Dodaj do ulubionych

Powyborcze komentarze: Krzystek czy Litwiński

23.11.10, 12:36
Drogi Sławomirze Nitrasie z Połczyna zamiast fundować wycieczki do Brukseli (chyba że na wstecznym to na pewno pojadę) zrób sobie lewatywę mózgu. W tym mieście jest wielkie nic dzięki wam BARANOM z PO, mieszkańcy potrzebują prawdziwego Prezydenta z jajami a nie lizusa z grzywką. Ta wasza cała promocja SFETINU i pływających ogrodów za 40 lat jest o kant dupy.
Obserwuj wątek
    • golero Powyborcze komentarze: Krzystek czy Litwiński 23.11.10, 13:53
      I WŁAŚNIE PRZEZ TAKIE WYPOWIEDZI JAK PANA NITRASA WYGRA PAN KRZYSTEK!
    • roudoudou Powyborcze komentarze: Krzystek czy Litwiński 23.11.10, 14:51
      Istotnie,wypowiedzi Nitrasa są głupio prowokujące i niemerytoryczne.My ,wyborcy mamy teraz trudną sytuację bo obaj kandydaci w ogóle nam się nie podobają.Nie wiadomo co gorsze czy Litwiński z pełną karierowiczów PO czy Krzystek sterowany przez Opus Dei i jej członkinię Masojć. Z dwojga złego wybieram PO z inwentarzem ( znaczy Litwińskim) bowiem wiem z kim będę mieć do czynienia.Nawiasem mówiąc te wybory nie były takie najgorsze ,do Rady nie weszły dwie zdecydowanie marne postacie .Drodzy szczecińscy wyborcy dziękuję Wam za pożegnanie panów Mickiewicza i Serdyńskiego,ich obecność wśród radnych była obraźliwa.
      • Gość: MacS Re: Powyborcze komentarze: Krzystek czy Litwińsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.10, 15:22
        Mów za siebie, bo ja nadal mam na kogo głosować.
        A co do Nitrasa to skończony idiota. Gdyby Krzystek startował z listy PO jego wynik byłby sumą głosów oddanych na niego i na Litwińskiego. A to daje mu całkiem wysoką pozycję wśród prezydentów. Zazdrościć można jedynie mieszkańcom Gdyni i Wrocławia.
        Nie mówiąc już o tym, że PO miałaby wtedy większość w Radzie Miasta bez żadnych koalicji.
        Ale to jak się domyślam pazerność na władzę Nitrasa sama popsuła mu szyki.
      • Gość: gość Re: Powyborcze komentarze: Krzystek czy Litwińsk IP: *.adsl.inetia.pl 24.11.10, 09:06
        Ciekawe rozważania, ale racja. Też optuję za opcją PO, bo Krzystek miał już szansę, którą uzyskał 4 lata temu i co? I nic, same skandale i nic więcej. Podokańczał inwestycje planowane i rozpoczęte już za kadencji Jurczyka np. Kaskada, basen, skwery miejskie itd. nic nie tworząc i nie dając od siebie, a i na koniec wykazał się zupełnym brakiem umiejętności dialogu. Jeśli nie potrafił dogadać się ze swoją partią to z całą pewnością nie zrobi tego z RM i "górą" w Warszawie. Jak ponownie zaufać Krzystkowi? Już niestety nie można.
        A tak na marginesie, dlaczego odcina się samorządy od polityki. Toż to polityka w czystej postaci. Ja zagłosuję tym razem na Litwińskiego bo chcę mieć czyste sumienie, że ponownie nie oddałam Miasta w ręce człowieka, do którego utraciłam już dawno zaufanie. Życzę miłego dnia
    • Gość: Arekk Re: Powyborcze komentarze: Krzystek czy Litwińsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.10, 16:16
      Chociaż mam prawicowe poglądy to z dwojga złego wolę Litwińskiego. Krzystek to taki młodszy i sprytniejszy Jurczyk. Tj.: niewiele robi dla Szczecina, tylko bierze pensje prezydenta 150 tysięcy i zasiada za 73 tysiące w dwóch radach nadzorczych spółek z udziałem gminy. Szkoda Szczecina na takiego prezydenta.
      Tutaj szczegóły:
      szczecin.gazeta.pl/szczecin/1,34942,8485549,Sylwetka_kandydata.html
    • arachmida Powyborcze komentarze: Krzystek czy Litwiński 23.11.10, 16:37
      Nitras:"Nie wiem, czym wyjaśnić tak niską frekwencję w naszym mieście...."
      A od kiedy to p.Nitras identyfikuje sie ze Szczecinem? Czyżby poczuł się szczecinianinem? Nie wierzę.
      • lescigales Re: Powyborcze komentarze: Krzystek czy Litwińsk 23.11.10, 19:36
        arachmida napisała:

> Nitras:"Nie wiem, czym wyjaśnić tak niską frekwencję w naszym mieście..
        > .."
        > A od kiedy to p.Nitras identyfikuje sie ze Szczecinem? Czyżby poczuł się szczec
        > inianinem? Nie wierzę.

Boże broń aby p.Nitras poczuł się szczecinianinem! Lepiej już nie zaniżać poziomu miasta. Jeszcze facio się nie urządził w mieście a już rozbił samochód, nie swój,rzecz jasna,jako europoseł został "p-oślaną" maskotą niemieckiej drogówki. Jedno co posiada w nadmiarze to dobre samopoczucie. Z doświadczenia wiem,że wszystko przemija,dotyczy to również polityków. Na miejscu p.Nitrasa zafundowałabym sobie i żonie lekcje j.polskiego , w mowie i piśmie. To pomoże w pisaniu oświadczeń do gazet,pomoże także dobrze odmieniać przez przypadki (oczy!). Mój problem jest taki,że nie wiem co gorsze:P.K. (brrrrrrrr!) czy wybraniec PO.
        • Gość: stranger Re: Powyborcze komentarze: Krzystek czy Litwińsk IP: *.adsl.inetia.pl 24.11.10, 11:09
          Nie tylko Ty masz taki problem. Podejrzewam że wiekszość ludzi ma podobny...znowu trzeba wybierać mniejsze zło...między jednym nieudacznikiem a drugim....i to jest najwieksza porazka tego miasta....i odpowiedz dlaczego szczecin jest daleko w tyle za takimi miastami jak Wrocław czy Poznań....o Warszawie i Krakowie nawet nei wspomnę z przyzwoitości....:) Mozna wiec wybrać mniejsze zło....albo w ogóle zbojkotować te wybory....ja jestem bliższy tego drugiego....
          mam dość wybierania Prezydenta wśród miernot....
      • Gość: Vlad.H. To wszystko przez IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 23.11.10, 22:03
        belgijskie frytki z majonezem - przepyszne ale mozg sie szybko lasuje zwlaszcza kartoflanym cwaniakom takim jak Nitras.
    • Gość: ABCDEF Re: Powyborcze komentarze: Krzystek czy Litwińsk IP: *.pr1-nat.espol.com.pl 23.11.10, 17:33
      HAHAHA OJ TE NITRAS TO NAPRAWDĘ JEST PRZY*ŁUP HAHAHA :D
    • zbysio45 Re: Powyborcze komentarze: Krzystek czy Litwińsk 23.11.10, 17:57
      Jestem gotow zaglosowac nawet na PO jezeli chociaz jeden posel z PO z wojewodztwa zachodniopomorskiego lub ze Szczecina zaprotestowal przeciwko swojemu wodzowi Tuskowi poniewaz zadluza w sposob niebezpieczny Polske oraz nie dba o miejsca pracy i likwidacje ogromnego bezrobocia w Szczecinie.Moze byli poslowie PO i PIS ktorzy odeszli utworza nowa partie ocalenia narodowego i wspolnie zaczna zmieniac Polske.Tylko opluwanie PIS to nie jest rozwiazanie problemow w kraju.Czekam na takie rozwiazanie i wtedy bede chodzil na wybory.
      • Gość: Ouk Krzystek IP: *.szczecin.mm.pl 23.11.10, 18:17
        ja głosuje na Krzystka niech skończy to co zaczął, jeśli mu się nie uda to przyjdzie czas na lincz ;) TYLKO BY MÓGŁ WYWALIĆ DO CHOLERY JASNEJ TĄ MASOJĆ ZE SWOIMI KUMPLAMI, BO TO JAKIEŚ KPINY SĄ...no..to tyle :)
        • albert_c Re: Krzystek 23.11.10, 18:29
          nie licz na to...w tym tangu to Masojc jest rozprowadzajaca i to Krzystek robi za jej kukielke.

Krzystek jej nie wyrzuci.

Litwinski mozesz byc pewny ze to zrobi

Gość portalu: Ouk napisał(a):

> ja głosuje na Krzystka niech skończy to co zaczął, jeśli mu się nie uda to przy
          > jdzie czas na lincz ;) TYLKO BY MÓGŁ WYWALIĆ DO CHOLERY JASNEJ TĄ MASOJĆ ZE SWO
          > IMI KUMPLAMI, BO TO JAKIEŚ KPINY SĄ...no..to tyle :)
          • Gość: :( Re: Krzystek IP: *.szczecin.mm.pl 23.11.10, 18:31
            przy Litwińskim wróci Jarmoliński i ludzie Nitrasa :(
            • esmeralda_2 Re: Krzystek 23.11.10, 19:43
              Gość portalu: :( napisał(a):

> przy Litwińskim wróci Jarmoliński i ludzie Nitrasa :(
              ..................
              a skąd takiś pewny, to Krzystek jest uległy i nim rządzili wiceprezydenci lub inni z silną sugestią.
              • cbaabc Litwiński to twór Nitrasa 23.11.10, 20:21
                Sam kiedyś powiedział, że stworzył Litwińskiego i ma siedzieć cicho.
                Krzystek zerwał się z uwięzi, więc nie pasił im w PO. Nitras woli ludzi bez charyzmy, którymi latwo manipulować. Litwiński spełnia te kryteria, albo jest cwany i zrobi to co Krzystek. I tak wolę Krzystka, bo przynajmniej przestał bajdurzyć, że już za chwilę będzie stadion i akłapark.

• albert_c Re: Litwiński to twór Nitrasa 23.11.10, 20:59
                  cbaabc napisał:

> Sam kiedyś powiedział, że stworzył Litwińskiego i ma siedzieć cicho.

A: a ja mowie ze stworzylem cbaabc i ma siedziec cicho - pojmujesz ta retoryke? bo ja nie rozumiem dowod na co przedstawiasz?

> Krzystek zerwał się z uwięzi, więc nie pasił im w PO.

A: tak sie zerwal, ze dalej jest czlonkiem PO:))))

Nitras woli ludzi bez cha
                  > ryzmy, którymi latwo manipulować.

A: dlatego 4 lata temu wybral sobie Krzystka - jak dobrze wiesz ludzie tak szybko charakteru nie zmieniaja dlatego tez i dzis Krzystkiem jest latwo manipulowac.
              • Gość: gaga Re: Krzystek IP: *.ipartner.com.pl 24.11.10, 00:14
                No to widać bez uwagi niektórzy śledzą kto przy Litwińskim stoi.
                Adam Rudawski - Rektor WSZZ - wcześniej PR Szczecin i dobrze się tam działo, dobry marketingowiec.
                Myślę że wróci Paweł Bartnik na drugiego wice prezeydenta
                Być może wreszcie ktoś dostrzeże kilu dobrych dyrektorów w UM
                Litwiński w odróżnieniu do Krzystka jest pragmatykiem i potrafi słuchać innych i wybierać z wyczuciem to co najlepsze.
                Co do Nitrasa powiem tak może i będzie miał paru swoich w Radzie ale nie przeceniajcie tego Pana.
                Teraz komu jak komu ale dzięki tarciom z Gawłowskim i przy wygraniu Jedlińskiego w Koszalinie nastąpi między tymi Panami rywalizacja kto lepiej swoją częścią województwa pokieruje.
                No i zaraz się okaże że i kasa na kilka rzeczy w Wawie się znajdzie nagle bo będzie im potrzebny sukces.
                No a jak wygra Krzystek....
                1. Nic z dużych inwestycji się już nie zacznie bo nagle zabraknie pieniędzy tak jak podobno na dalszą część obwodnicy.
                2. "0" współpracy z Gminami ościennymi i ich lekceważenie.
                3. Aquapark doczeka się kolejnych opracowań z nasze pieniądze
                4. Powstanie kolejnych parę skwerków
                5. Będzie musiał zapłacić za poparcie
                6. SCR i inne twory które dawno powinny umrzeć pozostaną
                7. Wojna w Radzie i z Sejmikiem na całego.
                8. Inwestorzy się odwrócą po tym jak "pomagał" Echo w wynajęciu biurowca
                9. Na osłodę pozostanie Zlot żaglowców i Hala jedna z kilkunastu takich małych w Polsce
                10. I za 4 lata znowu tłumaczenie skrzywdzonego dziecka że to nie jego wina

Tylko pytam kogo. Miał 4 lata, robił co chciał, miał przez 2 lata 100% wolnej ręki , potem dostał ostrzeżenie od PO ale miał to gdzieś, zaczął rozdawać mienie mimo sprzeciwów.
                A że zrobił to cwanie to inna rzecz.
                I na koniec skumał się z .......... i gdzie szukał pomocy?! W Koszalinie i na Wolinie bo w Szczecinie wszyscy mają go dość od lewa do prawa. Jeżeli się nie szanuje Szczecińskich Przedsiębiorców i mieszkańców.
                Robi się po swojemu i nie słucha innych to nie nazwałbym to niezależnością tylko butą i arogancją

A teraz jeszcze wieki Soska który dostał głosów jak pies napłakał próbuje nam wmówić że 26,6% to sukces może te 2 mandaty to też sukces. Jakbym słyszał pewnego Prezesa z pewnej znanej partii. "Gdyby nie oni to byłoby lepiej ale i tak wygraliśmy....."

Sukces to ma Wójt Gminy Dobra. Po pierwszej kadencji na ponad 80% głosów i 13 z 15 w Radzie Gminy. Sukces ma jeszcze paru podobnych Wójtów i Prezydentów w naszym Województwie ale chyba różnie pojmujemy słowo SUKCES.

Wnioski pozostawiam innym ale wiem że kilka firm planuje wyniesienie ze Szczecina jak na kolejną kadencję Prezydentem zostanie Krzystek
          • Gość: toja Re: Krzystek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.10, 22:52
            Pani Masojć jest ciotka Marcinkiewicza.......więc jak zostanie litwinski....zostanie i Pani Masojć....ona jest przyklejona do prezydenta z PO.....przeciez Sławuś chyba nie pozwoli skrzywdzić rodziny swojego ulubieńca....
          • Gość: aga Re: Krzystek IP: *.dynamic.chello.pl 03.12.10, 03:37
            czyli w duzym skrócie wybierając Krzystak - wybierasz PIS i Opus Day... Masakra
        • Gość: Zły Re: Krzystek IP: *.chello.pl 23.11.10, 19:51
          i Chochulskiego !
          • Gość: politykier Re: Krzystek IP: *.cable.smsnet.pl 23.11.10, 19:57
            Nikt jakoś się nie zastanowił, jak skutecznie ten Krzystek ma rządzić w kolejnej kadencji - skoro w Radzie Miejskiej najwięcej mandatów wzięła PO, a Krzystek jest przez nią wyklęty, a czasami nawet znienawidzony. Na czyje poparcie może liczyć na sesjach ? Prezydent powinien mieć swoje zaplecze, bo inaczej stanie się bezwolnym zakładnikiem rady.
            • cbaabc Re: Krzystek 23.11.10, 20:24
              PO nie ma większości, a w następnych wyborach może się okazać, że komitety Krzystka, Jacyny i Sochańskiego zbiorą jeszcze więcej głosów, a wtedy pojawi się realna szansa na znaczne odpolitycznienie rady. Gdyby wygrał Krzystek, a radni PO podkładali mu kłody, to efekt będzie taki, że nasrają do własnego gniazda. Jak wygra Litwa, to nie ma szans na jakiekolwiek zmiany. Nitras umocni swoją władzę i taka prawda.
        • Gość: Vlad.H. No to musisz glosowac do 2050 IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 23.11.10, 22:06
          akurat 77 letni Krzystek przekaze wtedy tron Szczecina 40 letniemu synowi nastepcy z dynasti Krzystkow.
        • Gość: pikuś Re: Krzystek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.10, 23:28
          > ja głosuje na Krzystka niech skończy to co zaczął,
          i niech do reszty przekaże co lepsze fragmenty miasta na rzecz kurii.
    • stetinianka1984 Powyborcze komentarze: Krzystek czy Litwiński 23.11.10, 22:34
      Z dwojga złego zagłosuję na Litwińskiego. Krzystek zbłaźnił się min. przekrętem z kamienicą gdzie sprawa skończyła się w sądzie. Poza tym znowu jak sprzed laty Szczecin stanie sparaliżowany jeśli prezydent będzie z innego ugrupowania co partia większościowa w radzie miasta. Wiadomo przecież, że Krzystek z PO sie nie dogadał przed wyborami tym bardziej nie dogada się po. Będą się kłócić w radzie zamiast myśleć o mieście. Najważniejsze żeby byli jednomyślni to będzie się dobrze działo. Tak uważam. Pozdro
      • tola2006 Re: Powyborcze komentarze: Krzystek czy Litwińsk 24.11.10, 08:50
        stetinianka1984 napisała:

> Z dwojga złego zagłosuję na Litwińskiego. Krzystek zbłaźnił się min. przekrętem
        > z kamienicą gdzie sprawa skończyła się w sądzie. Poza tym znowu jak sprzed lat
        > y Szczecin stanie sparaliżowany jeśli prezydent będzie z innego ugrupowania co
        > partia większościowa w radzie miasta. Wiadomo przecież, że Krzystek z PO sie ni
        > e dogadał przed wyborami tym bardziej nie dogada się po. Będą się kłócić w radz
        > ie zamiast myśleć o mieście. Najważniejsze żeby byli jednomyślni to będzie się
        > dobrze działo. Tak uważam. Pozdro
        Mylisz się Krzystek nie dogadał się nie z PO a z "prawdomówcą" Nitrasem bo ten chciał odwołać ludzi którzy odmówili mu poparcia wsadzania swoich kolesi z Połczyna i okolic.
        JAK LITWIŃSKI (MARIONETKA)"PRAWDOMÓWCY NITRASA ZOSTANIE PREZYDENTEM CZEKA NAS SZCZECINIAN DESANT ZAUSZNUKÓW I KLAKIERÓW "PRAWDOMÓWCY". CZY SZCZECIN ZE SWOIM BEZROBOCIEM MA FUNDOWAĆ STOŁKI DLA KLAKIERÓW "PRAWDOMÓWCY".
    • Gość: ga ga Re: Powyborcze komentarze: Krzystek czy Litwińsk IP: *.ipartner.com.pl 24.11.10, 00:21
      Ale pływające ogrody to nie On tylko Krzystek ale ten Pan powinien wypowiadać się jedynie w tematach polityki w Wawie bo w Szczecinie mu niestety wypowiedzi nie wychodzą.
    • tola2006 Powyborcze komentarze: Krzystek czy Litwiński 24.11.10, 08:43
      Genetyczny "prawdomówca" Nitras znowu kłamie w sprawie frekwencji(Wrocław-Szczecin), to jego genetyczne skrzywienie widoczne jak na dłoni. KTO GŁOSUJE NA LITWIŃSKIEGO GŁOSUJE NA GENETYCZNEGO "PRAWDOMÓWCĘ" NITRASA. LITWIŃSKI TO MARIONETKA "PRAWDOMÓWCY" NITRASA.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka