie
publicytyki i historii najnowszej realizuje misję publiczną i to bez
abonamentu.
Przypomina takie rzeczy jak pielgrzymki papieskie (ich atmosferę i znaczenie
polityczne), obrady okrągłego stołu, debata Miodowicz-Wałęsa.
Warto sobie przypomnieć lub zobaczyć po raz pierwszy. Może Dworak takie
rzeczy choćby po 23.00 pokaże w tele publicznej.
Te gęby -Barański, Tumanowicz, Świerczyński, Woźniak.
Polecam - bez ideologii, bez tezy, czysty fakt - bardzo ciekawe
Może to nie jest zdrowe, ale chętnie kupiłbym płyty z dziennikami z dawnych
lat. Archiwa TVP to wielki skarb. Zamknięty i niewykorzystany.
S. Nitras
Obserwuj wątek
    • Gość: H56 kogo nie stać na kawę, polecam TV PULS i R.Maryja IP: *.comnet.krakow.pl 14.03.04, 11:54
      ja też oglądam TV Puls i słucham radia Maryja, ale tylko wtedy gdy mam za
      niskie ciśnienie.
      • piotr33k2 Re: kogo nie stać na kawę, polecam TV PULS i R.M 14.03.04, 12:14
        tv plus nijak sie ma do radia maryja!to dwie różne strony medalu ze wskazaniem
        pozytywnym na tv plus oczywiście.
        • Gość: Ana Re: kogo nie stać na kawę, polecam TV PULS i R.M IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 15.03.04, 12:03
          masz rację,piotrze;ale żeby to zauważyć,trzeba mieć choć trochę inteligencji...
          • Gość: H56 Re: kogo nie stać na kawę, polecam TV PULS i R.M IP: *.comnet.krakow.pl 15.03.04, 12:10
            znowu zaczynasz !
            • Gość: Ana Re: kogo nie stać na kawę, polecam TV PULS i R.M IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 15.03.04, 16:00
              niczego nie zaczynam,stwierdzam fakt i tyle...skoro dyskusja z tobą jest
              niemożliwa,pozostań heniu przy swoich poglądach
            • Gość: Ana masz prawo.... IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 15.03.04, 16:05
              heniu,po twoim ostatnim występie już niczego nie zaczynam;stwierdzam fakt i
              tyle...ponieważ dyskusja z tobą jest niemożliwa,pozostań przy swoich poglądach.
    • absztyfikant Re: TV PULS 14.03.04, 14:41
      Ja tam nie mam zamiaru az tak bardzo czepiac sie takich slabosci. Ja mam
      slabosc do Danuty Stenki i sie tego nie wstydze.

Generalnie, i tu sie pewnie kolega przewodniczacy Nitras zdziwi, podzielam Jego
      zdanie o TV Puls. Ta stacja serwuje niezla publicystyke (vide: 'Studio Otwarte'
      Pospieszalskiego) i co do zasady istnienie takiej telewizji, choc nie
      pozbawionej pewnych ideologicznych inklinacji, upatruje jako swoista wartosc.

Co do Jana Dworaka. Panie Przewodniczacy! Przeciez prezes Dworak jeszcze kilka
      tygodni temu byl dzialaczem, uwaga uwaga, Platformy Obywatlelskiej! Prosil o
      100 dni bez krytyki? Prosil...

Witam z powrotem na forum i zdrowka zycze.
      • s_nitras Re: TV PULS 14.03.04, 23:15
        Wiąże wielkie nadzieje z Dworakiem, nie dlatego że był członkiem PO. Mam
        nadzieję, że telewizja będzie normalna, normalniejsza.
        Jeśłi porsił o 100 dni spokoju to świetnie, należy mu się. ja zgłaszam jedynie
        pod jego adresem pewne postulaty.
        Np. zamiast podwyższać abonament można wydać materiały archiwalne na płytach
        DVD. Pewnie też chętnie Absztyfikanckie obejrzałbyś, pewnie też kupiłbyś
        spotkanie Wałęsy z klubem OKP na UW, dla przykładu.
        • absztyfikant Re: TV PULS 15.03.04, 18:44
          Prawdopodobnie bym kupil. To byly bardzo ciekawe i wazne dla Polski czasy.

Pozostaje kibicowac prezesowi Dworakowi. Cudow sie nie spodziewam, ale pewna
          normalizacja w TVP jest w zasiegu reki. Testem beda najblizsze wybory, moze nie
          tyle europejskie, co parlamentarne. Nie mam zbyt wiele czasu na ogladanie
          telewizji, ale zauwazylem juz pierwsze, kadrowe wprawdzie, objawy zdrowienia.
          Pozdrawiam.
    • zaczepialski Stenka jest SUUUPER - "Nigdy w życiu" jest SUUUPER 14.03.04, 23:23
      a TV PLUS .... może być. Ostatnio K. Skowroński w POLSACIE robi dobrą robotę
      • absztyfikant Re: Stenka jest SUUUPER - "Nigdy w życiu" jest SU 15.03.04, 19:16
        Ten film broni sie jedynie aktorstwem Stenki, moim zdaniem jest wyjatkowo marny.
    • Gość: XYZ Pani Nitras IP: 212.14.0.* 15.03.04, 13:13
      Tak TV Puls prowadzi misję publiczną, jak Platforma jest Obywatelska. Hehehe A
      z historii pokazuje tylko to co "słuszene" dla lini programowej telewizji.
      A tak na marginesie:
      Skoro kolego Nitras tak łatwo wybaczacie "grzech pierworodny" (czyt. kilkaset
      milionów złotych z państwowej kasy, to może zaproponowac Komisję Śledczą?
      Moralność Kalego?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka