Dodaj do ulubionych

port jachtowy w Szczecinie

27.11.10, 20:31
www.gs24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=%2F20101127%2FTURYSTYCZNEPERLYPOMORZA1103%2F802954630
to zdecydowanie lepsza inwestycja niż obiecany przez Litwinskiego stadion dla średniej drużyny
port jachtowy otworzy Szczecin dla żeglarzy, wygeneruje nowe miejsca pracy,
a stadion będzie nabijał kabzę paru kolesiom
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: port jachtowy w Szczecinie IP: 89.78.128.* 27.11.10, 20:39
      > to zdecydowanie lepsza inwestycja niż obiecany przez Litwinskiego stadion dla ś
      > redniej drużyny
      > port jachtowy otworzy Szczecin dla żeglarzy, wygeneruje nowe miejsca pracy,
      > a stadion będzie nabijał kabzę paru kolesiom

Lepsze, z tym że ani jedno ani drugie nie powstanie, na pewno nie za sprawą tych panów ani za ich kadencji.
      • beatrix13 Re: port jachtowy w Szczecinie 27.11.10, 20:50
        Gość portalu: gość napisał(a):

> Lepsze, z tym że ani jedno ani drugie nie powstanie, na pewno nie za sprawą tych panów ani za ich kadencji.

...............................
        a ja jestem optymistką
        liczę,że powstanie przez TSR
    • Gość: mariner Re: port jachtowy w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.10, 20:41
      To na pewno lepsza i potrzebniejsza Szczecinowi inwestycja. Niestety dzwig o udzwigu 1500 kg jest nieporozumieniem. Do stawiania masztow za duzy a do wodowania morskich jachtow
      ( lub przegladow dna itp.) zdecydowanie za maly. Komus pomylilo sie z Mazurami :)
      • exman Re: port jachtowy w Szczecinie 28.11.10, 10:04
        Mariner, dobrze piszesz, stąd smutny wniosek, że po raz kolejny jakiś urzędas bierze kasę za swoją niekompetencję.
        • Gość: mariner Re: port jachtowy w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.10, 10:15
          To u nas norma odkad Krzystek obsadza stanowiska wg. ustawionych konkursow. Wypych kupil
          dla Europejskiego Centrum ( dawny Palac) typowo mazurskie koromysla.
        • Gość: mariner Re: port jachtowy w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.10, 10:22
          Zeby bylo smieszniej napisze ze w/w pieknie zorganizowal wigilie zeglarska ale na organizacje
          umieszczonych w styczniu b.r. regat o Puchar Magnolii checi i umiejetnosci nie starczylo :)
          ( srodki byly). Taka fachowosc i preferencje.
    • Gość: twarda wazelina Re: port jachtowy w Szczecinie IP: 89.78.134.* 27.11.10, 20:43
      beatrix spamujesz, to przecież takimi g.. kosmodromami karmił nas PK przez 4 lata, ja codziennie widzę Bar Extra, Grzybka i zadowskiego jako kustosza tego muzeum.
      • beatrix13 Re: port jachtowy w Szczecinie 27.11.10, 20:51
        gdzie spamuje? że zamieszczam link z gs o dobrej dla Szczecina koncepcji zamiast biadolić jak ty?
        lepiej skupić się na sprawach ekonomicznych niż kupczeniem stołkami przez Litwinskiego
        • donpiedro Re: port jachtowy w Szczecinie 28.11.10, 09:17
          bo prawda jest taka, że w dodatku regionalnym do GW nie ma nic o zyciu miasta i regionu - prawdziwego życia, a nie pierdół politycznych i dlatego mimo, że cenię GW (ogólnopolską) to jesli chodzi o Szczecin to muszę czytać głos i kurier.

A wracając do postu, każdy ruch miasta w stronę rzeki jest na plus, tylko kiedy to sie zrealizuje, to jest drugie pytanie juz nie za 5 ale za 100 punktów
          • Gość: franek Re: port jachtowy w Szczecinie IP: *.xdsl.centertel.pl 29.11.10, 16:21
            to prawda, regionalna GW jest do kitu a poza tym marnujemy szanse jakie nam daje położenie miasta nad wodą. po co włazić do portu jak wokół są dziesiątki kanałów i rozlewisk. natomiaet stadion piłkarski - to ma być stadion klubu Pogoń, niech sobie budują.
        • ppiioo33 Re: port jachtowy w Szczecinie 01.12.10, 18:54
          beatrix13 napisała:

> gdzie spamuje? że zamieszczam link z gs o dobrej dla Szczecina koncepcji zamias
          > t biadolić jak ty?
          > lepiej skupić się na sprawach ekonomicznych niż kupczeniem stołkami przez Litwi
          > ns

bea i nagle zaczęłaś wierzyć ze po 4 latach nie spełniania obietnic prezydent się zmieni ;)

SZACUN

ja jestem załamany ze po 4 latach kłamania na wp około 60 % ludzi chce głosować na obecnego (bo ten zaczął krzyczeń ze stoi za litwą nitras jakby za krzystkiem 4 lata niestał )
          • beatrix13 Re: port jachtowy w Szczecinie 01.12.10, 22:46
            ppiioo33 napisał:

> bea i nagle zaczęłaś wierzyć ze po 4 latach nie spełniania obietnic prezydent się zmieni ;)
            > SZACUN
            > ja jestem załamany ze po 4 latach kłamania na wp około 60 % ludzi chce głosować
            > na obecnego (bo ten zaczął krzyczeń ze stoi za litwą nitras jakby za krzystkie
            > m 4 lata niestał )

..............................
            ludzie zmieniają się wskutek okoliczości
            a na partię szantażystów szafujących groźbami na pewno nigdy nie zagłosuję i dziwię się,że aż 40 % ludzi daje im POparcie
            • swarozyc Becia.. 01.12.10, 22:51
              rozumiem ze teraz przyjmiesz xiendza po koledzie i karp wigilijny obedzie sie bez wodki?
              :-)
    • Gość: listopad nie kłam IP: *.adsl.inetia.pl 29.11.10, 17:40
      Port będzie jak Krzystka nie będzie bo nawet dokumentacji odpowiednio nieprzygotowali
      • Gość: franek Re: nie kłam IP: *.xdsl.centertel.pl 01.12.10, 15:30
        widzieliście może jak wygląda z lotu ptaka Skolwiński Ostrów, teren raczej trudny do ciężkiej zabudowy ale prawie dziewiczy dogodnie i pięknie położony tam budować przystanie żeglarskie. jest przystań w 'papierni" i na Kanale Skolwińskim lecz pozostają jeszce wielkie obszary nie wykorzystane. przy okazji warto powiedzieć, że podobne szanse marnuje Dziwnów
        • Gość: mariner Re: nie kłam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.10, 16:04
          Te tereny sa juz od lat w rekach prywatnych. Podobno wlasciciel ma plany wybudowania tam
          basenu jachtowego ale praktycznie nic sie nie dzieje.
          • Gość: franek Re: nie kłam IP: *.xdsl.centertel.pl 08.12.10, 17:33
            ktoś wykupił piękne tereny na budowę przystani jachtowych, wykupił tereny prz Bramie Portowej, gmach na Dworcowej , lata mijają a tam nic się nie dzieje. czy miasto nie ma żadnych planów inwestycyjnych, dlaczego sprzedaje tereny nie uzgadniając czarno na białym co i kiedy ma tam powstać
            • Gość: mariner Re: nie kłam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.10, 18:20
              To jeszcze nic, prywatnemu inwestorowi zostala sprzedana ( chyba przez syndyka)czesc przystani wybudowanej jako Centralna Przystan Zeglarska ktora byla siedziba klubu Stal Stocznia, do tego Hangar po wodnoplatowcach i kawal ziemi z nabrzezem. Miasto nie reagowalo i teraz to jedyna przystan z wolnymi miejscami no cenu sa astronomiczne.
              Fama :) glosi ze za to + jakies inne nieruchomosci uzyskano 11 mln zl.
              • Gość: franek Re: nie kłam IP: *.xdsl.centertel.pl 12.12.10, 15:21
                miasto też nie reagowało jak Hom zmieniał właściciela. podobno kupili tą przystań Chińczycy, elewator w Dąbiu, teren gdzie jest czy też była przystań LMi Rz
            • Gość: Off Re: nie kłam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.10, 15:48
              Nie masz zielonego pojęcia, o czym mówisz.

Budowy na Bramie mogą się rozpocząc lada dzień, inwestor dokonał już wyboru wykonawcy.

Teren na Bramie ma zostac zabudowany do końca 2012, inaczej inwestor będzie płacił kary przewidziane w umowie. Ale zamiast rozpoznac sprawę, lepiej trochę ponarzekac, nie?
              • Gość: nie tu Re: nie kłam IP: *.xdsl.centertel.pl 12.12.10, 22:58
                off co za nieporozumienie tu o przystaniach
                • Gość: franek Re: nie kłam IP: *.xdsl.centertel.pl 14.12.10, 16:11
                  Szczecin mając tak świetne tereny marnuje szanse na zbudowanie kilku pięknych przystani żeglarskich, podobnie czyni Dziwnów. dla każdego kto widział położenie Dziwnowa z lotu ptaka jest oczywiste, że cały akwen Zatoki Wrzosowskiej powinien być racjonalnie wykorzystany bo dziś brzegi tej zatoki to śmietnik i wc

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka