Dodaj do ulubionych

Mglista wizja aquaparku w Dąbiu

30.03.04, 20:12
Super! Niesamowite!
Trzeba zamknąć oczy, aby zobaczyć projekt basenu.
Ciekawe, czy aby w nim popływać też trzeba będzie zamknąć oczy...

Tak swoją drogą w artykule pomiędzy linijkami jest ciekawa wiadomość: miasto
(Jurczyk) chce w całości zabudowac lotnisko w Dąbiu.
Obserwuj wątek
    • Gość: ciekawy Re: Mglista wizja aquaparku w Dąbiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.04, 23:34
      A czy PAni King anie odniosła wrażenia, ze to raczej tłumaczenie kulało i miało
      się nijak do tego co chciał przedstawić Herr Deyle?? Zwłaszcza w temacie
      metafor ;) Sam projekt bardzo interesujacy, a mnie jako mieszkańca Szczecina
      bardzo interesuje zachowanie radnego Litwińskiego. Widać z jaką troską dba o
      nasze interesy... Bo przecież po co Szczecinowi AquaPark. Grunt to moja posada.
      • arkadiusz_litwinski Re: Mglista wizja aquaparku w Dąbiu 31.03.04, 08:25
        Gość portalu: ciekawy napisał(a):

> A czy PAni King anie odniosła wrażenia, ze to raczej tłumaczenie kulało i
        miało
        >
        > się nijak do tego co chciał przedstawić Herr Deyle?? Zwłaszcza w temacie
        > metafor ;) Sam projekt bardzo interesujacy, a mnie jako mieszkańca Szczecina
        > bardzo interesuje zachowanie radnego Litwińskiego. Widać z jaką troską dba o
        > nasze interesy... Bo przecież po co Szczecinowi AquaPark. Grunt to moja
        posada.

Treść sugeruje, że Autor uczestniczył w spotkaniu i zna biegle niemiecki. Kto
        wie, może to i prawda? Winien jestem kilka wyjaśnień:
        1.Na spotkanie nie zostałem zaproszony, dowiedziałem się o nim z Gazety
        wczoraj.Planowane rozpoczęcie spotkania 15.00.
        2.Kilka dni wcześniej zobowiązałem się do udziału w emitowanym na żywo
        programie telewizyjnym nt. zakazu handlu w niedzielę. Termin spotkanie w TV
        15.30
        3.Z prezentacji zmuszony byłem wyjść ok. 15.45, gdyż emisja programu
        rozpoczynała się o 16.00.

Podaje te fakty dla pełnej jasności.Wcześniejsze wyjście nie było manifestacją,
        zrobiłem to jak sądzę taktownie. Nie będę oceniał tej propozycji inwestycyjnej
        co do istoty wcześniej niż w kilka dni po uzyskaniu kompletnej informacji nt.
        relacji pomiędzy miastem a niemieckim przedsiębiorcą w trakcie realizacji
        inwestycji, jak i po jej oddaniu do użytku, a zwłaszcza warunków ekonomicznych
        przedsięwzięcia. Co do metod prezentacji: cóż są różne szkoły, zależne od oceny
        adresata przekazu :) ( być może niekórzy tkwią w błędnym przekonaniu, że do
        Polakom należy coś komunikować w taki "syntetyczny" choć pstry sposób) .Widać
        nasi potencjalni partnerzy na tym etapie z konieczności lub z wyboru nie chcą
        mówić publicznie o konkretach. Poczekam, mam nadzieję, że nie zbyt długo.
        • Gość: ciekawy Re: Mglista wizja aquaparku w Dąbiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.04, 18:29
          Szanowny Panie Radny Arkadiuszu, niby jakim cudem miałem uczestniczyć w
          spotkaniu? Żyjemy w XXI wieku, więc odsłuchanie zarejestrowanych fragmentów
          prezentacji nie stanowi żadnego problemu ;). Zresztą gdybym był, zwróciłbym
          zapewne uwagę na fakt manipulacji jakiego dopuściła się pani Kinga (oj
          nieładnie, nieładnie), która swym tekstem zasugerowała, że demonstracyjnie
          opuścił Pan spotkanie z potencjalnym inwestorem. Stąd mój komentarz. na
          szczęście czytuje Pan forum i mógł Pan przedstawić powody swojego wyjścia.
    • Gość: TOX!C Re: Mglista wizja aquaparku w Dąbiu IP: 80.48.150.* 30.03.04, 23:34
      ehh... w tym mieście, żeby cokolwiek zobaczyć trzeba zamknąć oczy i sobie to
      wyobrazić.
    • kbs80 Re: Mglista wizja aquaparku w Dąbiu 31.03.04, 01:22
      Wlasnie radny Litwinski, to widac ze martwi sie o miasto. Jak dzidzius "ja sie
      z wami nie bawie" i wychodzi. A potem pewnie zabierze jako pierwszy glos
      sprzeciwu w prasie. JElsi cos sie komus nie podoba to niech ma odwage zadac
      pytanie ukazac bzdure. A nie obrazamy sie i ostentacyjnie wychodzimy -
      prostactwo.
    • Gość: M@ksiu Skończmy z tą krytyką wszystkiego i wszystkich IP: 157.25.198.* 31.03.04, 08:29
      bo to jest nasz problem
      wszędzie tylko protesty
      krzyki, narzekania
      marudzenie, brak chęci
      kłótnie, wymądrzanie się
      przekrzykiwanie, listy protestacyjne .........

NIE CZAS NA KRYTYKĘ, CZAS NA DZIAŁANIA - JAKIEKOLWIEK - SZCZECIN TONIE
      • Gość: avanti Re: Skończmy z tą krytyką wszystkiego i wszystkic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.04, 08:43
        No właśnie. 8.35 a ty przy komputerze? Do roboty!
        • swarozyc Deep purple 31.03.04, 11:24
          "Smoke on the water" - jak w Montroux

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka