Dodaj do ulubionych

Audyt w Pogoni. Krystek: jest coraz śmieszniej

25.02.11, 08:26
Ile plynie do miejskiej kasy za udostepnienie stadionu miejskiego "Pogoni"?
Ile "Pogon" placi za wykorzystywanie barw miejskich w swoich kostiumach?
Jakie kary placi "Pogon" za kazdy przegrany mecz, grajac w barwach Szczecina?
Obserwuj wątek
    • mrrrwrrr Re: Audyt w Pogoni. Krystek: jest coraz śmiesznie 25.02.11, 08:52
      A olać tą wylęgarnię kibolskiego chamstwa i agresji. Zero kasy z budżetu. Na cholerę komu cały ten klub (wzajemnej adoracji, bo nie sportowy to on nie jest).
      • Gość: mks [...] IP: *.pr1-nat.espol.com.pl 25.02.11, 15:51
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • Gość: Vlad.H. Skoro nie ma potrzeby by radni opiniowali audyt IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 25.02.11, 08:57
      to nie ma potrzeby by radni opiniowali ewentualne dotacje dla Pogoni - pisze to jako kibic Pogoni - mowie nie nabijaniu kabzy prywatnym udzialowcom - proponuje miastu ograniczyuc sie do wyplacania wylacznie premi i skupieniu wydatkow publicznych glownie na utrzymanie sekcji mlodzikow i juniorow.
      • mrrrwrrr Re: Skoro nie ma potrzeby by radni opiniowali aud 25.02.11, 09:11
        To zaraz okaże się, ze juniorzy i młodzicy muszą trenować w złotych trampkach z diamentowymi korkami.A jak ktoś zapyta "dlaczego", to audyt oczywiście będzie tajny.
        Ten klub jest tak zgniły, że nie ma już możliwości jego naprawy. Sponsoring młodzików i juniorów - tak, ale na innych stadionach MOSiRu, bez podległości pod jakikolwiek duży i drogi w utrzymaniu "dorosły" klub.
    • Gość: zly Re: Audyt w Pogoni. Krystek: jest coraz śmiesznie IP: *.alfatv.pl 25.02.11, 09:58
      > Ile plynie do miejskiej kasy za udostepnienie stadionu miejskiego "Pogoni"?

Ile kasy miejskiej wplynie na moje konto jak wygram sprawe o odszkodowanie jesli mi sie cos stanie na tej ruinie... o przepraszam stadnionie?

> Ile "Pogon" placi za wykorzystywanie barw miejskich w swoich kostiumach?

Srednio rozgarniety wie, ze klub posiada wlasne barwy rozne od barw miasta.

> Jakie kary placi "Pogon" za kazdy przegrany mecz, grajac w barwach Szczecina?

Patrz punkt wyzej. Nie gra w barwach miasta Szczecina.
      • mrrrwrrr Re: Audyt w Pogoni. Krystek: jest coraz śmiesznie 25.02.11, 11:31
        A Ty skoro jesteś taki bardzo rozgarnięty wiesz może, jakie są barwy Szczecina? Widziałeś kiedyś flagę miasta?
        • Gość: zly Re: Audyt w Pogoni. Krystek: jest coraz śmiesznie IP: *.alfatv.pl 25.02.11, 11:42
          Tak, widze ja codziennie. A Ty wiesz jakie sa barwy Pogoni?
          • mrrrwrrr Re: Audyt w Pogoni. Krystek: jest coraz śmiesznie 25.02.11, 11:48
            No to coś mi się wydaje, że widzisz krzystkowe floating garden, a nie granat-czerwień-złoto.

No dobra, możesz się pokłócić o to czy Pogoń i Szczecin to dokładnie te same odcienie granatu i czerwieni, czy w palecie RAL przesunięte o jedną cyferkę.
            • Gość: zly Re: Audyt w Pogoni. Krystek: jest coraz śmiesznie IP: *.alfatv.pl 25.02.11, 12:03
              No widzisz... na floating nie patrze.

Szczecin nie ma w barwach granatu. Natomiast Pogonie nie ma czerwieni.

Daltonista nie jest i zapewniam Cie, ze to jest jedna cyferka w palecie kolorow.
              • Gość: zly Re: Audyt w Pogoni. Krystek: jest coraz śmiesznie IP: *.alfatv.pl 25.02.11, 12:05
                > Daltonista nie jest i zapewniam Cie, ze to jest jedna cyferka w palecie kolorow

przepraszam mialo byc oczywiscie, ze to NIE jest jedna cyferka w palecie kolorow.
              • mrrrwrrr Re: Audyt w Pogoni. Krystek: jest coraz śmiesznie 25.02.11, 12:10
                No cóż, o odcieniach można dyskutować. O genezie barw Pogoni też.
                Miłego kibicowania drużynie wstydzącej się swojego miasta i jednocześnie wyłudzającej z jego kasy fundusze.
                • Gość: zly Re: Audyt w Pogoni. Krystek: jest coraz śmiesznie IP: *.alfatv.pl 25.02.11, 12:18
                  > No cóż, o odcieniach można dyskutować. O genezie barw Pogoni też.

O faktach natomiast sie nie dyskutuje.

> Miłego kibicowania drużynie wstydzącej się swojego miasta

Raczej "miasta" (naszczescie tylko jego czesci) wstydzacego sie wlasnej druzyny.

To drugie zdanie wyznaczylo poziom dyskusji, w ktorej dalej nie biore udzialu.

Pozdrawiam.
                  Szczecinianin.
                  Kibic.
    • blechtrommel Na dziś z Pogoni tylko wspomnienia 25.02.11, 10:02
      Sytuacja jest rzeczywiście dziwna. Pogoń to prywatna spółka, ale bierze od miasta pieniądze, z których jednak nie ma ochoty się rozliczać. Za wsparcie miasta nie zapewnia Szczecinowi odpowiedniej promocji, bo trudno uznać za rozsławianie dobrego imienia porażki z Kluczborkiem i Niecieczą - u siebie, na stadionie, na który kiedyś bały się przyjeżdżać Lech czy Wisła.

W łonie prezesów klubu ciągle jakieś roszady, które przeciętnemu kibicowi trudno zrozumieć. Drużyna nie ma porządnego trenera, transfery nieudane, piłkarze na boisku odwalają lipę, snują się po boisku, po pół roku są zwalniani. Kibice nie wspierają klubu, czyli nie ma presji wyników. Wszyscy czekają nie wiadomo na co, na cud chyba.

Degrengolada jest wynikiem i odbiciem słabości miasta. Szczecin za chwilę będzie jedynym miastem ze stadionem piłkarskim a la głęboki PRL. Obiekt na Twardowskiego nie nadaje się do rozgrywek ekstraklasy, nie zostałby do nich dopuszczony - to tak a propos tych co narzekają że jesteśmy w II lidze (obecnie zwanej I).

Krótko mówiąc, Pogoń nie ma po co awansować do elity, bo i tak nie miałaby gdzie grać. We Wronkach raczej nie zagra. Klub mówi: "Nie ruszymy do przodu bez nowego obiektu. Nie będzie wyników, bo nie ma nowego stadionu". A władza odwrotnie: "Nie ma po co budować stadionu, bo nie ma wyników".

Ten pat nie wróży niczego dobrego.
      • Gość: twarda wazelina Re: Na dziś z Pogoni tylko wspomnienia IP: *.dynamic.chello.pl 25.02.11, 10:33
        Krystek dobrze mówi , bo sytuacja jest taka , że klub sie nie liczy, ale produkcja w jej barwach idzie bardzo dobrze ,żeby tylko się nikt nie przypier...ł.
        Płaćcie i nie chodźcie tam.
      • Gość: zly Re: Na dziś z Pogoni tylko wspomnienia IP: *.alfatv.pl 25.02.11, 10:35
        > Pogoń to prywatna spółka, ale bierze od miasta pieniądze, z których jednak nie ma ochoty się rozliczać.

Ma ochote. Audyt wykonala jedna z najbardziej powazanych firm Ernst & Young.

>nie zapewnia Szczecinowi odpowiedniej promocji, bo trudno uznać za rozsławianie dobrego imienia porażki z Kluczborkiem i Niecieczą

Bo to jest sport. Tu nie ma gwarancji wyniku - grarancje dawal jednynie Fryzier.

>W łonie prezesów klubu ciągle jakieś roszady

Jedyna zniana od dlugiego czasu to objecie fotela prezesa - przez glownego akconariusza - to chyba naturalne.

>Drużyna nie ma porządnego trenera

? Ma.

> transfery nieudane

To jest sport tak bywa.

> Kibice nie wspierają klubu

??? Kibice wspieraja, nie wspieraja osoby glodne jedynie samych sukcesow i Ligi Mistrzow.

Co do reszty sie zgadzam.
    • Gość: miro boogi brain i startek? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.11, 11:34
      czy ktoś u nich robi audyt? biorą kasę z miasta na promocję i rozliczają się jedną fakturą.więc jeżeli kontoluje Krzystek to wszystkich
    • andreas.007 Audyt sprawdza tylko pod wzgledem prawno-formalnym 25.02.11, 12:13
      Audyt sprawdza tylko pod wzgledem formalno-prawnym...
      natomiast audyt nie wnika, ze zatrudniono konsultanta ds. czegoś,
      któremu zapłacono 50 tys. za analize budowy i eksploatacji stadionów w Dubaju.

W prywatnej firmie moge zatrudnic kogo mi sie podoba,
      zapłacic ile mi sie podoba za ekspertyze czy prace,
      jaka ja uznam za mi potrzebną... wzgledem formalno-prawnym bedzie
      wszystko w porzadku nawet jak zatrudnie swoja kochanke...

Nie ma sie czym podniecac.
      Dobry ksiegowy i prawnik - to podstawa kazdej firmy,
      ale to nie znaczy, ze pieniadze sa wydawane rozsadnie -
      szczególnie w prywatnej firmie... bo kto mi zakaze
      zakupów w najdrozszej firmie czy zlecenie usług w najdroższej firmie?
      Kogo to bedzie interesowac, ze to firma mojej dziewczyny?
      Wszystko jest zgodne z prawem i prawidłowo zaksiegowane.
      • andreas.007 Re: Audyt sprawdza tylko pod wzgledem prawno-form 25.02.11, 12:17
        Co rok dokumenty firmy dawałem do kontroli do zewnetrznego biura...
        sprawdzali, ale nie wnikali czemu i po co zakupiłem cos tam,
        dlaczego za taka cene i czy mozna było taniej u kogos innego...
        ważne zeby bylo zapisane w odpowiedniej rubryce i potem rozliczone.

W ZUS afera tez wynikła nie dlatego, ze w ksiegowosci cos sie nie zgadzało,
        ale ze dyrekcja ZUS tak robiła, ze wszystko sie zgadzało, a jeszcze na tym
        zarabiali ci co mieli zarobic.
        • andreas.007 Re: Audyt sprawdza tylko pod wzgledem prawno-form 25.02.11, 12:20
          Podejrzewam, ze gdyby prywatna firma zakupiła sobie helikopter,
          to takze nikt nie miałby z punktu ksiegowo-prawnego nic do tego.
          Nawet jezeli firma dofinansowywana jest z miasta.
      • xyz-xyz Re: Audyt sprawdza tylko pod wzgledem prawno-form 25.02.11, 12:37
        W prywatnej firmie moge zatrudnic kogo mi sie podoba,
        > zapłacic ile mi sie podoba za ekspertyze czy prace,
        > jaka ja uznam za mi potrzebną...

Drogi andreasie brednie prawicie:) Jeśli to spółka, a taką jest Pogoń, to prokurator postawi ci zarzut działania na szkodę spółki. Patrz Krauze. Pożyczył kasę. Niby swoją, bo spółka jego. Ale dupa. Kas spółki, a Krauze musi wydawać na papugi:)
        • andreas.007 Re: Audyt sprawdza tylko pod wzgledem prawno-form 25.02.11, 12:53
          Jeszcze raz - masz racje, ale tu juz sprawa ksiegowego i prawnika.

Na pewno jednak tego nie bedzie dochodził audyt,
          lecz co najwyzej prokurator - oczywiscie na specjalne zlecenie.
          Gdyby dokumenty spólki Pogon sprawdzano na zlecenie tak,
          jak sprawdzaja firmy pana Krauzego, to byłaby zupełnie inna sprawa.
          Przypomne, ze pana Jurka Krzystyniaka nawet wsadzono do aresztu na 13 miesiecy,
          wlasnie podajac jako przyczyne dzialanie na szkode swojej spólki -
          ale teraz Skarb bedzie musiał mu wszystko wyrównac, bo został uniewinniony.

Byc moze pan Krauze wyda na papugi, ale za to Skarb mu wszystko zwróci...
          a jak niedługo jeszcze urzednik, który takie cos zlecił na pana Krauzego czy pana Krzystka
          zapłaci ze swojej kieszeni 12 pensji... to pryszcz wobec 13 miesiecy w areszcie,
          ale zawsze cos....

Pieniadze w spólkach z o.o. nie sa wlasnoscia udziałowców,
          ale spółka moze zakupic helikopter... u mnie!
          Moze zlecic komu chce reklame czy uslugi prawnicze - nawet Tobie,
          a wiem, że jestes bardzo drogi... pan Krauze wiec mógł sobie wyplacac
          z kasy spólki wszelkie premie i wynagrodzenia w kwocie najwyzszej,
          nadto zlecac Tobie obsługe prawna płacac gruby szmal...
          bo Ciebie lubi.

XYZ tak samo jak urzednik,
          tak samo i prowadzacy dzialalnosc moga stosowac rózne sztuczki zgodne z prawem.
          Na ten przykład wydac mieszkanie z puli miasta -
          najwyzej kiedys ktos odbierze mieszkanie, wyplacajac jeszcze odszkodowanie,
          ale na pewno nikt za to nie poniesie zadnej odpowiedzialnosci...
          ;)
          • andreas.007 Sprawa jest prosta 25.02.11, 13:06
            X nie udawaj, ze Tobie mam tłumaczyc,
            jak sie takie sprawy załatwia - proszę...

Moim zdaniem, audyt mozna zrobic, zeby sprawdzic czy pod wzgledem ksiegowym
            wszystko sie zgadza - natomiast decyzja czy urzad chce by Pogon
            promowała nasze miasto i ile ma to kosztować, to zupełnie inna sprawa!
            Jezeli sa jakies wątpliwosci, to nalezy to sobie wyjasnic -
            wszystko dokladnie przeliczyc, a na co wydaje spólka Pogon pieniadze to jej sprawa.
            No, jak zauwazyles jedynie mozna sprawdzic czy przestrzega prawa.

Jezeli miasto zdecyduje sie zeby na moim aucie czy Roberta Kubicy
            widniała reklama Floating Garden, to moze zaplacic i bedzie,
            ale nie beda mi mówili gdzie mam jezdzic, a Robertowi jak ma trenować.
            • andreas.007 Re: Sprawa jest prosta 25.02.11, 13:15
              Wyobrazasz sobie, ze firma herbaciana bedzie nadzorowała wydatki Adama Małysza?
              Finansuja go, wystepuje w jego reklamach, ale nie moga nadzorować co za te pieniadze robi.
              Moze go jedynie urzad skarbowy rozliczac czy płaci podatki i dobrze prowadzi ksiegowosc.
              Audyt wiec mało co zmieni - jezeli prezydent czy radni maja zastrzezenia do spolki Pogon,
              to niech powiedza o co chodzi, a nie szukaja po omacku dziury...
              • andreas.007 Re: Sprawa jest prosta 25.02.11, 13:20
                Rozgrywaja jakąs gre, ale nie chca powiedzieć jaką.
                • exman Re: Sprawa jest prosta 25.02.11, 13:32

Zdaniem szefa klubu "wyniki audytu są zadowalające, spółka była prowadzona prawidłowo". Mroczek stwierdził też, że "nie ma potrzeby, by audyt opiniowali radni".

Panie Mroczek alboś pan głupek alboś cham pierwszej wody.
    • bosa11 Audyt w Centrum Żeglarskim 25.02.11, 15:22
      Podobno była kontrola finansowa UM związana z wydatkami na rozbudowę Centrum Żeglarskiego - 19,5 mln zł. Kto wie jakie były jej efekty, bo słyszałam, że nie za dobrze tam się działo?
      • Gość: kibiic Re: Audyt w Centrum Żeglarskim IP: 80.50.132.* 25.02.11, 15:59
        Pogoń zamówiła audyt, zapłaciła szmal,a teraz ten kto to napisał twierdzi, że nie ma prawa go nikt czytać. Czyj jest audyt: tego co zrobił czy tego co zamówił. Panie Mroczek nie piernicz pan głupot. Jeżeli nie jesteś pan złodzoiejem, jak stwierdziłeś w PR Szczecin, to wrzuć pan ten audyt na internet i będzie spokój.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka