Dodaj do ulubionych

Zwrot w sprawie ściganego studenta

IP: *.proxy.aol.com 22.04.04, 23:40
Powiem krotko : w glowie sie nie miesci:(Najwyrazniej przedmoity zaczely
rzadzic ludzmi , nawet takimi , ktorzy powinni byc w porzadku z prawem.
Obserwuj wątek
    • ja_aska Re: Zwrot w sprawie ściganego studenta 23.04.04, 08:11
      Od tygodnia daję znać, że coś jest do kitu na naszym "poletku" a odzew nikły.
    • Gość: Boldmen Re: Zwrot w sprawie ściganego studenta IP: 195.68.226.* 23.04.04, 08:40
      Kiedyś w widziałem jak Żandarmeria Wojskowa potrafi być skuteczna. Dwóch
      pijanych osiłków zaczepiało przechodniów, Straż Miejska i Policja nie mogła
      sobie z nimi poradzić, przyjechała Żandarmeria, spałowali gości i był spokój.
      Bez zbędnych cergieli, bez próśb - skutecznie.
      • ja_aska Re: Zwrot w sprawie ściganego studenta 23.04.04, 09:00
        Może to jest sposób na takiego wrzoda? By nie wrabiał innych?
      • Gość: Renata. Re: Zwrot w sprawie ściganego studenta IP: *.proxy.aol.com 23.04.04, 17:35
        I widac tak trzeba, tylko , zeby zaraz sie nie podniosly glosy opinii
        spolecznej, jacy sa brutalni , bo tak tez bywa.Czasem chyba sami nie
        wiemy ,czego chcemy.A poza tym ten chloptys ma najwyrazniej "plecy" , wiec moze
        sie okazac , ze to "pomylka".Przymkna niewinnego , a zlodziej wyjdzie na
        wolnosc.W Polsce jest dzisiaj wszystko mozliwe...
      • Gość: ela Re: Zwrot w sprawie ściganego studenta IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 12.08.04, 11:07
        Uważam, że to co zaprezentowała Policja i Prokuratura to SKANDAL, którego finał
        powinien znaleźdź się w sądzie,( oczywiście nie Szczecińskim), bo jak widać
        Szczecin to bardzo małe miast, gdzie ręka rękę myję. Oby w końcu ktoś na
        poważnie zajął się tą sprawą, oby nigdy więcej żaden Polak nie musiał
        doświadczać takich rzeczy.Oby...!
    • Gość: bruce lee Re: Zwrot w sprawie ściganego studenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.04, 12:07
      oj tata chyba go ukrywa w klasztorze shaolin.
      tam go szukac
      • Gość: XYZ Re: Zwrot w sprawie ściganego studenta IP: 212.14.0.* 23.04.04, 12:23
        A gazety (Wybiórcza zdaje się) coś mędza o sukcesach Kolasińskiego i jego
        prokuratorów. Zenada.
        • ja_aska Re: Zwrot w sprawie ściganego studenta 23.04.04, 12:53
          Właśnie to dziwne. "Statystycznie" jesteśmy najlepsi w kraju. To kto do cholery
          te statystyki układa. Tutaj wyraźnie prokuratura dała d.... a zgrywa się na
          cholera wie co. Najlepsze, że forumowiczów jakoś to mało obeszło. Ważniejsze
          gówna na chodnikach.
          • 4um Re: Zwrot w sprawie ściganego studenta 23.04.04, 15:28
            skoro my jesteśmy najlepsi w kraju to co się dzieje gdzie indziej ? to chyba
            wszystko jakaś celowa robota ?
            • Gość: XYZ Re: Zwrot w sprawie ściganego studenta IP: 212.14.0.* 30.04.04, 13:43
              Właśnie dlatego jesteśmy "najlepsi" w kraju, że prokuratorzy wsadszają bogu
              ducha winnych i bezbronnych ludzi odtrąbiając sukces. Potem
              prowadzą "postępowanie przygotowawcze" w gazetach. A na koniec sa wyrki takie
              jak w sprawie zabójstwa na politechnice albo napadu w Międzyzdrojach. Co i rusz
              się czyta, że kolejne uniewinnienie. Kolasiński wracaj na uczelnię.
    • Gość: Ryszard Re: Zwrot w sprawie ściganego studenta IP: 212.14.53.* 23.04.04, 17:34
      I znowu dzęki tzw dziennikarskiemu śledztwu zaczęła się rozwikływać następna z
      afer.Gazeto dzięki Ci.Czyżby ponownie zielone służby okazały się sprawniejsze
      od sił wstyd powiedzieć "niebieskich"?Co dalej,kto naprawi chłopakowi
      opinię,kto i w jaki sposób ukaże winnych?(w tym również należy domniewywać o
      p.prokurator,"sprawnych inaczej" policjantach").Dlaczego piszecie o tak ważnych
      sprawach,a dotyczących zwykłych ludzi w dodatku regionalnym?Rozumiem
      tych wielkich za dużo(afer i aferek).Piszcie dalej,kto,za co i kiedy poniesie
      karę.Ciekawe,czy prokuratura wojskowa również utajni sprawę?A Wieczerzak
      jawny!!!
      • ja_aska Re: Zwrot w sprawie ściganego studenta 23.04.04, 18:39
        ciekawe co zrobi prokuratura? Bo wydaje mi się, że w jednej sprawie nie może
        być dwóch różnych sprawców 9przy takiej sprawie).
        • Gość: Renata. Re: Zwrot w sprawie ściganego studenta IP: *.proxy.aol.com 23.04.04, 19:29
          Mam nadzieje , ze sluzby wojskowe przejma te sprawe od prokuratury i doprowadza
          do sprawiedliwego wyroku.Gdyby tak sie nie stalo , to chyba nie ma co liczyc na
          to , zeby sprawiedliwosci stalo sie zadosc.
          • Gość: Renata. Re: Zwrot w sprawie ściganego studenta IP: *.proxy.aol.com 23.04.04, 19:35
            No i "Czyrak" to pasierb komendanta i syn policjantki......mysle, ze to
            wystaczajace "powody" , dla ktorych prokuratura moze go uniewinnic.
            • Gość: Agapit Krupka szczecińska Prokuratura Wojskowa IP: *.arian.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.04, 22:11
              Prasa rozpisuje sie na temat sukcesu szczecińskiej Prokuratury Okręgowej.
              Obserwując jednak prace tego organu przez pryzmat spraw, z którymi zawodowo się
              stykałem - mam zupełnie kiepskie zdanie o jakości tej pracy, lecz - jak widać -
              w kraju jest jeszcze gorzej, albo tez inaczej - w znanych mi sprawach jakość
              pracy prokuratorów była kiepska.

Nic nie pisze się tymczasem na temat wyników pracy szczecińskiej Prokuratury
              Wojskowej (Garnizonowej) przy ul. Piotra Skargi 34, a ona właśnie - pod
              wieloletnim dowództwem płk Zdzisława Okoniewskiego - zajmuje od wielu lat
              pierwsze miejsce wsród tych polskich prokuratur, na co warto także w tym
              miejscu wskazać.

W szczecińskiej prasie wypowiedział się ostatnio ppłk Stanisław Kołodziejski -
              zastępca płk Okoniewskiego - na temat studenta A. i faktycznego
              sprawcy "Czyraka".

Można być przekonanym, że sprawa będzie szybko, sprawnie i kompetentnie
              załatwiona, z wszelkimi regułami sztuki (zgodnie w przepisami KPK i KK).

Agapit Krupka.
              • Gość: Agpit Krupka A co napisałem 23.4.04 w tej sprawie ? IP: *.arian.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.04, 22:58
                Uprzejmie odwołuję się do do wypowiedzi z tego dnia.

Po kilku miesiącach od zabrania przeze mnie głosu w tej sprawie - społeczność
                Szczecina, a zwłaszcza bezpośrednio zainteresowani w sprawie - niewątpliwie
                widzą oczywistą różnicę w jakości pracy szczecińskiej prokuratury wojskowej i
                prokuratury powszechnej.
                AK
    • Gość: xxxxx Re: Zwrot w sprawie ściganego studenta IP: *.proxy.aol.com 24.04.04, 00:53
      Gazeta chyba nie jest do konca poniformowana o tej calej sprawie.Zanim sie
      cokolwiek napisze , to trzeba byc pewnym , ze informacje sa rzetelne.To juz nie
      pierwszy raz wprowadza sie ludzi w blad.
    • Gość: roxa Re: Zwrot w sprawie ściganego studenta IP: *.pl / 195.136.49.* 24.04.04, 03:42
      ten studencik na pewno nie pójdzie siedziec i po co takie wielkie halo?!mój
      chłopak juz czwarty m-c siedzi niewinnie w areszcie i to jest dopiero
      trsgedia!!!do nagłosnienia sprawy w mediach widac niestety,ze tez trzeba miec
      układy!nie ma sprawiedliwości na tym podłym swiecie...
      • Gość: xxxx Re: Zwrot w sprawie ściganego studenta IP: *.proxy.aol.com 24.04.04, 16:56
        W tym przypadku jest tak samoDzisiaj trzeba miec" wejscia" ,a nie liczyc na
        sprawiedliwy wyrok.A studencik zostal rozpoznany na filmie zarejstrowanym w
        warsztacie samochodowym.No i po co sie ukrywa , skoro jest niewinny? Rozmowa na
        gg nie jest zadnym dowodem , tak mozna rozmawiac z kazdego komputera,
        niekoniecznie swojego.Poza tym , jak ktos zna twoj numer gg , to tez moze
        rozmawiac " w twoim imieniu".Wydaje mi sie , ze kaseta video jest chyba
        bardziej wiarygodna?
        • Gość: Zenek HAHAHAHA IP: *.gryfnet.szczecin.pl 24.04.04, 18:13
          Wiec niech wezma ta kasete i mu to udowodnia!Skad ty masz takie info??Chyba ze
          sam ja nagrales.
          • Gość: xxxx Re: HAHAHAHA IP: *.proxy.aol.com 25.04.04, 17:38
            Ten sie smieje , kto sie smieje ostatni.
    • Gość: Ryszard Re: Zwrot w sprawie ściganego studenta IP: 212.14.53.* 24.04.04, 16:30
      Kibicuję i życzę odwagi Prokuraturze Wojskowej.A może się okaże,że choć cząstka
      naszego wymiaru sprawiedliwości działa jeszcze sprawnie,i daleko jej do
      układu "kolesiowsko-skorumpowanego".A reszta?Ano same znaki zapytania????
      • Gość: xxxx Re: Zwrot w sprawie ściganego studenta IP: *.proxy.aol.com 24.04.04, 16:59
        Dzisiaj sa wszedzie uklady , nawet w wojskowosci.Tam tez pracuje ludzie pazerni
        na pieniadze.
    • Gość: AKWENIARZ O co chodzi?? IP: *.gryfnet.szczecin.pl 24.04.04, 16:31
      Ja chyba jestem jakis "ciemny"bo nie moge zrozumiec jak to jest skoro w tv
      pokazuja typa ktory mowi ze ukradl auto i jest gosc ktory zlecil kradziez to co
      jeszcze chca od A.? Nie mozna juz zakonczyc tej farsy??
      • Gość: xxxx Re: O co chodzi?? IP: *.proxy.aol.com 24.04.04, 17:01
        Moze to nie ten gosc zlecil kradziez? A raczej na pewno nie ten.
    • Gość: AKWENIARZ Brawo "zieloni"!! IP: *.gryfnet.szczecin.pl 24.04.04, 16:37
      Z tego co ostatnio czytam i sam moge zauwazyc to wojsko jest calkiem sprawna
      instytucja.Moze tam juz poradzili sobie z "rakiem" ktorym caly czas zarazonych
      jest wiekszosc polskich instytucji??BRAWO "ZIELONI" CHYBA NABIORE DO WAS
      WIEKSZEGO SZACUNKU!
      • Gość: ania Re: Brawo "zieloni"!! IP: *.gryfnet.szczecin.pl 24.04.04, 16:58
        no dobrze ze zieloni cos robia bo policja woli scigac niewinnych ludzi i
        wlepiac mandaty ludziom wyprowadzajacym psy na spacery bez kagancow, widocznie
        tylko do tego sie nadaja
        • Gość: Zofia. Re: Brawo "zieloni"!! IP: *.proxy.aol.com 24.04.04, 17:05
          Za to w wojskowosci wszyscy madzry i czysci jak lza, o naiwnosci ludzka !
          Pracowalam troche w tym bagnie , i ciesze sie , ze juz nie musze.
          • Gość: ania Re: Brawo "zieloni"!! IP: *.gryfnet.szczecin.pl 24.04.04, 17:15
            nikt nie powiedzial ze sa czysci jak lza ale chociaz oni cos zaczeli robic w
            tym panstwie bezprawia nie ma ludzi uczciwych
      • Gość: xxxx Re: Brawo "zieloni"!! IP: *.proxy.aol.com 24.04.04, 17:03
        A skad ta pewnosc , ze "zieloni" sa uczciwi? Moze sie okazac , ze tez nie sa i
        znow sie ludzie rozczaruja?Moze student tez ma wtyki?
        • Gość: Lex Re: Brawo "zieloni"!! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 11.08.04, 21:14
          Ty jednak jestes taka typowa polska kurwa....zlosliwe ,tepe,negatywne
          popluczyny komuny i reprezentant szczecinskiego bagna...zycze Ci podobnych
          atrakcji bys otrzezwial z tej zlosliwosci
    • Gość: MEGI Z POGODNA Re: Zwrot w sprawie ściganego studenta IP: *.gryfnet.szczecin.pl 24.04.04, 17:08
      Jak to w Polsce bywa sprawa pewnie bedzie trwała jeszcze sporo czasu.Przez ten
      czas niewinny chłopak bedzie musiał sie ukrywać, potem wiadomo nikt nie bedzie
      chciał przyznac sie do błędu...wszyscy bedą niedostepni.wiecie co?Styka mi to?
      Czy na stołkach w policji i innych urzędach siedzą same matoły?
    • Gość: Tajemniczy Re: Zwrot w sprawie ściganego studenta IP: *.gryfnet.szczecin.pl 24.04.04, 17:26
      No i wkońcu coś zaczyna się dziać w tej sprawie!!!!!!!!!!! Może jednak jest
      małą szansa na uniewinnienie tego pokrzywdzonego przez naszą "kochaną" policję,
      która kombinuje na prawo i lewo jak może!!!!! TO JEST SKANDAL!!!!!!!!!!!!!!!
      UNIEWINNIĆ NIEWINNEGO I WYRWAĆ GO Z TEGO KOSZMARU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Angel of Darknes Re: Zwrot w sprawie ściganego studenta IP: *.pcmedia.com.pl / *.pcmedia.com.pl 24.04.04, 19:26
      No i cale szczescie ze sprawa zajela sie Zandarmeria. Teras jak policja nie
      bedzie miala mozliwosci zatajania dowodow sprawa powinna wyjasnic sie szybko a
      za kratki powinni trafic faktyczni przestepcy. Szkoda tylko ze dopiero teras
      sluzby wojskowe sie tym zainteresowaly a niewinna osoba musi sie ukrywac jakby
      byla niewiadomo jakim przestepca.
    • Gość: Qre Re: Zwrot w sprawie ściganego studenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.04, 22:21
      Gratuluje szczecińskiej policji naprawdę oni są nie do zdarcia. Przez trzy
      miesiące nie znaleźli niczego! A armia RP w ciągu kilku dni postawiła zarzut
      panu Czyrakowi! To może zmienić prawo w naszym mieście i niech armia prowadzi
      śledztwa a policja niech stoi na krawężnikach i wlepia mandaty za złe
      przechodzienie przez ulicę! To im wychodzi najlepiej, a sprawy z którymi sobie
      nie radzą niech zostawią komuś innemu przynajmniej się nie zbłaźnią!
      • Gość: grzybekkk Re: Zwrot w sprawie ściganego studenta IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 24.04.04, 22:35
        Dołaczam sie do gratulacji kolegi! moim zdaniem to skandal,zeby niewinnego
        człowieka oskarzyc o cos,czego nie zrobil....
        wstydzcie sie panowie i panie!!
        • Gość: Halina Znany policji? IP: *.ip-pluggen.com 25.04.04, 03:14
          Czy ktos sie zastanowil, dlaczego podejrzenie padlo na "niewinnego" studenta
          i dlaczego policja tak szybko go odszukala?
          Widocznie byl juz przedtem KARANY, policja miala jego rysopis i odciski palcow!
          Na takiego "niewinnego" nie trafilo!
          W interesie gazety lezy oczernic NOWYCH podejrzanych za cene wybielenia
          studencika.
          Czego sie nie robi, aby gazeta sie lepiej sprzedawala?
          • Gość: Skrzydlaty Re: Znany policji? IP: *.gryfnet.szczecin.pl 25.04.04, 12:55
            Halino skad posiadasz takie info?Ten biedny studencik nigdy wczesniej nie
            ukradl nawet gumy w sklepie.Wiesz wydaje mi sie ze ty i gosc XXXXX to ta sama
            osoba i sadze ze skoro posiadasz takie super informacje jak ta kaseta z
            warsztatu i to ze byl karany to powinnas sie z tym zglosic na policje i im o
            tym opowiedziec bo mysle ze teraz poszukuja na tego Studencika czegokolwiek.I
            wiesz moze masz szanse na jakis medal??
            • Gość: xxxx Re: Znany policji? IP: *.proxy.aol.com 25.04.04, 17:36
              Nie , to nie jest ta sama osoba.Wiem na ten temat troche wiecej niz inni ,
              bo.....po prostu wiem !
          • Gość: xxxx Re: Znany policji? IP: *.proxy.aol.com 25.04.04, 17:34
            Brawo ! Nareszcie ktos zauwazyl , ze dzisiaj gazety tez klamia.Kiedys klamaly
            dla propagandy , dzisiaj dla "kasy".
            • Gość: AAA Coś o XXX IP: 217.97.214.* 25.04.04, 22:31
              XXX, ty debilu, Gazeta pokazała, że niezależy jej jedynie na kasie, ale na
              sprawiedliwości, jednak, co do tego, że twoja stara zrobiła cię przez przypadek
              za kasę to jestem przekonany. Ten przypadkowy kundel, który stukał twoją starą
              nagrał swoje wybryki na kasecie a ty to popierdoliłeś z tą sprawą, bo jesteś
              totalnym debilem. Co do tego, że czyrak (Krzysztof Cyrulewski) zlecił tą
              kradzież to wszyscy są przekonani i nikogo nie interesuje zdanie takiego
              śmiecia jak ty. Student jest totalnie nie winny i prędzej czy później wyjdzie
              to na jaw. A ty XXX zamknij dupę, bo nie wiesz, o czym pierdolisz.
          • Gość: Qre Re: Znany policji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.04, 19:27
            Ma pani rację! Czy ktoś z policji zastanawiał się dlaczego padło podejrzenie
            na "niewinnego" studenta? Zastanawia minie też skąd ma pani informacje o
            odciskach palców skoro akta zostały utajnione? Kolejne pytanie brzmi, dlaczego
            żandarmeria w ciągu kilku dni zgromadziła materiały obciążające "Czyraka",gdy
            policja, która prowadziła sprawę od trzech miesięcy, twierdziła, że "nic na
            niego nie ma"? Czy to nie jest troszkę dziwne, że nic nie mówią o studencie?
            • Gość: Halina Re: Znany policji? IP: *.ip-pluggen.com 26.04.04, 02:00
              Nie znam pana xxx, a moje "informacje" nie sa żadnymi informacjami, tylko
              pytaniami które sobie zadaję.
              Juz nie raz czytałam historie ktore okazaly się zupelnie inne, kiedy sie im
              się bliżej przyjrzało!
              Wszyscy znaja historie rodziny spod Bydgoszczy, ktorej chciano odebrac
              dzieci, a ojciec z tego powodu próbował popelnic samobojstwo.
              Czytelnicy stanęli jak jeden po stronie skrzywdzonych, protestowali przeciw
              odebraniu dzieci "kochajacej sie rodzinie", rozpoczęła sie zbiórka pieniedzy
              na ten cel.
              Z czasem zaczeły wychodzic na jaw fakty ze była to rodzina patologiczna,
              ojciec psychicznie chory (20 prób samobójczych), dzieci brudne i nie chodziły
              do szkoly, a sąsiedzi bali sie wychodzic na schody, bo byli terroryzowani
              przez te dzieci...
              Władze socjalne robily bezowocne próby aby pomóc rodzinie.

Teraz sprawa UCICHŁA. Dlaczego? Nie ma już żadnej sensacji, fakty wyszly na
              jaw, a czytelnicy czują sie oszukani.

W sprawie szczecinskiej mam jakies niejasne uczucie, ze chodzi bardziej o
              jakies nieznane mi rozgrywki polityczne niż o szukanie sprawiedliwosci.

• Gość: AAA x 2 Re: Znany policji? IP: 217.97.214.* 26.04.04, 11:00
                Halinko, rozumiem twoje obawy. Jestem bradzo blisko tej sprawy gdyż znam
                osobiście Jurka, Czyraka i całą reszte. Mogę cię zapewnić, że Jurek jest
                totalnie niewinny. By jego zatrzymanie stało się dla ciebie bardziej zrozumiełe
                opiszę ci jak to wyglądało. Jurka brat chodził z Czyrakiem do szkoły, dlatego
                wiemy kim naprawdę jest czyrak. Kilka dni przed kradzieżą auta Czyrak i Jurka
                brat pokłócili się, dlatego Czyrak w odwecie, gdy Policja znalazła samochód,
                wymyślił tak historię by wyglądało, że to Antoniak ukradł samochód. Jednak
                fakt, iż czyrak jest totalnym debilem zaważył na tym, że to nie Jurka brat ale
                sam Jurka poszedł siedzieć!(Jurka brat jest również nie zamieszany w tą sprawę)
                Tak w nawiasie mówiąc to Czyrak zawsze wykorzystywał swoje znajomości w
                policji, czasem dla szpanu przed kolegami podchodził do patrolu policji i ich
                bluzgał, gdy ci go haltowali i sprawdzali jego dane wkraczała Czyraka mamunia
                załatwiała tak sprawę że Czyraczek zostawał natychmiast wypuszczony a
                Policjanci którzy go zatrzymywali zostawali degradowani. I to jest tak naprawdę
                skurwysyństwo! Teraz wiesz jak to wyglądało, a co do odcisków, to policja nie
                mogła znaleźć żadnych w skradzionym samochodzie, tak przynajmniej powiedziano!
          • Gość: a Re: Znany policji? IP: *.2.espol.com.pl 26.04.04, 18:47
            Pewnie jesteś matka Czyraka-droga HALINKO!!!!
      • Gość: Olga Re: Zwrot w sprawie ściganego studenta IP: *.proxy.aol.com 25.04.04, 17:40
        Albo sie zblaznia.Fifty- fifty.
        • ja_aska Re: Zwrot w sprawie ściganego studenta 26.04.04, 11:05
          Warsztat a raczej dziupla w Stobnie to zwykła drewniana szopa - kamerę to może
          zobaczą tam w XXII wieku a nie teraz. Ten kto twierdzi, że tam jakaś kamera
          była musi chyba pracować na III komisariacie, który spieprzył śledztwo.
          Jurek nigdy nie był nawet spisany a co dopiero karany. Zaczynam podejżewać, że
          ta Halinka i xxx to osoby z rodzinki wrzoda. Albo jego lalunia G.
          • Gość: KOCHANKOWIE? Zakochana para Ula i Ropniak? IP: 217.97.214.* 26.04.04, 15:45
            O ile mi wiadomo to Ropniak jest zbyt wielki debilem by samemu poradzić sobie w
            życiu. Dlatego też uważam iż "ŚMIERDZIELOWI" pomaga ktoś więcej niż tylko jego
            Mamunia, a mianowicie jego bardzo "BLISKA" wspólniczka ULEŃKA! Czy ktoś wie
            może coś więcej o ich związku?
            • ja_aska Re: Zakochana para Ula i Ropniak? 26.04.04, 16:00
              A to nie jest zakazane ?
            • Gość: globus Re: Zakochana para Ula i Ropniak? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.04, 22:49
              Myśle warto też zauważyć wątek krajowego doradcy SAMOOBRONY do spraw oświaty.
              Myślę że miałaby też coś do powiedzenia na ten temat???? Może warto ją o to
              spytać-ale to pozostawiam pod rozwagę dziennikarzom i osobom zaiteresowanym
            • Gość: sroczka Re: Zakochana para Ula i Ropniak? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.04, 22:52
              wydaje mi się że trzebaby spytać maumi ropniaka o kasetę video którą nagrał jej
              synus z kolesiami na imrezie z dragami i kradzionymi samochodami. Ciekawe jak
              to się stało że mimo że kaseta trafiła na komisariat nagle z tamtąd zniknęła i
              nie było sprawy? Myślę ze to całkiem ciekwe. Nie sądzicie?
    • Gość: JA Re: Zwrot w sprawie ściganego studenta IP: *.zsi.pl / *.zsi.pl 26.04.04, 16:19
      ODRAZU WIDAC O CO CHODZI. NAWET KTOS MALO SPOSTRZEGAWCZY BY TO ZROZUMIAL A TU
      ROBIA TYLE SZUMU O TAKIE NIBY NIC, ILE SAMOCHODOW GINIE JEDNEJ NOCY?? I NIC SIE
      NIE DZIEJE TAKIEGO A TU CO?? WIELKIE HALO!! NIE ROZUMIEM O CO IM CHODZI!!
    • Gość: Ryszard Re: Zwrot w sprawie ściganego studenta IP: 212.14.53.* 26.04.04, 17:12
      Szanowna redakcjo,szanowna prokuraturo(tylko która),szanowna policjo( a może
      żandarmerio).Pytanie-a co się do jasnej cholery dzieje z tzw "dziuplą" oraz
      włścicielką.Czy dziupla nadal dzała,czy nadal są tam sprowadzane kradzione
      samochody,czy za wiedzą policji,co się dzieje z paserem,i dlaczego do dzisiaj on
      (ona) nie siedzi .A jakieś opowieści o kamerze,i do tego ukrytej-między
      bajki.To nie dość,że jest chroniony zleceniodawca,złodziej przecież sam się
      zgłasza,to jeszcze jest chroniony paser.No chyba,że to interes policyjny-tylko
      wtedy-co my tu robimy???
      • Gość: Halina Re: Zwrot w sprawie ściganego studenta IP: *.ip-pluggen.com 26.04.04, 22:19
        Widze ze niechcacy wdepnelam w cos, co nieprzyjemnie pachnie, i zaczeto MNIE
        podejrzewac o to i o owo.
        Na forum szczecinskie weszlam po raz pierwszy w zyciu pare tygodni temu.
        Wiele lat temu studiowalam w Szczecinie na WSP i to jest powodem sentymentu do
        tego miasta.
        W Szczecinie NIE znam nikogo, od dawna przebywam zagranica i rzadko bywam w
        kraju. Chyba to wystarczy jako wyjasnienie?
        • Gość: gosc Re: Zwrot w sprawie ściganego studenta IP: *.ksiazat.v.pl 27.04.04, 20:29
          to całe ple ple ple na forum chyba tylko zaszkodzi sprawie studenta. Na
          początku jasne wydawało się ,że musi być sprawiedliwość i że żle pracują
          zarowno policja jak i prokuratura. Teraz do dyskusji wlaczyly sie osoby, ktore
          za bardzo sa związane z osobami z obydwu opcji. Ze szkodą dla niwinnego w tej
          sprawie. Ktos postronny kto czyta te wypowiedzi dochodzi do wniosku, ze to
          ostre rozgrywki pomiedzy dwoma grupami zainteresowanych. Troche to nieczysto
          wygląda. Ludzie ktorych poruszyl los studenta a nie sa związani z ludzmi z tych
          srodowisk, napewno wycofali sie z tej paplaniny. Za dużo informacji i
          atakowania osob mających inne zdanie. Za dużo posadzeń o stroniczosc i
          podejrzane związki. Nie ma tu miejsca na obiektywizm i czyste
          poparcie.Zepsuliscie obraz tej sprawy.
    • Gość: kot behemot Re: Zwrot w sprawie ściganego studenta IP: *.smsnet.pl / *.smsnet.pl 27.04.04, 20:04
      Co za ludzie tam pracują!!! Ta sprawa tylko potwierdza jacy w policji pracują
      partacze i nieudacznicy.

- Taśma z nagraniem „Czyraka”, która policja się nie interesuje (bądź nie
      interesowała)
      - Policja która uparcie twierdziła że „nic na niego nie ma „ (może dlatego że
      czyrak to pasierb komendanta)
      - W dodatku postawienie Antoniaka podczas identyfikacji obok 15 i 35 latka!!!
      Jak to przeczytałem to spadłem z krzesła!!! Mogliście tego 35 lata jeszcze na
      wózek wsadzić to już by nie było żadnych wątpliwości!!!!!
      - Antoniak nie ma prawa jazdy?! Ciekawe że nikomu w policji nie wydawało się to
      dziwne.

Według mnie, Antoniak raczej nie potrafiłby ukraść chińskiej zupki z
      hipermarketu, co dopiero samochodu.
      Oczywiście policja nie przesłuchała jak dotąd żadnego świadka który mógłby
      potwierdzić jego alibi. Mam nadzieję ze gdy cała sprawa się rozwiąże to sprawcy
      tego całego zamieszania (i nie mam na myśli tylko złodziei) odpowiedzą za
      swoją niekompetencję!!!
    • Gość: nn Re: Zwrot w sprawie ściganego studenta IP: *.zaodrze.punkt.pl / *.punkt.pl 30.04.04, 09:04
      Cała ta sprawa, to wielki skandal! To ma być państwo prawa w przeddzień wejścia
      do Unii Europejskiej ?!
    • Gość: Paweł z Warszawy Re: Zwrot w sprawie ściganego studenta IP: *.nettelinwestycje.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.04, 12:57
      No cóż cała sprawa potwierdza, że Polska to nadal republika kolesiów, gdzie
      mozna załatwić wszystkow przez znajomości począwszy od drobnej dotacji z gmniy
      a skończwszy na nietykalności dla bandty kosztem niewinnego obywatela. Nic
      tylko pracować nad "plecami"... Szkoda że nawet policja i prokuratura, a także
      niestety sądy są w tym bagnie po uszy.
    • Gość: Bartek Re: Zwrot w sprawie ściganego studenta IP: *.gryfnet.szczecin.pl 30.04.04, 16:50
      I jeszcze zapłacą chłopakowi i jego rodzinie za to wszystko, inczej być nie
      może.
    • Gość: ddd Re: Zwrot w sprawie ściganego studenta IP: 217.98.123.* 02.05.04, 16:32
      Jerzy Antoniak jest niewinny!!!
    • Gość: Aksa Re: Zwrot w sprawie ściganego studenta IP: 62.29.135.* 02.05.04, 20:33
      Chyba tylko w tym "dziwnym" (przepraszam za eufemizm) kraju, coś takiego jest
      możliwe. I jest to kolejny dowód na to, że nie ma to jak znajomości... Bo zdaje
      się, że głownie znajomości decydowały o tym kto został uznany winnym, a kto
      nie. jakby powiedział jeden z bohaterów znanej powieści: aż czytać chadko...
      • ja_aska Re: Zwrot w sprawie ściganego studenta 03.05.04, 09:41
        Najlepsze, ze mimo przejecia sprawy przez wojskowych nadal jest poszukiwany
        listem gonczym.
    • Gość: Karateka-Siem-ce Re: Zwrot w sprawie ściganego studenta IP: *.kapelusz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.04, 14:38
      W paru słowach cała Polska, mam nadzieję, ze uda się go z tego wydostać.
    • Gość: Krzysiek Re: Zwrot w sprawie ściganego studenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.04, 22:54
      To już jest naprawde męczące, ile można czekać w naszym kraju na to żeby tak
      błachą sprawe wyjaśnić?? Zajmują się tą sprawą dziesiąki ludzi którzy pobierają
      pieniądze od nas podatników, to jest skanadal. W czerwcu minie już pół roku, aż
      się w głowie to nie mieści, a chłopak nie ma życia
    • Gość: sosenka! jak zwykle policja ponad prawem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.04, 18:59
      a do tego rodzinka pod parasolem moge sie zalozyc ze nie wzieto od nich nawet
      odciskow palcow. no coz, moge podac nawet prosty przyklad jak pewnego razu
      policyjna rodzina wywozila gruz na boisko orzel w dabiu(zostali spisani z
      numeru rejestracyjnego pojazdu) i jak myslicie dostali mandat?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka