Dodaj do ulubionych

Litwiński obiecał stadion. Podpisał zobowiązanie

28.11.10, 22:49
"A znaczne zaawansowanie" będzie w tej mierze oznaczać wydanie kolejnych pieniędzy podatników na kolejną konceptualizację megawizji Platformy Obywatelskiej, która 4 lata rządziła miastem, na stadionik."
Mam nadzieję, że tym razem zechcą swoje fantazje za moje, podatnika pieniądze realizować na stabilnym gruncie a nie na podmokłych zalewiskach byłego lotniska...
Obserwuj wątek
    • Gość: Vlad.H. Debilne zobowiazanie IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 28.11.10, 22:57
      i tyle - nowy stadion - moze jeszcze Litiwnski obiecaj ze Pogon bedzie mistrzem Polski...
      • Gość: marek Vlad, siedzisz na tyłku tysiąc kilometrów stąd IP: *.pz1-nat.espol.com.pl 28.11.10, 23:15
        i dupę trujesz. Plujesz stamtąd na człowieka nie znając go. To przyjemność czy zaangażowanie w kampanię Krzystka?
        • Gość: Vlad.H. zdrowy rozsadek IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 28.11.10, 23:37
          pisalem wiele lat temu ze tylko dobry klub w bogatym miescie a nie na odwrot - tylko w bogatym Szczecinie Pogon ma szanse w koncu wyrwac sie z tego zakletego kregu w ktorym tkwi od ponad 20 lat - nie rozumiem co ma wspolnego stadion z poziomem gry Pogoni - jakies szantaze, uzaleznianie wyniku od stadionu co to za gowniarstwo - w 1 lidze jeden z najwyzszych budzetow i ktore miejsce w tabeli? - co w zamian za stadion - czy kibice i wladze klubu zloza taka deklaracje ze po jak bedzie stadion to bedzie i mistrz Polski? czekam na odwage po drugiej stronie. Obecny stadion jest znacznie lepszy niz poziom klubu, jako miasto mamy wazniejsze wydatki niz budowa stadionu.

A co do reszty - masz refleks chlopie - obudz sie - jedni mi czynia zarzut ze ja biore udzial w kampani Litiwnskiego ty ze Krzystka...
          • Gość: wontz Liwtisankim kolejny idiota kretyn obiecuje gruszki na dupie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.10, 00:33
            juz nie mozna tych bzdur sluchac
          • Gość: czy-telniczka Re: zdrowy rozsadek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.10, 20:20
            wcześniej pisałam ... teraz wątek czytam.

Vlad.H. napisał(a):
            > czy kibice i wladze klubu zloza taka deklaracje ze po jak bedzie stadion
            > bedzie i mistrz Polski?
            > czekam na odwage po drugiej stronie.

Nie znam się na sporcie, ale rodzinne powiązania, działania, obserwacje - tak.
            Ja zawodnikom najpierw poleciłabym książkę "Kuchnia dr Kwaśniewskiego" :)
            On tam opisuje historie diet itp. zależności pracy organizmu u sportowca.

> Obecny stadion jest znacznie lepszy niz poziom klubu, jako miasto mamy
            > wazniejsze wydatki niz budowa stadionu.

Te słowa - może tylko warto powtórzyć.

• Gość: toja Re: Litwiński obiecał stadion. Podpisał zobowiąza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.10, 22:58
      he he he ....a ten stadion zbuduje wspólnie z Wijasem......he he he ...WŁASNORĘCZNIE.....łopatą przyniesioną przez Wijasa do urzedu......KIBICE!!!!!PUKNIJCIE SIĘ W GŁOWY...ON WAM OBIECA WSZYSTKO CO TYLKO ZECHCECIE....BYLEB ZOSTAŁ WYBRANY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: szczecinianin1 Re: Litwiński obiecał stadion. Podpisał zobowiąza IP: *.182.171.198.nat.umts.dynamic.eranet.pl 28.11.10, 23:13
        Kto da na stadion pieniądze? Ten głupi kandydat na prezydenta może myśli o ORLIKU?. Może to dla niego stadion. Jezeli tak to Krzystek już ich wybudował chyba z dziesięć. I dobrze, bo one sa potrzebne naszej młodziezy. Myślałem, że ten Litwiński jest mądrzejszy. ...Pewnie wydali na niego i jego kampanię trochę kasy, a ten wagon z napisem "PREZYDENT" odjeżdża. Mógłby trochę zwolnić, żeby zdażył do niego wskoczyć i może jeszcze zabrałby ze sobą paru nitrasików, takie pańki, bródki, marchewki. To by miasto się ucieszyło. Jak to miasto ma się rozwijać. Kto im dał pieniądze na taką kampanię. Ciekawy jestem czy ich ktoś rozliczy. Czy znowu ZDiTM zrobi z nas wała. Odbija sobie na karach za jazde beż biletów itd.
    • beatrix13 Litwiński obieca i kosmodrom 28.11.10, 23:01
      jak mu tylko partia każe

Pogoń przynosi miastu wstyd,a on z miejskich pieniedzy chce tych trampkarzy sponsorować,a tak naprawde Kałużnego &co.
      • Gość: Maszkarka1 Re: Litwiński obieca i kosmodrom IP: 46.112.128.* 28.11.10, 23:17
        W jaki sposób Pogoń może przynosić wstyd miastu. Może jakiś konkret, o od ogólników to są politycy.
        • beatrix13 Re: Litwiński obieca i kosmodrom 28.11.10, 23:21
          Gość portalu: Maszkarka1 napisał(a):

> W jaki sposób Pogoń może przynosić wstyd miastu. Może jakiś konkret, o od ogóln
          > ików to są politycy.

.....................
          konkret? wystarczy spojrzeć na tabelę wyników, wysil się
        • Gość: przypadkowygość Re: Litwiński obieca i kosmodrom IP: *.globalconnect.pl 29.11.10, 08:41
          Pierwszy raz jestem na tej stronie,nie jestem kibicem !Czytałam niedawno,że Pogoń na jakiejś wiosce mecz przegrała -kibice pewnie dokładniej wiedzą o jaki chodzi i SĄ Z TEGO BARDZO DUMNI ! A ten stadion to ma byś nagroda dla ambasadorów Naszego Miasta -wszystkie wioski ,bez tramwajów będą nas znały i kochały :) Jak chcę popatrzeć jak chłopcy piłkę kopią to idę na Orlika :)
          • Gość: gość Dwóch id..ów IP: 89.72.106.* 29.11.10, 09:15
            Kiedy Krzystek doszedł do władzy słuchałem w Radiu Szczecin wywiad z nim. Mówił że ambicją jego prezzydentury będzie Pogoń w ekstraklasie i jakieś tam super wyniki ... plus pewnie stadion, na światowym poziomie, a jakże...

W upadającym mieście po rządach kolejnych nieudolnych idiotów, a to załatwiających własne lewe biznesy, a to ideologicznie zaczadziałych, co to walczyli z "niemcem", a to jakiś innych leniach i safandułach na pl. Dzierżyńskiego, więc po takim okresie, po którym rządy idiotów i po wyjątkowo sqrwiałych przedstawicielach Sz. w Warszawie, Szczecin już się qrwa topił na całego... i ten cały Krzystek na początku swojej kadencji zaczął bredzić, że Pogoń to cel jego prezydentury!!!

Pominę semantykę tej "goornolotnej" stylistycznie wypowiedzi, ale spójrzmy na to co się w końcu stało! mam w doopie Pogoń, naprawdę. W doopie mam kibiców i całą resztę tej hołoty, która ma popyerdolone we łbie na punkcie piłki nożnej... ale prezydent czy kandydat, któremu znowu w moozg yebło z tą Pogonią, to musi być taki sam neandertal jak ci kibole i poprzednik. Ryczenie na stadionie, o tak! qrwa cool jak nie wiem co... na pewno ten ryk debili podniesie miasto z upadku gospodarczego i da nam czołowe miejsce w gospodarce...

Mamy najniższe PKB pośród dużych miast w Polsce na jednego mieszkańca... jesteśmy w stanie zaledwie w 60% wyrobić PKB w stosunku do tego co robi Poznań... to miasto pauperyzuje się w tempie geometrycznym. A kandydaci pyerdolą o stadionie?!!! to znaczy że są chorzy, chorzy na umyśle i mają miasto w doopie już przed objęciem władzy...
    • beatrix13 kto za to zapłaci? my 28.11.10, 23:10
      Wyborcze spotkanie Litwińskiego odbyło się na miejskim stadionie. Czy kandydat zapłacił za wynajęcie sali? To pytanie zadaliśmy przedstawicielowi komitetu wyborczego PO Maciejowi Grabowiczowi.

Pytanie go zdenerwowało. Stwierdził, że wszystko odbywa się legalnie, a faktura będzie załatwiona w poniedziałek. Spytaliśmy, kto ją wystawi?

- Pogoń.

- Stadion i infrastruktura na nim należą do miasta - zauważyliśmy.

- To załatwimy fakturę w MOSRiR. Potem odesłał nas do dyrektora Pogoni Konrada Szczawińskiego.

Więcej... szczecin.gazeta.pl/szczecin/1,34939,8733565,Litwinski_obiecal_stadion__Podpisal_zobowiazanie.html#ixzz16cM8jSXK
      • Gość: Maszkarka1 Re: kto za to zapłaci? my IP: 46.112.128.* 28.11.10, 23:20
        Jako podatnik wolę zapłacić za budowę stadionu , niż za budowę hali
        W tej hali to nawet porządnych koncertównie będzie można zrobić a na stadionie już tak.
        • beatrix13 Re: kto za to zapłaci? my 28.11.10, 23:23
          Gość portalu: Maszkarka1 napisał(a):

> Jako podatnik wolę zapłacić za budowę stadionu , niż za budowę hali
          > W tej hali to nawet porządnych koncertównie będzie można zrobić a na stadionie
          > już tak.

............................
          zacznij myśleć, to nie boli
          stadion będzie służył tylko i wyłącznie marnym kopaczom i ich sponsorom
          hala widowiskowo-sportowa sportowcom różnych dziedziń, organizacji koncertów, konferencji, wystaw
          • Gość: Sz. Re: kto za to zapłaci? my IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.10, 15:58
            Od strony finansowej,to zarówno budowa stadionu,hali,basenu czy filharmonii nie zwróci się nigdy...Prezydent Poznania wyznał to niedawno przed kamerą ale tylko raz bo jeszcze ktoś mółby spytać,po co budowali....Stadionu nie będzie bo nie ma na niego forsy,w najbliższym czasie nie będzie a po EURO 2012 ludzie zobaczą,że do stadionów trzeba dopłacać (zmienią się oczekiwania wyborców) i temat stadionu zniknie.Podobny los czeka "Orliki" które-nota bene-były budowane nie po to,by bachory miały gdzie grać ale po to,by były jakieś namacalne dowody "rządzenia" (z infrastrukturą drogową wyszło jak zwykle...).Mimo,iż jestem zagorzałym sympatykiem Pogoni,uważam,że miasto nie powinno dawać ani grosza sportowcom,artystom i innym cudakom.Chcesz mieć szmal,piłkarzyno?Zacznij zapierd*lać po boisku.Aktorze Teatru "Kana"-nie chcesz przymierać głodem?To wystawcie sztukę dla ludzi a nie pseudointelektualny bełkot w stylu "Moja wątroba jest bez sensu czyli rzecz....".Ponadto, chciałbym podkreślić,że na świecie niczego nie dostaje się "za darmo".
    • rom49 Litwiński obiecał stadion. Podpisał zobowiązanie 28.11.10, 23:25
      A kto mi powie czym, jak do tej pory Litwiński zdążył zarzadzać ? Jakie ma kwalifikacje by zarzadzać takim "przedsiebiorstwem", jak Szczecin ? Bedę wdzięczny za informację
      • Gość: toja Re: Litwiński obiecał stadion. Podpisał zobowiąza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.10, 23:33
        pilnowaniem swojego stołka....to mało?????
    • lemisiaque Re: Litwiński obiecał stadion. Podpisał zobowiąza 29.11.10, 00:04
      Co jeden, to lepszy. Jedyna opcja to oddać nieważny głos, bo tu dobrego wyboru nie ma. Obiecać stadion... nic głupszego nie dało się wymyślić?
      • Gość: Polka a ja obiecuje ze nie zaglosuje na Litwinskiego! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.10, 00:34
        bo to kretacz i nic nie zrobi
    • Gość: antylitwisnki Ale Litwinski bzdury gada-to jest obiecywacz-kreta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.10, 00:31
      nie wygra!
      • Gość: mn Re: Ale Litwinski bzdury gada-to jest obiecywacz- IP: 80.94.16.* 29.11.10, 04:39
        "Pytanie, komu będzie łatwiej? Mnie czy temu, który pluje na premiera? [Krzystek napisał list otwarty do Donalda Tuska, w którym zarzuca rządowi dyskryminowanie Szczecina i regionu - tm]."

Och, a więc przyznał, że Tuskomatoły faworyzują "swoich" przy rozdzielaniu środków z budżetu centralnego.
        Szkoda, że to nie może działać w drugą stronę: wtedy nie płaciłbym podatków, gdyby to nie moja opcja polityczna wygrała.
        Ale póki co panowie rządzący - dzielicie NIE SWOJE pieniądze, więc proszę podchodzić do tego ku... MERYTORYCZNIE.
        • malcoolm Re: Ale Litwinski bzdury gada-to jest obiecywacz- 29.11.10, 08:38
          Podsunięto mu pod nos, to co miał zrobić: nie podpisać i powiedzieć "sorry Panowie, nie da rady". Jeśli się z tego wywiążę (a najpierw wygra), to uderzę się w pierś...

Akurat tego można było się spodziewać, że te dwa tygodnie kampanii będą bardzo "brzydkie" delikatnie mówiąc...
          • Gość: Obywatel Re: Ale Litwinski bzdury gada-to jest obiecywacz- IP: 89.78.192.* 29.11.10, 09:26
            Obiecć można wszystko, aby dorwać się do "koryta"
    • Gość: leming Krzystek płaci za wpisy z kasy budżetu IP: *.adsl.inetia.pl 29.11.10, 09:26
      szczekaczom na forum za chamskie wpisy o Litwińskim
      • baby-lont a po ch... nam stadion 29.11.10, 09:41
        • baby-lont Re: a po ch... nam stadion 29.11.10, 09:44
          miasto powinno odżyć kulturalnie,dlaczego na koncert lub większą wystawę muszę jechać do Poznania?bo u nas psy dupami szczekają,może wybudować wreszcie wielkie centrum kulturalno-naukowe nie kolejne centrum handlowe?plac po grzybku też stoi odłogiem,można tam zrobić miejsce spotkań mieszkańców i różnej maści artystów,niech coś się wreszcie dzieje
          • Gość: gość Re: a po ch... nam stadion IP: 89.72.106.* 29.11.10, 09:48
            baby-lont napisał:

> miasto powinno odżyć kulturalnie,dlaczego na koncert lub większą wystawę muszę
            > jechać do Poznania?bo u nas psy dupami szczekają,może wybudować wreszcie wielki
            > e centrum kulturalno-naukowe ...

A po co? Przecie jest Galaxy i tera bendzie Kaskada.. tam som i bendom fajne imprezy, jak w remizach na wsiach....
      • Gość: ... Re: Krzystek płaci za wpisy z kasy budżetu IP: 89.78.128.* 29.11.10, 09:42
        Gość portalu: leming napisał(a):

> szczekaczom na forum za chamskie wpisy o Litwińskim

Ty się lecz, jeszcze niedawno bluzgałeś na PO a teraz ze swoja panią za stołek liżecie im dupę.
      • Gość: as litwa nawet nie wie kto był organizatorem spotkani IP: 81.219.201.* 29.11.10, 09:44
        kto komu winien , kto ma wystawić fakturę kto zapłacić a kto zarobić.ŻADEN PRYWATNY INWESTOR NIE WEJDZIE W BUDOWE STADIONU, zapamietajcie to sobie bo z tego nie ma zarobku.Nie ma też dla kogo budować tego stadionu.
    • Gość: fullstop Precz z marnowaniem kasy na jakiś stadion IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.10, 11:10
      Komu to ma słuzyć. Takie pieniądze można wydać na 100 innych bardziej przydatnych rzeczy dla mieszkańców. Chociażny na komunikację z Prawobrzeżem.
      Kolejny obiecywacz populista
    • krokus5 Litwiński obiecał stadion. Podpisał zobowiązanie 29.11.10, 12:36
      Nigdy w życiu nie spodziewałem się że będę musiał pójść zagłosować na Krzystka.Ale niestety to on jest mniejszym złem.To paranoja co obiecują ludziom platformersi.Akurat stadion za 400 baniek jest najpilniejszą potrzebą tego miasta!
      • wypedzonyzziemodzyskanych Wiedziałem !!! 29.11.10, 13:44
        Kiedy dowiedziałem się ze szefowie Calbudu zostali "sponsorami" POGONI a Litwiński - pracownik Calbudu (obecnie na urlopie bezpłatnym ) kandyduje na prezydenta to wiedziałem że budowa stadionu stanie się jednym z priorytetów.
        Wszyscy z Calbudu są fanami piłki jak ..... sami sobie dopowiedzcie

Calbud dostanie grunty , zbuduje stadion + hipermarkety+ parę budynków mieszkalnych, trochę kasy wpłynie na fundusz PO oraz na rozpoczęcie budowy prywatnych domów na Warszewie.

Oczywiście stadion na Pogodnie to super pomysł szczególnie iż jest to dzielnica willowa i problem jest z dojazdem czy parkingiem.
        Tak stadiony to ważne obiekty w portowych miastach Anglii po upadku przemysłu stoczniowego .Aby lud mógł się wyszaleć i nie narzekał więc buduje się dla nich te świątynie.

To nic że drużyny z tych miast nigdy nie mogą przebić się do pierwszych 3 miejsc w lidze bo ich sponsorzy nie mają tyle pieniędzy.Mieszkańcy zostali w tych miastach bo nie mają niczego co mogłoby zainteresować pracodawców w londyńskim City.

Pogoń , Pogoń.....- jak powiedział Pele "dawniej piłkarze przez wiele lat grali w jednej drużynie a obecnie w pierwszym sezonie zawodnik całuje logo klubu na koszulce aby w następnym robić to samo w drużynie przeciwnej"

Ooooo czyżby Nitras znalazł sposób na podreperowanie funduszu PO ?

Ehhh dwaj kandydaci i żaden nie wart stołka
        • Gość: gość Re: Wiedziałem !!! IP: 89.72.106.* 29.11.10, 21:09
          wypedzonyzziemodzyskanych napisał:

> Kiedy dowiedziałem się ze szefowie Calbudu zostali "sponsorami" POGONI a Litwi
          > ński - pracownik Calbudu (obecnie na urlopie bezpłatnym ) kandyduje na prezyden
          > ta to wiedziałem że budowa stadionu stanie się jednym z priorytetów.
          > Wszyscy z Calbudu są fanami piłki jak ..... sami sobie dopowiedzcie
          >

No takl i koło się zamyka... miał calbud interes by popierać Litwinskiego, ale jesli to ta firma dostałaby cokolwiek od ewentualnego prezydenta, to byłaby sprawa wyjątkowo niemoralna i etycznie dość obrzydliwa.

Szczecin jest dnem jeśli chodzi o poziom polityki...
        • beatrix13 dlatego Calbud rekrutuje w GW Praca? 29.11.10, 23:02
          wypedzonyzziemodzyskanych napisał:

> Kiedy dowiedziałem się ze szefowie Calbudu zostali "sponsorami" POGONI a Litwi
          > ński - pracownik Calbudu (obecnie na urlopie bezpłatnym ) kandyduje na prezyden
          > ta to wiedziałem że budowa stadionu stanie się jednym z priorytetów.
          > Wszyscy z Calbudu są fanami piłki jak .....
          > Calbud dostanie grunty , zbuduje stadion + hipermarkety+ parę budynków mieszkal
          > nych, trochę kasy wpłynie na fundusz PO oraz na rozpoczęcie budowy prywatnych d
          > omów na Warszewie.
          >
          > Ooooo czyżby Nitras znalazł sposób na podreperowanie funduszu PO ?
    • Gość: czy-telniczka Re: Litwiński obiecał stadion. Podpisał zobowiąza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.10, 16:01
      Art. cyt.
      "Gdzie Litwiński chce ulokować stadion? Na Pogodnie.
      Za tym miejscem przemawia tradycja - uzasadniał. Kiedy? Już w tej kadencji".

"Maksymalnie za 6-7 lat obiekt mógłby być gotowy. Skąd pieniądze?
      Inwestycja ma być realizowana w formule partnerstwa publiczno-prywatnego, np. miasto wnosi do spółki grunty (warte kilkadziesiąt milionów zł),
      a inwestorzy budują i zarządzają obiektem".
      -------
      Miasto chce dla siebie, miasto ma pieniądze - to proszę bardzo można chcieć !!
      Jaki procent mieszkańców/wyborców stanowią kibice? - to też punkt wyjścia !!

"- Tego rodzaju spółki funkcjonują w Europie. Zarabiają na siebie, na stadion,
      i na coś więcej. Prawda, panie prezesie? - zwrócił się do Jarosława Mroczka, wiceprezesa Pogoni. Ten skinął głową".

"Pytany, jak długo miasto będzie dofinansowywać sportową spółkę Pogoń, stwierdził, że "póki stadion nie powstanie, pomoc będzie potrzebna".

Kto i czy robił analizy statystyczne dla obecnych środowisk sportowych?

"- Może się zmniejszać, jeśli będzie się zwiększał udział lokalnych przedsiębiorców, sponsorów. Sedno sprawy to praca, dobra kondycja szczecińskich firm".

"To moje hasło wyborcze - przypomniał Litwiński".

Tak, to wiele/wielu polityków mi znanych w regionie też swój start zaczynało.

-------
      1przeciwnik_glupoty napisał:

> Mam nadzieję, że tym razem zechcą swoje fantazje za moje, podatnika
      > pieniądze realizować na stabilnym gruncie.

Pozwolę sobie na inne spojrzenie w sprawie potrzeb - dla regionu ze stadionu? :)

> a nie na podmokłych zalewiskach byłego lotniska.

Do Szczecina mój każdy pobyt obecnie - podróż to Prawobrzeże i Szczecin Dąbie.
      Mapka zamieszczona na forum dokładnie miejsca dokładnie nie określała.
      Wiem, że od dziesięcioleci ten teren nie zmienia swego wizerunku i funkcji.
      Obecna technologia w budownictwie - to też duży postęp.
      Historię do Muzeum ktoś ładnie na forum słowami ujął.
      Tereny obecnego stadionu znam jako wysoko usytuowane i żle skomunikowane.
      Uważam, że pierwszeństwo wyboru najlepszego gruntu należy się dla domu/ów.

Polityka przestrzenna miasta/stolicy jest kontynuacją rozwoju dla regionu.
      Myślę, że stadion i nazwa Pogoń może być reprezentantem i kosztem regionu.
      Szczecin to też stolica dla kultury innowacyjności w gospodarce ..itp. - wzorem.
      Dlatego też marszałek województwa może - może i chce wykazać się działaniem?
      • wypedzonyzziemodzyskanych Re: Litwiński obiecał stadion. Podpisał zobowiąza 30.11.10, 11:22
        Przewiduje że uprą się na lokalizacje stadionu na Pogodnie bo....

Tesco może w przyszłym roku finansowym (który zaczyna się w marcu 2011 r.) otworzyć w Polsce ok. 100 nowych sklepów różnej wielkości, wynika z wypowiedzi przedstawicieli spółki. W bieżącym roku Tesco otworzy w sumie ok. 50 nowych sklepów.

Czyż Pogodno i jego wąskie ulice to nie idealne miejsce dla blaszaka Tesco ?

Stadion można by ulokować gdzieś indziej a teren Pogoni sprzedać i zasilić kasę miejską ale co tam .......
        • Gość: czy-telniczka Re: Litwiński obiecał stadion. Podpisał zobowiąza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.10, 12:00
          > Przewiduje że uprą się na lokalizacje stadionu na Pogodnie bo....

Organizując przestrzeń publiczno/życiową obecnie nie wolno się upierać dlatego,
          że interes polityczny lub ekonomiczny jest krótszą drogą dla własnego sukcesu.

> Czyż Pogodno i jego wąskie ulice to nie idealne miejsce dla blaszaka Tesco ?

Tak, zabudowa mieszkaniowa jedno/wielorodzinna potrzebuje t.p infrastruktury.

> Stadion można by ulokować gdzieś indziej a teren Pogoni sprzedać i zasilić
          > kasę miejską ale co tam .......

Myślę, że przyjęcie przez RM planu zagospodarowania - to pierwszy krok do ? :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka