Dodaj do ulubionych

52,3 mln za modernizację ważnych ulic

19.10.10, 14:45
Jak to ? Tylko do pętli tramwajowej ? A przy stadionie Arkoni będzie wąskie gardło jak jest w tej chwili ?
Jeżeli tak ... to znów jakiś idiota to projektował ...
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: 52,3 mln za modernizację ważnych ulic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.10, 14:55
      prestidigitator70 napisał:

> Jak to ? Tylko do pętli tramwajowej ? A przy stadionie Arkoni będzie wąskie gar
      > dło jak jest w tej chwili ?
      > Jeżeli tak ... to znów jakiś idiota to projektował ...

Ciii... Bo się wyda! ;)
    • Gość: Sz. Re: 52,3 mln za modernizację ważnych ulic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.10, 15:00
      Dlaczego od razu idiota?Przebudowa (budowa?) jest po to,by zarobić a każda kolejna "poprawka" i "przeróbka" to kolejny wpływ gotówki do odpowiedniej kieszeni. Teraz należałoby postawić pytanie:czyja to będzie kieszeń?Chyba,że zakładasz,że ulice mają być użytkowane przez ludzi i projektowane tak,aby użytkownicy byli zadowoleni.Ale,równie dobrze możesz traktować przedwyborcze obietnice polityków jako słowo honoru przedwojennego oficera...
      • Gość: twarda wazelina Re: 52,3 mln za modernizację ważnych ulic IP: *.chello.pl 19.10.10, 16:17
        Dlaczego magistrat od wielu lat celowo nie chce wyremontować drogi i torowiska na Potulickiej , czy musi dojść do jakieś tragedii. Przecież tu powstają nowe budynki , będzie więcej samochodów i pasażerów w tramwajach . Apeluje do kandydatów na radnych o zajęcie się tym tematem. Bo z ta ekipą nie ma już co rozmawiać.
        • Gość: qwer Re: 52,3 mln za modernizację ważnych ulic IP: 91.200.77.* 22.10.10, 21:22
          Potulicka i fragment Narutowicza (do 3 Maja) będą modernizowane w przyszłym roku (2011) - to zostało już przesądzone w WPI
          Złoży się na to remont nawierzchni wraz z wymiana torowiska
    • g.r.a.f.z.e.r.o Re: 52,3 mln za modernizację ważnych ulic 19.10.10, 16:06
      A czy w tym miejscu - pomiędzy stadionami, jest dość miejsca aby przebudować ulicę na dwupasmową?
      • Gość: M Re: 52,3 mln za modernizację ważnych ulic IP: 89.108.229.* 19.10.10, 17:33
        Knajpa będzie przeniesiona, a "stadion" w postaci metalowych bramek oraz rozwalonego ogrodzenia będzie parkingiem.
    • zed.1 Re: 52,3 mln za modernizację ważnych ulic 19.10.10, 19:11
      to nie o szerokosc chodzi a glownie o nawierzchnie.

do petli sa to kocie lby i to w koncu znika. przy stadionie jest juz normalna nawierzchnia. poza tym to nie jest teren zabudowany, z mala iloscia przejsc i ruchu pieszych wiec waskie gardlo nie bedzie az tak wielkim problemem.

w nastepnym etapie zrobia i to.

najwazniejsze, ze zakladano, ze bedzie to kosztowac 80mln a ostatecznie wyjdzie 50mln z czego 40mln dostajemy.

• Gość: dziki Re: 52,3 mln za modernizację ważnych ulic IP: *.chello.pl 19.10.10, 19:22
        zed.1 napisał:

> najwazniejsze, ze zakladano, ze bedzie to kosztowac 80mln a ostatecznie wyjdzie
        > 50mln z czego 40mln dostajemy.

Zadowski, nie ograniczaj się! Napisz że nam za to zapłacą!
      • 1przeciwnik_glupoty do głupka ZEDa 19.10.10, 19:34
        Nie, no jak włączy się w Arkońską ruch z pseudoobwodnicy Krzystka i od strony Ronda Leppera to z pewnością nie będzie wąskiego gardła między Wojska Polskiego i Niemierzyńską...

... nie mówiąc o tym, że jak następca Krzystka wybuduje Halę widowiskową (tę, co to będą 2 lata dziergać i nie ma żadnego biznesplanu) - to nie będzie żadnego połączonia między dwa razy spie...ną Szeroką a Arkońską.

Co z tego, że od kilku lat jest plan zagospodarowania a połączenie Arkońska - Wojska Polskiego - Szeroka miałoby sens - w przeciwieństwie do budowy przejazdu do Ronda Leppera...
    • 1przeciwnik_glupoty Kiedy GW zada właściwe pytania urzędnikom? 19.10.10, 19:30
      Kiedy miernoty dziennikarskie zamiast przepisywać teksty przygotowane im przez urzędasów zadadzą im w imieniu czytelników właściwe pytania. Żygać się chce od tych rabendo-wytworów. Dość 50 szpalty o o tym samym! Zacznijcie pracować miernoty Jachimowe!

1. Czy urzędnicy zabezpieczyli odpowiedni dojazd do miasta osiedli: Warszewo i Osowo oraz osiedla na Szopena?
      2. Kiedy zostanie udrożnione dwa razy już spartolone skrzyżowanie na Głębokim?
      3. Dokąd mają te drogi prowadzić? Bo wszystkie i tak kończą się na Rondzie Leppera vel. osiągnięciu Rabendy-kilkusetmetrowej kładce?
      • Gość: abc Re: Kiedy GW zada właściwe pytania urzędnikom? IP: 80.94.23.* 19.10.10, 20:39
        Rozumiem że właściwe pytania to te, które TY zadałbyś. No taki geniusz (ale przy tym - niestety - cham i prostak) marnuje się poza dziennikarstwem, aż żal!!!
      • Gość: zły Re: Kiedy GW zada właściwe pytania urzędnikom? IP: 80.94.23.* 19.10.10, 21:23
        Powiedz mi, biedny człowieku, kto zmusza cię siłą do czytania GW to przyjdę do niego i mu sprawię lanie!
        • 1przeciwnik_glupoty Aż dwa nicki dla tępej złośliwości? 19.10.10, 22:29
          Dzidziu, aż dwa nicki sobie z jednego IP przypisałeś dla tej tępej złośliwości, czy zwyczajnie nie potrafisz zapamiętać, spod którego poprzednio pisałeś?
          • Gość: zły Re: Aż dwa nicki dla tępej złośliwości? IP: *.euroafrica.com.pl 20.10.10, 08:57
            Potrafię zapamiętać, ale byłem wkurzony, gdy sobie uświadomiłem, że najwyraźniej ktoś zmusza cię do czytania tekstów GW. Ja dla przykładu uważam ND oraz GP za pisma tak bardzo przesiąknięte kłamstwami że po prostu ich nie czytam: nie wchodze na ich strony i nie pisze jacy tam straszni redaktorzy wypisują równie straszne bzdury! A że wkurzyłem się, dla zaakcentowania tego podpisałem się właśnie tak:
            • Gość: zły Re: Aż dwa nicki dla tępej złośliwości? IP: *.euroafrica.com.pl 20.10.10, 09:17
              Przy okazji: zamiast po prostu odpowiedzieć na mojego posta, ty - niczym Ziobro czy Macierewicz - poprzestałeś na węszeniu KIM JEST TEN WSTRĘTNY FACET (jakby to bylo najwazniejsze). Nie wiem, czy to da sie leczyć - może gdyby psychiatra był naprawdę bardzo dobry...
    • Gość: Vlad.H. I dobrze IP: *.cable.quicknet.nl 19.10.10, 20:49
      a bedzie jeszcze lepi - Piotr Kozystek na prezydeta
      • Gość: asfalt strop maruderom !! IP: 62.69.221.* 24.10.10, 11:43
        Coś się dzieje, kapitalny remont 2,5 km drogi a tu już maruderzy trąbią jak stare cioty, tupią ze złości nóżkami w miejscu.
        A to ... że nie potulicka, a to że nie rondo na Głębokim. Jak się teraz zrobi Arkońską do pętli w lesie arkońskim to za 2-3 lata zrobi się dalej do Wojska Polskiego.
        Ostatnie 2,5 km porządnej drogi w Szczecinie to rok 2005 i Europejska.
        Ja marudzić z powodu tej inwestycji nie będę, takich nowoczesnych arterii nam potrzeba !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka