swarozyc 17.01.11, 14:10 Zbolszewizowanym katolakom to nawet krasnoludek może naszczać do drinka... Tak trzymać bat w ręce i wio!, furmanką... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
najzlejsze_zlo Tram wpopszek ulicy* Sysław o pierwszym niskopo... 17.01.11, 14:37 Panie Sysław, skończ Pan w końcu swoje pseudo dziennikarskie wypociny, ani to śmieszne ani prawdziwe. Pisz Pan dla GS-u, Faktu - chociaż chyba i to za wysokie progi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Off Re: Tram wpopszek ulicy* Sysław o pierwszym nisko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.11, 14:52 Ten artykuł miał być zabawny? W Poznianiu jakoś nikt nie płakał, że Tramino testowano parę miesięcy po nocach, a w Gdańsku nikt nie narzeka, że liniowe Swingi jeżdżą bez osłon na wózkach, bo też śnieg zalega. Odpowiedz Link Zgłoś
najzlejsze_zlo Re: Tram wpopszek ulicy* Sysław o pierwszym nisko 17.01.11, 15:02 Gość portalu: Off napisał(a): > Ten artykuł miał być zabawny? artykuł to za duże słowo, sysław jest biednym, zakompleksionym ignorantem...pewnie jeszcze dmucha na żarówkę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MisMis Re: Tram wpopszek ulicy* Sysław o pierwszym nisko IP: *.multimo.pl 17.01.11, 16:08 hehehe, ale dureń, znaczy się - ałtór tej chałtury:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siedze_i_czytam SUPER! IP: *.dynamic.chello.pl 17.01.11, 16:13 A mnie się bardzo, ale to bardzo, ten artykuł podoba. I trafia dokładnie w sedno. Panie Sysław, ja Panu jeszcze niejeden taki wątek ciekawy mogę podrzucić, to z krzeseł pospadają, ci co na nich siedzą. A te głosy oburzenia, to pewnie Miłośnicy Komunikacji. Zakochani w każdym szynowym, od starej eNki, po eksponat Pesy. Ich strasznie boli, jak się coś na kochany tramwajek pisze złego. Bardzo fajna treść! Lekka, przyjemna i jakże prawdziwa. To właśnie cechy felietonu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pajak-leon Re: SUPER! IP: *.tktelekom.pl 17.01.11, 16:22 Chyba sobie kpisz. Myslisz, ze jak ktos interesuje sie tramwajami, to wielbi je bezgranicznie? Jesli Bog faktycznie za jednego idiote zabija jednego kotka, to za ciebie zginelo pol schroniska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: supre debil Re: SUPER! IP: *.pr1-nat.espol.com.pl 17.01.11, 16:24 co za debil to wymyslil?? pewnie zona mu nie dala i rozladowuje swoje flustracje erotyczne wymyslajac jakies badziewiaste artykuly...dzisiaj kazdy oszołom moze pisac co mu sie podoba ale czasy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktos Re: SUPER! IP: *.nitka.net.pl 17.01.11, 16:46 Czytam i nie wiem czy to głupi żart, czy tak na poważnie napisano ten "artykuł". Wszędzie jakoś testowali i nikt nie płakał ! Osłony na koła stracił warszawski Swing więc dobrze zrobili je zdejmując. To, że tramwajarze byli zadowoleni nad sprawnością hamulców i innych nic dziwnego jak jeżdżą na rupieciach ;) Hehe 20 cm to nic xD Powiedz to ludziom na wózkach inwalidzkich i powiedzą czy to nic nie jest ;) I przepraszam bardzo nie będą przestawiać czujników na mieście tylko w Swingach ! Dadzą je na przód tak, że i stare i nowe konstrukcje będą należycie działać. Taki artykuł to kpina ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: SUPER! IP: *.chemn.zut.edu.pl 17.01.11, 16:54 Ale ten dziennikarz to IDIOTA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: SUPER! IP: *.dynamic.chello.pl 17.01.11, 17:00 Gdzie jest mowa o 20 cm? Rzecz się rozchodziła o 2 cm. I nawet nie tyle o 2 cm, co o to, że miała wygrać PESA. I tyle. A felieton jest dobry. Jest anegdotą. Ma rozbawić czytelnika. Ale gburowatych krytykantów się nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asa fajny tekst IP: *.nitka.net.pl 17.01.11, 17:17 wreszcie coś co się dało czytać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktos Re: SUPER! IP: *.nitka.net.pl 17.01.11, 17:57 Sorka literówke zrobiłem miało być 20 mm i naprawdę te 2 cm dodane to wysokości progu może stanowić problem bolesne ale prawdziwe. Może was to bawi, ale jakoś nie mnie. Tyle tego marudzenia w mieście, że wszystko nie tak to po co jeszcze takie artykuły ? For fun ? Taki artykuł zakłamujący prawdę nawet w ironii jest bez sensu ;) To jakby kogoś na ulicy zmieszać z błotem, a na koniec powiedzieć, że to żart i chciało się innych rozbawić ... Jest tyle form rozbawiania ........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żaba_błotna Re: SUPER! IP: *.dynamic.chello.pl 17.01.11, 21:48 Ale to nie jest FUN, jak to nazywasz. To właśnie rzeczywistość podana w lekkiej formie. Byś chłopie siedział w tym bagnie, to byś wiedział jaka prawda jest okrutna. Ten artykuł, to ledwie namiastka sprawy. I tylko dzięki formie, przekazane jest coś zupełnie istotniejszego, a artykuł mógł się ukazać. Przeczytaj go jeszcze ze dwa razy. Tu nie o marudzenie chodzi. Powąchaj kiełbaskę i idź podziwiać halę widowiskową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eemeryt Re: Tram wpopszek ulicy* Sysław o pierwszym nisko IP: *.vx.pl 17.01.11, 17:28 ....a na furmance banany i ogórki do wprostu Odpowiedz Link Zgłoś
kuwakaztanowa Tram wpopszek ulicy* Sysław o pierwszym niskopo... 17.01.11, 17:43 Wypociny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Facet ma racje IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 17.01.11, 19:48 a wy sie cieszycie ze wam ktos do kapelusza nasral i jeszcze z duma obnosicie po wsi mowiac ze macie zolte w czapce... O przygotowaniu tras powinno byc wiadomo od dawna - chyba ze nie sa znane wymiary tramwaju - zamiast kombinowac z zdejmowaniem oslon trzeba bylo odsniezyc torowiska ale przeciez jak w Gdansku czy Wroclawiu jezdza ze zdjetymi oslonami to dla Szczecina nobilitacja... Gdyby nie Gorzow czy Czestochowa to Szczecin naprawde byly taka wiocha z tramwajami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ramzes ktorys tam oj vlad vlad IP: unknown 17.01.11, 20:53 masz tak gejowskie teksty jakbys w holandii mieszkal... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: oj vlad vlad IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 17.01.11, 22:10 juz nic nie dalo sie wymyslec to startujesz z pedalstwem... Ja tylko zgadzam sie z kims kto wysmiewa to wasze zadecie - ta wielka technologia okazuje sie nie sprawdzac bo lezy snieg, bo w zlym miejscu durny wlacznik - bo cos innego - brandzlujecie sie ta pesa a tymczasem prace trzeba zaczac od podstaw - wymiary obrysowe byly znane - nie sa zadna tajemnica - nie trzeba bylo zadnego orla by po prostu zrobic plug i wyslac na trase wagon do odsniezania - zwyczajnie i po prostu bo przeciez sa warsztaty i takie rzeczy sie robi - to nie, walkowanie w gazetach - przypomina mi to PRL i propagande sukcesu... wtedy tez byly takie reportaze, podnisle tony, celebra mszy swietej robotniczej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Tram wpopszek ulicy* Sysław o pierwszym nisko IP: *.szczecin.mm.pl 17.01.11, 20:03 ale denny ten tekścik... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokalny menel Sysław o pierwszym niskopodłogowcu IP: 62.69.221.* 17.01.11, 22:32 Rzeczywiście nie zaszkodzi troche ponabijać się z tej całej sytuacji. Tramwaj przywieziono do Szczecina w litopadzie, minęły ponad 2 miesiące i powinien jeździć. TS miało prawie 3 lata na przygotowanie tras. Kogo teraz obchodzi opisywanie medialne bzdetów z cyklu, że jechał, hamował, testowano, zahaczył albo nie zahaczył ? G.... to ludzi obchodzi. Ludzi obchodzi żeby ich wygodnie woził . Odpowiedz Link Zgłoś
kitajec10 Boze co to?! Za to ktos dostal kase?! 17.01.11, 22:40 Przerazenie totalne! Dawno taki debilnego blablabla nie czytalem. To jest straszniejsze niz wywiady z "ekonomista" ksiezycowycm-kandydatem na kryminal za bankructwo szczecina-Krzystkiem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXForEver Re: Tram wpopszek ulicy* Sysław o pierwszym nisko IP: 62.69.221.* 17.01.11, 22:43 Dzięki za ten tekst i za przypomnienie słynnego wiersza. Nie wiem, dlaczego wydawało mi sie, że to dzieło Brunona Jasieńskiego... Każdy bładzi od czasu do czasu. Ale tekst świetny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanisława Re: Tram wpopszek ulicy* Sysław o pierwszym nisko IP: *.dynamic.chello.pl 17.01.11, 22:46 Chwała, że pojawiają się głosy pozytywne, bo zwątpiłabym w swoją inteligencję i poczucie humoru... To naprawdę świetny tekst! Odpowiedz Link Zgłoś
olafilo Tram wpopszek ulicy* Sysław o pierwszym niskopo... 18.01.11, 00:16 Ten kto to pisał, niespecjalnie przyłożył się do pracy. Kilka dni temu w tejże właśnie e'gazecie czytałem o wszystkich tych bolączkach. Dokładnie opisanych, co, jak, dlaczego. Zapewne autor czytał ów tekst, ale pewnie nie rozumiał - i dalej nie rozumie co czytał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leniu Re: Tram wpopszek ulicy* Sysław o pierwszym nisko IP: *.40.188.173.dynamic.ip.windstream.net 18.01.11, 02:49 Bardzo cenna uwaga,tyle tylko,że autor tych bzdetów coś za to skasował. Odpowiedz Link Zgłoś
ew-a34 Tram wpopszek ulicy* Sysław o pierwszym niskopo... 18.01.11, 07:47 A mnie "wypociny" ,jak nazywaja piszący, spodobaly sie. Tramwaj jest piekny, swietnie sie jezdzi ,ale sa problemy techniczne ze starymi urzadzeniami ktore nie sposob bylo zmienioc zanim tramwaj nie pojawil sie na torach .A snieg " To wazna sprawa. Nie tylko ten tramwaj moze miec prob;lemy . Wiec z przymruzeniem oka i usmiechem przeczyalam artykul Jestesmy jak widze nerwowym narodem i o byle co zaraz obrazamy caly swiat. Panowie - bo pisza na ogol panowie- wiecej spokoju, Moze wam zony lub narzeczone pomoga w rozladowaniu emocji? Odpowiedz Link Zgłoś
sobiepan1 Re: A nie lepiej było powyższyć przystanki 18.01.11, 08:27 a nie podniecać sie niskopodłogowym tramwajem, który nijak nie przystaje do naszych torowisk? Sobiepan ...jestem sobie panem; wójtem, plebanem... Nigdy nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem... Odpowiedz Link Zgłoś
szczecintram Tram wpopszek ulicy* Sysław o pierwszym niskopo... 18.01.11, 23:29 To co Pan pisze jest żenujące. Czytam gazetę.pl od lat i nie rozumiem, kto dopuszcza do "druku", nawet w internecie, pseudoartykuły takich pseudodziennikarzy. Tak naprawdę, to jeżeli chce się Pan wyżyć, to jest sporo do posprzątania na zajezdni na Pogodnie i Golącinie, zapraszam, choć nie wiem czy poradzi Pan sobie w obsłudze zmiotki i ściery, to może nieco przewyższać Pana kompetencje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
j.awa Tram wpopszek ulicy* Sysław o pierwszym niskopo... 27.02.11, 19:09 p.Sysław,wymieńcie się adresami z @swarożyc-on też uważa,że wartości jakieś tworzy i PISujcie do siebie.Dla dobra ogółu. Odpowiedz Link Zgłoś