Dodaj do ulubionych

Prezydent Krzystek wypadł na minus

16.11.10, 01:23
Piotr Krzystek i tak jest najlepszym kandydatem startujących w tych wyborach. Rozumiem, jeśli mielibyśmy tu jakiegoś superlidera, charyzmatycznego mówcę powalającego tłumy już w pierwszym zdaniu, jeśli byłby najsprawniejszym ze sprawnych, to pewnie obecny prezydent nie miałby przy nim szans.
Nikogo takiego jednak nie ma i dlatego trzeba wybrać kogoś spośród tych 7 osób. Przy wyborze musimy kierować się nie legitymacją partyjną, a interesem miasta, naszego miasta.

Po 4 latach wiem już, czego mogę się po Krzystku spodziewać i w większości to, co robił, mi odpowiada. Nie mam ochoty na żadne eksperymenty.

A poza tym: najlepiej w Polsce rozwijają się te miasta, w których jest ciągłość władzy.
Obserwuj wątek
    • betterman1 Re: Prezydent Krzystek wypadł na minus 16.11.10, 01:32
      > A poza tym: najlepiej w Polsce rozwijają się te miasta, w których jest ciągłość
      > władzy.

Prawdę powiadasz.
      • gazetka.wyborcza Re: Prezydent Krzystek wypadł na minus 16.11.10, 02:02
        Największą porażką prezydenta Szczecina w kończącej się kadencji jest obecny wygląd Śródmieścia: wciąż jest brzydkie i zapuszczone - gdyby wasze kochane pieski nie kupczyły na każdym rogu, oraz nie siusiały pod każde drzewko & bloczek i za każdym razem właściciele tych ''pupili'' po nich sprzątali to może i byłoby rewelacyjnie a tak sami ankietowani postawili sobie jeden! hahaha

Do mnie również zadzwonił bardzo w porządku (wyluzowany) ankieter i osobiście oceniłem obecnego Prezydenta Szczecina na b.dobry

Niema co się oszukiwać dopiero od tej kadencji ruszyło miasto w kierunku rozwoju.

Ps. Tylko nie pisać mi o stoczni szczecińskiej bo to już podchodzi pod kabaret hahaha :D
        • Gość: romek Re: Prezydent Krzystek wypadł na minus IP: *.chello.pl 16.11.10, 17:14
          A i tak Sochański prowadzi w prawyborach.
      • Gość: ja Re: Prezydent Krzystek wypadł na minus IP: 194.88.225.* 16.11.10, 06:32
        Sugerujesz że powinniśmy wybierać mniejsze zło? Krzystek był cieniuuuuutkim prezydentem, wybranym poprzednio jako mniejsze zło. To nie jest facet który da się lubić. Więc właściwie już przepadł. Szkoda czasu na rozważania o nim. W końcu będzie musiał zabrać się do jakiejś zwykłej pracy. No chyba że znów wyląduje na jakimś budżetowym stołku? Ciekaw jestem jak poradzi sobie gdy będzie musiał podejmować decyzje na własny rachunek? Dla mnie był po prostu przypadkowym i słabym prezydentem. I mam nadzieję że był i nie będzie.
        • zed.1 Re: Prezydent Krzystek wypadł na minus 16.11.10, 08:31
          Jak myslisz, ze na prezydenta trzeba wybrac kogos kogo bedziesz mogl polubic to moze kandydatem akurat dla ciebie powinien byc cezary pazura? Sympatyczny gosc;)
        • aysy.1 Re: prezydent krzystek jest już historią 17.11.10, 06:08
          krzystek jest juz historią.
          niedługo najemnicy krzystka na tym forum zarzucą gazecie po kolejnym sondażu spisek antykatolicki i fałszerstwa :)
          bo gazeta była obiektywna gdy krzystek był dobrze oceniany:)
          trzeba miec tupet (gazeta) aby przypisać krzystkowi sukces TTSR gdzie był tylko oficjalną twarzą miasta nie majać nic wspólnego z tą inicjatywą, pomysłem jego przygotowaniem itp
          krzystek jest nieutalentowanym słabym i niedojrzałym jak również zepsutym młodym człowiekiem i słabiutkim prawnikiem.
          Gość portalu: ja napisał(a):

> Sugerujesz że powinniśmy wybierać mniejsze zło? Krzystek był cieniuuuuutkim pre
          > zydentem, wybranym poprzednio jako mniejsze zło. To nie jest facet który da się
          > lubić. Więc właściwie już przepadł. Szkoda czasu na rozważania o nim. W końcu
          > będzie musiał zabrać się do jakiejś zwykłej pracy. No chyba że znów wyląduje na
          > jakimś budżetowym stołku? Ciekaw jestem jak poradzi sobie gdy będzie musiał p
          > odejmować decyzje na własny rachunek? Dla mnie był po prostu przypadkowym i sła
          > bym prezydentem. I mam nadzieję że był i nie będzie.
    • Gość: r Re: Prezydent Krzystek wypadł na minus IP: *.adsl.inetia.pl 16.11.10, 01:39
      sew_pl napisał:

> Po 4 latach wiem już, czego mogę się po Krzystku spodziewać i w większości to,
      > co robił, mi odpowiada. Nie mam ochoty na żadne eksperymenty.

Szczególnie jeśli odejście Krzystka z urzędu wiąże się również z twoim odejściem z posadki urzędasie.
      • sew_pl Re: Prezydent Krzystek wypadł na minus 16.11.10, 10:26
        no widzisz, nie jest tak. Niezależność to pięęęękna rzecz!
    • zed.1 Re: Prezydent Krzystek wypadł na minus 16.11.10, 01:44
      redaktor polowniak, oceniajacy to badanie powinien isc na socjologie albo zastanowic sie co pisze bo wlasne wnioski przeklada ponad to co wychodzi. jesli ocena jest srednia to nie mowi sie "nijaki" bo nijaki jest negatywna ocena.

podobnie wystawianie ocen za np. srodmiescie. od kiedy to srodmiescie jest w 100% wlasnsocia miasta i odpowiedzialnoscia tylko i wylacznei urzedu?

nie dziwi mnie niska ocena u osob z najnizszym wyksztalceniem. zazwyczaj po prostu nie wiedza co i za co oceniaja a korzystaja z okazji do wyrazenia niezadowolenia.

dodatkowo wnioski z rankingu zaufania wobec innych miast rowniez sa z kosmosu bez brania pod uwage innych ocen mieszkancow, np. ich zadowolenia z zycia. w miastach malkontentow trudno by ktokolwiek byl oceniany wysoko. to nigdy nie bylo w szczecinie i tego nigdy nie bedzie. prezydent jest tam dla ludzi tarcza w ktora rzuca sie lotkami za wlasna zla sytuacje.
      • Gość: @&@ Re: Prezydent Krzystek wypadł na minus IP: 195.47.201.* 16.11.10, 10:37
        Pan Krzystek nie ma żadnego związku z sukcesem Regat. Całość przygotowała i zrealizowała ekipa obśmiewanego Jurczyka, szczególne zasługi mają wiceprezydenci Zalewski i Dlouchy ze swoimi dyrektorami. Krzystek przyszedł na gotowe, wlazł na maszt i otworzył Regaty. I to ma być zasługa?
        • zed.1 Re: Prezydent Krzystek wypadł na minus 16.11.10, 17:56
          Ekipa jurczyka zostawila rozgrzebane waly chrobrego, ktore krzystek sam pilnowal by skonczono na czas. Jak ci sie wydaje, ze ostatnie pol roku przed wydarzeniem to okres gdy nic sie nie dzieje i nic sie nie robi to nigdy nic nie organizowales.
    • szydell Prezydent Krzystek wypadł na minus 16.11.10, 01:57
      Kadencja Krzystka miała swoje wzloty i upadki. Patrząc na problem subiektywnie, moim zdaniem był o niebo lepszy np. od Jurczyka (ale to nie jest wielki wyczyn z drugiej strony).
      Nic mnie jednak nie przekona do tego Pana, z powodu zbytniego rozdawnictwa miejskiego mienia na rzecz kościoła. Z mojej perspektywy tyle wystarczy, żeby niestety zrezygnować z ciągłości władzy. Szczecina nie stać na takie 'interesy'.
      • zed.1 Re: Prezydent Krzystek wypadł na minus 16.11.10, 02:04
        a jakbym ci dal samochod ale w zamian mialbys mnie wozic codzinnie to bys powiedzial, ze rozdaje samochody czy, ze zalatwilem sobie kierowce?
        • Gość: / Re: Prezydent Krzystek wypadł na minus IP: *.szczecin.mm.pl 16.11.10, 08:18
          Czyli co zad, mieszkasz w szpitalu miejskim czy w namocie na dzialce przy mickiewicza?
          • zed.1 Re: Prezydent Krzystek wypadł na minus 16.11.10, 08:32
            Mieszkam w domu spod ktorego bedziesz mnie co rano odbieral w samochodzie jaki ci dalem.
            • Gość: mariner Re: Prezydent Krzystek wypadł na minus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.10, 17:42
              Jak bedziesz mu jeszcze placil wiecej niz taksowkarzowi to bedzie to :)
              • zed.1 Nic nie bede placil :) 16.11.10, 17:53
                Nie bede mu placil nic bo dostal samochod. Teraz ma mnie wozic przez dwadziescia lat, kupowac benzyne za swoje i jeszcze wykladac wlasna kase na remonty i utrzymanie. Ba! Nawet podpisal umowy, ze sie zgadza tak robic.

Dokladnie tak jak kosciol z otrzymanym szpitalem bedzie pracowac dla miasta.
                • Gość: . Re: Nic nie bede placil :) IP: *.szczecin.mm.pl 16.11.10, 19:48
                  Zebys sie nie skichal przypadkiem, tak bedzie KK pracowal w szpitalu.
                • Gość: gmithc Re: Nic nie bede placil :) IP: 46.112.154.* 17.11.10, 13:49
                  tylko jakie korzyści miasto będzie miało z tego że kościół będzie ponosił koszty??
                  niech miasto mi przekaże jakiś budynek (najlepiej w okolicach śródmiejskich z dużą działką jak przy szpitalu miejskim) ja będę go utrzymywał zarabiał na nim a miastu ch.. dam
                  o to Ci chodziło?
                  • Gość: . Re: Nic nie bede placil :) IP: *.chello.pl 17.11.10, 21:36
                    Gość portalu: gmithc napisał(a):

> tylko jakie korzyści miasto będzie miało z tego że kościół będzie ponosił koszt
                    > y??
                    > niech miasto mi przekaże jakiś budynek (najlepiej w okolicach śródmiejskich z
                    > dużą działką jak przy szpitalu miejskim) ja będę go utrzymywał zarabiał na nim
                    > a miastu ch.. dam
                    > o to Ci chodziło?

Czysty zysk, jak tym starym angielskim dowcipie:

- Zarobiłem dzisiaj całego funta!
                    - W jaki sposób?
                    - Jechałem autobusem i zobaczyłem napis przy rączce hamulca bezpieczeństwa: "Nieuzasadnione użycie hamulca - kara 1 funt".
                    - No i co?
                    - No i nie pociągnąłem!
    • maks1956 Prezydent Krzystek wypadł na minus 16.11.10, 03:02
      Według mnie wielkim grzechem jest to ze prezydent za bezcen oddał szpital miejski siostrom Boromeuszkom zamiast sprzedać i te pieniądze zainwestować coś pożytecznego dla miasta, tez duży minus za ściganie internautów za to ze odważyli się go krytykować, nie wiele zrobił dla Szczecina jest butny i arogancki. Nie zamierzam na niego głosować oraz ani na nikogo z P.O.
      • zgr-edo Krzystek, to nadzieja kościoła na dalsze korzyści 16.11.10, 05:23
        braciszek który jest ksiedzem , pewnie wkrótce awansuje, za te grube miliony które miasto podarowało szczecińskiej kurii, Opus Dei, itp. Poparcie czarnej mafii w ciemnym narodzie jest bezcenne, tyle ,ze może sie przeliczyć , bo jednak parafian coraz mniej i naród nie daję się już nabrać na obiecanki, czy w przyśpieszonym tempie ściągany na kampanię nowy tramwaj, który i tak stoi w zajezdni. Krzystek to bezczelny, zakłamany kombinator, który bez jakiegokolwiek wstydu za swoje poczynania, ponownie chce się ubiegać o fotel prezydenta miasta. Nigdy więcej takiego prezydenta !!!
        • zed.1 Re: Krzystek, to nadzieja kościoła na dalsze kor 16.11.10, 08:34
          Ale pieprzycie panowie. Myslicie, ze kosciola nie bedzie kosztowac nic utrzymanie szpitala? Już teraz pakuja tam kase. A sciganie internautow nie dotyczylo tcyh co krytykuja a tych co wyzywaja wiec to ku... zasadnicza różnica.
          • Gość: gość Re: Krzystek, to nadzieja kościoła na dalsze kor IP: *.chello.pl 16.11.10, 09:11
            Polityk czy rządzący, który nie potrafi znieść wyzwisk pod swoim adresem jest po prostu zkończony... taki facet nie nadaje się na nic, a na pewno nie na pełnienie odpowiedzialnej funkcji publicznej.. z wyjątkiem sędziów itp. nie ma żadnej potrzeby ochrony przed wyzwiskami np. polityków, ponieważ krytyka i wyzwiska czy pochwały są jedynie wyrazem społecznej aprobaty lub też dezaprobaty.

Po zachowaniu Krzystka i jemu podobnych widać w jak fatalnym stanie jest polska demokracja, a właściwie jak w ogóle jej nie ma, tak naprawdę i w ostatecznym sensie...

Jeśli Krzystek nie zasłużyłby na wyzwiska, to nikt na nie nie zwracałby uwagi a on sam nie musiałby się martwić.. ale użycie przez niego prokuratury pokazuje jak bardzo ma namieszane w głowie, jak bardzo głupim jest politykiem nierozumiejącym swoich zadań publicznych... chyba ogląda na stałe kanały tv białoruskiej, radziłbym mu przełączyć na niemieckie programy lub amerykańskie może nauczyłby się tego jak polityk musi znosić wyzwiska pod swoim adresem... zasłużone wyzwiska czy nie, to jest jedno z praw wyborcy, by okazać swój gniew na głupie decyzje i desaprobatę.

Niedjorzałość i infantylność polityczna Krzystka była aż nadto wyraźna w czasie całej tej kadencji, a palenie głupa jak doszło do powiązań rodzinnych i biznesów w UM, pokazała jak mały i podły charakter ma Krzystek jako prezydent dużego, choć upadłego miasta...

Straszenie Rady Miasta prokuraturą w przypadku głosowania przeciwko Krzystkowi to był szczyt politycznego chamstwwa i myślę że dobry prawnik i karnista znalazłby na to paragraf i podstawę do oskarżenia... tego typu niekonstytucyjne zachowania przekroczyły niemsaczne użycie prokuratury przeciwko niepisanemu prawu wyborcy do obrzucania polityka wyzwiskami czy obelgami w autentycznej demokracji

Sam nie mam potrzeby żeby go wyzywać, ale rzygać miu się chce na tę prezydenturę... błeeeeeeeeeee....
            • zed.1 Re: Krzystek, to nadzieja kościoła na dalsze kor 16.11.10, 17:59
              Jestes glupim fiutem i grasz debila, a moze po prostu jestes debilem i nie myslisz. Wyzwiska byly nie o nim a o jego rodzinie wiec swoj wyklad o tym jak znosic wyzwiska wsadz sobie w dupe.

Specjalnie dla ciebie okraszylem ten tekst wyzwiskami bys tez mogl pocwiczyc znoszenie ich. A teraz patafianie oczekuje, ze nie zareagujesz na nie by pokazac jak ladnie je zniosles.
              • Gość: gość Re: Krzystek, to nadzieja kościoła na dalsze kor IP: *.chello.pl 16.11.10, 21:27
                zed.1 napisał:

> Jestes glupim fiutem i grasz debila, a moze po prostu jestes debilem i nie mysl
                > isz. Wyzwiska byly nie o nim a o jego rodzinie wiec swoj wyklad o tym jak znosi
                > c wyzwiska wsadz sobie w dupe.
                >
                > Specjalnie dla ciebie okraszylem ten tekst wyzwiskami bys tez mogl pocwiczyc zn
                > oszenie ich. A teraz patafianie oczekuje, ze nie zareagujesz na nie by pokazac
                > jak ladnie je zniosles.

Jak zawsze pyerdolisz od rzeczy kiedy chodzi o Krzystka i najwyraźniej włażenie w doopę rozum Ci odebrało...

Kto na forach internetowych wyzywał prezydenta Szczecina Piotra Krzystka, może spodziewać się wezwania na prokuraturę.
                - W maju zawiadomiliśmy prokuraturę rejonową, że na forach internetowych (m.in. gazeta.pl) pojawiły się wpisy naruszające cześć prezydenta Szczecina oraz jego rodziny - mówi Piotr Landowski z biura prasowego prezydenta miasta.

Więcej... szczecin.gazeta.pl/szczecin/1,34959,7146876,Krzystek_sciga_internautow_za_naruszona_czesc.html#ixzz15Tl72t4I

A nie o rodzinę tylko chodziło Krzystkowi tylko o osobistą obrazę i za to scigał ludzi.. jest po prostu tym kim jest, czyli nikim. I powróci do nicości bo tam jego miejsce... więc nie pyerdol...

A jak ja jestem fiut to ty jesteś złamany hooy i do nieczego nie przydatny...
                • Gość: gmithc Re: Krzystek, to nadzieja kościoła na dalsze kor IP: 46.112.154.* 17.11.10, 14:03
                  no i gdzie ten zed1 teraz się podział, pewnie opier...a kindybała krzystkowi z łezką w oku że to już jeden z ostatnich razów w urzędzie...
          • Gość: mariner Re: Krzystek, to nadzieja kościoła na dalsze kor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.10, 09:21
            To moze zeby im ulzyc nalezalo szpital ( i dzialke Opus Dei) sprzedac jakiemus inwestorowi ?
            Nie musieliby tracic takiej kasy :):)
          • Gość: kwoka Re: Krzystek, to nadzieja kościoła na dalsze kor IP: 195.47.201.* 16.11.10, 13:11
            A myślisz, że pakują w to pieniądze kościoła? O naiwny!
            • zed.1 Re: Krzystek, to nadzieja kościoła na dalsze kor 16.11.10, 18:00
              Obojetne mi czyje pieniadze pakuja, o ile nie sa miejskie.
          • jacek.zienkiewicz Re: Krzystek, to nadzieja kościoła na dalsze kor 17.11.10, 03:02
            zed.1 napisał:
            > Ale pieprzycie panowie. Myslicie, ze kosciola nie bedzie kosztowac nic utrzyman
            > ie szpitala? Już teraz pakuja tam kase.

Taaak już odremontowano kaplicę :DDDDDDDDD
            A operator czyli Kuria będzie doiła miasto na funkcjonowanie DPS (tak stoi w umowie) i NFZ na funkcjonowanie szpitala.
            Za to miasto straciło nie mniej niż 60 000 000 złotych bo co najmniej tyle można było uzyskać ze sprzedaży szpitala na rynku.
            "Super" interes!
            Szkoda że Piotr Krzystek nie robi takich na własny rachunek.
            Pzdr
            JZ
      • sew_pl Re: Prezydent Krzystek wypadł na minus 16.11.10, 10:33
        jeśli ktoś chciałby kogoś ścigać za krytykę, to mielibyśmy tu PRL i trzeba by było taki stan stanowczo potępić. Jest jednak zasadnicza różnica między krytykowaniem a obrażaniem, co miało miejsce w tamtym przypadku (polecam KK). Jeśli ktoś mnie obraża, to prawo demokratycznego państwa jak najbardziej pozwala mi na ochronę moich dóbr osobistych (każdy z nas ma takie prawo).

Inną natomiast sprawą jest to, czy politykowi opłaca się reagować na takie teksty...
      • Gość: EDEK Re: Prezydent Krzystek wypadł na minus IP: *.szczecin.mm.pl 16.11.10, 16:56
        Szpital głosowali radni a nie prezydent. To oni oddali a mogli zagłosować przeciw. Głosuję na Krzystka. Niech dokończy robić to co zaczął.
    • aysy.1 Re: Prezydent Krzystek wypadł na minus 16.11.10, 06:12
      sew_pl napisał:
      > A poza tym: najlepiej w Polsce rozwijają się te miasta, w których jest ciągłość
      > władzy.
      czyli błędem było,że nie wybraliśmy ponownie mariana jurczyka- szefa krzystka.
      • sew_pl Re: Prezydent Krzystek wypadł na minus 16.11.10, 10:53
        no tak, kontynuacja dla samej kontynuacji niewiele jest warta. Jeśli mielibyśmy kontynuować rządy Mariana Jurczyka, daleko raczej byśmy nie zaszli.

W przypadku PK jest jednak inaczej. Uważam, że istnieją przesłanki wskazujące na to, że jego kolejna kadencja byłaby okresem, w którym pozytywny efekt kontynuacji dobrej władzy byłby jak najbardziej dostrzegalny. Krzystek miał wpadki i szkoda (szpital, mieszkanie, szkoła muzyczna), ale na pewno nie można powiedzieć, że Szczecin 2010, za który odpowiada Krzystek, jest gorszy od Szczecina 2006.
        • Gość: poligon Re: Prezydent Krzystek przy koncu rankingu IP: 217.116.110.* 16.11.10, 15:02
          Krzystek w dzisiejszym rankingu prezydentow miast jest na szarym koncu. Trzecie miejsce od konca. Jeden z trzech prezydentow z ujemym bilansem ocen. Reszta ma dodatni bilans ocen.
          Nic dodac nic ujac. Nie wymaga komentarza.

• Gość: EDEK Re: Prezydent Krzystek przy koncu rankingu IP: *.szczecin.mm.pl 16.11.10, 16:58
            To kolejny ranking na zlecenie uwielbianej przez GW platformy obywatelskiej
    • Gość: ja Re: Prezydent Krzystek wypadł na minus IP: 194.88.225.* 16.11.10, 06:36
      tylu tu pochlebców krzystka, dyżur macie przy kompach? :) Piszcie co myślicie , a nie co wam każą.
      • Gość: Joob Re: Prezydent Krzystek nie zorganizował Regat !!! IP: *.cdma.centertel.pl 16.11.10, 07:02
        W jakim niby sensie On je organizował ? Regaty były organizowane kilka lat przez poprzedni zarząd miasta - Krzystek przejął władzę wraz ustalonym przez poprzedników programem Regat, wszystkie ustalenia i umowy dawno były zawarte - owszem dopchali kilku swoich do komitetu istniejącego, wyszli na scenę i się ukłonili - tyle prawdy o jego udziale w organizacji tych Regat
        • Gość: mariner Re: Prezydent Krzystek nie zorganizował Regat !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.10, 08:29
          Dodaj jeszcze ze przez ustawiony konkurs pozbyli sie Kierownika biura regat Kapitana ŻW
          Marcina Raciborskiego i zastapili Go spolegliwym urzednikiem Raducha. W miejsce innej pasjonatki zatrudniono rodziny :). A obiecanego uroczyscie zaglowca dalej nie ma, sa za to festiwale fajrwerkow itp.
        • baby_zgaga Re: Prezydent Krzystek nie zorganizował Regat !! 16.11.10, 15:28
          W jakim niby sensie On je organizował ?

wymodlili ładną pogodę :)
      • Gość: gość Re: Prezydent Krzystek wypadł na minus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.10, 07:10
        Ja po przegranych przez CHŁYSTKA wyborach ufunduje z własnych środków żyletkę i niech ten krętacz zdrapuje ze wszystkich zapapranych miejsc tego cudaka zwanego przez jego przydupasów gryfem.
      • Gość: ania_71 Re: Prezydent Krzystek wypadł na minus IP: *.pr1-nat.espol.com.pl 16.11.10, 12:00
        Hahaha a wiesz przez ostatnie 4 lata miałam wrażenie, że to jednak pisowcy i zomowcy mają dyżurki przed komodorami bo tyle obelg leciało w stronę obecnego Prezydenta Krzystka.
        • Gość: gmithc Re: Prezydent Krzystek wypadł na minus IP: 46.112.154.* 17.11.10, 14:17
          no zobacz na zomo za młody jestem
          na pis mogę oddać piss
          na krzystka głosowałem ale się zawiodłem
          a nie będę Wam mówił na kogo głosować bo macie swoje rozumy i nie potrzebujecie (chyba) indoktrynacji
    • Gość: Vlad.H. Czy ciaglosc IP: *.cable.quicknet.nl 16.11.10, 08:47
      chocby zlej wladzy jest wartoscia sama w sobie - ciaglosc - okreslenie odmieniane przez zwolennikow Krzystka na rozne sposoby jako wartosc sama w sobie - to nic ze Krzystek to oszust - to nic ze facet nie ma kregoslupa moralnego, to nic ze potrafi byc na bakier z prawem by odniesc prywatna korzysc - wszystko to nic bo jest przeciez CIAGLOSC - to moze od razu Krzystek dozywotnim prezydentem? Po uplywie kolejnej kadencji znow bedzie tlumaczenie ze dwie kadencje to za malo ze program byl na wiecej kadencji ze dopiero po tym czasie mozna oceniac itd bla bla bla i tak do 2050 roku kiedy to Piotr Krzystek bedzie mial 77 lat i przekaze urzad prezydenta jedynemu godnemu nastepcy czyli synowi i tak rodzi sie nowa dynastia krzystkow, wladcow Szczecina z palacem na Warszewie...

Skoro tak bardzo Krzystek chcial ciaglosci to mogl zrobic w ciagu tej kadencji wszystko by zdobyc ludzkie zaufanie i wykazac swoja skutecznosc - wtedy mialby swoja ciaglosc jak inni prezydenci na ktorych tak chetnie sie powoluje - na razie Krzystek pokazal co potrafi i jesli zadziwil to nieudolnoscia a inwestycje ktore teraz w pospiechu sa rozpoczynane i konczone by wykazac sie czyms na wybory jeszcze odbija sie gorzka czkawka gdy trzeba bedzie naprawiac te wyborcza prowizorke - lepi Krzystek by zatrudnil scenografow z Hollywood zeby mu zbudowali zabudowe Szczecina z desek i plotna - mniej by kosztowalo, ladniej wygladalo no i tansze w demontazu by bylo (a i turysci by przyjezdzali bo to bylby ewenement na skale swiatowa - takie absurdalne ze az slodkie a na razie mamy sfefin 2050).
      • ludpracujacy Re: Czy ciaglosc 16.11.10, 09:29
        Gość portalu: Vlad.H. napisał(a):

> chocby zlej wladzy jest wartoscia sama w sobie - ciaglosc - okreslenie odmienia
        > ne przez zwolennikow Krzystka na rozne sposoby jako wartosc sama w sobie - to n
        > ic ze Krzystek to oszust - to nic ze facet nie ma kregoslupa moralnego, to nic
        > ze potrafi byc na bakier z prawem by odniesc prywatna korzysc - wszystko to nic
        > bo jest przeciez CIAGLOSC - to moze od razu Krzystek dozywotnim prezydentem? P
        > o uplywie kolejnej kadencji znow bedzie tlumaczenie ze dwie kadencje to za malo
        > ze program byl na wiecej kadencji ze dopiero po tym czasie mozna oceniac itd b
        > la bla bla i tak do 2050 roku kiedy to Piotr Krzystek bedzie mial 77 lat i prze
        > kaze urzad prezydenta jedynemu godnemu nastepcy czyli synowi i tak rodzi sie no
        > wa dynastia krzystkow, wladcow Szczecina z palacem na Warszewie......

Pod Twoją opinią i oceną niejakiego Ksheestcka podpisuję się oburącz, dodając tylko to, że nie chcę mieć nigdy więcej Prezydenta Szczecina, człowieka, który słuzy za ratlerka oberbiskoopowi Dziendze.
        • Gość: Ktos Re: Czy ciaglosc IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.11.10, 09:58
          Kfysestsek osiagnal w swojej załosnej, nieudolnej i karykaturalnej prezydenturze same "sukcesy":
          1. Rozdawanie kościołowi wszystkiego co sie da za free,
          2. Likwidacja szkół, przedszkoli i szpitali,
          3. Doprowadzenie do upadku pozycji gospodarczej miasta co za tym idzie zrobienia ze Szczecina (w latach 90-tych miasta dynamicznie sie rozwijajacego) prowincjonalnego miasteczka 3 kategorii,
          4. Doprowadzenie do zapaści ekonomicznej (mimo brania po kilkaset milionow kredytów rocznie),
          5. Zrobienie z miasta zagłebia bezrobocia i pogłebiania ucieczki wartosciowych i ambitnych ludzi,
          6. Zrobienie z gryfa (herbu Szczecina) otwieracza do konserw i taniego alkoholu. Plus zapaskudzenie miasta wizja pływajacego czegoś tam w 2000... któryms tam roku.

To sa własnie zasługi 4letniej kadencji pana pietrka K. z PO Głosujmy dalej na "ciągłość" władzy !!! By żył sie lepiej :))
    • swarozyc Wy to jestescie jak dzieci.. 16.11.10, 10:11
      bieda i brud w okolo a wy cieszycie sie z faktu ze dostaliscie od prezia wate cukrowa na patyku i mogliscie poatrzec na normalnych i zadowolonych ludzi ktorzy do was przyplyneli..
      wzmocnieni moralnie zostaliscie rowniez po uslyszeniu wiadomosci ze ruskie nie maja co zrec na swojej lajbie..
      :-))
      Tak trzymac szczyle i kmiotki!
    • net.wolf Prezydent Krzystek wypadł na minus 16.11.10, 11:39
      Widzę, że głos zabierają głównie zgorzkniali malkontenci. Nie rozumiem tej ostrej krytyki w stosunku do Prezydenta - co Wam nie pasuje? to, ze nie obiecuje cudów, ze nie zawalił całego Szczecina swoimi banerami i plakatami, ze nie rzuca na lewo i prawo pustymi obietnicami? ze dziala racjonalnie ?
      • Gość: Ola Duszyńska Re: Prezydent Krzystek wypadł na minus IP: *.pr1-nat.espol.com.pl 16.11.10, 11:57
        Dokładnie oto właśnie im chodzi :)
    • Gość: XXForEver Re: Prezydent Krzystek wypadł na minus IP: 62.69.221.* 16.11.10, 11:56
      Jakieś zaczadzone towarzystwo chyba idzie do tych wyborów. Nie, to nie pada deszcz. To kandydaci okazuja "dobra wolę" i z cynicznym usmiechem plują miastu w twarz.
      Kadencja trwa 4 lata. Przez 3 lata urzadzamy siebie, rodzine, lobbystów i budujemy uklady. W czwartym roku kadencji zacieramy ślady, drukujemy plakaty na reelekcje i wystawiamy niewinną twarz do lemingów. A lemingom niewiele trzeba, żeby stwierdzic, że "Krzystek to najlepszy kandydat"! Ciągłość władzy!!!!
      • net.wolf Re: Prezydent Krzystek wypadł na minus 16.11.10, 18:18
        Gość portalu: XXForEver napisał(a):

> Jakieś zaczadzone towarzystwo chyba idzie do tych wyborów. Nie, to nie pada des
        > zcz. To kandydaci okazuja "dobra wolę" i z cynicznym usmiechem plują miastu w t
        > warz.
        > Kadencja trwa 4 lata. Przez 3 lata urzadzamy siebie, rodzine, lobbystów i buduj
        > emy uklady. W czwartym roku kadencji zacieramy ślady, drukujemy plakaty na reel
        > ekcje i wystawiamy niewinną twarz do lemingów. A lemingom niewiele trzeba, żeby
        > stwierdzic, że "Krzystek to najlepszy kandydat"! Ciągłość władzy!!!!

Rozumiem, ze idealnym kandydatem na prezydenta będzie dla Ciebie ktoś kto ma tak samo lekceważący stosunek do Szczecinian jak Ty.
    • Gość: szczecinianin. Re: Prezydent Krzystek wypadł na minus IP: *.chello.pl 16.11.10, 11:58
      Prawo do organizacji regat to wygrał Jurczyk a zbędniak tylko wchodził po trapie !!!!
    • Gość: u2 zadziwiająca szczerość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.10, 15:32
      www.naszemiasto.stetinum.pl/pl/wiadomosci/polityka/Litwinski_Sytuacja_Szczecina_wymaga_pracy_zespolowej
    • paprykarz100 Prezydent Krzystek wypadł na minus 16.11.10, 16:39
      A JA ZAGLOSUJE NA KRZYSTKA!!! BO DLA MNIE COS SIE DZIEJE SKWERY DROGI BIUROWCE NIE JEST IDEALNY NAJLEPRZY Z TYCH WSZYSTKICH TANDECIAZY TYPU WIJAS ZAREMBA SZKODA SZCZECINA DLA OSZOLOMOW!!!
    • mouse_m Prezydent Krzystek wypadł na minus 16.11.10, 21:38
      Nim się oceni prezydenta Krzystka najpierw trzeba wiedzieć co taki prezydent może a czego nie może, za odpowiada on i jego służby.
      Odpowiada za przygotowanie gruntów pod zabudowę - a w Szczecinie się buduje i to dużo.
      Odpowiada za stan dróg miejskich - b. dużo jest w przebudowie lub zostało przebudowanych. Trzeba być ślepym by tego nie widzieć.
      Odpowiada za zieleń miejska - nie dość, że mamy wreszcie ogrodnika miejskiego, to kilka odnowionych całkowicie z ładną mała architektura zieleńców, ogrodów np. park im. Szczerskiej, Rożankę, placyk koło targowiska Manhattan, jeziorko na Gumieńcach tp.
      Szpital kolejowy, potem miejski - oddany za symboliczny grosz zakonnicom. Miasto nie dostało do garści pieniędzy za to - ale też nie nie ponosi kosztów utrzymania i eksploatacji tego obiektu, który nadal spełnia funkcje medyczne dla ludności. Odciąża budżet miasta z zachowaniem usług medycznych dla ludzi.
      Mamy nowy teatr dla dzieci, za chwile rusza budowa filharmonii. Wojewódzki Dom Sportów - zmodernizowany. Wreszcie ruszyła oczyszczalnia ścieków, od lat wrzód na tyłku miasta, Trwa renowacja cmentarza centralnego. Dworzec centralny sukcesywnie jest odnawiany. Kupiono nowe tramwaje.Uruchomiono Muzeum Techniki. Powoli pooprawia się estetykę bulwarów nadodrzańskich.
      Od lat nie robiło się tyle dobrego dla miasta na raz.
      I jeszcze jedno - wiele decyzji podejmuje rada miejska, zarząd miasta je wykonuje. Wiele pretensji adresowanych do prezydenta należy kierować do radnych.
      Teraz śródmieście. Szczecin nie ma centrum, taka jego uroda. Najbardziej reprezentacyjne są Wały Chrobrego, ale ich układ urbanistyczny wyklucza szaleństwa inwestycyjne.
      Miasto mogłoby być schludniejsze, to prawda, ale...
      To nie krasnoludki wjeżdżają samochodami na chodniki i je paskudzą benzyną i ropą, przy okazji demolując nawierzchnie i krawężniki i nie krasnoludki depczą trawniki, nie sprzątają po psach, rzucają butelki, puszki, pety i papiery dookoła, to nie krasnoludki obwieszają miasto reklamami,plakatami i banerami, ale przedsiębiorcy i politycy, mający swoich radnych w radzie miejskiej.
      Wystarczy pojechać na plac Żołnierza by naocznie zobaczyć, jak to wygląda. Koszmar.
      To radni postanowili o pomniku Anioła i muzeum przemian na placu między Bramą Królewską a kościółkiem świętych Piotra i Pawła, fundując szczecinianom na razie klepisko z drzewami a za kilka miesięcy betonowa pustynie i niesamowity kich urbanistyczny w tym pięknym miejscu Szczecina, zamiast stworzyć tam enklawę zieleni, bo newralgiczne skrzyżowania, potworne stężenie spalin a wokół zabytkowa architektura i ludzie, którzy to odczują ruiną czy to murów czy płuc. Ale radnym bardziej przemawiają do wyobraźni partykularne interesy partyjne niż racjonalne argumenty. Winien prezydent miasta? Nie! Winni radni i ich polityczne zaplecze.
      Mnie żaden kandydat na prezydenta miasta, poza ty,m nie lubianym ponoć Krzystkiem przekonał.Mając taka a nie inna radę miejska i tak potrafił Szczecin powoli zmieniać na piękniejszy, sprawniejszy i bardziej przyjazny ludziom.
      I dlatego akurat na niego zagłosuję.
      Natomiast pewien problem będę miała z wyborem radnych, ale chyba kogoś, moim zdaniem, kompetentnego i rozsądnego przede wszystkim wybiorę.
      Barwy partyjne są u mnie na II miejscu.
      Oczywiście mam uwagi krytyczne, bo nic nie jest idealne. Np. zachowanie kierowniczki wydziału oświaty i jej nieuczciwy stosunek do nauki religii mniejszości wyznaniowych, przez co zafundowała miastu konflikt z kościołami Rady Ekumenicznej - luterańskim i prawosławnym. Zupełnie niepotrzebny.
      Za pracę urzędu odpowiada prezydent i w tym przypadku zarobił u mnie minus.

• arachmida Prezydent Krzystek wypadł na minus 16.11.10, 23:11
      Średni nie znaczy nijaki. Ten średni zapoczatkował dużo zmian na lepsze w naszym mieście,m.in. remonty szkół, ulic, skwerów. Faktycznie trzeba być ślepym, żeby tego nie dostrzegać. Wolę więc sprawdzonego średniaka niż ładnego pewniaka z plakatów PO.
      • Gość: gość Prezydent Krzystek-kościołowi wypadł na plus IP: *.chello.pl 16.11.10, 23:47
        Chętnie obdarza krk włościami, nie swoimi :))) a jaki przy tym waleczny i czupurny.. szkoda że dla mieszkańców nie był takim dobrodziejem i nie zaniżał np. wartości ziemi, tylko był od początku taki pryncypialny, ceny miały być rynkowe, a są za Krzystka poyebane i sięgają już absurdu... szkoda że nic nie zrobił ze starym śródmieściem, który dalej wygląda jak opuszczony slums...

Ogólnie szkoda że w ogóle to przypadkowe coś było prezydentem... to jakas koszmarna pomyłka, no ale coż usłużny - do czasu - Nitras pomógł wygrźć Lubińską, jakoś Krzystek nigdy się nie wypowiedział na temat tego świństwa, najwyraźniej mu odpowiadało... mały człowiek z małym ..... rozumkiem. Pogonimy go w trakcie wyborów, niech spada.
    • nmakowska Prezydent Krzystek wypadł na minus 17.11.10, 23:27
      Inni chwalą naszego Prezydenta!! Doceńmy to w końcu, że Gospodarz NASZEGO KOCHANEGO MIASTA zasługuję na drugą kadencję. Pokazał wiele, zmienił wiele.. Dlatego też pozwólmy mu ZMIENIAĆ DALEJ!! Niezależny prezydent to dobry PREZYDENT!!

www.youtube.com/watch?v=scTULrS7ZuM
      www.youtube.com/watch?v=TMd2LNnGBN4
      www.youtube.com/watch?v=TvDD_qrWhi4
      Te miasta cały czas się rozwijają.. Czy nie chcemy aby nasze miasto też takie było!!
      Wybory w niedzielę i to od Ciebie zależą losy Szczecina.

www.youtube.com/watch?v=J1GZoW8g_rA
      • Gość: gość Re: Prezydent Krzystek wypadł na minus IP: *.pz3-nat.espol.com.pl 18.11.10, 23:18
        Pani Makowska, trzeba się z tym pogodzić - to był kiepski prezydent, który nie szanował wyborców, zrobił tyle co zrobiłby każdy inny prezydent, autobusy trzeba było i tak wymienić, basen, czy hala i tak by powstała, reszta to dobre wrażenie i dużo pieniędzy na reklamę tego człowieka.....
        może on i pani uwierzyliście że był dobry, ale my (a jest nas wielu) NIE....
        Ten człowiek dzisiaj mami wyborców, ale już niedługo jeśli wygra (Boże uchowaj ad tej zarazy!) zamknie się w swoim pałacu (UM) i będzie "działał" jak do tej pory.... :) i tyle go będzie Makowska widziała, a co spie... pszy to jego i nasze..........
        • Gość: marecki Re: Prezydent Krzystek wypadł na minus IP: *.pr1-nat.espol.com.pl 19.11.10, 12:25
          Widać, że pisałeś(aś) to z pianką na ustach.... a szkoda :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka