Dodaj do ulubionych

Jędrzej Wijas na prezydenta? Opinie

21.08.10, 14:23
Czy byłby gorszy od Piotra Krzystka? Nie [***] mieszkania (słowo byłoby tutuaj całkiem cenzuralne, ale prokuratura czuwa), porusza się komunikacją miejską, na pewno budzi większą sympatię, może zdołałby wprowadzić nieco świeżości do szczecińskiej polityki, inne spojrzenie na sprawy komunikacji (m.in. mniej arogancji względem rowerzystów). I na pewno nie będzie oddawał naszego wspólnego mienia biskupowi we władanie. Pan Wijas jednak nie żyje w próżni, a za nim (jak i za każdym innym kandydatem) stoją inni politycy z jego partii. A jak tam z jakością... trzeba się będzie zastanowić. W każdym razie mam nadzieję, że znajdzie się kandydat, który utrze panu Krzystkowi nosa, a następnie pokaże, że może być lepiej. PiS nie ma szans, więc SLD jest jedyną chyba nadzieją?
Obserwuj wątek
    • Gość: ( Czemu nie wypowiedziała się najlepsza radna? IP: *.chello.pl 21.08.10, 14:25
      Przecież to ona będzie prezydentem i najlepszym lekarstwem na całe zło!
      • Gość: . Re: Czemu nie wypowiedziała się najlepsza radna? IP: *.chello.pl 21.08.10, 15:16
        Wijas z całej tej menażerii wydaje się jeszcze stosunkowo najlepszym
        kandydatem. W najczarniejszych snach nie śniło mi się, że będę z
        zaciśniętymi zębami głosować na eSeLDupków...
        • Gość: LOL wijas? hahah IP: *.globalconnect.pl 21.08.10, 15:33
          jedyne czym wyroznia sie wijas to chodzeniem w sandałach, sluchaniem heavy
          metalu i paleniem slimow na przystanku autobusu 54.

• Gość: monika wijas? hehehe ale zart! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.10, 17:11
            to beznadzeijny
        • Gość: Jakobs A niech Krzystek bedzie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.10, 17:09
          niech robi dalej
      • Gość: Oder Re: Czemu nie wypowiedziała się najlepsza radna? IP: *.146.95.85.nat.umts.dynamic.eranet.pl 21.08.10, 15:55
        Panie Geblewicz -nie zaglosuje na nikogo z PO. Wasza polityka to granie
        potrzebami miasta i jego mieszkancow dla wlasnych interesow. Interesow
        prywatnych i partii. Smierdzicie mi oblesnie. Wychodowaliscie cos co dalekie
        jest od oczekiwan wielu myslacych po euroipejsku mieszkancow- wychodowaliscie
        Krzystka. Nie zaglosuje rowniez na Jacyne Witt pomimo, ze bezpartyjna, to poza
        tym nie posiada wiedzy, umiejetnosci i charyzmy. Pyskata baba bez wyobrazni nie
        sprawdzila sie nigdzie. Pozatym ukrywa fakt, ze rozdawanie miasta sektom
        psychomanipulacyjnym byloby u nie nie mniejsze niz u obecnego prezydenta. W
        efekcie realizowalaby zadania w miescie pod potrzeby oblednych dzialaczy z
        PiSu.Nie zaglosuje rowniez na P. j. Wijasa. Polonistyka i doswiadczenie w
        przeladaniu ksiazek, to nie uprawnienie do kierowania miastem. Owszem, zgadzam
        sie, ze religie nalezy wyprowadzic ze szkol. a czarne dranstwo zapedzic w mury
        klasztorne, ale do kierowania miastem nalezy miec wiedze i zdolnosci
        organizacyjne, wyobraznie, wiedze techniczna, prawnicza, i ekonomiczna, a nade
        wszystko umiec porownac osiagniecia innych z naszymi i dazyc do .przynajmiej,
        ich zrownowazenia. Nie zaglosuje rowniez juz na posla Arlukowicza. Wazniejsze
        dla niego staja sie salony warszafki , niz jego wlasne miasto.
        Zaglosuje na takiego kandydata, ktory bedzie spelnial wyszczgolnione wyzej
        oczekiwania t.j. rozwoj infrasruktury w miescie. Zabiegal o nowe miejsca pracy,
        rozwijal kulture, , ograniczy ilosc procesji zadba o szolnictwo, zdrowie, nowa
        architeture/Lasztownia, linia Odry. Zaglosuje na kogos, kto bedzie mial
        wyobraznie i charyzme Hackena.Proponuje , aby jezeli SLD nie ma na skladzie
        takiego kandydata niech siegnie do srodowisk wolnych od partyjnego dranstwa.
        • Gość: jrek Lichota na prezydenta! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.10, 17:13
          ok facet
        • Gość: polonista człowieku sięgnij czasami do słownika.. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.08.10, 21:29
          ortograficznego, bo aż oczy bolą i nie można się skupić nad treścią
          Twojego wywodu
      • Gość: minister Lichota na prezydenta! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.10, 17:06
        a co
      • Gość: POkolo Wijas? a moze Wieczorek? - precz z komuna! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.10, 17:07
        wont ze Szcz
    • Gość: Off Wspaniałe referencje... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.10, 15:32
      "Kto zna potrzeby mieszkańców? Jędrzej je zna, bo jest jedynym kandydatem, który na co dzień korzysta z komunikacji miejskiej, nie jeździ samochodem."

Czyli że też byłbym dobrym kandydatem? Też na co dzień korzystam z komunikacji miejskiej. Podobnie jak kilkadziesiąt tysięcy szczecinian.
      • Gość: Jakobs Wijas to beznadziejny kandytayt jak całe SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.10, 17:08
        precz z komuna
      • zed.1 Re: Wspaniałe referencje... 22.08.10, 22:31
        wychodzi na to, ze wijas zna potrzeby mieszkancow bo tak jak i reszta
        jezdzacych komunikacja miejska potrzebuje samochodu :)
    • Gość: czytelnik Pan Poseł jedyn Marcinkiewicz na prezydenta IP: *.xdsl.centertel.pl 21.08.10, 15:37
      Jedynym słusznym kandydatem na prezydenta miasta Szczecin jest
      przystojny, mądry, mądry, mądry i jeszcze raz mądry Pan Poseł
      Marcinkiewicz! Tylko on może godnie reprezentować nasze miasto i jego
      mieszkańców. Tylko on i nikt więcej! Żądajmy więc aby to Pan Poseł
      Marcinkiewicz był naszym prezydentem!!
      • Gość: olek Marcinkiewicz? heheh kon by się usmial IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.10, 17:03
        hehehe
      • zachlanamorda Re: Pan Poseł jedyn Marcinkiewicz na prezydenta 23.08.10, 07:38
        czubek z Gorzowa się odezwał.
    • Gość: Szathniarz A gdzie podziały się włosy? IP: *.chello.pl 21.08.10, 16:40
      W tych włosach? Toż to zmiana godna pana JK. Potem znowu zapuści. Gdyby nie
      ściął, to pewnie bym na niego zagłosował. Długowłosy prezydent Szczecina, to
      nadzieja dla naszej kultury!
      • Gość: POLAK Krzystek wygra! Wijas to cianias IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.10, 17:04
        a co
        • Gość: lichota Re: Krzystek wygra! Wijas to cianias IP: 94.254.170.* 21.08.10, 19:37
          cienias niestety, a szkoda, bo SLD mogło wystawić kogoś, kto by POgonił Krzystka
    • Gość: mietek to beznadziejny kandydat - masakra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.10, 17:02
      spadac
    • Gość: gruby mam pytanie IP: *.adsl.inetia.pl 21.08.10, 18:24
      czy powierzyłbyś Wijasowi do prowadzenia przypuśćmy sklep spożywczy
      albo chociaż księgarnię? albo stolarnię?
      to dlaczego chcecie oddać w ręce człoweika który nigdy niczym nie
      zarządzał kilkaset szkół,spółek, instytucji i w końcu budżet 1,5 mld
      zł?
    • swarozyc Wijas, owszem ale... 21.08.10, 18:49
      jako opiekun psa "Murzyn", ktory jest nota bene moim kandydatem na prezia, bo
      ma takie miekkie, lewicowe serce...
    • cabernetsauvignon Kim byłby radny Wijas? 21.08.10, 19:45
      gdyby nie istniały firmy państwowe kontrolowane przez politykierów?
      • Gość: gruby nauczycielem IP: *.adsl.inetia.pl 21.08.10, 19:58
        nauczycielem języka polskiego w szkole podstawowej
        • Gość: PawelA Re: nauczycielem IP: *.chello.pl 21.08.10, 22:33
          I byłaby to szansa na podniesienie poziomu wypowiedzi na tym forum.

"Manager" to jest teraz na stołku i nie dałbym mu poprowadzić nawet
          swoich rolek, nie mówiąc o jakimkolwiek pojeździe, czy nie daj Panie
          (wstawić dowolne bóstwo do wyboru) jakikolwiek interes. Tak samo jak
          pewnej radnej co to prowadzi własny "business".
          • Gość: misiek Re: nauczycielem IP: *.adsl.inetia.pl 22.08.10, 07:51
            bark logiki bo radna Jacyn-Witt prowaszi firmę od dawna i z sukcesem
            • Gość: PawelA Re: nauczycielem IP: *.chello.pl 22.08.10, 08:25
              Możesz wymienić jej "sukcesy"? Bo jedyny to taki, że jeszcze w ogóle
              istnieje.
              Niech dalej prowadzi ten swój okienny biznes, a od stołka wara, bo po
              jej "śmiałych planach" przekształcania tego biednego miasta, widać, że
              powinna się co najwyżej ograniczyć do sprzedaży okien.
              • nefrolog Re: nauczycielem 22.08.10, 11:20
                Moim zdaniem, sukcesem MJW jest bezkarne oszpecenie przestrzeni publicznej
                Szczecina.
                www.twoje-okna.szczecin.pl/images/foto_sklep.jpg
    • edda7 Jędrzej Wijas na prezydenta? Opinie 22.08.10, 11:55
      Wyborcza popiera Wijasa. Teraz. Tak jak Krzystka wtedy. Wijas to
      cienias, nijaki facet, kumpel Napieralskiego. Przegra z kretesem, i
      o tym wie Napieralski.A wypowiedzi Geblewicza i jakiegoś Durki są
      żałosne. Oni sami trzęsą d..., czy wejdą do sejmiku. Głosuję na
      siebie w tych wyborach i na Panią dr Annę Nowak.
      • Gość: JKM Re: Jędrzej Wijas na prezydenta? Opinie IP: *.147.106.7.nat.umts.dynamic.eranet.pl 22.08.10, 20:09
        bez względu jaki ten palacz slimów jest - zawsze czerwony to zły kandydat na prezia
        • Gość: turysta Dam szansę.. IP: *.szczecin.mm.pl 22.08.10, 20:45
          A ja chyba dam mu szansę. Interpelował u Krzystka w kilku istotnych i dla mnie
          sprawach.
          • Gość: ( Re: Dam szansę.. IP: *.chello.pl 22.08.10, 21:05
            Zgadzam się. Trzeba dać szansę postkomunie.
            Wejść w koalicję z Panią Prezydent Pacyną-Kit.

• Gość: mm5 Re: Dam szansę.. IP: *.chello.pl 22.08.10, 21:19
              Zaiste straaaszna z Wijasa postkomuna skoro on ma chyba 35 lat. Może
              brał udział w inwazji na Czechosłowację albo wydał rozkaz
              wprowadzenia stanu wojennego?
              • Gość: ( Re: Dam szansę Pacynie-Kit IP: *.chello.pl 22.08.10, 21:26
                Nie, on jedynie wspólnie z Napieralskim, reprezentuje betonową frakcję SLD. To
                wystarczy.

• Gość: misiek nie damy szansy Wypietrkowi Ksyfkowi,to już IP: *.adsl.inetia.pl 22.08.10, 21:33
                  nawet ten Wijas jest lepszy
                  • Gość: ) Re: Dam szansę Pacynie-Kit IP: *.chello.pl 22.08.10, 21:36
                    Możliwe, jednak najlepsza jest Pani Prezydent Pacyna-Kit!

• Gość: radzio daj szansę sobie i zaryzykuj,wystartuj! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.10, 11:45
                      a nie siedź i nie pie...bez sensu na forum
    • Gość: floating in space J.Wijas!Opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.10, 21:54
      Wszystko co reprezentuje to za mało by zostać Prezydentem! Widać że tą
      kandydaturą SLD wspiera kogoś innego!
      • beatrix13 Re: J.Wijas!Opinie 22.08.10, 22:11
        Gość portalu: floating in space napisał(a):

> Wszystko co reprezentuje to za mało by zostać Prezydentem! Widać
        że tą kandydaturą SLD wspiera kogoś innego!

..............
        kogoś kto obiecał wicków, koalicję i jakieś RN
        oj wy naiwniacy
        • Gość: mysio Re: J.Wijas!Opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.10, 08:04
          > kogoś kto obiecał wicków, koalicję i jakieś RN

to by tłumaczyło tak cieniutką kandydaturę
          • Gość: mariner Re: J.Wijas!Opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.10, 16:26

No to czekam na taka powazna :) Krzystek z poparciem Dziegi odpada.
    • zachlanamorda Zachlanamordaa prezydentem syfów i etyków. 23.08.10, 07:48
      Ja zostanę prezydentem szczecina i obiecam każdemu browarek na dzień dobry
      codziennie przez całą swoja kadencję ,a nie etykę od jednego czy od drugiego
      kandydata syfa - po łacinie ksyfilis palmiasty .
      • Gość: PawelA Re: Zachlanamordaa prezydentem syfów i etyków. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.10, 09:26
        Jestem za, jak jeszcze wystartujesz jako kandydat bezpartyjny, mój głos
        już masz.

I byle zimne było odpowiednio...
      • Gość: oszust i głupek. Re: Zachlanamordaa prezydentem syfów i etyków. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.10, 10:44
        Mój głos również masz.Ja jestem także za tylko, ,żeby browarek zawsze stał na
        biurku o 7.30 dobrze schłodzony . Syfów mam już także dość na korycie, a etyków
        nie potrzebuję . A Gamoni do łopaty zatrudnij jak zostaniesz prezydentem .
      • Gość: Karol Re: Zachlanamordaa prezydentem syfów i etyków. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.10, 10:52
        też będę za Tobą !!!
      • Gość: prawdziwy urzędasi Re: Zachlanamordaa prezydentem syfów i etyków. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.10, 12:11
        Ty moja ukochana zachlanamordo jestem z tobą . Wywal z korytkowa te zapyziałe
        ryje ,bo już nikt na nie nie chce patrzeć i pamiętaj browareczek ma być
        punktualnie na dzień dobry u urzędzie , a jak da rady to o 12.00 pieczony
        kurczaczek i drugi browarek .Najlepiej zrobić to uchwałą Rady Miasta ,a radni i
        tak nie skojarzą o co tu chodzi oni wszystko przegłosują . Masz mój głos tylko
        nas nie zawiedź .
        • Gość: piwosz Re: Zachlanamordaa prezydentem syfów i etyków. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.10, 12:42
          no ja to rozumiem podejście szefa /czytaj Prezydenta/do sprawy , ale o 12.00
          kurczaczek i drugi browarek to przesada , chyba ,że radni przegłosują to jako
          posiłek regeneracyjny , aż się chce tam pracować . To jest zachęta do pracy dla
          gryzipiórka
    • Gość: Off Na kłopoty... Jacyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.10, 13:09
      Jest już nawet zalążek programu wyborczego...
      Dla naszego miasta Szczecina chce zrobić następujące rzeczy: zlikwidować całkowicie dla młodzieży alkohol, papierosy i narkotyki. Usprawnić w naszym Szczecinie komunikację miejską. Miejską i dalekobieżną. Tak, bo nasza komunikacja jest bardzo, bardzo słaba, bardzo zła. Otworzyć zakłady i miejsca pracy dla młodzieży i dla ludzi, tak, i chcę bardzo, bardzo to zrobić. Usprawnić w naszym mieście i na całym Pomorzu Zachodnim, żeby nie było bandyctwa, żeby nie było złodziejstwa, żeby nie było niczego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka