Dodaj do ulubionych

Biegły wyceniający księgarnię Ossolineum skazany

15.12.10, 08:58
Golema za tym stoi, to oczywiste, jego niegodziwości są kosmiczne, ale w tym mieście dostaje się za to tytuł Mecenasa Kultury, ciekawe czy miasto coś zrobi w sprawie Różanki i innych przewałek Golemy. Niech teraz ci ze zmywaka od Golemy skomentują ten wyrok!!!
Obserwuj wątek
    • konkret74 Brawo Pani Sędzia!!! 15.12.10, 09:33
      Dawno nie czytałem, tak trafnego i zarazem ludzkiego uzasadnienia!!! Myślałem, że słowa przyzwoitość, rzetelność i pracowitość już umarły....Super babka z tej sędziny! A co do garkotłuka z pieniędzmi, to nic nie napiszę, bo szkoda mojego czasu...
      • Gość: Gość. Re: Brawo Pani Sędzia!!! IP: 188.33.197.* 15.12.10, 14:36
        Skoro wyrok jet prawomocny to dlaczego nie podano nazwiska tego Pana. Czy jest to kolega rzeczoznawcy Arkadiusza Czechowskiego ?
      • Gość: www Re: Brawo Pani Sędzia!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.10, 21:59
        > Dawno nie czytałem, tak trafnego i zarazem ludzkiego uzasadnienia!!! Myślałem,
        > że słowa przyzwoitość, rzetelność i pracowitość już umarły....Super babka z tej
        > sędziny! A co do garkotłuka z pieniędzmi, to nic nie napiszę, bo szkoda mojego
        > czasu...

No nie wiem. orzekła 3 letni zakaz wykonywania zawodu jakby nie wiedziała ze rzeczoznawca nie może być karany. Ergo - jest wyrok skazujący w zwiazku z wykonywaniem zawodu - rzeczoznawca przestaje być rzeczoznawcą do końca życia bo jeśli dobrze pamietam tak mówi albo ustawa o gosp nieruchomościami albo standardy zawodowe rzeczoznawców.
        Rzeczoznawcy to zwykli geszefciarze - każdy ma coś na sumieniu i każdego mozna udu..ić jeśłi sie chce . nawet uczciwego bo przepisy są tak niejasne że że interpretować je można albo tak albo tak. No ale jak ktos robi takie przekęty że nawet daty się nie zgadzaja to już ręce opadają. Powinien oddać róznicę w cenach - ktoś stracił przecież i ktoś zyskał. Ze też ludzie taki bajzel sobe sami robią to nie jestem w stanie zrozumieć
        A ta ossolineum gdzieś się przeniosła? Zawsze tam kupowałem książki a teraz jak jestem w szczecinie to nie wiem gdzie pójśc bo ksiegarń jakby w tym mieście nie było
    • swarozyc Biegły wyceniający księgarnię Ossolineum skazany 15.12.10, 09:39
      I jak zwykle w krainie niewiniatek katolackich, wyrok w zawieszeniu i bez odszkodowania..
    • fjestis Bank 15.12.10, 09:49
      "W dawnej księgarni dzisiaj jest bank."

Oto kwintesencja. Co trzeci lokal w tym mieście to bank. Widać, jest na kim żerować.
      • exman Re: Bank 15.12.10, 10:51
        Bank, bank, bank, apteka

Bank, bank, bank, apteka

Bank, bank, bank, apteka

... polskie ulice
        • swarozyc Re: Bank 15.12.10, 10:55
          exman napisał:
          Bank, bank, bank, apteka
          Bank, bank, bank, apteka
          Bank, bank, bank, apteka
          ... polskie ulice
          '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
          Nieprawda! Zapomniales o Biurze notarialnym na kazdym rogu i oczywiscie o kosciolach, majacym przypominac wam o waszym upodleniu...
          o roznych budkach i kladkach nie wspominam..
          • Gość: pepe Re: Bank IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.10, 11:05
            Ciekawe ile w łapę wizą ten pan?
          • fjestis Re: Bank 15.12.10, 11:32
            Kościoły przynajmniej mają coś wspólnego z architekturą (przynajmniej w większości), a w dużej części z estetyką
          • Gość: Autor są jeszcze second-handy IP: 213.155.168.* 15.12.10, 14:03
            i wszystko za 5 zł
          • cbaabc korekta 15.12.10, 16:10
            bank, bank, bank, apteka, dewocjonalia, lombard, china box
            • andreas.007 Re: korekta korekty 15.12.10, 16:19
              bank, bank, bank, apteka, ciuchbuda... ciuchbuda, bank
              • cbaabc Re: korekta korekty 15.12.10, 16:21
                bank, bank, bank, apteka, ciuchbuda... ciuchbuda, bank

monopolowy, wszystko za 5zł, golema, bank, bank, bank, apteka, apteka, monopolowy, fryzjer, lombard, bank, bank, bank, u magdy...
                • andreas.007 Re: korekta korekty 15.12.10, 16:27
                  no własnie... nie ma agencji towarzyskich... ;)
            • Gość: kiełbaska Re: korekta, no bo są jeszcza bary udające restaur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.10, 18:11
              acje
      • Gość: . Re: Bank IP: *.dynamic.chello.pl 16.12.10, 20:40
        Widać, jest na kim żer
        > ować.

Raczej - jest co prać.
    • Gość: missar Re: Biegły wyceniający księgarnię Ossolineum skaz IP: *.ibd.gtsenergis.pl 15.12.10, 11:28
      Brawo sędzia. A ty gamoniu dodczep się od biednych ludzi ze zmywaka. Burżuju, jeden. Co mnie obchodzi Twój konflikt z Golemom.
      • Gość: Anatol Re: Biegły wyceniający księgarnię Ossolineum skaz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.10, 11:45
        > Brawo sędzia. A ty gamoniu dodczep się od biednych ludzi ze zmywaka. Burżuju, j
        > eden. Co mnie obchodzi Twój konflikt z Golemom.

sędzia podkreśliła kto odniósł korzyść z zaniżonego operatu. Był nim Golema. Dziwne, że ten rzeczoznawca nie wydał Golemy. Prawdopodobnie Golema słono zapłacił za milczenie, minimum 100 tys. zł.
        Gdyby sąd dał karę bezwzględnego więzienia za miesiąc mielibyśmy skruszonego rzeczoznawcę i układanka Golemy zaczęła by się rozpadać.
        • funio-oczko Re: Biegły wyceniający księgarnię Ossolineum skaz 15.12.10, 12:13
          Jak sądzę ta sprawa to dopiero początek końca Golemy, który wyląduje na więziennym wikcie, nauczy się pitrasić potrawy dla skazanych a jak wyjdzie na wolność za 5-10 lat będzie mógł sobie otworzyć smażalnie.
          • cbaabc Re: Biegły wyceniający księgarnię Ossolineum skaz 15.12.10, 16:12
            Nie da rady, bo na każdym rogu będą już czajna boksy i hamburgery
    • cbaabc MJW i tak ich popiera i o rynek walczy 15.12.10, 16:09
      Aby gastronomicy mieli gdzie parasole rozstawiać.
    • urwanypalec Biegły wyceniający księgarnię Ossolineum skazany 16.12.10, 11:35
      Ciągle słyszę o Golemie, Golema tu Golema tam, wszędzie gdzie jest przestępstwo, łapówki, korupcja pojawia się Golema. Czy ktoś to wreszcie wyjaśni??
      Pozdrawiam
      • Gość: Zwyczajny gość Re:Dlaczego jeżeli... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.12.10, 14:54
        przez 13 lat prowadziła ją spółka księgarzy: Jacek Gałkowski, Beata Flejszer i Andrzej Grodecki. nie sprzedano im właśnie tego lokalu jako długoletnim najemcom? I dlaczego oni dopiero po fakcie dowiedzieli się, że lokal sprzedano 'mecenasowi kultury' Pawłowi Golemie. Może ktoś wyjaśni?
        • Gość: kiełbaska Re:Dlaczego jeżeli... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.10, 18:14
          No, daj na luż.
    • cbaabc Gastronomicy-inwestorzy? 16.12.10, 21:43
      Z hotelu zrezygnowali, z Różanki również, tak? A na Krzywoustego zamiast budynku jest buda z tostami.
      • Gość: Funio Re: Gastronomicy-przekręciarze IP: *.globalconnect.pl 16.12.10, 22:13
        Jak pisałem, przyszła Kryska na Matyska, Golema do pierdla a śledź na kolacje dla niego, żeby mu ością stanął w gardle i udławił się jak swymi lokalami, nie korzystajcie z jego knajp: Wałów, Pod Kogutem, Banku Millenium, Odzieżowca, szkoły Językowej Empik w Hotelu Pomorskim, piwiarń przy fontannach itp, wtedy sam się wyniesie z miasta, szczur jeden, Golema to zakała miasta, Mecenas Kultury na dodatek.
    • Gość: ?? Re: Biegły wyceniający księgarnię Ossolineum skaz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.13, 12:54
      A kto wyceniał kamienicę?

forum.gazeta.pl/forum/w,70,143694265,143694265,Nie_uzgodnili_wersji_.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka