Dodaj do ulubionych

A ja napiszę coś kontrowersyjnego

17.11.10, 09:32
Czytam dzisiaj forum i widzę, że wreszcie zaczęto pisać o "geopolitycznych" skutkach wyboru poszczególnych kandydatów.
Pisze się też, kto będzie stał za kandydatami, gdy się ich wybierze.

Takie są typowania:
1. Litwiński = Nitras.
2. Krzystek = Dzięga i Balazs.
3. Wijas = Wieczorek.

Popatrzmy na te równania pod kontem naszych, szczecińskich interesów.

Ad.1.
W wątku o PŻM-ie słusznie zauważono, że Nitras, który miałby kierować Litwińskim, będzie dbał o Koszalin i gdańskie interesy. Jak cała Platforma. To pokazały trzy pierwsze lata rządów Piotra Krzystka, gdy Nitras miał jeszcze na tego prezydenta wpływ. Nic się więc nie zmieni, gdy prezydentem zostanie Litwiński.

Ad.2.
W wypadku Piotra Krzystka sprawa jest dość oczywista. W pierwszej kolejności obecny prezydent dba o interesy Kościoła Katolickiego. Myślę, że w to wierzy i nie widzi w tym niczego niewłaściwego. Będzie to robił nadal. Problem w tym, że nasz arcypasterz, to nie jest lokalny patriota, tylko nasłany z góry kasjer, którego zadaniem jest wydrenować to miasto ile się da. Pozostaje jeszcze sprawa Opus Dei. To globalna organizacja, której interesów nie pojmuję. Mam jednak nieodparte wrażenie, że OD kręci się też wokół polityków PO. To oznaczać może, że w wypadku wygranej Piotra Krzystka, wróci status quo sprzed 4 lat. Szczecin będzie znowu realizował politykę zgodną z interesami Kościoła i Gdańska.

Ad.3.
Tu właśnie zamierzam napisać coś niepopularnego. Platformersi i inni straszą wyborców Wieczorkiem, który nastanie, gdy wygra Wijas. Abstrahując od tego, że Dariusz Wieczorek widzi siebie raczej na stanowisku Wicemarszałka niż Wiceprezydenta, to przyjmę tę wersję wydarzeń jak założenie. Co się stanie, gdy Wieczorek zostanie Wiceprezydentem? Otóż moim zdaniem nie stanie się nic złego. Z punktu widzenia interesów Szczecina byłby to nawet ok. Wieczorek, jak wieść gminna niesie, jest niezwykle majętnym człowiekiem. Czyli kwestie korupcji, jakby nie wchodzą w grę. Trudno przypuszczać, żeby się Dariusz połakomił na jakieś drobniaki. Pytanie więc dlaczego Wieczorek tak prze do władzy? Moim zdaniem są dwa powody. Jeden to ludzka natura, drugi to ambicja. W wypadku Wieczorka oba te czynniki współgrają. Darek, że się spoufalę, uwielbia władzę. To jego hobby. Raz już tej władzy posmakował, ale mu ten cukierek zabrano w niewyszukany sposób. Pała więc żądzą pokazania światu, że jest na prawdę wartościowym człowiekiem. Że nie jest "koperta", czy "5 milionów".
Pytanie więc, czy w interesie Miasta nie leży by taki człowiek, któremu trudno odmówić kompetencji, nawet gdy się go nie znosi, sprawował funkcję wiceprezydenta?
Paradoksalnie to on gwarantowałby uczciwość, moim zdaniem nawet przesadną. A przy tym kierowałby się wyłącznie interesem Szczecina nie oglądając się na Koszalin i Gdańsk. Miałby nad sobą szczecinianina Wijasa w roli przełożonego, który go może w każdej chwili usunąć. Z drugiej strony miałby nad sobą partię czysto szczecińską. Z Napieralskim w Warszawie i Kęsikiem, który by ma na ręce patrzył. Układ niemal idealny dla Szczecina. A wiedzą to nawet najzagorzalsi przeciwnicy wieczorka, że gracz to nie lada. Tyle tylko, że w SLD z chłoptasiów w krótkich majtkach , których 10 lat temu Darek ogrywał jak chciał, wyrośli równi mu gracze. A to, powtarzam, układ bardzo odpowiedni.

Zanim po mnie POjedziecie, przemyślcie.

Obserwuj wątek
    • hsps "Wieczorek, jak wieść gminna niesie,... 17.11.10, 09:39
      jest niezwykle majętnym człowiekiem" - bo oczywiscie pracowal w pocie czola przez ostatnie 20 lat :)
      • Gość: ex Re: "Wieczorek, jak wieść gminna niesie,... IP: *.chello.pl 17.11.10, 09:47
        a zaczynał jako lektor w KW PZPR
        działacz o dłuuuuuuuuuugim stażu zepsuje powietrze od razu
      • hsps "Trudno przypuszczać, żeby się Dariusz połakomił.. 17.11.10, 09:53
        na jakieś drobniaki." - dlaczego? Pomijam abstrakcyjnosc argumentu samego w sobie "nie bojcie sie, on juz nie bedzie wiecej kradl". Dlaczego przyjmujesz, ze jest jakas granica w checi pomnazania majatku? Z przedstawionego zdania wynika, ze nie polakomi sie na "drobniaki" czyli co? Mamy zaryzykowac, ze polakomi sie na wielki przekret? Dziwnych argumentow uzywasz. Szkoda, ze stawiasz swoich towarzyszy w niezbyt pozytywnym swietle, myslalem, ze ich lubisz i cenisz.
        • xyz-xyz Re: "Trudno przypuszczać, żeby się Dariusz połako 17.11.10, 10:18
          Każdy będzie moje słowa interpretował, jak chce. Zwróć uwagę, że przyjąłem pewne założenia wynikające z "gminnych wieści". Druga sprawa, to taka, że ludzi nieprzekupnych nie ma. Niektórych, najuczciwszych można ogłupić mirażami, które dla innych będą śmiesznostką. To, że "się nie pokusi na drobniaki" oznacza, że nigdy nie zaryzykuje utraty twarzy. Wie co to oznacza. Przez ostatnie 10 lat dostawał cięgi. Zawinione, czy nie, togo nie rozstrzygniemy. Z całą pewnością kolejnej szansy nie dostałby już nigdy więcej. I myślę, że on sobie zdaje sprawę, że jemu nie uszłoby na sucho, to czego u innych nawet by nie zauważono.

A to kogo lubię i cenię, pozostawię dla siebie.
          • hsps Twoj sposob rozumowania troche mnie rozbawil. 17.11.10, 10:27
            Przyjmujesz "pewne zalozenia" i dyskutujesz o nich jako o pewnikach. Ja tylko pytam skad PEWNOSC, ze W. nie polakomi sie na "drobniaki"? To TYLKO Twoje zalozenie. Skad wiesz jaka wartosc ma jego "twarz"? Ze boi sie ja utracic to tez Twoje zalozenie. (pomijam fakt, ze trudno utracic cos nieistniejacego) Jesli wiec pominac "przyjete" przez Ciebie aksjomaty o pieniadzach i honorze :) pana W. to pozostaly wywod nie ma sensu.
            • xyz-xyz Miło, ze poprawiłem ci nastrój. 17.11.10, 10:33
              Może gdybyś na chwilę wyłączył własne uprzedzenia i nie przyjmował własnych aksjomatów, zrozumiałbyś z tego tekstu nieco więcej.

Może więc napisze specjalnie dla ciebie bardzo łopatologicznie:

Człowiek, któremu przypięto łatkę łapówkarza, będzie niezwykle dbały o przejrzystość reguł. To chyba nie jest takie skomplikowane?
              • hsps Re: Miło, ze poprawiłem ci nastrój. 17.11.10, 10:46
                "Człowiek, któremu przypięto łatkę łapówkarza, będzie niezwykle dbały o przejrzystość reguł."
                ????????????????
                Sam to wymysliles czy ktos podpowiedzial? To jest czyste gdybanie. Zyczeniowe podejscie do tematu. Nie ma dowodu na to co mowisz. Praktycy z doswiadczeniem mowia: ludzie, ktorzy sie sparzyli (przyjmuje wrecz Twoje karkolomne zalozenie o przypieciu latki) zazwyczaj unikaja ognia. czyli w tym wypadku unikaja polityki. To chyba nie jest takie skomplikowane?
                I wcale nie jest to "specjalnie dla ciebie bardzo łopatologicznie" :)
                • xyz-xyz Re: Miło, ze poprawiłem ci nastrój. 17.11.10, 10:51
                  Jest to takie samo gdybanie, jak twoje. I w zasadzie nudzi mnie ta sofistyka. Jesteś inteligentnym rozmówcą, więc wiesz, że nie idzie tu o walory Dariusza, tylko o absurdalne sugestie, że Dariusz będzie stał za Wijasem. A jeśli chcesz sobie popisać o przywarach Wieczorka, to sobie załóż wątek. Poprzekomarzamy się w tej materii.
                  • hsps Mowiac wprost, chciales pokazac, ze Wijjas 17.11.10, 11:02
                    nie taki straszny bo Dariusz w ogole za nim nie stoi. Szkoda, ze argumenty tego typu wyplywaja z czysto partyjnego sposobu dzialania i myslenia (ktos sie musi pod kogos podwiesic). Szczecinianie zasluzyli sobie na kandydata, ktorego wybiora bo jest dobry, a nie na takiego za ktorym okreslone osby NIE STOJA. Ocenianie i realizowanie polityki lokalnej w ten sposob to jedyna przyczyna upadku miasta. Partie powinny sie troche zastanowic (to moja wersja myslenia zyczeniowego, wiem doskonale, ze partia nie czlowiek wiec nie mysli i nie czuje).
                    Niedziela pokaze co nieco.
                    • Gość: XYZ Re: Mowiac wprost, prawie trafiłeś:) IP: *.chello.pl 17.11.10, 12:18
                      Szczecinianie zasluzyli sobie na kandydata, ktorego wybi
                      > ora bo jest dobry, a nie na takiego za ktorym okreslone osby NIE STOJA.

I o to chodzi:) Wreszcie zrozumiałeś. Jędrzej jest dobrym kandydatem, bo jest kompetentny i żaden Wieczorek za nim nie stoi, wbrew temu co wypisują tu sztabowcy Krzystka i Litwińskiego.
                      • hsps Niestety nie zrozumiales co napisalem. 17.11.10, 15:26
                        W kazdej partii zawsze ktos za kims stoi - uklady i ukladziki sa wszechwladne. Kompetencje sa sprawa drugo- lub trzeciorzedna. Wobec tego za Wijasem nie stoi Wieczorek, ale stoi ktos inny (kto, to nie wiem, tu padaly inne nazwiska). I o tym systemie pisalem. Ze partie poprzez swoja "filozofie" zaprzepaszczaja szanse na wybranie kogos rozsadnego.
                        • xyz-xyz Re: Niestety nie zrozumiales co napisalem. 18.11.10, 09:46
                          Głupie gadanie wylansowane kilka lat temu przez Platformę Obywatelską. Przypomnij sobie od kiedy media zaczęły wciskać Polakom w głowę, że partie to samo zło. Kiedy powstała Platforma Obywatelska. Przez pewien czas niebędąca partią. Ale miliony budżetowych dotacji przekonały cwaniaków z PO, że jednak partie są ok. I PO została partią. Ale w świadomości wielu ludzi, to wciąż "nieopartia". Stąd billboardy z Tuskiem "nie róbmy polityki".
                          Ciekawe, że w tzw. starych demokracjach, jakoś nikt nie szuka na siłę innych rozwiązań i partie są tam wciąż ok.
                          • hsps Nadal przekrecasz moje slowa. W ktorym miejscu 18.11.10, 14:17
                            napisalem, ze partie sa zle? Napisalem, ze partie sa zle jesli zabieraja sie za kierowanie samorzadami bo nie realizuja celow lokalnych, nie utozsamiaja sie z lokalna spolecznoscia bedac zapatrzonym w kierownictwo w Warszawce. W starych demokracjach, radze przyjrzec sie kilku sasiadom, partie sa ok na poziomie krajowym. Na poziomie samorzadu lokalnego odgrywaja zdecydowanie mniejsza role. I o tym pisalem, a nie jak sugerujeszm, ze partie sa beee.
                            Powoli przekonuje sie, ze jestes konsekwentny w ... swojej pracy partyjnej. Samodzielnosc Twojego myslenia ogranicza sie niestety do zonglowania kilkoma argumentami z zeszytu agitatora. Nigdy nie bylem zwolennikiem jakiejkolwiek partii i nie bede. Istnienie takich ludzi wybija was z rownowagi bo argumenty opierajace sie tylko i wylacznie na relacjach miedzy- lub wewnatrzpartyjnych nie znajduja zastosowania. Jak bedziecie codzienne zycie dalej sprowadzac tylko i wylacznie do gierek typu kto za kim stoi i ze wszystko jest tylko wielka rozgrywka roznych partii, spiskow i PR, to sie ... zdziwicie. Bedzie coraz wiecej Ryszardow C. Sami krecicie bicz na siebie.
                            Zycze milego dnia, sukcesow w "podwieszaniu sie" i napewno nie do nastepnego razu.
                            • xyz-xyz Re: Nadal przekrecasz moje slowa. W ktorym miejsc 18.11.10, 19:21

> W ktorym miejsc napisalem, ze partie sa zle?

Tu:)

Napisalem, ze partie sa zle jesli zabieraja sie za
                              > kierowanie samorzadami bo nie realizuja celow lokalnych, nie utozsamiaja sie z
                              > lokalna spolecznoscia bedac zapatrzonym w kierownictwo w Warszawce.

Niczego nie przekręcam.:)
    • Gość: floating in space A ja napiszę coś kontrowersyjnego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.10, 09:51
      Ta analiza .. to nic kontrowersyjnego.. wręcz tchnie nudą! W każdej partii (czarnej, bialej, czerwonej, zielonej) służy się tak samo, każda dąży do władzy, każda zwalcza niezależność!
      Socjologicznie .. to zmierzanie tą sama droga co wszyscy prowadzi nas donikąd! Jedynie, posiadane, własne wartości, czynia nas ludźmi godnymi uwagi.

Żaden z kandydatów prócz niezależnych, w kampanii nie pokazali żadnych własnych wartości.
    • bru.ner Re: A ja napiszę coś kontrowersyjnego 17.11.10, 09:53

Koleszko kompetentny.... od razu widać żeś sympatyk SLD ale nic......

Litwa to bardziej Gaweł,
      co do Krzystka zgoda
      Wijas to Napieralki, nie Wieczorek

Wieczorek nie był by vice - prezydentem u Wijasa, na głowę upadłeś.
      Owszem to polityczny wyga, jednak zdaje sobie sprawę że po wszystkich aferach, nagonkach jego kariera w mieście jest raczej skończona, zresztą myślę, że miasto już go nie rajcuje.
      Wieczorek startuje do sejmiku ale w myślach ma już przyszłoroczne wybory parlamentarne. Co do majętności... nie zaglądałeś mu na konto... Od kilku lat jest doradcą w Eneii przedtem był jej prezesem... pewnie nie zarabia mało

xyz-xyz napisał:

> Czytam dzisiaj forum i widzę, że wreszcie zaczęto pisać o "geopolitycznych" sku
      > tkach wyboru poszczególnych kandydatów.
      > Pisze się też, kto będzie stał za kandydatami, gdy się ich wybierze.
      >
      > Takie są typowania:
      > 1. Litwiński = Nitras.
      > 2. Krzystek = Dzięga i Balazs.
      > 3. Wijas = Wieczorek.
      >
      > Popatrzmy na te równania pod kontem naszych, szczecińskich interesów.
      >
      > Ad.1.

>
      > Ad.2.

>
      > Ad.3.
      > Tu właśnie zamierzam napisać coś niepopularnego. Platformersi i inni straszą wy
      > borców Wieczorkiem, który nastanie, gdy wygra Wijas. Abstrahując od tego, że Da
      > riusz Wieczorek widzi siebie raczej na stanowisku Wicemarszałka niż Wiceprezyde
      > nta, to przyjmę tę wersję wydarzeń jak założenie. Co się stanie, gdy Wieczorek
      > zostanie Wiceprezydentem? Otóż moim zdaniem nie stanie się nic złego. Z punktu
      > widzenia interesów Szczecina byłby to nawet ok. Wieczorek, jak wieść gminna nie
      > sie, jest niezwykle majętnym człowiekiem. Czyli kwestie korupcji, jakby nie wch
      > odzą w grę. Trudno przypuszczać, żeby się Dariusz połakomił na jakieś drobniaki
      > . Pytanie więc dlaczego Wieczorek tak prze do władzy? Moim zdaniem są dwa powod
      > y. Jeden to ludzka natura, drugi to ambicja. W wypadku Wieczorka oba te czynnik
      > i współgrają. Darek, że się spoufalę, uwielbia władzę. To jego hobby. Raz już t
      > ej władzy posmakował, ale mu ten cukierek zabrano w niewyszukany sposób. Pała w
      > ięc żądzą pokazania światu, że jest na prawdę wartościowym człowiekiem. Że nie
      > jest "koperta", czy "5 milionów".
      > Pytanie więc, czy w interesie Miasta nie leży by taki człowiek, któremu trudno
      > odmówić kompetencji, nawet gdy się go nie znosi, sprawował funkcję wiceprezyden
      > ta?
      > Paradoksalnie to on gwarantowałby uczciwość, moim zdaniem nawet przesadną. A pr
      > zy tym kierowałby się wyłącznie interesem Szczecina nie oglądając się na Koszal
      > in i Gdańsk. Miałby nad sobą szczecinianina Wijasa w roli przełożonego, który g
      > o może w każdej chwili usunąć. Z drugiej strony miałby nad sobą partię czysto s
      > zczecińską. Z Napieralskim w Warszawie i Kęsikiem, który by ma na ręce patrzył.
      > Układ niemal idealny dla Szczecina. A wiedzą to nawet najzagorzalsi przeciwnic
      > y wieczorka, że gracz to nie lada. Tyle tylko, że w SLD z chłoptasiów w krótkic
      > h majtkach , których 10 lat temu Darek ogrywał jak chciał, wyrośli równi mu gra
      > cze. A to, powtarzam, układ bardzo odpowiedni.
      >
      > Zanim po mnie POjedziecie, przemyślcie.
      >
      • xyz-xyz Re: A ja napiszę coś kontrowersyjnego 17.11.10, 10:23
        Wijas to Napieralki, nie Wieczorek

No cóż, ja to głoszę wszem i wobec. Ten post, to po prostu przewrotna odpowiedź dla tych, którzy ciągle straszą, że Wijas = Wieczorek. Wiem też, że Dariusz mierzy w Województwo. To żadna tajemnica. Obalam pewne mity:)
        A że jestem sympatykiem SLD? Żadna to tajemnica.
    • Gość: SromotnikBezwstydn Dobra analiza,słuszne wnioski. IP: *.static.espol.com.pl 17.11.10, 09:57
      Krzystek - darczyńca czarnoksięzników juz u mnie od dawna jest przegrany.
      Nitras wraz ze swoimi klakierami-nie dorósł do rządzenia w Szczecinie.
      Natomiast opcja wijas-Wieczorek jest dla miasta optymalna .
      Ale :"net Hercules contra plures..."!
    • Gość: gosc Re: A ja napiszę coś kontrowersyjnego IP: *.chello.pl 17.11.10, 10:37
      xyz-xyz napisał:

> Czytam dzisiaj forum i widzę, że wreszcie zaczęto pisać o "geopolitycznych" sku
      > tkach wyboru poszczególnych kandydatów.
      > Pisze się też, kto będzie stał za kandydatami, gdy się ich wybierze.
      >
      > Takie są typowania:
      > 1. Litwiński = Nitras.
      > 2. Krzystek = Dzięga i Balazs.
      > 3. Wijas = Wieczorek.

Fszystko to świenta prawda... tylko nr tszy tszeba rosszeżyć...

3. Wijas = Wieczorek i Wenderlich

Uzasadnienie:
      Wieczorek jest ocxzywistom oczywistościom.... a Wenderlich, tan najbardziej śliski ze śliskich warszafskich sld-manuf aż sam tu sioem kopnoł do Szczecina, by pokazac siem razem z tramsformersem (garnitór, sznyt etc.) Wijasem.. i postanowił nas zabić śmiechem na poczontek, że sld ma całom masem fahofcuf w Szczecinie do sprawowania waaadzy ...
      bu ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha h aha ha ha ha ha ha ha ha...

Brzmiało top tak samo zabawnie jak Tusk który popierał Kszystka w Szczecinie muwionc że Szczecin jest przykładem i wzorem rozwoju dla cauej Polski...

Słowo polityk = SUPER KŁAMCA
      • xyz-xyz Re: A ja napiszę coś kontrowersyjnego 17.11.10, 10:40
        Tyle czasu poświeciłeś na naklikanie tego postu bez treści. Podziw bierze:)

Wczoraj w Szczecinie była prof. Senyszyn i też wspierała Wijasa. Dopisz do listy.
        • ppiioo33 Re: A ja napiszę coś kontrowersyjnego 17.11.10, 10:51
          jak byś mi napisał ze Pan wieczorek prowadził wielka firmę i ciężko się dorabiał to nie był bym przeciwko... a nawet popierał takich kandydatów mocno... jednak nie jest tak... naczelna zasadą ekonomi jest że w krótkim okresie wszyscy stawiają na zysk więc niewiele oczekuje od kandydatów SLD

jednak te wybory pokazują jakie cieniutkie są nasze struktury partyjne

znane twarze, bez ikry, pomysłów lub ludzie znikąd....

• Gość: gość Re: A ja napiszę coś kontrowersyjnego IP: *.chello.pl 17.11.10, 11:32
          xyz-xyz napisał:

> Tyle czasu poświeciłeś na naklikanie tego postu bez treści. Podziw bierze:)
          >
          > Wczoraj w Szczecinie była prof. Senyszyn i też wspierała Wijasa. Dopisz do list
          > y.

Moje klikanie przy tfoim to mały pikuś.. ty to dopiero pyerdolisz, nie gorzej niż zed... a w klikaniu trudno cie przegonić.. widac służba dla partii daje kopa albo.... dadzą kopa
          • Gość: XYZ Re: A ja napiszę coś kontrowersyjnego IP: *.chello.pl 17.11.10, 12:21
            widac służba dla partii daje kopa
            > albo.... dadzą kopa

Masz bardzo ograniczony horyzont myśli. Wszystkich oceniasz własną miarą.
            • Gość: gość Re: A ja napiszę coś kontrowersyjnego IP: *.chello.pl 17.11.10, 19:39
              Gość portalu: XYZ napisał(a):

> widac służba dla partii daje kopa
              > > albo.... dadzą kopa
              >
              > Masz bardzo ograniczony horyzont myśli. Wszystkich oceniasz własną miarą.

Tiaaa, oceniam własna miarą podobnie jak Rysio Kalisz... jemu też dowalisz?
              • xyz-xyz Re: A ja napiszę coś kontrowersyjnego 18.11.10, 09:49

Tiaaa, oceniam własna miarą podobnie jak Rysio Kalisz... jemu też dowalisz?

Ja nikomu nie dowalam. To twoje zajęcie.
                • Gość: gość Re: A ja napiszę coś kontrowersyjnego IP: *.chello.pl 18.11.10, 18:28
                  xyz-xyz napisał:

>
                  > Ja nikomu nie dowalam. To twoje zajęcie.

Obłudny cyniku... a pamiętasz blachary? Wyjątkowo elegnackie niedoyebywanie nikomu, nieprawdaż?!

Nie musisz nikomu dowalać, czerwone psy same zaczynają się zagryzać.. ku uciesze publiczności i zgorszeniu zwolenników lewicy, którą SLD nie jest i nie była ani tez nigdy nie będzie... ale sld będzie dalej produkowała napieralskich, wijasów, wieczorków, olinuf i innych palantów udających lewicę, jak np. zabawnego i obłudnego Olejniczaka...
                  • xyz-xyz Re: A ja napiszę coś kontrowersyjnego 18.11.10, 19:29

> Obłudny cyniku... a pamiętasz blachary?

Tak, pamiętam doskonale. Przypomnę tobie:

"teraz trzymaj kciuki za Wijasa, jak wygra to możesz wziąść se jakąś siuśmajtkę na randkę po wyborach - zemdleje z wrażenia i będziesz sam jak Olek Wielki"

"i kark w bmw-icy ma wqrwa na cały dzień :))) panna obok mokra od moczu i wciśnięta w siedzenie, już nie będzie siem broniła - jest Tfoja na zawsze, jak baba cezara"

To twoje słowa.
                    • Gość: gość Re: A ja napiszę coś kontrowersyjnego IP: *.chello.pl 18.11.10, 23:03
                      Tylko ty się masz za lewicowca, przypomnij sobie jak pojechałeś cieciu po blacharach.. masz moc empatii w sobie co? Cynik... udający lewicę. Wszyscy tacy właśnie jesteście.
                      • xyz-xyz Re: A ja napiszę coś kontrowersyjnego 19.11.10, 09:11
                        Nie napinaj się tak, bo ci żyłka pęknie i będzie ci źle. Widzisz ile mam w sobie lewicowej empatii?:)))))
                        • Gość: gość Re: A ja napiszę coś kontrowersyjnego IP: *.chello.pl 19.11.10, 10:03
                          Ty nie masz empatii tylko masz sieczkę sld-owską w głowie co mnie nie dziwi :)))
                          • xyz-xyz Re: A ja napiszę coś kontrowersyjnego 19.11.10, 10:12
                            Mógłbyś być zabawny, a jesteś prostacki. Szkoda.
    • ajpitoajpi12 Re: A ja napiszę coś kontrowersyjnego 17.11.10, 12:41
      "... Pozostaje jeszcze sprawa Opus Dei. To globalna organizacja, której interesów nie pojmuję. Mam jednak nieodparte wrażenie, że OD kręci się też wokół polityków PO. To oznaczać może, że w wypadku wygranej Piotra Krzystka, wróci status quo s..."
      może to:Matthias Mettner - Katolicka Mafia. wyd.interart W-wa 1995
    • whiteentrance Re: A ja napiszę coś kontrowersyjnego 17.11.10, 13:22
      xyz-xyz napisał:

(...)> Ad.3.
      > (...) Co się stanie, gdy Wieczorek
      > zostanie Wiceprezydentem? Otóż moim zdaniem nie stanie się nic złego. Z punktu
      > widzenia interesów Szczecina byłby to nawet ok. (...) to on gwarantowałby uczciwość, moim zdaniem nawet przesadną. A pr
      > zy tym kierowałby się wyłącznie interesem Szczecina (...) A wiedzą to nawet najzagorzalsi przeciwnic
      > y wieczorka, że gracz to nie lada. Tyle tylko, że w SLD z chłoptasiów w krótkic
      > h majtkach , których 10 lat temu Darek ogrywał jak chciał, wyrośli równi mu gra
      (...)

Aleś wymużdżył. Xyz! Przyznaj się - coś dzisiaj jarałeś. Albo jakieś tabletki zażyłeś.
      • Gość: z a Bartolomeo gdzie? zapomnian? IP: 46.112.17.* 17.11.10, 14:14
        Nie zapominajcie o Bartolomeo, on pokaże w niedzielę co potrafi. I jego ludzie takoz

Bedzie wesoluśko
      • xyz-xyz Re: A ja napiszę coś kontrowersyjnego 18.11.10, 09:50
        Aleś wymużdżył. Xyz! Przyznaj się - coś dzisiaj jarałeś. Albo jakieś tabletki z
        > ażyłeś.

Od koncertu chodzę oszołomiony;)))
    • zed.1 Jak cie nie zlapali za reke to wyciagasz ja po 17.11.10, 18:00
      Po więcej. Zgodnie z ta zasada wieczorek, ktoremu uszlo na sucho zerwanie razem z marianem umowy z niemcami i 10mln odszkodowania teraz bedzie jeszcze chetniej mogl powodowac straty i robic nierozwazne kroki. Bo kto go skarze skoro te sprawy legna w gruzach?

A argumentow majatkowy uwazam za slaby bo wladza jest kapitalem samym w sobie. Bardzo waznym kapitalem w sld, tym wiekszym o ile rozleglejszym. Beda w sejmiku a jednocześnie kierujac prezydentem taki kapital robi sie ogromny. To wiele stolkow, wplywow, obdarowanych ludzi i wplyw na wszystko.
      • exman Re: Jak cie nie zlapali za reke to wyciagasz ja p 17.11.10, 19:53
        zed.1 napisał:

>
        > A argumentow majatkowy uwazam za slaby bo wladza jest kapitalem samym w sobie.
        > Bardzo waznym kapitalem w sld, tym wiekszym o ile rozleglejszym. Beda w sejmiku
        > a jednocześnie kierujac prezydentem taki kapital robi sie ogromny. To wiele st
        > olkow, wplywow, obdarowanych ludzi i wplyw na wszystko.

Zamiast SLD, Kropka w kropkę wymaluj - szczecińskie PO :)
        • zed.1 Re: Jak cie nie zlapali za reke to wyciagasz ja p 18.11.10, 07:29
          Kazda partia sie degeneruje po jakims czasie. Tym bardziej jak nie ma w niej zmian.
          • Gość: gość Re: Jak cie nie zlapali za reke to wyciagasz ja p IP: *.chello.pl 18.11.10, 09:34
            zed.1 napisał:

> Kazda partia sie degeneruje po jakims czasie. Tym bardziej jak nie ma w niej zm
            > ian.

Błąd merytoryczny.... nie po czasie, ale OD RAZU... degeneruje się nie czekając na nic, nie czekając nawet na czas :)))
    • aysy.1 wierzyć się nie chce 17.11.10, 18:02
      coś ty tu zyz nawypisywał. ty naprawdę tak uważasz ?
      >Z punktu widzenia interesów Szczecina byłby to nawet ok.
      przecież w skutek m.in jego decyzji zapłaciliśmy miliony odszkodowania za wycofanie się z zobowiązania sprzedaży nieruchmości przy Mieszka I
      > Wieczorek, jak wieść gminna niesie, jest niezwykle majętnym człowiekiem.......
      >Trudno przypuszczać, żeby się Dariusz połakomił na jakieś drobniaki.
      absolutnie prawda :)
    • Gość: XXForEver Re: A ja napiszę coś kontrowersyjnego IP: 62.69.221.* 17.11.10, 21:41
      Wzruszająca forma piaru. Wieczorek to po prostu fajny gość.
      XYZ - leć do urny, już dzisiaj zaklep kolejke, pewnie beda tłumy, leć. głosuj, głosuj!!!
      Ale nie pisz takich rewelacji forumowiczów. Nie traktuj nas jak uposledzonych intelektualnie, którym trzeba wskazać drogę. Jedynie słuszną.
    • Gość: Vlad.H. Re: A ja napiszę coś kontrowersyjnego IP: *.cable.quicknet.nl 17.11.10, 22:05
      > nta, to przyjmę tę wersję wydarzeń jak założenie. Co się stanie, gdy Wieczorek
      > widzenia interesów Szczecina byłby to nawet ok. Wieczorek, jak wieść gminna nie
      > sie, jest niezwykle majętnym człowiekiem. Czyli kwestie korupcji, jakby nie wch
      > odzą w grę. Trudno przypuszczać, żeby się Dariusz połakomił na jakieś drobniaki

Nie tacy bogaczej ajk Wieczorek lakomili sie na drobne - po prostu to kwestia mentalnosci - z kasa jak z wladza - jak sie ma jej troche to chce wiecej a jak sie ma wiecej to chce sie jeszcze wiecej - to niekonczaca sie spirala eskalacji - tak maja slabi ludzie.

> . Pytanie więc dlaczego Wieczorek tak prze do władzy? Moim zdaniem są dwa powod
      > y. Jeden to ludzka natura, drugi to ambicja. W wypadku Wieczorka oba te czynnik
      > i współgrają. Darek, że się spoufalę, uwielbia władzę. To jego hobby. Raz już t
      > ej władzy posmakował, ale mu ten cukierek zabrano w niewyszukany sposób. Pała w
      > ięc żądzą pokazania światu, że jest na prawdę wartościowym człowiekiem. Że nie
      > jest "koperta", czy "5 milionów".

kolekcjoner waldzy a wiec i kasy - kasa i wladza to nierozlaczne byty - jak dwie strony tej samej monety...
      Poza tym pamietac nalezy ze Wiecozrek ma karku kolejna sprawe w sadzie o odszkodowanie dla miasta - te kilka milionow nawet dla osoby tak majetnej jak Wieczorek cos znacza.
      Moge wiec zalozyc ze wladza jest po to by zarobic kase i by kasy nie placic.

> Pytanie więc, czy w interesie Miasta nie leży by taki człowiek, któremu trudno
      > odmówić kompetencji, nawet gdy się go nie znosi, sprawował funkcję wiceprezyden
      > ta?
      > Paradoksalnie to on gwarantowałby uczciwość, moim zdaniem nawet przesadną. A pr
      > zy tym kierowałby się wyłącznie interesem Szczecina nie oglądając się na Koszal
      > in i Gdańsk. Miałby nad sobą szczecinianina Wijasa w roli przełożonego, który g
      > o może w każdej chwili usunąć. Z drugiej strony miałby nad sobą partię czysto s
      > zczecińską. Z Napieralskim w Warszawie i Kęsikiem, który by ma na ręce patrzył.
      > Układ niemal idealny dla Szczecina. A wiedzą to nawet najzagorzalsi przeciwnic

Nie watpie ze odpowiedni - zawsz e jaks uklad bedzie dla kogos odpowiedni - tyle ze SLD nie gwarantuje niczego - odszekiwanie naKosciol zaczeliscie dopiero teraz bo mzona zbic kilka unktow i to wszystko - partia lewicowa ktora nigdy nie miala kontaktu ze swoim teoretycznie elektoratem... - pomine milczeniem ze zalozenia ktore tutaj poczyniles sa czysta spekulacja i jak ci juz napisano raczej probujesz z gory udowodnic ze te zalozenia sa poprawne choc w rzeczywoistosci oparte sa na twoich preferencjach partyjnych...
    • nmakowska Re: A ja napiszę coś kontrowersyjnego 17.11.10, 23:27
      Inni chwalą naszego Prezydenta!! Doceńmy to w końcu, że Gospodarz NASZEGO KOCHANEGO MIASTA zasługuję na drugą kadencję. Pokazał wiele, zmienił wiele.. Dlatego też pozwólmy mu ZMIENIAĆ DALEJ!! Niezależny prezydent to dobry PREZYDENT!!

www.youtube.com/watch?v=scTULrS7ZuM
      www.youtube.com/watch?v=TMd2LNnGBN4
      www.youtube.com/watch?v=TvDD_qrWhi4
      Te miasta cały czas się rozwijają.. Czy nie chcemy aby nasze miasto też takie było!!
      Wybory w niedzielę i to od Ciebie zależą losy Szczecina.

www.youtube.com/watch?v=J1GZoW8g_rA
      • aysy.1 nie zamknęli wszystkich sklepów z dopalaczami ? 18.11.10, 05:56
        makowska. byłaś przed chwilą w sklepie z dopalaczami czy w sztabie wyborczym krzystka? krzystek jest na szarym końcu rankingu prezydentów miast Polskich opublikowanym w wyborczej. tylko trzech prezydentów w tym rankingu ma ujemne saldo ocen i jednym z nich jest krzystek.
      • Gość: Vlad.H. Re: A ja napiszę coś kontrowersyjnego IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 18.11.10, 08:32
        Krzystek nie jest jak prezydenci tych innych miast - to oszust i czlowiek ktory probowal zawlaszczyzc majatek gminy - nie mozna tego nazwac kradzieza tylko dlatego ze prawo nie uzywa terminu kradziez na okrteslenie zawlaszczenia nieruchomosci.
        • hakuna07 Re: A ja napiszę coś kontrowersyjnego 18.11.10, 09:00
          Gość portalu: Vlad.H. napisał(a):

> Krzystek nie jest jak prezydenci tych innych miast - to oszust i czlowiek ktory
          > probowal zawlaszczyzc majatek gminy - nie mozna tego nazwac kradzieza tylko dl
          > atego ze prawo nie uzywa terminu kradziez na okrteslenie zawlaszczenia nierucho
          > mosci.
          No tak, Pitera mówiła (sama święta Pitera), że przestępstwa nie popełnił. Nitras mówi że oszukał jego łaskawe serce i wszystkich mieszkańców Szczecina, a Krzystek? Krzystek ma dobre samopoczucie, nam ciężko zapomnieć taki przekręt prawny (mówiąc eufemistycznie) i chyba za mało się starał w tym kierunku ale... po jaką cholerę stawiacie na partyjniactwo. W zasadzie mam wrażenie że tu nie chodzi o merytoryczną ocenę dowolnego kandydata.Tu wylewa się osobiste pomyje, taki produkt zjebanej kariery lub zawiedzionej ambicji. Bez sensu, bez treści i byle komuś dowalić.
          • anika31 Re: A ja napiszę coś kontrowersyjnego 18.11.10, 14:40
            XYZ - od dawna wiadomo, że jesteś zwolennikiem "czerwonych" więc rozumiem poparcie dla niejakiego Wijasa, a swoją drogą nadal pobiera pensiąrkę z Książnicy? Pan Wieczorek jak i inni politycy z każdego ugrupowania świadczą o tym, ze na polityce można się dorobić i to całkiem przyzwoicie. Więc nie ma co się podniecać faktami oczywistymi.
            Przyznam się że zadziewające jest poparcie dla p. Krzystka, jako osoba bezpartyjna nie bedzie miał poparcia w Radzie czyli przez cała kadencję będzie udowadniał ze nic nie może zrobić ponieważ Rada go blokuje. Biorąc pod uwagę właśnie mijający okres jego rządów taki scenariusz dla tego Pana jest wprost wymarzony. Niestety nie zauważyłam aby był zdolny do realizowania jakichkolwiek zamierzeń i planów poza dzieleniem majątku miasta pomiędzy podmioty wcale z tym miastem niezwiązane.
            Dostała ostatnio broszurę wyborczą p. Litwińskiego - wyjątkowo zgrabnie wydana. Jako zwykły mieszkaniec i płatnik podatków (czyli pensji płaconych z budżetu), odbierałam tego posła jako osobę niezależną i mającą swoje sądy. Jeśli się mylę to proszę o komentarz osób bardziej zorientowanych. Wybory w niedzielę ja jestem w kropce. Na lewicę nie głosuję dla zasady.
            Co do kandydatów na Radnych wole się nie wypowiadać, co to za ludzie i skąd się wzięli, PO niedługo zacznie wystawiać kandydatów z przedszkola, bo niektórzy już teraz wyglądają jakby właśnie kończyli gimnazjum, PIS jakoś w Szczecinie pod wodza Joachima nie wzbudza zaufaania, PSL :) ...
            • xyz-xyz Re: A ja napiszę coś kontrowersyjnego 19.11.10, 09:13
              Wywołujesz mnie do tablicy, a potem piszesz tak:

Na lewicę nie głosuję dla zasady.

No to po co mam się produkować?
        • zed.1 Re: A ja napiszę coś kontrowersyjnego 18.11.10, 18:32
          prawo tez nie nazywa przyznania majatku zawlaszczeniem wiec nie uzywaj tego terminu.
          • Gość: Vlad.H. Re: A ja napiszę coś kontrowersyjnego IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 18.11.10, 21:33
            sam sobie przyznal to przeciez nie zawlaszczyl... no przeciez nie mozna tak nazywac tego ze naduzyto spolecznego zaufania i wladzy a grupa cwaniakow partycypowala w grabieniu majatku z zasobow gminy...

Niech krzystek napisze dlaczego sie zgodzil na to by dostac jao niezbedny chte - na czym polegala neizbednosc krzystka?
        • aysy.1 zastanów się 18.11.10, 19:05
          Gość portalu: Vlad.H. napisał(a):
          > Krzystek nie jest jak prezydenci tych innych miast - to oszust i czlowiek ktory
          > probowal zawlaszczyzc majatek gminy - nie mozna tego nazwac kradzieza tylko dl
          > atego ze prawo nie uzywa terminu kradziez na okrteslenie zawlaszczenia nierucho
          > mosci.
          takich facecików z "zawłaszczonymi" mieszkaniami było jak wiesz bardzo wielu. jeden z nich to jurek - szef wojewódzkiej nszz solidarność. krzystek nie jest tu jedynym winnym. to ukłąd wynagradzał nieswoim majątkiem swoich współpracownilków. jak za komuny. umowę na te mieszkanka podpisali ...... no zgadnij kto ?
          • Gość: Vlad.H. Re: zastanów się IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 18.11.10, 22:03
            wiem o tym tyle ze w krzystku najgorsza jest jego obluda - jest prawnikiem ale zaslania sie niewiedza, udaje glupka ale jest dosc cwany by tkac wlasna siec pajecza i uwiklac miasto w relacje z KRK - a umowe chyba podpisal Wieczorek?
            • wuk4 I dlatego trzeba głosować na MJ-W 18.11.10, 22:24
              innaczej Krzystek/ Zaremba/ Litwiński - zniszczą to miasto.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka