Dodaj do ulubionych

Miejski sylwester bez procentów

30.12.10, 14:09
Qrwa!
Mróz jak w Szwecji, a prohibicja jak w USA w latach 20-tych!

Kto to wytrzyma?!
Obserwuj wątek
    • Gość: xxx Re: Miejski sylwester bez procentów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.10, 14:43

to bawcie się sami ! ja postrzelam sobie we własnym ogródku!
    • Gość: Franczesko Re: Miejski sylwester bez procentów IP: *.szczecin.mm.pl 30.12.10, 14:44
      Ja bym zabronił: śpiewu, toastów (dopuszczone te na cześć prezydenta Krzystka), uśmiechania się i rechotania, składania życzeń, wnoszenia latarek, trzymania się za ręce, CAŁOWANIA, tupania z zimna, łażenia niewyznaczonymi ścieżkami i chuchania w kierunku Chochulskiego. Do tego odłączyłbym zasilanie, żeby na darmo nie świeciło i dopiero o północy pokazałbym ludziom Krzystka (i ZEDa) w świetle reflektorów. Po kilku godzinach ciszy i ciemności miałby wejście jak ksiądz proboszcz na kolędzie.
    • exman Miejski sylwester bez procentów 30.12.10, 14:46
      Panie Krzystku, weź się pan ogarnij trochę ... cofa nas pan do Bliskiego Wschodu ...
      • Gość: PawelA Re: Miejski sylwester bez procentów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.10, 14:50
        To już nie Bliski Wschód, anie nawet nie Dziki Zachód.
        Miałem się z Małżonką przejść, a tak to mamy w 4 literach... jakąś domówkę się sprokuruje...

Jak dla mnie z powodów bezpieczeństwa, może się prezio nie pokazywać i życzeń nie składać, bardzo bezpiecznie będzie ;-).
    • prestidigitator70 Miejski sylwester bez procentów 30.12.10, 15:04
      Jakoś mi się tak przeczytało, ten artykuł :

"Wiejski sylwester ... "

;)
    • zed.1 Re: Miejski sylwester bez procentów 30.12.10, 15:10
      Zakazy usrawowe można ominąć tylko trzeba odrobinę dobrej woli i wysiłku organizatora. Miasto idzie na łatwiznę. Jest przepis i ch..., reszta nie obchodzi. To źle świadczy o mieście.
      • Gość: twarda wazelina Re: Miejski sylwester bez procentów IP: *.dynamic.chello.pl 30.12.10, 15:45
        Właśnie w tym roku miałem ochotę pójść na Sylwka pod chmurka. Wszędzie już byłem i z młodymi ludźmi chciałem zrobić wypad na Błonia w końcu jest za moje podatki.
        Myślałem, że przepije do pana prezydenta szampana z kubeczka jak będzie nam składał życzenia :
        " Wszystkiego najlepszego szczecinianie, żeby wam w Nowym Roku powiodło się tak jak mnie się powiodło i wybory i bezkarność i kasiora od was dla mnie i w ogóle, że jest zajebiście ".
        A tak co będę stał na mrozie jak palant i będę musiał uważać, żeby nie dopadł mnie jakiś strażnik z gazem od Słoki
    • turkusonly Miejski sylwester bez procentów 30.12.10, 15:25
      jeżeli ktoś nie potrafi się dobrze bawić bez procentów, to współczuję
      • Gość: cham Re: Miejski sylwester bez procentów IP: *.net.pbthawe.eu 30.12.10, 15:36
        Popieram cię kolego. O co ta cała awantura? Organizator nie życzy sobie wnoszenia fajerwerków i alkoholu. Komuś się nie podoba? To siedzieć i oglądać Rudiego Schubertha i Rysia z Klanu w domu.
        Ja akurat się przejdę i zamierzam się dobrze bawić. Jako, że nie będzie alkoholu będę się czuł jeszcze bardziej bezpiecznie, gdyż nasza szczecińska swołocz nie dorosła do wspólnych zabaw z procentami. Kto był choć raz na Dniach Piwska... o przepraszam Morza, ten wie jakby wyglądał nasz Sylwester. Agresywne grupy pijanych gó...arzy, zarzygane trawniki, brud syf i malaria.
        Jakie społeczeństwo taki Sylwester. Cieszcie się, że to nie ja organizuje takie imprezy bo większości bym założył kaganiec i trzymał na smyczy.
        • cest.l.a.vie Re: Miejska ... Białoruś 30.12.10, 16:02
          Gość portalu: cham napisał(a):

> Ja akurat się przejdę i zamierzam się dobrze bawić. Jako, że nie będzie alkohol
          > u będę się czuł jeszcze bardziej bezpiecznie, gdyż nasza szczecińska swołocz ni
          > e dorosła do wspólnych zabaw z procentami.

Naiwniak. Będzie właśnie gorzej, bo ludzie są przekorni. Urzędnicy urządzili spotkanie wygodne dla siebie, nie dla obywatela. Łatwo wprowadzić zakaz i mieć względny spokój - w razie czego wypuści się milicję miejską, a ta w imię poszanowania przepisów spałuje jednego czy drugiego (w ramach ducha sylwestrowego). Tylko, że akurat w ten dzień picie szampana na świeżym powietrzu to już ZWYCZAJ. Jak pisali inni internauci, trzeba jeszcze wprowadzić zakaz śpiewu i śmiechu, bo przecież jest cisza nocna. Chore i w ogóle nie zwiększy Twojego bezpieczeństwa.
        • Gość: twarda wazelina Re: Miejski sylwester bez procentów IP: *.dynamic.chello.pl 30.12.10, 16:06
          No nie! Na trzeźwo Myslowitz i Dżem nie da sie słuchać , Dżem to nie ten klimat i nie to miejsce.
          A Myslowitz to nie sylwestrowa ekipa , mędzą i dołują.
          Może niech SAA odda te swoje pomieszczenia dla Pogotowia Teatralnego , bo jak mam dokładać do tej nieudolności ,to jakaś łapanka trupów muzycznych, co ich już żadna dziura nie chciała?
          Ach , zostanę na transmisji TV z Paryża w domu, jest co wspominać.
      • Gość: Hashko Re: Miejski sylwester bez procentów IP: *.dynamic.chello.pl 30.12.10, 21:28
        No! To se współczuj. Ręce opadają od tych wszystkich mądrości w tym kraju wymyślanych. Zakaz palenia, zakaz picia alkoholu... No jeszcze powinni zrobić zakaz imprez domowych. Na sylwestra zwłaszcza! Jak dobrze przepowiedział jeden dawny kandydat na prezydenta innego miasta: "... i niczego nie będzie!" Ale co tam... nic sie nie stało sie. ;)
        • Gość: a akurat IP: 46.112.190.* 31.12.10, 02:30
          Już to widze, jak tłumy przy Pomniku Autostopowicza nie odpiją po szamapanku i nie odpalą po petardzie. Na największym szczecińskim towarzyskim poligonie w noc sylwestrową
          I co oszołomy - zgonicie straż miejską, by ganiali za zmęczonym ludem, co zabawić się nie może?
    • cest.l.a.vie Akurat ... taki zakaz coś pomoże ... 30.12.10, 15:45
      Sam zaraz pójdę na Jasne Błonia z butelką zawinięta w papierowy worek i będę pił ... piccolo... Kto wymyślił taki zakaz, który wywoła sprzeciw i jeszcze większe picie - dokładnie odwrotnie jak sobie urzędnicy życzą... Fajerwerki również odpala się w Sylwestra, więc mogą sobie ten zakaz ...
    • ganc69 Miejski sylwester bez procentów 30.12.10, 16:01
      A mnie ani grzeje ani ziebi ten zakaz. Jestem z NIEBUSZEWA i z tego juz powodu powinienem sie oburzac. Nie jest tak z prostego powodu, od czasu gdy mam dzieci zupelnie inaczej patrze na idiotow ktorzy rzucajac petardy na lewo i prawo "mysla" ze to demokracja i swietna zabawa. Ter4az z sasiadami pijemy spokojnie na podworku, strzelamy i sie bawimy. Dlaczego? Policja pilnuje w Parku Kasprowicza. Dzieci swietnie i BEZPIECZNIE bawia sie z nami.
    • lehoo Miejski sylwester bez procentów 30.12.10, 17:09
      Trudno sobie wyobrażać, żebym spożywał zacny koniak z mojej piersiówki z jakimiś przygodnymi czortwiejakimi ludźmi.
      • Gość: Co zalatuje lisem WOŚP na Orła Białego IP: *.dynamic.chello.pl 30.12.10, 19:23
        Nie umilkną okrzyki radości po noworocznych szaleństwach, a tu już kolejna impreza Orkiestry Świątecznej Pomocy na pl Orła Białego.
        Cały Szczecin ze sztabem Gł. w Akademii Przepięknej i w restauracjach Golemy
        Właśnie, czy Golema zdąży z otwarciem restauracji na Orkiestrę, może tam będzie się można napić.
    • krzysztofsf A co z szampanem i toastem noworocznycm? 30.12.10, 21:20
      Rozumiem, ze organizatorzy tez nie "strzela" szampanami o polnocy?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka