Gość: sosenka! a to np doniesienia z mazur IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.04, 19:03 Regiony Mazury Agresja w mundurze Dwóch policjantów z Węgorzewa zostało oskarżonych przez kętrzyńską prokuraturę o gwałt zbiorowy oraz wymuszanie zeznań i przekroczenie obowiązków służbowych. Proces przeciwko funkcjonariuszom toczy się w giżyckim sądzie. Wkrótce na wokandę trafi prawdopodobnie sprawa trzeciego węgorzewskiego policjanta, którego prokuratura podejrzewa o brutalne zachowanie wobec zatrzymanych. Jacek P. i Jacek J., dwaj policjanci z sekcji kryminalnej węgorzewskiej komendy, zostali aresztowani przed rokiem. Prokuratura podejrzewała ich wówczas o dokonanie zbiorowego gwałtu na turystce z Gliwic. Podczas prowadzonego postępowania okazało się jednak, że funkcjonariusze mają na swoim koncie jeszcze inne przestępstwa. - Policjanci zostali oskarżeni także o wymuszanie zeznań i przekroczenie uprawnień - powiedziała Bożena Przyborowska z biura prasowego Komendy Wojewódzkiej Policji w Olsztynie. - Te same zarzuty zostały przedstawione kilka dni temu również trzeciemu funkcjonariuszowi, który na razie przebywa na wolności. Wszyscy trzej są policjantami z wieloletnim stażem pracy. Z akt sprawy wynika, że trzej węgorzewscy stróże prawa brutalnie znęcali się nad zatrzymanymi. Byli agresywni, straszyli i grozili. O przebiegu tych przesłuchań zaczęło być głośno, gdy jeden z mieszkańców Giżycka złożył w miejscowej prokuraturze zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa przez węgorzewskich policjantów. "Grozili, że włożą mi w odbyt rozgrzaną lokówkę, jeśli nie przyznam się do włamania, z którym nie miałem nic wspólnego" - czytamy zeznania w aktach sprawy. - "Przyznałem się ze strachu, ale potem poszedłem do lekarza i dostałem zaświadczenie, że mam obrażenia ciała po pobiciu. O wszystkim powiadomiłem prokuraturę w Giżycku." Ta z kolei przekazała postępowanie prokuraturze w Kętrzynie, która zajmowała się wcześniejszą sprawą gwałtu. Za wymuszanie zeznań i przekroczenie obowiązków służbowych grozi policjantom do 10 lat pozbawienia wolności i wydalenie ze służby. (bik) 29. Lipca 2004 19:54 Drukowanie artykułu: Wydrukuj ten artykuł bez zdjęć. Wydrukuj ten artykuł ze zdjęciami. Wyślij wiadomość znajomemu: Wiadomość: Twoje imię: Twój adres e-mail: E-mail znajomego: Polecamy : Samowolka burmistrza Ministrze! Daj pieniądze! Wreszcie się dogadali! Nieszczęśliwy splot okoliczności Kto jest winny śmierci 22-latki? Żak ucieka z akademika © Gazeta Współczesna Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: Zwrot w sprawie ściganego studenta 12.08.04, 07:55 Proponuję również rodziców wrzoda którzy czynnie uczestniczyli w szkalowaniu całej rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bromag Re: Zwrot w sprawie ściganego studenta IP: 213.155.191.* 12.08.04, 09:14 Gratuluje!Oby to był faktycznie koniec całego zamieszania!Mam tylko nadzieje ze Antoniaki nie popuszczą tym gnojom i "odbiją" sobie swoje krzywdy.Trzymaj sie Jurek!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Antoniak Wypowiedź "bohatera" artykułu IP: 217.97.214.* 12.08.04, 10:15 Witam, Na wstępie kieruję słowa podziękowania do wszystkich ludzi którzy mi pomagali i do GW bez udziału której prawdopodobnie bym teraz "siedział". Przeżyłem jako podejrzany i ścigany koszmarnych 6 miesięcy. Nareszcie będę mógł normalnie żyć i studiować. Mam nadzieję, że po opublikowaniu mojej historii policjanci i prokuratorzy solidniej będą wykonywać swoje obowiązki i nie będą chcieli w obronie swoich bliskich zamykać niewinnych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikolas MF.F.Skcz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 10:24 Koniec z tym syfem, to pora zająć sie następnym. Jest dużo naprawienia w szczecińskim systemie sprawiedliwości a jak narazie tylko GW zaczyna i odpowiednio dobrze kończy takie sprawy. Mam nadzieję, że takie coś się więcej w szczecinie nie zdarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: USTKA-MAN End of DRAMA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 10:51 Hallo, I'm from Afganistan and I want to write something abotu this case. First of all I want you to know that George Antoniak is friend of main and I wish all the best to him. I am very happy that this shit is finished .I hope every bad policeman in Stetin gone think twice before do eveil thing again. OK, that's it what I want to write, bye. Odpowiedz Link Zgłoś
krokus5 Re: Zwrot w sprawie ściganego studenta 12.08.04, 11:01 Szczecińska Prokuratura to ignoranci,nieucy oraz ludzie o poziomie inteligencji poniżej średniej miejskiej,która i tak przecież nie jest wysoka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: Zwrot w sprawie ściganego studenta IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 12.08.04, 11:26 to niewiarygodne na co stać Policje w Polsce. Mam nadzieję, że polskie aparaty bezpieczeństwa zaprzestaną takich praktyk i zajmą się na poważnie swoją pracą.To samo niestety tyczy się prokuratury. Naszym obywatelom nie potrzebne są chyba takie dodatkowe rozrywki fundowane przez Państwo. Polska przecież tyle przeszła w swojej historii, że wydaje mi się, że powinniśmy bardzie szanować się nawzajem, a nie nastawać na swoje prawa jak za nieszczęsnych dawnych czasów. Przykra sprawa, że ciągle jako naród nie potrafimy tego zrozumieć. Może wstąpienie do Unii Europejskiej nas trochę oświęci, bo jak tak dalej pójdzie to pozabijamy się nawzajem jak dzikusy. Tylko czym w takim razie możemy sie pochwalić przed swoimi sąsiadami w unii? Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: Zwrot w sprawie ściganego studenta 12.08.04, 11:27 panią prokurator i panem komendantem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luke Re: Zwrot w sprawie ściganego studenta IP: *.pomorzany.v.pl 12.08.04, 13:00 Jak widzimy dobro zawsze zwycieza! =) Nareszcie sie wszysko skończyło, gratulacje jurek!!! A psy... pozostana psami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdzichu Re: Zwrot w sprawie ściganego studenta IP: *.w3cache.pl / *.pl 12.08.04, 15:20 Jak wiadomo życie pisze najoryginalniejsze scenariusze, na filmach bohaterów wrabiają źli ludzi (gangsterzy) a nie sama policja i do tego z prokuraturą (nieszczęścia chodzą parami). Wierzyć się nie chce ze takie rzeczy sie dzieją u nas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdzichu Re: Zwrot w sprawie ściganego studenta IP: *.w3cache.pl / *.pl 12.08.04, 15:23 Bardzo dobrze ze zada pieniedzy za taka jazde, tylko że powinno być tak że tpo winni z własnej kieszeni powinni płacić a nie podatnicy, ale to juz inna kwestia.POLICJA jest do kitu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qre Re: Zwrot w sprawie ściganego studenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 20:21 Szkoda, ze tak dlugo trzeba bylo na to czekac, i ze policja nie rozwiklala tej jakze trudnej sprawy.Moim skromnym zdaniem poszkodowany Jerzy powinien dostac solidne odszkodowanie, a pseudo policianci powinni pojsc siedziec i to na dlugo by byc dobrym przykladem dla innych pseudo policiantow. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: Zwrot w sprawie ściganego studenta 13.08.04, 08:17 a ja uważam, że psy psami ale największy przekręt i prywatę zrobiła prokuratorka nowak. to całe utajnienie akt, list gończy, przeszukiwanie wielokrotne mieszkania i firmy rodziców. lewe oskarżenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Zwrot w sprawie ściganego studenta IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.04, 09:19 Myślę, że masz rację.Prokuratura powinna szukać prawdy a nie ją tworzyć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Zwrot w sprawie ściganego studenta IP: *.gryfnet.szczecin.pl 14.08.04, 14:06 "SPRAWIEDLIWOSCI STALA SIE ZADOSC" WRESZCIE JUREK MOZE NORMALNIE ZYC. CIESZYMY SIE RAZEM Z TOBA ZYCZYMY CI SAMYCH SUKCESOW W DALSZYM ZYCIU. WIELKIE POZDRO. ANIA I FRYDERYK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sokół WWO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.04, 12:26 Każdy ponad każdym, traktuje innego jakby był nikim, wszyscy najmądrzejści.... na takie podejści brak mi słów. Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: WWO 19.08.04, 12:27 Gość portalu: Sokół napisał(a): > Każdy ponad każdym, traktuje innego jakby był nikim, wszyscy najmądrzejści.... > na takie podejści brak mi słów. * przemawiasz w wyjatkowych okolicznosciach i nie bardzo wiem o co ci chodzi w Twoim poscie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sokół Re: WWO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.04, 12:35 chodzi mi o to że policja trakuje ludzi jakby byli nikim lub niczym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sokół WWO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.04, 12:34 Przecież skoro policja z prokuraturą cywilną popełnili przestępstwo to powinni zostać urakrani, od tego zdaje się jest ABW albo UOP, przecież to jest czarno na białym, nie rozumiem dlaczego jeszcze nie siedzą w więzieniu Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: WWO 19.08.04, 12:49 wiesz Sokol tez nie rozumiem, moze nie tak aby od razu do wiezienia, ale w tej sprawie nawet prokurator nie sprawdza czy doszlo do anruszenia prawa (a przynajmniej ja nic nie wiem aby prokuratura badala ta sprawe). Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: WWO 19.08.04, 12:55 wersja kulturalna: kruk krukowi oka nie wydziobie. wersja niezbyt kulturalna (ale wyjątkowo pasująca): kurwa kurwie łba nie urwie. śledztwa nie ma i nie było. a prokuratura i palanteria czekaja aż przyschnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawełos Re: WWO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.04, 14:41 W pełni się zgadzam z Twoją wypowiedzią, prokuratura i policja to jedna bandycka szajka!! I pomyśleć że oni są od pilnowania porzadku jak sami ten porządek naruszają. Najprawdopodobniej nigdy nie zostaną ukrani za to co zrobili Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawełos Re: WWO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.04, 14:44 Ale jak prasa na ten temat trąbi to ABW na bank się tym zajmuje, nie wierze żeby nikt nic nie robił w tej sprawie bo to nie jest afryka. Nie może być tak ze nikt nie czuwa nad policją i prokuraturą w szczecinie Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: WWO 20.08.04, 14:46 z tego co wiadome ani komendant miejski ani wojewódzki nie zauważyli błędów i matactwa u swoich podwłądnych. więc teraz tymbardziej nie przyznaja się do błędów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawełos Re: WWO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.04, 14:48 ale nad komendantqami stoją oficerowie ABW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sokół WWO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.04, 18:43 Ja mogę jedynie wypowiadać się na forum bo nie mam większej władzy i zachęcam innych ludzi do tego. Jestem pewny że policjanci odpowiadający za kontakty z mediami czytają te wpisy więc mam dla nich przesłanie : wiedzcie że kiedyś za to odpowiecie gnidy!! Niewinny człowiek przez was żył przez pół roku w wyjątkowych okolicznościach!! FUCK THE POLICE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Zwrot w sprawie ściganego studenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.04, 22:07 Śledziłem tą sprawę od samego początku, dobrze się w sumie zakończyła lecz za długo to trwało. Ludzie odpowiedzialni za to zamieszanie (policja i prokuratura) powinni iść do pierdla. Ciekawi mnie gdzie są Ci ludzie z forum co wpisywali że Jurek jest winny na bank a Gazeta Wyborcza wypisuje bzudry i w ogóle nie ma o czym mówić.Ale głupich na tym świecie nie brakuje jak pokazuje życie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Zwrot w sprawie ściganego studenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.04, 22:10 Pozdrowienia dla Aśki, Ryszarda, Eli, Akweniarza, ludzi z gryfa którzy się interesowali i interesują sprawą. Trzymaj się Jurek i dokop tym skurwielom w sądzie!! Cała Polska z Tobą!! Odpowiedz Link Zgłoś